Hirdetés

2022. szeptember 28., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) PDA_FAN


PDA_FAN
tag

Ha jól értem, ezzel bármelyik hangkimenetet produkáló applikáció hangját szűrni lehet? Ha igen, az tényleg jól hangzik. Igaz, nekem a Clementine sok éve megfelel, pont azért, mert van benne equalizer, de ha akár a filmek hangját is tudom így szűrni, akkor lehet, belevágok.

(#2) Hieronymus


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

"Igaz, hogy sokan megosztó véleménnyel vannak a dologról, hogy az egész csak marketing és nem tesz hozzá semmi minőséget a zenehallgatáshoz a dolog, ugyanakkor nagy üzlet a Dolbynak eladni a licenceket (Windowson trialware, fizetős termék egy egyszeri vásárlás ellenében lehet hozzájutni), engem nagyon meggyőzött a hangzása és eléggé hiányoltam Linux alatt."

Nem a licenc vásárlás a probléma. A telefonok és AV erősítők egy része alapból tartalmazza a teljes értékű Atmos támogatást. Sőt az Atmos licencel rendelkező fejhallgatók esetében nem kell licencet vásárolni. A Windows felismeri és használja.

Sok embernek inkább a hangzással van baja. Hiába tágul ki a sztereó tér. A zene hangzása megváltozik. Valamennyit javít a hangzáson, ha film módban történik a zenelejátszás. De mégsem igazi a hangzás. Ugyan ez a baja az Apple 3D-Audio megoldásának. (Bár nincs hozzá teljesen kompatibilis eszközöm.)

Inkább legyen csak sztereó de magasabb a hangminőség, mint térhangzás a zene esetében.

ruszkik, haza!

(#3) Dave™


Dave™
nagyúr

A PipeWire és révén az EasyEffects egy csoda, ha valaki előtte használt PulseEffects-et. Töredék CPU időből, minimális késleltetéssel fut az a parametrikus eq mindenféle extra beállítás nélkül, ami PulseEffects alatt pattogott, akárhogyan konfiguráltam a buffereket.

Ez az AKG K612 Pro presetem. Oratory1990 eq presetjeire rákeresve nagyon könnyen el lehet készíteni számos fejhallgató Harman-görbéhez igazított parametrikus eq-ját, ami egy egészen más minőség, mint egy sima 10 sávos eq.

(#4) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Halihó Mr Dini!Jó cikk! Jelenleg min hallgatsz zenét?Füles? Sztereó?Házimozi? Esetleg külső vagy belső hangkártyán nem gondolkodtál még?

(#5) Mr Dini válasza PDA_FAN (#1) üzenetére


Mr Dini
addikt

Jól, igen. Bármire, ami hangot produkál, lehet alkalmazni közvetlenül az EasyEffects GUI-n keresztül.

(#2) Hieronymus

De ezek esetében is csak az Atmosra kevert anyagok hangoznak igazán térhatásúnak, nem? Sajnos nagyon kevés Atmos hangot találtam, annak többségét is csak TIDAL-on. Filmekből több van. Én a Windowsos verzióra gondoltam, ami azt ígéri, hogy elhozza neked az Atmos hatást legyen az bármilyen füles/stb. Sokan erre mondják azt, hogy ez a rész csak marketing és pénzbeszedés, amivel egy picit együtt is tudok érteni. De nekem még így is nagyon tetszik a hangzás, amit nyújt.

(#3) Dave™

Köszi a kommentet, erről a preset listről még egyáltalán nem hallottam, Mindenképp teszek vele egy próbát, nagyon tetszik az ötlet! :C És jó látni, hogy vannak mások is, akik hasonló setuppal élvezik a zenét! :D

(#4) Jack Hunter

Az igazat megvallva elég trehány módon legtöbbször az androidos telefonom integrált jackjével szoktam zenét hallgatni és egy alsó kategóriás Sony fülessel, de azért Dolby Atmos mod a telefonomon is van, illetve ott Viper4Androidot is használtam az EQ kedvéért. Még Android 12-n nem lőttem be, de hamarosan ez is meglesz.

Amúgy pedig változó, hol integrált kártyáról, hol egy filléres Scarlett Solo és egy régi Sennheiserrel szólaltatom meg a zenét.

Természetesen minden esetben sztereóban amúgy, a házimozis zenének az Atmos előtt semmi értelmét nem láttam, Atmos-szal pedig egy vagyon lenne a konfig és amennyit otthon vagyok, nem érné meg a befektetést.

[ Szerkesztve ]

Sose köss bele az antikvitásba!

(#6) KISDUCK


KISDUCK
őstag

Most sikeresen felidézted bennem a korábbi linuxos szenvedéseim. :DDD Hát már nem is tudom mikor volt kb. 12-15 éve lehetett valamikor amikor a régi s478-as gépemen próbáltam zenét hallgatni ubi alatt, de lehet hogy más rendszeren is kísérleteztem vele. Ami a kínok fő forrása volt, hogy 5.1-es hangrendszerem volt és sehogy se tudtam megoldani hogy a a stereo hangot "encsantolja" 5.1-re és mindig csak a 2 első hangszóró szólt, aztán egyszer valahogy sikerült winampból wine alól 5.1-en hallgatni zenét, de máig nem értem hogy jött össze. Akkoriban sokat kísérleteztem a hangszerver állítgatásával meg olvasgattam a fórumokat, de sehogy nem jött össze, aztán ez a bug vagy feature megoldotta ideiglenesen.

(#7) Hieronymus válasza Mr Dini (#5) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

"Sajnos nagyon kevés Atmos hangot találtam, annak többségét is csak TIDAL-on."

Nyilván csak az Atmosra optimalizált zene ad Atmos hangzást. Az Amazon Music egyre több Atmos felvételt tartalmaz.

ruszkik, haza!

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.