Hirdetés

2020. szeptember 27., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Aweriot


Aweriot
(veterán)

Örülök, az MSO kompatibilitásra kíváncsi leszek.

"mindenki egy kicsit neonak érzi magát amikor először végigpörög az orra előtt egy apt update/upgrade"

(#2) bambano


bambano
(titán)
LOGOUT blog

csúcs, most már arról is lehet vitázni, hogy a beadandó nagyházidat hány fps-sel renderelte a gép...

:DD

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#3) joghurt válasza Aweriot (#1) üzenetére


joghurt
(őstag)

Bár a Writer (és a beépített helyesírás-ellenőrző) veri a Wordöt, mint ahogy a Calc is lényegesen jobban veszi az akadályokat nagyobb táblázatoknál az Excelnél, az átlag felhasználó számára ezek nem annyira szempontok.

Mi kell a népnek, mi alapján ítél? Az Excel lényegesen szebb grafikonokat tud, a PowerPointhoz pedig használható sablonok is vannak gyárilag, illetve az olcsójátékhülyegyerekeknek diaátmeneteknél is jobbak a lehetőségek.
Ja, és hogy a közoktatás és a közigazgatás nagy része MSO-ban dolgozik, amihez egy informatikai analfabéta számára a LO egy teljesen más, újra megtanulandó rendszer.

A tej élet, erő, egészség.

(#4) cinemazealot válasza joghurt (#3) üzenetére


cinemazealot
(addikt)

Én amikor az MS (talán 2007 környékén?) átstrukturálta az office alkalmazások menüjét, telezúzta egy rakás csicsa ikonnal, és "Classic Menu"-be száműzte a hagyományos "File, Edit stb." menüsort, teljesen elvesztem. :F Még az esetleges inkompatibilitás ellenére is megváltás volt számomra a LibreOffice (azóta is abban dolgozom), MS Office-t pedig csak kényszerből és végszükség esetén tartok, ha valaki olyan tartalmat küld nekem, amivel a LibreOffice valami miatt nem boldogul. Remélem, ez a LO új verziójával egyre kevesebbszer fordul majd elő. :)

Lehet persze, hogy bennem van a hiba, és fölöslegesen ragaszkodom a '90-es években belém rögzült tapasztalathoz, de nem vagyok biztos benne, hogy egy informatikai analfabéta számára nulla szintről az MS könnyebben megtanulható, mint a Libre. :N

Ja, a PP prezentációim pedig általában mellőznek mindenféle effektet. Irodai munkában sosem voltam híve a látványosságnak. :D

[ Szerkesztve ]

(#5) CPT.Pirk


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Már vártuk! :C

Az a 31 karakteres táblázat név limit az pont egy hete szívatott meg, mert LO-ban simán megy a hosszú tab név, de az MSO-s kollégák nem tudtak mit kezdeni ezzel, náluk dokumentum helyreállító indult el...
Először nem is tudtam mi van, aztán később megtaláltam, hogy ez egy hard limit az MSO-ban már a kezdetek óta, hogy egy tab neve maximum 31 karakter lehet.

Az sajnálatos, hogy ezt csak most lett javítva, láttam róla bugreportot évekkel ezelőttről.

cinemazealot: szintén. Az MSO 2003 még úgy nézett ki, ahogy kell. Aztán jött a ribbon, engem meg elvesztettek örökre, onnantól kezdve OOo, majd LO.

[ Szerkesztve ]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#6) ntomka válasza joghurt (#3) üzenetére


ntomka
(nagyúr)

a Calc is lényegesen jobban veszi az akadályokat nagyobb táblázatoknál az Excelnél

Én ezt pont fordítva tapasztaltam. Az LO-t pont azért cseréltem le másra, mert rettenetesen belassul egy komolyabb táblázattól.

ツ Headphones on - World off

(#7) hunluki válasza cinemazealot (#4) üzenetére


hunluki
(senior tag)

Detto. Céges gépre direkt kértem had tehessem fel mert ezzel tudok hatékonyan dolgozni (Office 97-en tanultam), a ribbonos dolog nekem full logikátlan és átláthatatlan.

