Új hozzászólás Aktív témák

• bozont

veterán

válasz balint107 #115 üzenetére

Az a baj, nehéz általánosítani, hogy milyen vga-hoz melyik cpu elég. Nagyon sok játékot kell ahhoz megvizsgálni, mert eléggé vegyesek ezen a téren. Van cpu limites, van vga limites és vegyes limites játék is. A Tomb Raider például pont vga limites, nem kell hozzá erős cpu. [link]
    A Crysis 3 meg vegyes limites, bár a motor nagyon jól dolgozik több szálon, így az AMD procik sem szerepelnek rosszul, de jól jön egy gyors proci. [link]
    Viszont a legtöbb multis játék, amivel eddig találkoztam, az egyszálas teljesítményt igényli, mert nem igazán kezelik jól a több szálat. Ilyen esetekben elvérzik egy AMD proci, de sajnos még egy Intelnek is tudnak problémát okozni. Ilyen pl.: WoW, Guild Wars 2, Diablo 3, Star Craft 2, World of Tanks, stb. [link] A BF3-4 viszont nagyon jól optimalizált szerintem, Intel és AMD konfigon is jól tud futni, mintapélda ezen a téren a szememben.
    A felbontás növelése csökkenti a cpu limitet ugyan, de manapság már olyan erősek a vga-k, hogy 1080p-ben is tudnak cpu limitet hozni. Mint mondtam, ezt nagyban befolyásolja a játékmotor is és hogy mennyire optimializált (ami manapság egyre ismeretlenebb fogalom a fejlesztőknél sajnos :( ).

Ahogy írták is már, az erősebb cpu nem feltétlenül az átlag fps-t növeli meg, sokszor inkább a minimumra van hatással, konstansabb sebességet ad. Nem mindegy hogy egy játék 30 vagy 50 fps-re esik be, főleg multi lövöldözésnél.

A 770 meg kb 10%-kal erősebb a 670-től, ezért sem tapasztaltál akkora gyorsulást a cserétől.

Új hozzászólás Aktív témák