Hirdetés

2024. április 13., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Szplöttyy


Szplöttyy
senior tag

Köszi! :K
Felraktam,fut már egy ideje,de még nem blokkolt semmit,nem tudom számít-e hogy router mögött vagyok.

Smoke & Torque

(#2) CPT.Pirk


CPT.Pirk
Jómunkásember

Szerintem meg baromság ez az egész. Adatot gyűjtenének, de mire mennek vele? Az adatok átküldése szeletekre bontva történik, emellé jön h. az átviteli csatorna sem állandó, szóval a szeleteket nem tudják összerakni, onnan kezdve meg csak egy halom bit. (és akkor még nem említettem a titkosítás alkalmazásának lehetőségét, ami bekapcsolható torrentben, DCben stb...)

Másik kérdés meg hogy kit érdekel, h. K. Ferike éppen letölti a Dr.House köv. részét? Felállítanak mindenféle szervereket csak erre? Mi lenne ebből a haszon, és kinek?

Megnéztem még régebben ezt a progit, de hogy másodpercenként legalább 2 egyetem kukkantott be hozzám, az valahogy furcsa volt a számomra.

Egyébként meg mióta tudjuk, hogy aki MP3-at tölt le, az Communismust tölt le, azóta el sem mertük indíttani a letöltő progit... [link]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#3) balintka


balintka
addikt

Ezt a progit jó ideje ismerem, de évek óta nem használtam, most feltettem mégis.

(#4) Stiky


Stiky
senior tag

Másik dolog, hogy nemrégiben olvastam valahol egy felmérést, miszerint egy amcsi szolgáltató x hétig monitorozta a saját adatforgalmát és kiderült, hogy a P2P fájlcserélés a teljes adatforgalom ~20% át teszi ki. Kiderült, hogy a fő ludas a maga 50% -ával a streaming videómegosztók.

Szerk: itt a [link]

[ Szerkesztve ]

~ http://pancakespeedy.tumblr.com/ ~

(#5) hcl válasza CPT.Pirk (#2) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Az a kép mekkoraaaaaaaa
Az amcsikat lehet csak ekkora marhasággal megetetni :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#6) DarkByte válasza CPT.Pirk (#2) üzenetére


DarkByte
addikt

Ez így ebben a formában azért nem teljesen igaz szerintem. Pl. MP3 esetében a fájl fel van osztva frame-kre, amelyeket a többitől függetlenül is meg lehet szólaltatni, mivel különálló fejléccel rendelkeznek. (Wiki: MP3 File Structure) Egy 128KB-os darabban már jópár másodpercnyi részlet van ami akár bőven elég is lehet ahhoz hogy egy Gracenote féle TrackID-vel ki lehessen deríteni, melyik számról is van szó.

[ Szerkesztve ]

(#7) DarkByte válasza DarkByte (#6) üzenetére


DarkByte
addikt

Javítom magam, mert ez sem teljesen helyes így ahogyan írtam. A Wiki is írja hogy mivel a frame-k egymásra hatnak ("byte reservoir") így nem lehet egy-egy frame-t kitépni, a gyakorlatban viszont biztosan más is hallott már hibás mp3 fájlt, és ott is helyreáll a dolog egészen gyorsan, szóval itt is valószínűleg csak a szelet eleje lesz hibásan lejátszható. Elnézést, az ábrát már láttam korábban is, ez maradt meg bennem. :B

(#8) Daneeka válasza CPT.Pirk (#2) üzenetére


Daneeka
senior tag

Amikor egyetemet tilt akkor az is lehet, hogy az egyetem ip range-n belül lévő (pl: koleszos) felhasználóval álltál kapcsolatban. Legalábbis én emlékeszem, hogy egyszer miután menetközben kapcsoltam be, letiltott pár egyetemet és felére esett a letöltési sebesség.

(#9) cizoe


cizoe
őstag

activision? huhúú mit keresnek a gépemen? Nácikat?? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#10) finest


finest
őstag

Ez a progi valóban blokkol vagy csak generál neked egy listát ezekkela nevekkel? A SONY valóban Sony Corp. névvel fog kotorászni? Miket nem blokkol?