#6: Zúzósabb táblázatoknál ha hálózaton lévő fájlokkal dolgozom akkor excel előszeretettel vált nem válaszol módba és dobja el magát (magával rántva az összes többi megnyitott excel doksit). Calc-al sose volt ilyen gondom.

(#8) Ueda


Ueda
(aktív tag)

A FreeOffice-t is említsük meg, mint választási lehetőséget.

(#9) Jim Tonic válasza cinemazealot (#4) üzenetére


Jim Tonic
(nagyúr)

Nem, nem benned van a hiba. Azt a menüt szerintem mindenki gyűlöli. 10x év után sem szoktam meg. Az még a Ballmer éra, amikor izomból akartam mindent letolni az emberek torkán. Ilyen volt a csempés win és a windows CE mobilon. Ez utóbbiak már megbuktak, remélhetőleg a sorsára jut a szalag is.

[ Szerkesztve ]

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#10) joghurt válasza Jim Tonic (#9) üzenetére


joghurt
(őstag)

Arról ugye nem is beszélve, hogy a 4:3 -> 16:9 monitor átállással függőlegesen kisebb lett a képernyőfelület, a dokumentumok viszont tipikusan lefelé hosszúak. A kettő kombinációjára igen logikus megoldás, hogy függőlegesen még vastagabb sávval vegyük el a helyet az érdemi tartalomtól. Egy MSO-ban úgy érzem magam, mintha egy tank kémlelőnyílásán keresztül igyekeznék könyvet olvasni.

A tej élet, erő, egészség.

(#11) Caldera válasza Ueda (#8) üzenetére


Caldera
(tag)

Bizony! Aminek és meg is vettem a Pro változatát, magán használatra 5 gépre telepíthető és így Win és Linux alatt is ugyanaz a felület fogad.

''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''

(#12) moleculez


moleculez
(addikt)

Mindenkinek mások a preferenciái, van amivel Gipsz Jakab napi szinten küszködik, de a userek 90% sosem használja azt/úgy.
Nekem pl az MSO tollas bevitellel van rossz tapasztalatom, 4-5 oldalt írok wacom táblával, és elég durván belassul, ki kell kapcsolni az automatikus mentést. Ugyanaz a file MSO alatt iPad + Pencil kombócal hibátlan.
Miért tollal írok? Mert a matek beadandót biztos nem fogom gépelni, (azt se használja gondolom a matek tanárokon kívül senki, hogy ennyire körülményes?), LaTeX-t meg most nincs időm/kapacitásom megtanulni.
LO-t nem próbáltam még erre, de lehet érdemes lenne.

[ Szerkesztve ]

Az alvás a gyengék kávéja. Krumplikás Papri.

(#13) ntomka válasza hunluki (#7) üzenetére


ntomka
(nagyúr)

Linuxot használok, MSO nálam alapból nem játékos emiatt. Elhiszem amit írsz, de nekem a Libreoffice Calc-kal tényleg ez a tapsztalatom.
Most FreeOffice-t használok. Ez sem tökéletes, de azokat a táblázatokat, aminknél LO homokórázott, ez pikk-pakk kezeli.

ツ Headphones on - World off

(#14) ledgeri


ledgeri
(veterán)

Ez tudja már, hogy ha frissítés van, akkor maga szívja le, és ne böngészőt nyisson, mint "letöltés" gomb?

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#15) Itt Nokia válasza cinemazealot (#4) üzenetére


Itt Nokia
(tag)

Nem benned van a hiba én is hasonlóképp látom a helyzetet, és kiegészíteném ezt még azzal, hogy az MS a saját operációs rendszerére sem tudta még azt megoldani, hogy az Ofisz egy, azaz 1 darab RELATÍV ösvényből, telepítés NÉLKÜL fusson, ehelyett 77 különböző alkönyvtárba belef*ssa magát, külön folyamatot f*sik a folyamatlistába , telef*ssa a regisztrit, mindenféle nyűgje meg dependenciája az van, miközben semmit nem tud... az LO telepítve is kisebb, mint az MS Ofisz telepítője.. és minden irányból szénné alázza az MS féle ofiszt, kezdve hogy 190 féle szöveg formátum között tud hibátlanul konvertálni, exportálni, és importálni.. menet közben állítható a teljes felület nyelve 200 nyelv között stb.. az MS féle ofisz az egy határ f*s az LO-hoz képest.. úgy en bloc minden tekintetben..

