- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
-
Laja333
őstag
-
killer095
őstag
Mennyi esély van rá hogy a régi HD4770en lesz bármi FPS növekedés a BF4 mantle patch után?
-
Gyuszopapa
csendes tag
Az egyszer biztos hogy Frostbyte engine-es játékot többet nem veszek,főleg multiplayerest nem.
Az az engine olyan mint a szarból készült torta,kívűlről gyönyörű de ha belekóstólsz akkor elmegy tőlle a kedved.
Eddig még nem láttam belőlle normális multijátékot ami van az egy rakás hulladék pedig istenemre a BC2-ig nagyon szerettem a BF szériát. -
trufa12
addikt
nosztalgiáztam kissé a forumokon. 2004 ben is le ment már ez, 3x hsz-tól olvasva , HL 2
ati, nv, hogy gyorsabb az ati
ott vitáztak hogy ki nv-t vett, aztán lehet bánja majd mert hl2 atin jujj de jól megyszóval erre annyit mondok
ugyan mind1 milyen kártyát veszünk, nem fognak a gyártók változni mert mindig egyezkednek . -
SkyS1gn
félisten
-
cacasz02
aktív tag
Ps4-re azért jó a mantle, mert így csak egy apira kell optimalizálni nem kell külön pc-port vagy legalább is kevesebb meló. (Vagy mi!)
-
dergander
addikt
Az nvidia még a dx11.2 se használja ki,tiszta röhej,neki alkalmazkodni kell majd folyamatosan a mantlehoz mig gcnen virítani fog.
Biztos hogy az nvidia látta a vesztet igy nyomott bele egy kis lóvét -
huskydog17
addikt
Az előző hsz-emből:
"Mivel az EA és Square Enix (Eidos) már alapból szoros partneri kapcsolatban áll az AMD-vel, így őket nem számoltam értelemszerűen."Tehát marad az Activision, ez jó, mert a közelmúltban jelentette be az egyik fejlesztő, hogy a COD-nál is Mantle-re váltanak. Tehát eddig Ubi és Activision, ez valóban két giga cég, már csak a 3. kell. Az a gyanúm, hogy a 3. a Codemasters lesz.
Na persze ezek továbbra is csak találgatások, amíg Abu nem nyilatkozik ez ügyben.
Bár abban valóban igazad van, hogy lehet, hogy Abu a 3-ba beleszámolta az EA-t és a SE-t is. Így viszont megvolna a 3 nagy. Csak spekuláltam egy kicsit.
-
Mardel
őstag
EA, Acti.
Teljesen mindegy milyen partneri kapcsolatban van, húzócímek vannak-e náluk vagy sem, hány játékot fednek le, stb.
Egy vásárló nagy ívben tolyik arra, hogy milyen kapcsolatban van a 2 cég egymással. -
huskydog17
addikt
-
huskydog17
addikt
"Jelen pillanatban 20+ játék készül rá, és szeptember óta 3 bazinagy stúdió kereste meg az AMD-t a Mantle-ért. Köztük az Ubisoft."
Hohohohóóó, köszi az infót!