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#11) DarkByte válasza finest (#10) üzenetére


DarkByte
addikt

Valóban blokkol, nálam jóideje ott figyel a letöltőgépemen. Érdemes úgy beállítani a progit hogy csak a blokkolt IPket mutassa, ne az összes hozzáfért IP-t. Azt hogy melyik IP cím melyik céghez tartozik pedig egy IP cím listából szedi amelyet időközönként frissít (azt viszont nem tudom hogy ezeket a címeket a felhasználók adják-e össze vagy sem, de sejtésem szerint igen). Hogy tényleges haszna mennyi van az természetesen kérdéses, mert mindent nem szűrhet ki, de azért igen tekintélyes címlistája van. Nekem egyedül az nem tetszik benne hogy frissítéskor mekkora erőforrás igénye van. A 300Mhz-es Celeronomon hosszú percekig darál és addig blokkol minden hálózati forgalmat, úgyhogy jópárszor volt már restart mert nem válaszolt a távoli asztali kapcsolat és nem tudtam mire vélni. A másik pedig hogy vannak néha olyan címek amelyeket szerintem tévesen blokkol. Például uTorrent nem tud frissíteni magától, mert ezt a tartományt is tiltja, és ez is elég sokáig eltartott mire rájöttem hogy a PeerGuardian miatt van.

[ Szerkesztve ]

(#12) CSorBA


CSorBA
őstag

Kicsit off és gonoszkodás: ;]
Lenne még mit finomítani a képtömörítési módszereiden :)

[ Szerkesztve ]

(#13) VladimirR válasza CPT.Pirk (#2) üzenetére


VladimirR
nagyúr

sokat ersz a titkositassal, meg a szeletekkel, ha valaki (mondjuk a szerzo, a jogtulaj) letolti toled az xyz filmet/software-t, aztan a szeletek osszerakasa utan megy es feljelent, amiert megosztottad azt

es igen, allitanak fel erre szerveket
sot, durvabbakra is, volt ra pelda, hogy valamelyik us jegvedo eleg kitartoan probalta belulrol lassitani a bittorrent halozatot hibas adatok kuldesevel nagy sebessegen

szerk.: az elottem szolohoz kapcsolodva, a cikkironak jegyeznem meg, screenshot-ot inkabb png-be, jpeg erre nem a legjobb

[ Szerkesztve ]

(#14) cizoe válasza VladimirR (#13) üzenetére


cizoe
őstag

jó lenne a jpg, csak a paint nagyon nulla minőségűt gyárt...

(#15) VladimirR válasza cizoe (#14) üzenetére


VladimirR
nagyúr

mondjuk ugy, a jelenleginel jobb is lehetne, de screenshot-ra a tomoritese miatt akkor sem az igazi

(#16) raskolnikoff válasza cizoe (#14) üzenetére


raskolnikoff
őstag

PNG-t kell használni. Egyébként köszi a programot. Nem árt ha fönt van :D PL megtudtam hogy a csórt wifimet egy rakás ember van rajtam kívül...uh nem érdekel már annyira hogy kihasználom mind a 8Mbitet :DDD

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#17) Jofi81


Jofi81
őstag

Mennyire lassítja ez a hálózati forgalmat? Illetve magát a gépet. Tényleg van félnivalónk?

(#18) Ősember válasza Jofi81 (#17) üzenetére


Ősember
őstag

ezzel a viselkedéssel lebuktattad saját magad. jönnek érted.

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#19) VladimirR válasza Jofi81 (#17) üzenetére


VladimirR
nagyúr

imho a halozati forgalmat nagyjabol annyira lassitja le, mint egy tuzfal

(#20) Mr Sm!tH


Mr Sm!tH
tag

én bevallom töltök le néha ezt-azt... biztos vagyok benne hogy nagyon sokan vannak igy ezzel mint én. :B
kiprobáltam a progit és talál érdekes dolgokat...
[link]

[ Szerkesztve ]

(#21) Jofi81 válasza VladimirR (#19) üzenetére


Jofi81
őstag

Akkor az nem annyira vészes. Felrakom, kíváncsi vagyok, mit talál...

Ősember: :D Francba, most lebuktam!

(#22) cizoe válasza Mr Sm!tH (#20) üzenetére


cizoe
őstag

Hát a mahasz az ott figyel. ;]

(#23) shabbarulez


shabbarulez
őstag

Ez a proggy egy 1xű tűzfal ami adott címtartományokat blokkol. Anno pár éve láttam ugyanígy fórumon valakitől, hogy pl. nagyon reklamálta az Externetes IP-ket, mert azt mind blokkolta mert szerinte az hű de veszélyes. A háttérben meg csak annyi volt hogy www.bsa.hu az Externettől volt hostolva, akik meg ezt a blokkolás listát készítik, elég bután felmentek a RIPE oldalára, lekérték az Externethez tartozó címtartományokat és belerakták a listába. Na most ha ezt minden ország ismert jogvédő szervezétével eljátszák, akkor igen sok ISP lesz majd a listán, tök feleslegesen. Végülis ilyen alapon minden ISP-k ki lehet tiltani, mert valami vagy valaki biztos hogy kötődik hozzájuk.

