Hirdetés

2024. február 24., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

2011-ben vettem az első számítógépemet használtan,anno 18 évesen.Vodás stick net,két év hűségidő,2gigabájt korlát.GPRS alapú internetszolgáltatás...Hát,nem voltam lenyűgözve.Kis háború után,ráfizetéssel otthagytam őket,telekomra váltottam,hosszas nézelődés után.Szintén mobilnet,stick-kel.(albérlet miatt nem akartam/tudtam vezetékes netet)Nyolc giga limit,először 3G,átlag 8 megabit,később 4G 15 Mbit sebesség.A szolgáltatással meg voltam elégedve,nagyon sokáig ezt használtam,nekem böngészésre,kisebb letöltésekhez elég volt.Jó,legalábbis beosztottam :B .Végül sikerült saját házat venni,és mivel régóta voltam telekomos,kedvezményesen tudtam csomagban vezetékes,optikai netet rendelni,televíziós csomag mellé.Az internet szerelése díjtalan volt,pedig még külön oszlopot is állítottak :Y
a sebesség papíron ezer megabit,ami gyakorlatilag 150-200 között ingadozik,letöltésnél.Mivel eddig korlátos netem volt,leszoktam a letöltögetésről,és most,hogy korlátlan van,most sem használom ki ezt teljesen.Nagyon ritkán töltögetek,akkor is csak néhány FLAC formátumú zenealbumot,meg persze 12 órában megy az online rádió. :)
A sebesség páratlan,de még mindig szoknom kell,már nem érek rá kávét főzni új lap megnyitásánál. :D
A négy g is megfelelt számomra,inkább a korláttal volt nyűgöm,remélem,ez a vezetékes rendszer még sokáig jó lesz.

(#2) m1lan válasza Jack Hunter (#1) üzenetére


m1lan
őstag

Az mondjuk probléma, ha az 1000 megabites internet 150-200 között ingadozik, én most éppen ennyit mértem rajta.

Telekom HU | IPHONE 13 PRO MAX

(#3) 426os


426os
őstag

Nem tudom nálunk mikor lett először internet, de betárcsázóssal kezdtük. Az 56k-s korszakra és a drótpostagalambra is emlékszem még. Ez egészen 2006-ig tartott. Ekkor lett ADSL, 1/128. Ezután pontosan nem tudom az időpontokat, de sorrendben kb: duplázás, majd szolgáltatóváltás Telekomra. Úgy emlékszem 5/512 volt az utolsó csomag, amire előfizunk volt, de az utolsó években (~2011-2014 között), ahogy egyre többeknek lett előfizetése már leromlott a sebesség (~5km-nyi vezeték volt a ház és a telefonközpont között), így legtöbbször a 4Mbps-nak is nagyon örültem, rengetegszer "csevegtem" a hibabejelentővel. Ekkortájt aki a környéken akart új ADSL-t köttetni már nem is szerződött a Telekom 1/128-nál gyorsabb csomagra. A sok sebességingadozásnak köszönhetően találtam rá anno Dchard leírásaira, amiken felbuzdulva vásároltam egy alkalmas modemet és elkezdtem játszani a paraméterezésével. Ezzel sikerült stabilabbá varázsolni a kapcsolatot és konstans, elfogadható sebességet tartani. Nem volt egyszerű menet :P
Közben felkerültem Budapestre, ahol a kollégiumban egy darabig 100/100-as internet volt, amit később 1000/1000-re bővítettek. Ezt gyakorlatilag már nem tudtam kihasználni, max a Speedtest-en mutatott jól. Jelenleg 240/nememlékszem előfizum van (UPC), amivel tökéletesen elégedett vagyok, kevesebb is elég lenne.
Manapság, amikor a telefonon is 100+ Mbps sebességeket tudok mérni nehéz elképzelni, hogy hogyan tudtam internetezni az 56k-s modemmel. És az is vicces, hogy anno mekkora megváltás volt az 1/128-as ADSL. Ma, ugyanott, mióta van B20-as LTE simán lehet 20-30Mbps sebességgel internetezni. :K
Ez most elgondolkodtatott kicsit, hogy anno kvázi internet nélkül nőttem fel, ma pedig el sem tudom képzelni az életemet nélküle.