[ Szerkesztve ]

(#16) beef válasza Jim Tonic (#9) üzenetére


beef
(senior tag)

Ne félj, most megint újra tervezi MS az egész Office GUI-t :)

(#17) sh4d0w válasza beef (#16) üzenetére


sh4d0w
(nagyúr)

Meg a file formátumokat is...

https://coreinfinity88.blogspot.com

(#18) joghurt válasza ledgeri (#14) üzenetére


joghurt
(őstag)

Az opcionális összetevők között bekapcsolható egy automatikus letöltés. Feltételezem, hogy épp erre a célra.

A tej élet, erő, egészség.

(#19) moleculez válasza sh4d0w (#17) üzenetére


moleculez
(addikt)

erről valami bővebb infót esetleg :R ?

Az alvás a gyengék kávéja. Krumplikás Papri.

(#20) Bici válasza Ueda (#8) üzenetére


Bici
(nagyúr)

Nálam az OnlyOffice hozta eddig a legjobb MS Office konpatibilitást.
Szerintem 100%-os, legalábbis eddig.

(#21) sh4d0w válasza moleculez (#19) üzenetére


sh4d0w
(nagyúr)

Feltételes poénkodás volt - ha már egyszer az LO natívan meg tudja nyitni a formátumokat, akkor ideje megint belebuzerálni...

https://coreinfinity88.blogspot.com

(#22) SirRasor válasza Itt Nokia (#15) üzenetére


SirRasor
(őstag)

Egy apróságot leszámítva: MSO word/excel (mindegyik verzió! XP (2001)-től kezdve) pillanatok alatt elindul(igen, a 2019-es is), a LO writer/calc meg másodpercek alatt indul csak el. Ez pölö engem baromira idegesít és csak ezért maradok Office 2007-nél, de most teszek egy próbát ezzel az újjal, hátha gyorsult valamennyire.
Nem, tojok rá milyen gépen fut. A 2007-es egy krumplin is gyorsan elindul, de a munkahelyi gépem se egy erőmű és a 2019 1mp alatt már használatra kész.
Mindig így válogatok programokat a gépre: legyen pici, gyorsan fusson stb. 7zip, foobar2000, mpchc, sumatrapdf, de ez az office hányadék még nincs a helyén :(

EDIT: feltettem, kipróbáltam és az ezelőttihez képest (talán 5.x-et próbáltam utoljára) érezhető a gyorsulás. A versenyt nem veszi fel, de most már 2 másodperc alatt van a kettő közötti különbség, ami már elviselhető (ha már benne van a memóriában!)

[ Szerkesztve ]

Make Love not war!

(#23) hunluki válasza SirRasor (#22) üzenetére


hunluki
(senior tag)

MSO rendszer indulásakor előtöltődik, egy része benne van már a memóriában azért indul gyorsan, rendszerindításba megtalálod valami office preload néven.
LO-ba is van ilyen opció, beállítások általános fül alatt, utána ugyanolyan gyorsan fog indulni mint az MSO.

(#24) SirRasor válasza hunluki (#23) üzenetére


SirRasor
(őstag)

Hát nem tudom, szerintem az előző hsz-embe beleírtam direkt, hogy a LO benne van a memóriában :U
Másrészt pont a 2007-es, ami fent van a gépemen, na ott semmi se töltődik a memóriába rendszerindításkor. Még csak szolgáltatás se fut az office-tól. Ahhoz képest az első vs második indítás között 500 ms különbséget se érzek. Igaz 340 kb-os az indító exe és a memóriában kemény 11 MB-ot foglal le egy üres dokumentumnál.
Libreoffice üres dokumentumnál bekajál 164 MB-ot. Na itt a különbség...

[ Szerkesztve ]

Make Love not war!

(#25) hunluki válasza SirRasor (#24) üzenetére


hunluki
(senior tag)

Okés, csak egyenlő esélyekkel futtassuk már őket ha már összehasonlítunk. Nálam linux alatt egy atom n455 procis gépen 2 giga rammal és hdd-vel gyorsindítóról instant indul másodpercen belül, ennél nem hiszem hogy gyengébb géped lenne.