Szóval én túl nagy jelentőséget nem tulajdonítanák egy ilyen programnak. Ha valaki meg akarja figyelni a netes forgalmat, biztos nem olyan IP tartományból fogja tenni ami szerepel a blokkolt listában, azért a ennyi nem szabad madárnak nézni a másik oldalt, ott sem hülyék ülnek.

Pl. ha mondjuk Tíonlányos ADSL-en, fellép valami cég akit mondjuk a jogvédők bíztak meg és belép az ismert magyar trackerekre, hubokra és IP-ket logol, azt sosem fogod megkülönböztetni bármelyik másik mezei felhasználótól. Az összes hazai ISP-k meg azért kár lenne kitiltatni, mert elméletben bárhonnan jöhet ilyen megfigyelés. Azért annyira bénának nem kell nézni a jogvédőket hogy majd pl. a www.bsa.hu-n hostoló szerver IP-jéről fognak loggoló alkalmazásokat futattni, ők se ma jöttek le a falvédőről.

(#24) VladimirR válasza Mr Sm!tH (#20) üzenetére


VladimirR
nagyúr

nezd mer meg, hogy a mahasz-t dobja-e winamp nelkul? mert ugyanaz a tartomany, mint a justmusic

(#25) Mr Sm!tH válasza VladimirR (#24) üzenetére


Mr Sm!tH
tag

nem dobja ki a mahaszt ha kikapcsolom a winampot! Hmm, miért vannak kékkel irva a listán?
de most dobott ki megint párat...

[link]

(#26) VladimirR válasza Mr Sm!tH (#25) üzenetére


VladimirR
nagyúr

szerintem azok a bejegyzesek azert kekek, mert http portra mentek (pl.: weblap lekeres)

(#27) Enton válasza CSorBA (#12) üzenetére


Enton
addikt

A Png-s módszert majd megvizslatom, világ életemben jpg/jpeg-et használtam!Rossz berögződés! ;]

Magyarán szólva arról volt szó hogy ezek a cégek megbízottjai egy ilyen nem létező ip tartományból szűri/zavarja a forgalmat!

De amúgy semmeddig nem tart nekik is letölteni bármit hogy megnézzék mi is az és ha már letöltötte tudja hogy kitől szedte. nekem is kiírja az Utorrent hogy milyen ip-ről jön és az adott illetőnek mekkora százalékban van meg.Ezek után már bőven elég megnézni ki az akinek 100% és elég róluk adatot gyűjteni!

A programhoz elvileg van ugyebár blokkolási lista amit lehet netről frissíteni és lehet saját listákat is kreálni ha úgy érzed van amit felesleges és van ami hiányzik belőle.Csak az már mindjárt macerásabb.Elvileg léteznek sokan akik ezen nem létező ip-tartományok vizsgálásával foglalkoznak és ők vizsgálják hogy ott mi is van/volt.

Ennek a ki nem osztott ip-knek írtak egy szép nevet de sajnos azt elfelejtettem és fél órás keresgélés után sem találtam sajnos meg!:(

Használható a progi annyira nem rossz hogy ne férjen al a akár a kis letöltőgépeken is akár! :C

"mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."

(#28) Mr Sm!tH válasza VladimirR (#26) üzenetére


Mr Sm!tH
tag

jogos! nem néztem végig az oszlopokat... :)

kék - tcp
fekete - udp

nemtudom azért elgondolkopdtató mindenképpen ez... mit kezdenek az adatainkkal?

(#29) Rive


Rive
veterán

Hümm.

Egyik, hogy tudtommal itthon is a fontosabb szolgáltatóknál a titkosszolgálatnak v. minek lehetősége van saját, adatforgalom lehallgatására szolgáló szervereket elhelyezni.
De: másnak nincs. Máshol se.
Még de: a szumma adatforgalom olyan méretű, hogy nem szerverek kellenének a lehallgatásához, hanem szerverfarmok, abból is elképesztő mennyiség. Szóval amíg nem csinálsz olyat, amire felfigyelnének - tipikusan terrorizmus, drog -, addig ebből az irányból aggódnod felesleges.