Nocsak, akkor ezek szerint még arra is van esély, hogy az Ubi szakít (végre) az NV-val és ismét visszamegy az AMD-hez? Talán a Far Cry 4 és a jövőbeni Ubi AAA játékok is használni fogják.
Emlékszem, hogy néhány héttel ezelőtt kérdezték meg a Ubisoft Montreal egyik technikai vezetőjét, hogy mi a tervük Mantle téren. Erre azt mondta a srác, hogy egyelőre még mérlegelik a dolgot, vizsgálják a Mantle pozitív és negatív oldalait. Ezek szerint most, hogy felkeresték az AMD-t, döntöttek?
A jövő tavasszal érkező Watch Dogs gondolom nem fog kapni, mivel az NV-s játék lesz és nem lenne túl jó reklám az NV-nek a Mantle. NA de ki tudja, olyan ez már, mint az ötös lottó: bármikor bejöhet!
-
f_you
tag
-
SkyS1gn
félisten
Én szépeket gondolok!
Amúgy nincs semmi félrevezetés!!!! A Mantle gcn-en fog hasítani, direkt a professzionális fejlesztőknek készült és azért pont gcn, mert elég jól kell ismerni az adott hardvert hogy arra programozhassanak, ez meg adott mind2 nextgen konzol miatt!
Igen a mantle nem GCN only, de ahhoz hogy nv is előnyt szerezzen ebből, ahhoz rengeteget kéne tanulniuk a fejlesztőknek a (pl) kepler felépítését, de csak a PCért nem fogják betanulni mert töredékek vagyunk eladás szempontjából. Itt pedig megint előjön az hogy a gcn-t ismerik már a konzolokból, ezért annak felépítését igyis-ugyis tudniuk kell >> ergo könnyebben írnak Mantle támogatást.
-
dabadab
titán
No offense, de a cikknek ez a mondata (is) felreertesnek tunik (ahogy ugye mar a cim is az, hiszen soha nem volt arrol szo, hogy a GCN-hez lenne kotve a Mantle, sot, pont ennek az ellenkezojet mondtak mindig is), a dsogaminges srac lathatoan nem nagyon van kepben technikai ugyekben.
-
Mardel
őstag
A mantle kellett pc-re, mert eddig konzolon volt alacsony szintu grafikus api.
Ha kihasznaljak a konzolok igp-jet alacsony szintu api-val, akkor egy pc-s atirat nem jobb hanem gyengebb lesz directx/openglben, vagy ki sem hozzak.
Termeszetesen a mantle elonyet a ket nextgen konzol kitudja hasznalni mantle nelkul is.Ez a cikk meg ertelmetlen, hisz az elso hirekben is mar volt rola szo.
A mantle kodja nyitott a gyartok szamara, csak egy gcn architekturaval megegyezo gput kene hozza fejleszteni.
A amd 6xxx-es, es nvidia jelenlegi gpuin meg szep alom a mantle, hardveruk nem eleg fejlett hozza. -
WongFeiHong
senior tag
Az a baj ezzel, hogy most minden Radeon fan azt képzeli hogy még egy 7790 kari is fix 60-al viszi majd a BF4-et full maxon. Pedig ez tutira nem igy lesz... Nem azt mondom, hogy nem lesz sebesség növekedés, de azért ne essünk le a magas lóról. Ez főleg pár Gamestaros kommentelőre igaz.

-
Sir Ny
senior tag
Legalább azt a cikket olvasnéd el, amelyikhez hozzászólsz..
,,Másik érdekesség, hogy - ellentétben azzal, amit korábban mondtak, miszerint a Mantle egyelőre nincs tervben konzolokon -, a DICE megszellőztette, hogy PlayStation 4-en is ki fogják használni annak előnyeit a jövőbeli Frostbite motorok optimalizálása és felépítése érdekében: "
-
kskcsg
csendes tag
-
kskcsg
csendes tag
-
dgabor80
tag
Mindamellett hogy ugye van aki Nvidiás, mások Ati-sak...azért mind PC-sek vagyunk...nem baj az ha kicsit homogénebb lesz a dolog...és a teljes piacnak el lehet majd adni a konzolátiratokat és azok szépen is futnak...
Lehet hogy megmenekülünk!!!
Az Xbox már a nappaliban..
A PS már a nappaliban..
Steambox is készül a nappaliba...Mi meddig ülhetünk még a gépünk előtt egy nyugodt sarokban ahol nem ugrál a család meg a gyerekek???

-
Def26
félisten
-
SzlobiG
félisten
Nem kell szólnod tudok róla, a többit is olvasd azért el.
1 hsz-be több hsz-re is lehet válaszolni addiktként tudhatnád.

-
QbHead
aktív tag
Tehát ha jól értem akkor a 7850-em en is lesz mantle vagy most nem értem az egész mantle dolgot

-
dabadab
titán
"ehhez képest a mai nagy Mantle cikkben (PH) ott figyel egy rész, miszerint bizony a BF4 kihasználja a Mantle-t a PS4-en"
Hol sikerult ezt olvasnod? Mert en az "Években mérhető előrelépést kínál a Mantle" cikkben olyat latok, hogy "Az Xbox One és a PlayStation 4 megjelenése azonban kulcskérdés a siker szempontjából. Bár ezekre a Mantle API nem lesz elérhető"
Meg olyat, hogy "a Frostbite 3 nevű videojáték-motor további fejlesztését a Mantle API-nak és a PlayStation 4-nek rendelik alá"
-
Komplikato
veterán
-
Komplikato
veterán
-
Komplikato
veterán
"Ugyanazert, amiert a PS4: a konzoloknak sajat API-juk van, ami a Mantle-nel is alacsonyabb szintu."
Na, ehhez képest a mai nagy Mantle cikkben (PH) ott figyel egy rész, miszerint bizony a BF4 kihasználja a Mantle-t a PS4-en. És ugye 14 másik játék jön a motorral, aminek a nagyobbik része PS4-re is érkezik. Hoppá, hoppá.
-
Sir Ny
senior tag
-
xtremez
aktív tag
Kezd egyre izgalmasabbá válni az ügy.