Azért az egyszer elindítottad és emiatt egy része benne van a ramban vs preload mint implementált fícsőr szinten aktiválva van az nagyon nem mindegy.

(#26) SirRasor válasza hunluki (#25) üzenetére


SirRasor
(őstag)

Nem, egész egyszerűen a 11 MB vs 164 MB számít.
Később szerkesztettem; pont nem láttad. Szóval a 2007-eset még baromijól optimalizáltan csinálták meg. Semmi szemét, semmi sallang és támogatja az X-es formátumokat. Igaz, a telepítője is csak ~400 MB. Utána már nagyon elszálltak mindennel.
Na nézzük tovább mi mennyi a memóriában:
excel üres tábla: 6,5 MB
calc üres tábla: 155,8 MB
Hát ennyi. Maradok a 2007-esnél.

beef A 2007-esben még nincs olyan. hát igen, a benti 2019-esben már ott csücsül :W
Egyébként pont a OfficeClickToRun szolgáltatással indultam el a lejtőn, mert ugyanezt végigcsináltam, mint Te. Letiltva: akkor semmi se megy. Nem megy? Oké, akkor kuka az egész és keresek valami mást. Na akkor LibreOffice-oztam picit, de sok kompatibilitási gond jött elő és akkor visszatettem a 2007-et. Azóta semmi gond és villám gyors :D Persze modern dolgokat biztosan nem lehet vele csinálni, de amire nekem kell, arra pont jó.
Ha meg kevés lenne, akkor már inkább google drive-on csinálnék gdoc gsheet stb-t. Persze az még lassabban nyílik meg mondjuk asztali drive-ról indítva, de ott már nem is az a cél.

[ Szerkesztve ]

Make Love not war!

(#27) beef válasza SirRasor (#24) üzenetére


beef
(senior tag)

Engem meg az olyanok idegesítenek MS office-ban, hogy mikor semmi sem fut, akkor is memóriában tartja az OfficeClickToRun.exe-t, ha service-ből leállítom, hogy ne induljon automatikusan, akkor sem excel, sem word nem indul, de annyi eszük sincs, hogy elindítsák a a nem futó service-t ha kellene. Ja és mindemellett folyamatosan logolgat temp mappába. Köszönöm MS.
Szóval engem meg az ilyen sunyi dolgok zavarnak.

(#28) hunluki válasza SirRasor (#26) üzenetére


hunluki
(senior tag)

Kedvedért benéztem a céges gépemre:
Writer:

Calc:

Igaz ez nem a hetes hanem még 6.4.5.2, de nagyon messze van az általad írt 164 megától.

Nem akarlak meggyőzni, azt használsz amit jónak látsz, azért kötekszem mert itt van előttem a kézenfogható tapasztalat ami szembe megy az állításoddal.

(#29) SirRasor válasza hunluki (#28) üzenetére


SirRasor
(őstag)

Nekem is 8, de ha tényleg kíváncsi vagy, akkor tedd fel a 7-est és azt a képet linkeld be. Illetve abból a 64 biteset tettem fel. Nyilván az több memóriát fog lefoglalni, de azért annyival nem.

Make Love not war!

(#30) Bici


Bici
(nagyúr)

Srácok, van, aki próbálta már a WPS és a freeOffice-t összehasonlítani?

Nelem a LO7 sokkal lassabb ennél a kettőnél, így nem alternatíva.
Az Only Office helyére keresek időről időre másikat.
Sebességben jól vizsgaának, és pár doksit is szépen visznek, de hosszabb távú tapasztalatokra lennék kiváncsi.

Kössz!

(#31) hunluki válasza SirRasor (#29) üzenetére


hunluki
(senior tag)

Áhh, csak a stabil, majd ha a fejlesztők is azt mondják hogy ajánlott lesz a hetes akkor felkerül az is :K

Amúgy 2007 még támogatott egyáltalán?

(#32) Lenry


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog (1)

az elmúlt nagyon sok LO változat Excelje instant elcrashelt a Ctrl-1 billentyűkombótól Arch Linux alatt.
kíváncsi leszek most jobb-e

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#33) CPT.Pirk válasza SirRasor (#22) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

LO Writer (6.3.6) Manjaro Linux alatt elsőre 1.5mp alatt jött be, utána már a töltő csík csak egy ugrás volt, talán fél másodperc.