Másik, hogy az említett címtartományokból két nagyon egyszerű ok miatt jönnek kérések tetszőleges másik géphez. Elsődleges ok, hogy minden címtartományban akadnak vírussal, trójaival fertőzött gépek, akik szépen mennek körbe az IP teljes terjedelmén és klf. portokon klf. biztonsági problémákkal keresgélnek fertőzhető áldozatok után. Egy ideig, amíg fix IP-ről neteztem, nézegettem, hogy kik-mik kopogtatnak be hozzám naponta - aztán a nyugodt alvás érdekében lelőttem a programot.
Másodlagos ok, hogy akármi nagyobb címtartományban - legyen az Sony vagy TWT - találni fogsz nem egy gépet, amin P2P kliensek szaladgálnak. Az emberek mindenhol emberek.

Szóval ez így csak egy totális vaklárma.

Ha viszont azt nézed, hogy egy spéci P2P klienssel rád tud-e nyomulni valaki... Ez ellen efféle program nem véd, az efféle cuccok nem a jogvédők irodáiban csücsülnek, hanem a szervertermekben - esetleg pont a kedvenc szervered melletti polcon, teljesen legálisan, teljesen úgy, mint bármely másik gép...

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#30) Enton válasza Mr Sm!tH (#28) üzenetére


Enton
addikt

Ip-t gyűjtenek és az alapján akár vissza is tudnak keresni bárkit! :W

"mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."

(#31) cizoe válasza Mr Sm!tH (#28) üzenetére


cizoe
őstag

semmit, mert különben lenne következmény. Tudnál róla ha nagyon foglalkoznának vele... Valószínűleg az van amit Rive mond

[ Szerkesztve ]

(#32) VladimirR válasza Enton (#27) üzenetére


VladimirR
nagyúr

"Ennek a ki nem osztott ip-knek írtak egy szép nevet de sajnos azt elfelejtettem és fél órás keresgélés után sem találtam sajnos meg!"

pedig epp kerni akartalak, mert ez a resze nagyon nem tiszta

(#33) VladimirR válasza cizoe (#31) üzenetére


VladimirR
nagyúr

keresnek, figyelnek, figyelmeztetnek, felszolitanak, lehet kesobb feljelentenek, s kovetkezmeny is lesz
legfeljebb nem jo helyen tajekozodsz ;p

[ Szerkesztve ]

(#34) Enton válasza cizoe (#31) üzenetére


Enton
addikt

Keresnek figyelnek de jogilag meg vannak kötve mert nincs még se Mo-n se az Eu-ban rendesen tisztázva ezen "törvénysértés" jogi mizériája.

(#32) VladimirR: utánajárok vagyis megkeresem az említett sajtót! :R

"mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."

(#35) CPT.Pirk válasza VladimirR (#13) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Fizikailag hogyan kapcsolódnak be az adatáramlásba? Csomagkapcsolt átvitelt használnak a számítástechnikában, ott meg a millió csomag megy amerre akar, tekintve hogy internet pokáló jellegű. Emellé még hozzájön, hogy brutális csomagmennyíség tud áthaladni a köztes csomópontokon, azokat gyűjteni, osztályozni kellene tulajdonos és tartalom szerint, de még ekkor sem kerülnének az átvitt anyag teljes birtokába.
Jóval egyszerűbb, ha bsa aktivista bemegy egy DC hubra, és elkezdi felirogatni az IP címeket...

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#36) cizoe válasza VladimirR (#33) üzenetére


cizoe
őstag

ok jöhetnek. lapáttal csapom is őket nyakon... Főleg hogy a letöltés nem bűncselekmény/szabálysértés. A szerzői jogaikat meg feldughatják, sokkal nagyobban csinálják ezt nagykutyák. Lásd pl. teljes videotékák épülnek fel kopis dvdkből.

[ Szerkesztve ]

(#37) azbest


azbest
félisten

ja vannak fenntartott ip tartományok.
http://www.heise-online.co.uk/networks/nettools/ip-addresses.shtml

És valóban... a tüzfalam logjában volt, hogy olyan ip-t találtam, amire rákeresve azt dobta az ip whois, hogy ez olyan cím ami fenntartott és nincs kiosztva....
Nem igazán tudom, hogyan lehetséges ez... hogy nem blokkolják az ilyen ips-s forgalmat... talán valamit feltörtek és kutakodtak sebezhető gépek után... :U

(#38) Enton válasza azbest (#37) üzenetére


Enton
addikt

Feltörésről szó sincs hacsak nem konkrét figyelésről lenne szó!Szerintem csak a figyelőhálózatokat amiket a céget megbíztak ezekre kötik rá hogy ne szúrjon szemet az átlag usernek!

"mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."

