Hirdetés

2019. június 25., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) erer1000


erer1000
(őstag)
LOGOUT blog

Visszatérős hsz

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#2) Mr Dini


Mr Dini
(PH! addikt)

A kérdés tehát adott:

Érezted már valaha szükségességét egy efféle szolgáltatásnak? Változott-e a véleményed? Szerinted hogy éri meg a Google számára ekkora tárhelyeket adni?

Várom a kérdéseket/véleményeket, bármit! :)

[ Szerkesztve ]

Csak gyöngeség, mit az erő szerethet.

(#3) Fred23


Fred23
(PH! kedvence)

(#4) Fecogame


Fecogame
(PH! kedvence)

Váó, brutális mennyiségű infó egy cikkben. Még csak átfutottam, de már így is sok hasznos dolgot találtam benne.

Gyenge a hálózati jel? 4G/LTE antennák, raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#5) Mr Dini válasza Fred23 (#3) üzenetére


Mr Dini
(PH! addikt)

Ez is összehergelhető rclone-nal egyébként, de a MEGA API hát nem a legjobb. Meg az 5 GB IP címre vonatkozó letöltési korlátozás 4 óránként számomra felejtőssé tette a váltást.

De teljesen jogos, a fizetős csomagjaik egészen rendben vannak!

Csak gyöngeség, mit az erő szerethet.

(#6) Fred23 válasza Mr Dini (#5) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

Nem csak a fizetős működhet, VPN használatával kiküszöbölhető az 5GB-os korlát, tapasztalat! ;)

(#7) Mr Dini válasza Fred23 (#6) üzenetére


Mr Dini
(PH! addikt)

Szintúgy tapasztalat, hogy ismerős küldött kb 100 GB adatot MEGA-n vágni, volt egy pár 5 GB feletti fájl... Na azt esélytelennek látszott leszedni Linux alatt megadl-lel és társaival.

Végül egy Windows VM és a MegaDownloader segített ki, amely képes volt folytatni ott, ahol korábban abbahagyta a letöltést. De elment vele három napom VPN mellett is.

Azt hiszem ez az írás egy picit kényelmesebb fájlmegosztást kínál mindenki számára. :)

Amúgy ha valakinek úgy tartja kedve, használja bátran a MEGA-t! :) Ízlések és pofonok.

Illetve ugye :DDD:

[ Szerkesztve ]

Csak gyöngeség, mit az erő szerethet.

(#8) Fred23 válasza Mr Dini (#7) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

Az szép! Csak én smucig vagyok, és szinte mindig az ingyenes lehetőséget választom, akkor is, ha nem ér fel a fizetős szintjére. :DDD

(#9) Chaser válasza Mr Dini (#2) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

"Szerinted hogy éri meg a Google számára ekkora tárhelyeket adni?" minél többet adnak, annál többe tudnak bekukucskálni ( :

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#10) nemlehet válasza Mr Dini (#2) üzenetére


nemlehet
(őstag)

Szerinted hogy éri meg a Google számára ekkora tárhelyeket adni?

Úgy, hogy szerintem a felhasználók töredéke használja ki ilyen szinten a lehetőséget. Eleve ott elbukik szerintem a legtöbb embernél, hogy nincs se elég gyors, se elég megbízható netkapcsolata ilyesmihez. Még itthon is komoly gondok vannak ezzel, pedig ugye kiemelkedően jó a net magyarországon. Ha mondjuk 5-10 mbit-es feltöltésed van akkor azzal tényleg csak "véglegesen" archiválandó fájlokat tudsz ilyen módon tárolni, mert egyszerűen hajtépős a dolog.

Gondolom a google nem kisker áron kapja a HDD-ket, szóval simán lehet, hogy már pár havi előfizu díjból megtérül neki mondjuk egy 3 TB-os egység (vagy isten tudja mit vesznek, azt hiszem fajlagosan az a legolcsóbb, de 1 éve néztem utoljára)

Amúgy én is úgy gondolom, hogy tárhelyből sosem elég, de a technikai lehetőségek nálam se adottak nyamvadt 4-5 mbit feltöltéssel. Szóval maradok a local NAS-nál meg a havonta backupolásnál :D

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#11) ncc1701 válasza Mr Dini (#2) üzenetére


ncc1701
(PH! addikt)