.

(#4) Csapoati


Csapoati
nagyúr

2004-ben lett internetem (Matáv ADSL), 128 kbps-sel, ami aztán hamar 384-re növekedett. 2006-ban váltottam valami kecskeméti székhelyű szolgáltatóra, ami az akkor már Telekomra változott Matáv hálózatot használta, ekkorra ha jól emlékszem, már 1 Mbps volt a sávszélesség. 2009-ben lett elérhető a DIGI felénk, azonnal váltottunk, nem kis részben a 10 Mbps elérhető letöltési sebességnek köszönhetően. Aztán ezt szépen lassan 20-ra majd 100-ra növelték, 2 éve meg már 1000 Mbps az elérhető maximum, amiből 900 felett tudok elérni. Itt volt először az, hogy routert kellett cserélni, mert az volt a korlátozó tényező. :)

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#5) twollah1976


twollah1976
őstag

Jelenlegi netem.

Anno 2000 nyaran egy 56k-s modemmel kezdtem netezni.

[ Szerkesztve ]

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#6) ncc1701


ncc1701
veterán

33600bps -> digi optika gbit. Nem panaszkodom. :)

(#7) Syl


Syl
nagyúr

1996-ban kezdtem 14.4Kbps modemmel, majd szépen lépkedtem sorban felfelé: 28.8, 33.6, 56, majd jött az adsl 386, 512, 1M, majd 2005 környékén átléptem kábeltévés netre. A sebességgel már évek óta nem foglalkozom (100 megabit mindenre elég :DDD ), sokkal fontosabb a stabil, megbízható, kiesés nélküli kapcsolat.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#8) Dr Smoke


Dr Smoke
aktív tag


Nálunk 15km-re Budapesttől a Telekomnál elérhető maximum a 30/5-ös adsl, ebből átjön 15/1. Annyit értem el a levelezgetéssel, hogy jóváírtak 8000Ft-ot. XXI. század... :((

[ Szerkesztve ]

(#9) Mikeee89 válasza Dr Smoke (#8) üzenetére


Mikeee89
senior tag

Hát ez elég szomorú, hogy csak ennyit tudnak adni. Akkor én nem is panaszkodok...

(#10) RexMaximus


RexMaximus
aktív tag

Miota tudom hogy letezik a garantalt sebesseg azota csak azt nezem, azzal szamolok valasztasnal is. Az jelenlegi csomagomnal amit nem emlekszem mikor kotottm (2011 ? ) 4 Mbps volt a garantalt es 2-3e ft kozott kernek erte havonta.

Igazabol tokeletes, nem tudnt fel hogy lassu lenne barmi :)

Ha a garantaltnal meg magasabb a sebesseg akkor csak orulok.

Mennyi a garantalt az altalad emlitett csomagoknal?

(#11) SH4D0W2011


SH4D0W2011
őstag

Mi talán 2008-ban köttettük be, talán valami Actel nevű szolgáltatónál, azt hiszem fél megás letöltéssel. Később Enternet, 1 megával. Ezeket persze nem mondom 100%-ra, eléggé megkoptak már az emlékeim azzal kapcsolatban, hogy mikor milyen szolgáltatónál milyen csomagunk volt.
Jelenleg Telekom, 10/1-es csomag (a címünkön állítólag nem elérhető a weboldalukon legkisebbként feltüntetett 30/akárhanyas), de gyakorlatban ennek is a felét tudja csak. Régen, sokkal lassabb nettel is letöltöttem minden sz*rt, és nem zavart, meddig tart, ma már alig torrentezek, viszont nagyon zavaró/dühítő/kiábrándító, hogy egy normál méretű játékot is 2 nap alatt tudok letölteni, vagy ha például munka uán játszanék egy kicsit, de jön egy ma már tök általános pár GB méretű patch, nem tudok, mert azt is órák alatt tölti le. A szolgáltatásuk minőségével nem lenne problémám, nagyon ritka bármilyen kimaradás, de a sebesség az kritikán aluli. Augusztusban lejár a hűségidőm, ha addig nem alakítanak valamit, megyek a UPC-hez, ahol már most lehetne 500-as letöltésem.