-
Bici
félisten
-
Plazmacucci
félisten
-
Manbal
senior tag
Akkor ennek semmi értelme és magának a cikknek sem... mivel semmi nem derül ki abból, hogy is értették ezt az AMDnél, mert az sem jön le a hírből hogy NV-vel menne és ha menne is akkor mondjuk egy 780-assal menne e... vagy csak a jövőben megjelenővel. szóval egy semmit mondó, félrevezető hír ez így!
-
pakriksz
őstag
-
Bici
félisten
-
-=MrLF=-
senior tag
-
dabadab
titán
-
Manbal
senior tag
-
Petyyyyy
addikt
-
trufa12
addikt
Mikor érkezik?
-
Malamute
tag
Hát én speciel nem azért vettem R9 280X-et mert "fúúú Mantle ezaz, ez kell!" Hanem egyszerűen GTX770 szintjét hozza nagyjából, némelyik játékban meg is veri és olcsóbb

-
FireKeeper
nagyúr
ugyan nem tőlem kérdezted, de szerintem kizárt
-
Villeneuve
csendes tag
-
Malibutomi
nagyúr
-
Bici
félisten
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az AMD nem csinál több CPU-t. Csak APU lesz, de az asszinkron kontroll miatt ezeknek a hardvereknek az IGP-je befogható. Például kivágásokra, így egy ilyen Mantle megvalósítás mellett az APU+dGPU sebessége messze a CPU+dGPU előtt lesz, mert az IGP számos feladatott megcsinál a dGPU helyett. Ez az AMD jövőképe és ezért nem csinálnak több CPU-t, mert nem tudják gyorsabbra csinálni azokat, mint az APU-kat.
Bármire használható. Ray-tracingre tipikusan alkalmas a monolitikus futószalaggal.
-
Bici
félisten
Vagyis az AMD CPU-k újra versenybe kerülhetnek mondjuk 2db 290X használata esetén is?
Másik kérdésem, hogy a Mantle API csak játékra van kiélezve, vagy pl. 3D renderre is alkalmas?
pl. Ray-Trace, vagy hasonlók?
Lehetséges-e, hogy az Autodesk, vagy Adobe is tudná használni GPU gyorsításhoz? A FirePro kártyák is kapnak Mantle támogatást? -
Abu85
HÁZIGAZDA
A DirectX 11.1-hez képest úgy +20-50% közötti az alfa állapotú SDK-ban található példaprogramok gyorsulása GPU limites szituációkban. CPU limit mellett jóval nagyobb lehet a mérhető gyorsulás.
-
kristof123
őstag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
kristof123
őstag
Ezen a cikken jót mulattam. : D
Hogyan csináljunk a szánkból s*gg*t AMD módra. -
Bici
félisten
-
Sir Ny
senior tag
ööö nem.
-
smkb
őstag
-
M@trixfan
addikt
Na ez érdekes lesz. Szerintem annyi simán benne van a történetben, hogy AMD hardverekkel lesz a legerősebb. Egy csomó dolog van most is a directx szabványban is amit az Nvidia csak szoftveres én támogat, de attól még kompatibilis vele.
-
FireKeeper
nagyúr
-
Bici
félisten
-
mrhitoshi
veterán
ööö Igen, ez nem újdonság.
Egyébként szvsz ez egy nesze semmi fogd meg jól lépés, mert nincs konkurencia.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerk.: Na meg ez azért rendkívül előnyös helyzet az AMD számára, mert a fejlesztést ők csinálják, de más is támogathatja, tehát a saját szemléletüknek megfelelően formálhatják a piacot, úgy hogy ők piacvezetők maradnak.
-
Def26
félisten
-
SzlobiG
félisten
Annyira nem is érdekel a dolog, mert BF4 (multi) alapból jobban fut NV-n mint AMD-n nekem meg amit nyújt a 780 bőven elég ultran a 100fps, szal ha most 290-el pl menne 140-el tuti nem áldoznám be a csendes működést érte. Persze ha ilyen 60fps alatti értékekről beszélnék, akkor már elgondolkoznék rajta mert úgy is azt veszem amelyik a jobb. Jó ideig meg úgy is alig jön rá játék.
-
Bici
félisten
Biztos jól döntöttetek, de Mantle nem lesz egyhamar a 780-ra.
Az nVidia döntésén múlik az, hogy egyáltalán támogatják-e a Mantle-t, és ha igen a jelenlegi Keplerre megcsinálják-e a támogatást, és ha igen, akkor mikorra lesz kész, és ha kész lesz, mennyi butítás lesz benne (állítólag a Kepler butább, mint a GCN). -
SzlobiG
félisten
-
dabadab
titán
"Tehát akkor ha jól értem ez azt (is) jelenti, h a Mantle működni fog a "régebbi" 6xxx radeon szériákon is?"
Nem.
A helyzet az, hogy Mantle gyakorlatilag továbbr is csak GCN-re van, és lehet, hogy valamikor a jövőben a nextgen NV kártyákra is lesz.
-
GeryFlash
veterán
-
Petyyyyy
addikt
-
Petyyyyy
addikt
Johan Andersson azt mondta, hogy a Mantle API-t támogatják a mai modern GPU-k - Ha a 6xxx még mondernnek számít, akkor igen. Nem fogadnék rá.