Alap tézis: ha egy üzletben nem érted, mi a pénz, akkor magad vagy az üzlet tárgya. Jelen esetben az adataid. Gombokért kiadod az adataidat nekik, még fizetsz is érte, és még tapsolsz is hozzá. Gratula! :Đ

(#12) twollah1976


twollah1976
(őstag)
LOGOUT blog

2019-et irunk!
Ha nincs GUI felejtos a dolog.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#13) Silenc3Hun válasza ncc1701 (#11) üzenetére


Silenc3Hun
(őstag)

Ugyanmár. Van androidos telefonod? Na, akkor már úgyis tudnak rólad mindent (de ha nincs, akkor is). Nincs azzal baj ha valaki óvatos, de ez már túlzás. Egyébként meg benne van a cikkben, titkosítva tölti föl az adatokat, úgyhogy nezegetheti a google, sokra nem megy vele.

(#14) Somatom


Somatom
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem linkelem, mert az már talán reklám lenne, de én maradok a data.hu -n. Annak is vannak hátrányai, de nem kell hozzá mókolni és vannak előnyei is. Csomó Magyar nyelvű Linux disztrót lehet ott találni, amiket prémiummal könnyebb letölteni. :) Androidon a Ponydroid letöltő ismeri a data.hu prémiumot. Feltöltéshez pedig FTP.
Az lenne az igazi, ha "valaki" :) a Zyxel NAS -okhoz telepíthető PyLoad kliensbe bele tudná varázsolni a data.hu prémiumot.

[ Szerkesztve ]

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a #79335424 "Nick" alatt olvasható.

(#15) Mr Dini válasza nemlehet (#10) üzenetére


Mr Dini
(PH! addikt)

Remekül eltaláltad a véleményem, én is hasonlóra gondoltam.

Meg megfordult a fejemben az is, hogy Google barátunk túlszámolta magát a cloud computing tárhelyeknél, s a feleslegen osztozunk.

Csak gyöngeség, mit az erő szerethet.

(#16) Mr Dini válasza ncc1701 (#11) üzenetére


Mr Dini
(PH! addikt)

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a, Drive backend ex fejlesztője egy nagyon kedves barátom. Többek között azt is tőle tudom, hogy ezekkel az adatokkal pont nem kezdenek semmit. Nemrég (februárban) vissza is vonták a személyes fiókokra annak idején kiadott adatbővítőket és a Google One-nal nyomulnak most személyes fiók fronton. Gondolom, mivel veszteséges, a One neg kedvezőbb árakkal rendelkezik a cég számára.

A fő adatgyűjtési forrásuk a kereső.

Amúgy sem tudnának sok mindent családi fotókkal/sok videóval etc kezdeni. De igen, ott van biztonság kedvéért a titkosítás is. :)

@Somatom

Érdekes alternatíva, mindenképp ránézek! Támogat streaminget?

Egyébként a NAS azóta sajnos eltávozott a másvilagra...

[ Szerkesztve ]

Csak gyöngeség, mit az erő szerethet.

(#17) Somatom válasza Mr Dini (#16) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem. Ez "végső", "statikus" biztonsági mentésre, illetve megosztásra való, nem dinamikus hozzáférésre, vagy médiastream -re. Bár, ha nem darabolt, vagy tömörített az állomány, akkor elképzelhető, hogy ki lehet ügyeskedni a streamelést.

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a #79335424 "Nick" alatt olvasható.

(#18) Georgee_


Georgee_
(újonc)

A Google-nak azért érheti meg, mert magához köti a felhasználót, vagyis az ő termékeit ismered és használod --> további bevétele lesz belőle. Ha meg nem jön be ez a szolgáltatás, árat emel / beszünteti és kész.

Nekem a data.hu-ról csupa rossz élményem van, igaz, régebbről (szerver hiba, elveszett fájlok, fájlok utolsó bájtjának módosítása, hibás fájlok).

A saját, ingyenes Mega acc-ról tegnapelőtt 11GB-ot, tegnap 15.6GB-ot töltöttem le egyszerre, 1 - 4 MB/s sebességgel (fájlmérettől függően, n-es WiFi-n keresztül, böngészés mellett), kb. 90 perc alatt, windows-os klienssel. Volt közte DVD iso is. Felfelé is gyorsan megy.