A céges W10-es gépen is 1mp alatt a képernyőn van a writer. Ott nálad valami gond lesz.

Lenry: Manjaro alatt nem csinál olyat. :N

[ Szerkesztve ]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#34) Lenry válasza CPT.Pirk (#33) üzenetére


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog (1)

más rendszer alatt nekem se, de a fő céges gépemen Arch fut, úgyhogy kissé kvára zavart, hogy nem tudok egy nyamvadt formázást se elintézni
(azóta inkább átfordulok a Mac-re, azon az MSO-nak nincsenek ilyen nyűgjei)

mod:
őőőő, lol?

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#35) CPT.Pirk válasza Lenry (#34) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Terminálból indítva nem írja ki, hogy miért omlik össze?

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#36) Lenry válasza CPT.Pirk (#35) üzenetére


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog (1)

most vagy nem ír semmit, vagy nem próbáltam, őszintén nem emlékszem. ha legközelebb arrajárok, megnézem :R

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#37) joghurt válasza SirRasor (#29) üzenetére


joghurt
(őstag)

Sajnos a 7-es Calc nálam is 180 körül eszik. Igaz, 64 bitesen, szemben hunluki 32 bitesével.

A tej élet, erő, egészség.

(#38) hallador


hallador
(addikt)

Feltettem működik. Má meg is írtam egy fél doksit rajta. Örülök hogy megjelent.

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 20, Ubuntu 20.04, OpenSuse Leap 15.2 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

(#39) btprg válasza joghurt (#3) üzenetére


btprg
(tag)

Szerintem az kellene a népnek, hogy ne legyen használhatatlanul lassú. Kíváncsi vagyok, hogy az új grafikus gyorsítókkal ez megvalósul-e. Nálam mindig is az verte ki a biztosítékot a LibreOffice-nál, hogy olyan lassú, hogy ha kijelölök pl. valami szöveget, akkor szemmel látható késleltetéssel módosulnak át a gombok a SpeedButton sávban. Ezen kívül bizonyos esetekben (pl. kép valami alatt, amire nem lehet rákattintani) nagyon bután tud viselkedni. Eddig akárhányszor megpróbáltam vele dolgozni, mindig sírva menekültem vissza az Office XP-hez (2002), annyival rosszabb volt a felhasználói élmény még egy ilyen ős MsOffice-hoz képest is.

"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

(#40) btprg válasza Caldera (#11) üzenetére


btprg
(tag)

FreeOffice vs. "meg is vettem a Pro változatát" :F
Ha valaminek freeakármi a neve, és mégis csak valami lebutított van ingyen, az elég fura... Mint az "ingyenes társkeresők", ahol ingyen küldhetsz évente egy üzenetet, a többi dologért meg fizetni kell :D

"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

(#41) Aweriot válasza btprg (#40) üzenetére


Aweriot
(veterán)

Azért ez a neve mert FOSS felhasználással készül.

"mindenki egy kicsit neonak érzi magát amikor először végigpörög az orra előtt egy apt update/upgrade"

(#42) Bici válasza btprg (#40) üzenetére


Bici
(nagyúr)

Valóban van pár különbség tudásban. [link]

Én most ezt (freeoffice), és a WPS Office-t hasonlítgatom össze az OnlyOffice-szal. Utóbbit a lassúsága miatt cserélném le, csak még nem tudom melyikre.

[ Szerkesztve ]

(#43) Ed_007


Ed_007
(aktív tag)

Régebben (kb.28 éve :-P ) a WordPerfect szoftvert használtam és utána még sokszor sírtam vissza.
A ribbonon szerencsétlenség és számos Excel / Word rendszerösszeomlás, no és a Word többszintű sorszámozásában kiszámíthatatlansága, meg a normális sablonkezelés hiányában ismét rátaláltam: https://www.wordperfect.com/en/ Állítólag mindabban penge, amit az MS Office nem tud és nekem nagyon hiányzik.
Lesz egy-két óra időm pattintom fel a próbaverziót, és ha beválik, pengetem a díjat és cserélem az MS Office-t.

