Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) manoarc


manoarc
senior tag

Köszi a tesztet pont egy hasonló összerakásán filóztam a napokban így jól jött :)
Az egészhez annyit tennék hozzá,hogy az m2 - kérdést megoldanám egy bővítőkártyával (kb.3e Ft)

{。^◕‿◕^。}

(#2) Armagedown


Armagedown
őstag

Mennyit fogyaszthat ez játék közben? :U

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#3) Luck Dragon

Z440-en alaplapos lett, ahogyan jósoltam?

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#4) MasterDeeJay válasza Luck Dragon (#3) üzenetére

Nem igazán tudom mi lelte, beleraktam a nagyobb procit és HP logó után már csak 5-öt villog aztán már logó sincs csak 5 villogás. Gondolom nem bírta a nagyobb procit. Eleve mintha gyengébb lenne a HP-nek a VRM-je.
Diag kártya FF-F3-at mutat azaz bios sem tölti be.

Armagedown
Nem mértem még pontosan bár rajta van a konnektoros mérő. 150w körüli emlékszem a kis teslával tesztek alatt, nagyobb kártyával nem tudom 200-300w körül, jóval kevesebbet mint a másik nagygépem (i9 7980xe).

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#5) Oldman2


Oldman2
veterán

Egy ilyen Workstation kategóriájú asztali gép, zaj tekintetében hogyan viselkedik?

(#6) MasterDeeJay válasza Oldman2 (#5) üzenetére

Alapból ezek a workstationok igen halkak. Márkától függetlenül amikkel volt dolgom mind átlag irodai használatra halk volt. (autocad, konvertálás stb-nél nem hangosak)
Viszont nem valós terheléssel terhelve (AVX prime95 minden magra) azaz ez a gép konkrétan alatt fel akar szállni, 60-70 fokon akarja tartani a procit ami sikerül neki és jó érték de szerintem túl nagy zajjal teszi ezt (lehetne 90 fok is a cél). A Z440-esnek jobb hűtése volt, ennek ilyen sajnos. Lehűti ugyan de hangosan. Mondjuk 18 magos prociról beszélünk amit annyira azért nem egyszerű lehűteni, de azért nem annyira vészes mint egy húzott i7-est.
A dell hűtője:

A HP hűtője:

Egyedi a csatijuk szóval kell forrasztogatni kötögetni ha meg akarnám cserélni.
Illetve a HP-hoz az egyik nagyobb szerveremben van gyári vízhűtés is (Z620). Dellhez is lehet van.

Nyilván ez egy full alap Dell a gyári 1620v3-as procijával biztos halkabb, és eredetileg ha nagyobb procival kérték akkor gondolom nagyobb hűtővel is adták ahogyan a HP esetén is.

2011-es foglalathoz meg millió egy féle hűtés van, jó rá az 1366,2011v1,v2,2066 is.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#7) Cifu


Cifu
nagyúr

Ilyen gépem van egy e5-1650v3-al (~i7-5820 szint). :)
Annyit meg lehet jegyezni még, hogy az alap 685W-os tápon nincs túl sok csati (pl. SATA), illetve ha nem gyári cuccokat akarsz belerakni, akkor készülj fel mindenre, pl. a hűtőventiknek 5 pines egyedi csatija van.
A bal oldali oldallapon gyárilag egy fém kereszt irányú (felhelyezve: függőleges) fém merevítő van, így a sima PC-s VGA-k nem férnek be, de mivel csak ponthegesztések tartják, le lehet szedni.

Armagedown: A korabeli hasonló teljesítményű asztali gépekhez fogható, jobb tápegységgel. Üresjáratban ~60W, netezés, filmnézés közben ~80-90W, játék közben egy RTX 2070 Superrel ~380W.

Oldman2: Alaphelyzetben átlagos asztali gép szint, tehát egyáltalán nem vészes (de nem is zajtalan). A probléma a kor. Ezek már 7-9 éves gépek, a ventik elöregszenek, stb.
A gyári 3x 6cm-es venti csomag, ami elöl van alaphelyzetben csendes, de ugye egyben lehet őket cserélni. A gyári CPU hűtő ha 140W-os procit kell lehűtenie teljes teljesítménynél, akkor rendesen felpörög, és magas fordulatra pörög fel. Tehát hangos lesz.
Ja, és érdemes megfigyelni, hogy MasterDeeJay fotóján is látszik: nincs benne házon hátul venti.

Én egy Noctua NH-U9S-t raktam a procira utólag, a CPU hűtés így halk(abb) lett. Alapjáraton tehát lehet belőle egész élhető gépet varázsolni.