Én csak megosztásra használom (ha használom), nem tárolok online semmit, bár tervezem, hogy titkosítva feltennék mentéseket a fontos dolgokról, de az maximum 10 GB.

(#19) FLATRONW válasza Fred23 (#3) üzenetére


FLATRONW
(őstag)

Valójában csak 15 GB. Az achivment programnak köszönhetően feltornázható 50-re, de egy éven belül az így megszerzett tárhely mindegyike elvész, és az alap 15 lesz csak használható.
Régen tényleg 50 volt, azoknak akik akkor regisztráltak még megmaradt az 50.

(#20) Fred23 válasza FLATRONW (#19) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

Én elég régen regisztráltam ott pár fiókot. Nem tudtam erről a csökkentésről.

[ Szerkesztve ]

(#21) cskamacska válasza twollah1976 (#12) üzenetére


cskamacska
(PH! addikt)

Ezt röhögöm én is. Gugli már azért vesz fel külön fejlesztőket, hogy a bot egyszerű grafikus felületeiket is totál használhatatlanná butítsák, Linuxon meg továbbra is az a minimum, hogy akkor vegyük elő a parancssort, és gépeljünk egy oldalnyit..

Valahogy a kilencvenes évek közepére jellemző törekvés, hogy legyen GUI mindenhol, de zsúfoljunk bele minél több funkciót az elveszni látszik. Vagy GUI egy szem nagy veres BEKAPCS gombbal, és vagy működik ahogy szeretném, vagy nem(leginkább nem :U ), vagy könyékig kell belemászni a konzolba mint eleinknek. :(
És a MS is szüljön farfekvéses sün kolóniákat, hogy ebbe nyakig beleállt, a metróval meg a powershellel a desktop GUI lerohasztása árán. :(((

És hogy mit kezdenék végtelen tárhellyel?

Filecoin.io
Burst-Coin.org

Ha felkapnák a népek ezeket, a tárhely szolgáltatók lennének a hűbéruraink. :DDD

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#22) DrojDtroll válasza Mr Dini (#7) üzenetére


DrojDtroll
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hogyan áll kb össze ez a 60tb?

(#23) Mr Dini válasza DrojDtroll (#22) üzenetére


Mr Dini
(PH! addikt)

A legnagyobb helyet animációs filmkezdemények emésztik fel, illetve egy reddit siterip és a munkámmal kapcsolatos kb 1.6 billió raw kép. Egyébként forráskódok, saját zenék, felvételek alkotják még.

Illetve az összes VPS-em/szerverem három óránként csinál egy backupot. Ez a 60 TB amúgy nem mostani kép, kb három hetes. Azóta lett az több is. :DD

Csak gyöngeség, mit az erő szerethet.

(#24) nemlehet válasza cskamacska (#21) üzenetére


nemlehet
(őstag)

Nekem is kedvence a mindenféle '1 click install' és társai... 1 click, majd errőr és még csak azt se tudod mi a baja :D

Nekem akar nagoyn elvinni off irányba de én is agybajt kapok a jelenlegi win-es irányzattól. Ez gépház-vezérlőpult hibrid rendszer mindenre jó csak arra nem, hogy használják.... Se nem egységes, se nem kézenfekvő, se nem hatékony.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#25) Mr Dini


Mr Dini
(PH! addikt)

Hacsak a modik nem szólnak be, én aztán nem bánom, ha off irányba megy el a topik.

Debianon nőttem fel és a billentyűzet híve vagyok. Sokkal gyorsabbnak tartom adatbevitel szempontjából, mint egy 2D-s síkon kurzort mozgatni. Bár Windowsom is van a Macen, soha nem voltam képes rendesen eligazodni ezeken a csillivilli hókuszpókusz csempézett gombforgatagon. Csak a DAW/VST-k miatt vagyok rászorulva, meg az animáció miatt. Szimpatikusabb a terminál, ahol 2019-ben is pontosan az történik, amit én szeretnék.

Ízlések és pofonok, de ha lenne is rclone GUI, én biztosan nem cserélném a CLI felületet. Egyébként is, szerver környezetben ez a megszokott. Egyszer rászán az ember egy fél órát aztán jó esetben soha rá se kell nézni.

[ Szerkesztve ]

Csak gyöngeség, mit az erő szerethet.

(#26) DrojDtroll


DrojDtroll
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az rclone config fájlja másolható?