(#44) CPT.Pirk válasza Ed_007 (#43) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ez mind nagyon érdekes, de a hír a LibreOffice-ról szól, nem az MSO-ról vagy bármi másról. :N

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#45) Ed_007 válasza CPT.Pirk (#44) üzenetére


Ed_007
(aktív tag)

???

Olvastad a korábbi hozzászólásokat?

Már a 8. poszt sem a LibreOffice-t említette... ha még nem tűnt volna fel.

Ahogyan a fórumokban szokásos, elkezdődött egy beszélgetést, a LibreOffice-tól indulva, majd a jellemzői, előnyei, hátrányai stb. taglalásával eljutottunk a hasonló funkciójú többi szoftverhez, és megosztjuk egymással a tapasztalatainkat.

Ez miért probléma?

[ Szerkesztve ]

(#46) CPT.Pirk válasza Ed_007 (#45) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Erre van az off topik gomb, mikor már egy szó sem szól a posztodban a témáról.

[ Szerkesztve ]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#47) Fire/SOUL/CD


Fire/SOUL/CD
(nagyúr)

Sajnos makrózás szempontjából semmi sem változott, ugyanolyan elavult, mint volt...
Nem igazán értem, hogy miért nem lépnek a probléma megoldásával kapcsolatban, holott Én magam is már nem tudom hányszor írtam nekik.
2020-ban alapnak kellene lennie, hogy automatikusan listázza beíráskor a beépített VBA függvényeket, paraméterezéssel együtt, mert szvsz 2 kezemen meg tudnám számolni, hogy hány olyan ember él a föld bolygón, aki az összes fx-t, az összes paramétert, az összes konstanst stb stb fejből keni-vágja...

Ha benéz valaki az Excel topikba, ott jól látható, hogy a kérdések jelentős része makró programozáshoz kapcsolódik, él a topik (és jó koponyák vannak ott, akik készséggel segítenek is), ugyanez a LO topikról nem elmondható(kvázi halott), pedig szvsz lenne rá igény, ha nem ilyen elcseszett makró megközelítés lenne az LO-ban.

Persze, ha valaki esetleg tud valami beállítást, ami a korábban felvázolt problémát megoldja, akkor ne tartsa magában. :R

Mindemelett jó, hogy van az LO, sosem voltam ellensége.
(Ezen a 7-es kiadáoson azért még van mit csiszolni, mert elég sok vizuális bug van benne(kilógnak gombok, amiket csak lehet látni, ha átméretezed az adott ablakot) stb stb, de majd alakul)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#48) sh4d0w válasza Fire/SOUL/CD (#47) üzenetére


sh4d0w
(nagyúr)

Eleve a felvetést sem értem, miért kéne egy open source cuccnak VB-t támogatni, de mindenesetre van benne részleges támogatás.

Ha makrózni akarsz LO-ban, miért nem a saját beépített makró basic-et használod? Ha meg VBA kell, miért nem maradsz MSO-nál?

https://coreinfinity88.blogspot.com

(#49) Fire/SOUL/CD válasza sh4d0w (#48) üzenetére


Fire/SOUL/CD
(nagyúr)

Csak félreérthetően fogalmaztam az aláhúzott részben: "2020-ban alapnak kellene lennie, hogy automatikusan listázza beíráskor a beépített VBA függvényeket, paraméterezéssel együtt..."
Akkor legyen VBA=LO beépített makró basic-e...
A lényegen nem változtat, abban mondatban pont nem az volt a lényeg (ha nagyon akartad volna, akkor ráértetted volna). ;]

Megmutatom képen, hogy egyértelmű legyen az általam kritizált hiányosság.
Ezt kellene, hogy tudja az LO makró editora, amit pl Embarcadero-nál Code Completion, MS Visual Studio-nál IntelliSense, az Excel-ben meg nem tudom minek neveznek ([kép] | [kép]).

Talán nem kell ecsetelnem, hogy ez mennyivel segíti elő a programozást(bármilyen nyelvben), mintha minden egyes fx nevet végig be kell pötyögni a paraméterezéseket meg a net-ről nézegetni egyenként...

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#50) sh4d0w válasza Fire/SOUL/CD (#49) üzenetére


sh4d0w
(nagyúr)

Ah, így sokkal tisztább, tényleg nem kötözködés volt.

https://coreinfinity88.blogspot.com

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.