De ha játszani vagy grafikai / GPU intenzív dologra készülsz, akkor már macerásabb a dolog. Az RTX 2070 Super például eléggé fel tud melegedni, mert a ház szellőzése elégtelen a hagyományos PC-s VGA-khoz (ugyebár a professzionális kártyákon direkt van olyan hűtés, ami a házból kifújja a meleg levegőt, no az alap PC VGA-k hűtése nem ilyen). Szóval nekem is most le van véve a ház oldala, és három 9cm-es venti fújja oldalról be a hűvös levegőt a VGA-ra.

Itt egy kép még gyári hűtéssel, extra hátsó hűtőventi nélkül, játékos VGA-val:

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#8) MasterDeeJay válasza Cifu (#7) üzenetére

Köszi az infót!

A hátsó ventit meg nem létét kezdetben annak tudtam be hogy az én gépem hiányos, de rá kellett jönnöm netes képek alapján hogy gyárilag nincs ott semmi, ami ugye furcsa mert helye lenne neki. Igazából Dell-hez képest hiányolok ott valami légterelőt, furcsán néz ki.
A procira majd én is lehet rakok valami modernebbet de ez egy low cost gépnek indult, bolti új noctuát nem vennék rá viszont ha beleakadok valami olcsó aprós hűtőbe akkor lehet veszek bele.
T7910-eshez van gyári vízhűtő, ha sikerülne olyat kukázni az lenne a jó (azaz nem a legjobb de eredeti).

A gond nálam VGA terén az hogy szerintem nem lesz helyem, bele kéne raknom a V540-est (dual 5700XT 2x8Gb HBM2 kb 300-350w TDP) amihez szét kell szednem mindent elöl hogy elférjen és úgy sem biztos hogy sikerül belefaragnom. (ehhez 1db EPS csati kell amihez van adapterem)

Vagy totál át kell terveznem az egészet. Oldallapom nincs hozzá, ezért is kerül 20eft-ba a gép. Tápcsatiból egy rakás átalakítóm van pont ezért hogy ne legyen belőle gond. Maga a táp furcsa módon bőven elég lenne még 2x ennyi csatihoz is, érthetetlen miért csak kettő 6 pin van pcie csatiból (és miért nincs egy EPS csati is). Vész esetén van 16x riserem de jobb lenne belerakni a kártyát.
Kis teslával (Tesla P4) kísérleteztem benne de fos az nvidia drivere, akkora proci limit van hogy szintetikus tesztenek is rosszul szerepel, bár AI-ra akarnám használni lehet arra jó de játékra nem. (másik gépemen i9-el nincs procilimit)

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#9) Cifu válasza MasterDeeJay (#8) üzenetére


Cifu
nagyúr

A táp szerintem szokásos Enterprise szintű koncepció: mi összerakjuk ami neked kell, ha nagyobb kell, nagyobbat adunk (drágábban).

Ne feledd, hogy itt nem a tápegységen vannak a kábelek (igen, én marha is azt írtam, hogy a tápon nincs sok csati...), hanem egy külön panelen, abból is van több féle, ha jól emlékszem és cserélhetőek.

Szóval ha az alap bolti T5810-be volt mondjuk 1db DVD író meg egy HDD, akkor elég volt neked max. 4 SATA csati.
Ha 1 VGA-s rendszert vettél, akkor kaptál 2x 6 pinest, ha több kell, akkor vegyél nagyobb változatot (vagy hívd a supportot, hogy kérsz hozzá cserét, némi felárért... :))).

Én vettem egy nagyobb 825W-os tápegységet a biztonság kedvéért, mert a 685W-os kapcsán ellentmondásos infókat találtam arról, hogy elbírja-e az RTX 2070 Super-t (az van rajta, hogy 12V - 18A (216W) ötször (VA, VB, VC, VD, VE, gondolom a táp 5 ágon dolgozik)).
Utólag úgy vélem, hogy elbírta volna, no de már mindegy.

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#10) Luck Dragon válasza MasterDeeJay (#4) üzenetére

Ezek a HP-k :D Na de hadd segítsek. (Power-On Self-Test) folyamat során villogó LED-jeivel jelez hibákat. Amit leírtál tünetek arra utalnak, hogy a rendszer POST folyamata során hiba történt, és ezért nem tud rendesen elindulni.