Casio MTP-V007L-7E1 férfi karóra eladó

(#12) llax


llax
senior tag

Ha jól emlékszem, '98-ban vettem az első modemem, egy egy belső, 33,6k, ISA slotos modemet (megvan -sőt, olyan vasak is akadnak, amiben be tudnám üzemelni). Akkor otthonról csak alkalmi jelleggel tudtam kapcsolódni.
A "Kánaán" 2001 körül kezdődött, akkor már volt feltöltőkártyás internet (nappalra), olcsó éjszakai kapcsolat, nemsokára jöttek az ingyenes (csak telefon percdíj) betárcsázós szolgáltatások és szintén nem sokára a Voda GPRS... Előbbiekhez vettem egy külső, soros, (azaz tisztán HW) modemet (megvan), utóbbihoz az első színes kijelzős, nagyon gagyi, de a célra tökéletes mobiltelefont (megvan, sőt az utódja, is, ami végképp "kimaxolta" a GPRS kapcsolatot, PC-hez pedig már nem csak kábelen, hanem BT-n és infrán is tudott kapcsolódni). Felmerült az ISDN is, de mivel ekkor nem igazán helyhez kötötten éltem, mégsem volt jó (utólag belegondolva 2 helyen is tudtam volna fizetni abból, amit betárcsázósra és GPRS-re költöttem).
A nagyvárosokban ekkor már ébredezett a "szélessáv", de falun erre pár évet várni kellett.
Ez 2006 nyarán jött el, egy 768/128, mikrohullámú kapcsolattal (havidíja megváltás volt a korábbi költségekhez képest), a sebesség nem sokáig volt annyi. Ekkor DSL még sehol, kábel a következő évben lett elérhető. Szolgáltatót azóta sem váltottam, a jelenlegi díjcsomagom 50/3 (adott helyen a legnagyobb elérhető), ezért kapok 65/3...95/5 között változó sebességet, 6-7ms bix irányú pingeket.

A lakóhelyemen a DSL max 30Mbps, ahol konkrétan lakom, távol a központtól, ott ebből lenne vagy 10-15.

A kábeltévé hálózaton 15/2 a max. Invitel... az országos listaáraikat nem kell nézni, itt a 15-ös csomagjuk, most akciósan és 1 év aláírásával 6790Ft, hűségidő vállalása nélkül 13050Ft... b+...
Kábeltévével egy csomagban, hűségidőt vállalva is nagyobb összeggel növelné a havidíjat, mint amit az 50/3-ért fizetek, jelenleg mindenféle elkötelezettség nélkül.

Korábban többször is jöttek a magenta és a zöld szolgáltatótól internet ajánlatokat tenni (van vezetékes telefon és kábeltévé is). Idővel mindkettő üzletkötőjének sikerült velem is találkozni, azóta egyiktől sem jöttek :)

(#13) Mikeee89 válasza RexMaximus (#10) üzenetére


Mikeee89
senior tag

A Magyar Telekom 10/1-et garantál ha jól tudom. A másik szolgáltató a 140es csomagnál 42/3-at, a 240es csomagnál 60/4-et garantál.
A munkahelyemen is pr telecom net van és fél év alatt 3x volt legalább fél napos kimaradás. Míg itthon a magyar telekommal évek óta 1 perc szünet se volt. Emiatt tartok a másik szolgáltatótól.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.