-
UnSkilleD
senior tag
azt nem hinném, azok nem tudnak eleget
-
GeneraL_XTX
veterán
Tehát akkor ha jól értem ez azt (is) jelenti, h a Mantle működni fog a "régebbi" 6xxx radeon szériákon is?
-
Petyyyyy
addikt
Ha ez tényleg így van, akkor egy ásszal kevesebb az AMD kezében. Te jó íg, mi lesz itt még.

-
satz18
őstag
Én is ebben bízom, na meg abban, hogy a hőn szeretett és még sokáig le nem váltásra tervezett NV 660m-em is támogatni fogja.
-
törölt tag
-
Plazmacucci
félisten
Majd jön Abu és jól megmagyaráz mindent. De esélyesebb, hogy már a cikket írja hozzá.
-
GRaul
őstag
-
roberto02
tag
-
Tirexi
addikt
-
roberto02
tag
-
bear_
aktív tag
Az a másik lehetőség. De ha nem képesek hasonlót alkotni (sebességben), akkor nagyon le lesznek maradva. Nem két nap egy ilyen izét összedobni. Az meg nem lenne jó, ha ugyanoda jutnának, mint az AMD az intellel szemben.
(#22) Tirexi: Sejtem. Ha évek óta fejlesztenék, már ők is megszellőztették volna. Nyilván az AMD is azért kezdett bele, mivel ők adják a konzolokhoz az APUkat, így nagyobb rálátásuk van a dologra mint az NVnek.
-
törölt tag
-
Tirexi
addikt
-
dabadab
titán
-
Menthirist
veterán
egyetértek, én is elejétől fogva úgy tudtam, hogy nem konkrétan gcn-hez van kötve, hanem elvhez. mármint hogy ezt az nvidia is implementálhatja saját kártyáihoz.
munkában majd kifejtem...
-
roberto02
tag
-
törölt tag
-
Def26
félisten
-
roberto02
tag
-
dabadab
titán
"Mert az r9 290x tulajok hosszútávra terveznek/tek"
Tekintve, hogy a jelenlegi NV generacion nem lesz Mantle, eleg hosszu tavokrol van itt szo.
"Egyébként azt tudjuk, hogy xbox one miért nem szerepel a kényeztettek között?"
Ugyanazert, amiert a PS4: a konzoloknak sajat API-juk van, ami a Mantle-nel is alacsonyabb szintu.
-
bear_
aktív tag
-
Def26
félisten
-
roberto02
tag
Remélem Nvidián nem fog jól/menni