(#39) VladimirR válasza CPT.Pirk (#35) üzenetére


VladimirR
nagyúr

"Jóval egyszerűbb, ha bsa aktivista bemegy egy DC hubra, és elkezdi felirogatni az IP címeket..."

majdnem ez tortenik vegulis
bemegy az illeto a hub-ra, tracker-re, letolt, irogat
es pont ezert nem er semmit a titkositas ilyen esetben, mert nem a csomagokat, hanem a user-eket figyelik, belulrol, s a titkositas annyit er csak, hogy nekik is titkositva kuldod, mastol vedve a forgalmat

(#40) shtml válasza shabbarulez (#23) üzenetére


shtml
őstag

Több helyen ezt írogatom én is már jó ideje, de mint a falra hányt borsó, az emberek nem veszik tudomásul, hogy a másik oldalon sem hülyék állnak. A Peerguardiannal és társaival max. azt érik el, hogy nem tőlem kapják az adatot 100 Mbiten, hanem egy ADSL-felhasználótól 256 kbiten.:)

A jelek szerint a legtöbb ilyen embernek elég a biztonság illúziója is.

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#41) #56573440 válasza cizoe (#36) üzenetére


#56573440
törölt tag

jah a letöltés nem szabálysértés... de a torrent és a dc nomet szinte az összes p2p kliens nem csak letölt. és a MEGOSZTÁST viszont már büntetik. ezért effektíve teljesen illegális a torrent is, mert ahogy kapod már osztod is vissza, ha csak simán lesikítanád és megnéznéd, meghallgatnás akkor ok. onnantól hogy egy bitet is visszaküldesz már nem ez a felállás, és ha csak szednél a torrentről akkor hamar ki is kerülnél onnan :DDD

[ Szerkesztve ]

(#42) CPT.Pirk válasza #56573440 (#41) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Ne menjünk le általánosításba, nem csak illegális tartalmat lehet megosztani. Mert amit te írtál, abból az következik, hogy minden feltöltés illegális.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#43) Rive


Rive
veterán

A médiatartalmak letöltése általában valóan legális. De pl. a szoftvereké...

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#44) #56573440 válasza CPT.Pirk (#42) üzenetére


#56573440
törölt tag

torrentet csak nagyon kevesen használnak linux lerántására mondjuk :B de tény hogy nem elképzelhetetlen, akkor persze legális. csak arra akartam utalni hogy amit saját használatra leránt az illető, és nem legális, mégis azt hisz hogy mivel saját használatra szedi és nem terjesztésre mégsem ütheti meg a bokáját az téved ;)

(#45) b0rZ


b0rZ
aktív tag

ezaz sracok, feljetek! :D

(#46) Illusion1010


Illusion1010
senior tag

Volt már magyarországon letöltésből problémája valakinek ? Jogi , úgyértem :)
Még nem hallottam róla , hogy Kis Pista Jóskát lecsukták volna azért mert leszedett torrentről/FTPről/DCről egy filmet.
Szerintem valahogy fölöslegesnek tünik ez a parázás. :U

(#47) Met


Met
nagyúr

Jelen jogszabályok szerint a média tartalmak letöltése magán használatra legális, nem örülnek neki de hagyják.
Azt üldözik akik pénz ellenében osztanak meg dolgokat (smsweb, ftp szerverek).
A net szolgáltatók szokták akadályozni a P2P forgalmat, pl. UPC (adatforgalmi korlát is van) és a Vodafone 6k-s korlátlan netjét se lehet letöltésre használni, P2P protokoll-on.
Mostanában a nagyon várt játékdemókat torrentre is kiteszik mivel úgy gyorsabban le tudják szedni.

Szóval egyenlőre a szolgáltató mondhatja, hogy ejnyebejnye.

Illusion1010: nem tudok róla, hogy letöltés miatt valakit bevittek volna, a torrent tracker tulajokat be szokták vinni de mivel nincs semmi illegális tartalom a szerveren el is mehetnek.

[ Szerkesztve ]

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#48) wwenigma válasza Rive (#29) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Aha... ismertebb adatkozpontokban sincsenek nalunk blackboxok. ;)

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#49) DeSanto válasza CPT.Pirk (#2) üzenetére


DeSanto
őstag

Miért emlegetsz te engem? :F :DDD

(#50) CPT.Pirk válasza DeSanto (#49) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Most lebuktál! :P
/tudom azért töltöd le, hogy letöröld/

Met: adatforgalom korlát az UPC-nél azért van, mert a net végpontja, ahová a kábelmodemek csatlakoznak, kb. 50-60 Mbit/s átvitelre képes fel és le, ergo ha van 3-4 aktív torrentező gyors netes chello csomaggal, akkor a csomóponthoz kapcsolódó többiek szívnak, ezért van korlát. De nem állandóan, és nem mindenhol. Nekem pl nincs...

[ Szerkesztve ]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.