(#27) Mr Dini válasza DrojDtroll (#26) üzenetére


Mr Dini
(PH! addikt)

Szia!

Igen. Titkosítási jelszavak pl. obfuszkálva vannak, de azt bármely rclone tudja dekódolni.

[ Szerkesztve ]

Csak gyöngeség, mit az erő szerethet.

(#28) DrojDtroll válasza Mr Dini (#27) üzenetére


DrojDtroll
(PH! addikt)
LOGOUT blog

arról a config fájról beszülnk ugye amire panaszkodik ha nincs meg induláskor?

(#29) Mr Dini válasza DrojDtroll (#28) üzenetére


Mr Dini
(PH! addikt)

Csak egy van neki. ~/.rclone/rclone.conf

Amit egyszer elég legenerálni interaktívan, az rclone config paranccsal, utána másolható. Én is így költözök (másolással) minden szerverváltás alkalmával. Sőt, ugyanazt az API kulcsot párhuzamosan több kliens is használhatja.

Csak gyöngeség, mit az erő szerethet.

(#30) DrojDtroll válasza Mr Dini (#29) üzenetére


DrojDtroll
(PH! addikt)
LOGOUT blog

pontosan ezt csináltam és a másik gépen nem akarja felcsatolni a megosztást :(

Ami történt valójában:
- config fájl <-> onedrive(nem rcolne-os) simlink az egyik gépen
- onedrive(nem rcolne-os) <-> config fájl simlink a másik gépen

látszólag a linkelést jól csinálom, mert az rclone már nem sír a fájlért, ki is írja, hogy a szolgáltatás elindult, de nem jelenik meg a megosztás :(

(#31) Mr Dini válasza DrojDtroll (#30) üzenetére


Mr Dini
(PH! addikt)

A konfig csak a megosztásokat tárolja, amennyiben azokat Te a fájlrendszerbe csatolni is szeretnéd, szükséged lesz az rclone mount parancsra. Ez azért szükséges, mert az rclone kismillió más dologra is alkalmas, a másolás/mozgatás/listázástól elkezdve az önálló HTTP listázásig, a konfigban csak a távoli megosztáshoz tartozó infókat tárolja. Az, hogy utána ezeket felcsatolod/másolsz/mozgatsz róla, rád van bízva, s ezekkel a parancsokkal tudod végrehajtani. A blogban találsz egy példát.

Amúgy, hogy a konfig sikeresen át lett-e másolva, arról az rclone config kiadásával tudsz meggyőződni. Ha listáz megosztásokat, akkor minden ok.

PS: Az rclone OneDrive megosztást is tud kezelni. :)

[ Szerkesztve ]

Csak gyöngeség, mit az erő szerethet.

(#32) DrojDtroll válasza Mr Dini (#31) üzenetére


DrojDtroll
(PH! addikt)
LOGOUT blog

természetesen az rclone mount parancsot használtam

(#33) Mr Dini válasza DrojDtroll (#32) üzenetére


Mr Dini
(PH! addikt)

Mármint az rclone mount parancs nem permanens, az, hogy felcsatoltad, csak a futásidő erejéig létezik. Tehát a konfig másolás után minden vason el kell indítani a csatoló parancsot.

Csak gyöngeség, mit az erő szerethet.

(#34) DrojDtroll válasza Mr Dini (#33) üzenetére


DrojDtroll
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez is egyértelmű, de valamiért nem történik meg a csoda :F

lehet egy restart segítene a masinán

(#35) Mr Dini válasza DrojDtroll (#34) üzenetére


Mr Dini
(PH! addikt)

Verzió ugyanaz? Symlink nélkül esetleg?

Csak gyöngeség, mit az erő szerethet.

(#36) DrojDtroll válasza Mr Dini (#35) üzenetére


DrojDtroll
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Verzió ugyanaz?

maga az rclone is symlinkelt

[ Szerkesztve ]

(#37) Mr Dini válasza DrojDtroll (#36) üzenetére


Mr Dini
(PH! addikt)

Esetleg próbáld meg a --config flaggel meghívni, de hogy őszinte legyek, fizikai rálátás nélkül nem nagyon tudom összerakni, hogy mi lenne a konfig célja, s hogy néz ki eddig.

Csak gyöngeség, mit az erő szerethet.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.