-
Bici
félisten
Képzelem, hogy a többi gyártó hardverein hogy fog futni egy olyan API implementáció, amit az AMD a saját hardvereihez tervezett.
Persze késésben is lesz a többi gyártó, mert a driverbe biztosan be kell építeni a Mantle támogatást. Kérdés, hogy ha valaki támogatni akarja, akkor az AMD hajlandó lesz-e minden frissítéskor bevárni a másik gyártót, hogy ő is elkészíthesse az implementációt, esetleg a fejlesztésbe bevonni, vagy még megjelenés elött részletesen tájékoztatni...
Nekem nem tűnik túl reálisnak, hogy más gyártók hardverein jó minőségben és sebességgel menjen a Mantle.
Ez csak egy ilyen kamu-megnyitás, ami azért van, hogy ne mondják őket köcsögnek, de nyilván senki sem fogja az AMD-től függővé tenni magát.
Ahogy az nV is így nyitotta meg a CUDA/PhysX párost.
Nem is támogatta senki más. -
Mister_X
nagyúr
Nem vagyok benne biztos, de szerintem arra gondoltak a konzolos résszel, hogy azokban is GCN van, illetve az AMD munkája annak az alacsony hozzáférésű API-ja, így lehet hogy van átjárás a Mantle felé. Tehát sok konzolos effekt, grafikus feature megvalósítható Mantle-n.
De ennek mind GCN-hez lenne szabad kötődnie, akkor lenne értelme...
-
ceripapa
aktív tag
-
dabadab
titán
Az, hogy a Mantle nincs a GCN-hez kötve, már a legelső bejelentésekben szerepelt, ebben semmi újdonság nincs, pl:
"Ez azt jelenti, hogy bármelyik konkurens hardver támogathatja a fejlesztést, ha megvan az ehhez szükséges tudás az adott architektúrában." [link]"Az AMD mindenképp házon belül tartja majd a fejlesztést, de azt nem akadályozzák meg, hogy a konkurensek támogassák." [link]
Viszont az is biztos, hogy egyelőre csak GCN-re van működő implementáció.
(#5) Mister_X: nem közvetlenül a GCN-hez kap direkt elérést, hanem a GCN mindenféle új feature-eit támogatja - viszont ugyanezek a feature-ök várhatóan megjelennek az NV-nél is, így majd ott is lesz értelme a Mantle-nek. TeraScale-re nem lesz Mantle, mert abban nincsenek meg ezek.
(#1) Def26: "Nah, hát akkor erről ennyit. Most biztos nem gondolnak szépeket akik bf4 miatt vettek r9 290x -et."
Miért? Belátható időn belül Mantle csak GCN-re lesz, az NV-s támogatás leginkább majd a BF5 esetén lesz érdekes.
-
cheatergs
senior tag
Na, most a kérdés, ami felvetődött bennem, hogy mi is a Mantle?
Mit takar a "más gyártók"? Nvidia? ARM? Intel? Azok architektúrájának kihasználása egy konkurens API által, ami nem is ismeri a VGA felépítését? A Terascale-re is vonatkozik? Konzolra minek, mikor annak hardverét közvetlenül programozzák?Elmagyarázná valaki?
Szerk: Mister_X megelőzött
-
Tirexi
addikt
-
Mister_X
nagyúr
Nem értem. Eddig nem az volt, hogy közvetlenebb elérést kap a Mantle API a GCN architektúrájú kártyákhoz, mint a DirectX? Mert akkor még lenne is értelme. De most így ez egy "sima" plusz egy API PC-re a DirectX ellenében.
És elvileg az nVidia nem állt be a Mantle mögé, de ugyan úgy menne nV karikon az API? Eléggé hihetetlennek hangzik.
-
JanR
addikt
Ez egy nagyon örvendetes hír!
-
Vistaboy
veterán
-
Tirexi
addikt
Akkor jól döntöttem, hogy maradok NV-nél. Köszi a cikket ez feldobta a napomat 50 ponttal.

-
Def26
félisten
Nah, hát akkor erről ennyit. Most biztos nem gondolnak szépeket akik bf4 miatt vettek r9 290x -et.
Volt szó PS4 -ről is, azt másik hírben hozod le?

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- ASUS Vivobook X1704VA Intel Core 5 120U 16GB RAM 512GB SSD ÚJ ÁLLAPOT GARANCIA 2029-IG!
- Lenovo ThinkPad E14 Gen 5 13.gen FHD+ FÓLIÁS TÖRÉSGARANCIÁVAL!
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 Ryzen 5 PRO 6650u Ultravékony, üzleti prémium! Garancia 2027.05.
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Asus STRIX Gaming PC! 7800X3D / RoG RTX 5070 TI / 32GB 7600MHz / SSD 1TB / 850w Gold! BeszámítOK!
- Xiaomi Redmi A3 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 Pro Max 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- HP Elitebook 830 G5,FHD,13.3",i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR KAMERA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ugyan mind1 milyen kártyát veszünk, nem fognak a gyártók változni mert mindig egyezkednek .

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)