Az általad említett 5-szörös LED-villogás jellemzően a CPU-hibára utal ami stimmel is , mivel most cseréltél benne . Pontosabban az öt villogás két dolgot jelez nekünk az alaplap , azaz valószínűleg valami probléma lehet a CPU-val, vagy a CPU csatlakozóval.

Először is,azt javaslom, hogy ellenőrizd a CPU-t, mivel az előtte levővel szuperűl működött és bizonyosodj meg róla, hogy megfelelően van-e behelyezve a foglaltba ( soha nem lehet tudni) és hogy nincs-e rajta sérülés vagy hiba, főleg a lábaknál. Ha minden rendben van a CPU-val, akkor ellenőrizd a CPU csatlakozó állapotát, és bizonyosodj meg róla, hogy a csatlakozó tiszta és nincs rajta bármiféle szennyeződés.

Ha ezek a lépések nem segítenek, akkor javaslom, hogy ellenőrizd a RAM-okat is, mivel a POST-folyamat során a RAM-ok hibája is okozhat hasonló tüneteket. Próbáld meg eltávolítani és újra behelyezni a RAM-okat. Igen az összeset ki es vissza .
Lenovo ThinkStation esetében is mind a nyolcat ki kellett venni majd vissza , hogy ujra kommunikáljon az alaplappal.

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#11) MasterDeeJay válasza Luck Dragon (#10) üzenetére

Ramok és Cpu is hibátlan hiszen a Dellbe éppen azokat használom.
A HP korábbi cpukkal sem indult már el a 2696v3 behelyezése után, addig jó volt (leszámítva a hülyeségeit, azaz ramhűtőt akart valamiért 1db ramra is), sem ramcserére nem reagált. Ha nincs benne proci 3-at villog. Tehát próbáltam másik rammal, procikkal, videókártyákkal...foglalat látszólag sértetlen.
Diag kártya FF és F3 error között jelez.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#12) Luck Dragon válasza MasterDeeJay (#11) üzenetére

Aha! Akkor tessék egy másik tápegységgel megpróbálni , ha továbbra is említett FF és F3 hibakódot dobja akkor az alaplapnak vége , pontosabban az alaplapnak valamelyik lapkafészke sérült ami a mi esetünkben a cpu része lesz mint inkább memória .
Elvileg szakszerviz tudja javítani kimérése után .

[ Szerkesztve ]

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#13) MasterDeeJay válasza Luck Dragon (#12) üzenetére

Azt hiszem egyedi tápos. Hát 30eft volt az alapgép, egyszerűbb lesz kukáznom egy másik lapot vagy tápot hozzá. De ha szervíz megcsinálja max egy tizesért akkor határeset még megérne annyit. Vagy eladom alkatrésznek tizenezerért és akkor bukóval kiszállok belőle.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#14) Luck Dragon válasza MasterDeeJay (#13) üzenetére

Biztosan találsz hozzá tápegységet , mert négy fajtával szerelték egy 520 , 2-db 700 és egy 1000 wattossal .
Pontosabban így keresd :
702307-001: 525W 85% hatásfokú tápegység
719795-001: 700W 90% hatásfokú tápegység
719797-002: 1000W 90% hatásfokú tápegység
796416-001: 700W 90% hatásfokú tápegység erősebb PCIe csatlakozókkal.

Az alaplapnak a száma pedig 761514-001

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#15) jbush


jbush
tag

Üdv!

Nekem Z640-nél (ugyanez a lap, csak ki van építve a második CPU foglalatnak a csatlakozó, ellenben nincs kiépítve négy RAM-foglalat a nyolcból, de még a BIOS is ugyanaz) ugyanennél a hibakódnál segített egy BIOS újraírás (a beépített recovery nem csinálta meg), de csakis és kizárólag másik, működő gépről lementett BIOS-szal. Ha megpróbálkoznál vele, szívesen elküldöm a dumpot.

(#16) MasterDeeJay válasza jbush (#15) üzenetére

Köszi. F3 hiba mondjuk sejteti asszem bad bios vagy mit olvastam. Megpóbálom. Biosom van turbo unlockos hozzá meg az eredeti is. Az íróm épp bedöglött azaz a csipesze adta meg magát. Ch341a már úton van két másik is tartaléknak.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#17) MasterDeeJay válasza MasterDeeJay (#16) üzenetére

HP z440 ügyben: Bios újraírás nem segített, többfélét írtam rá. Rosszabb lett mint volt. Most már nem error van csak elindul leáll elindul leáll és ezt játsza.
Rendeltem ebayről 21eft-ért bele lapot ebay. Meg akarom csinálni még akkor is ha haszon nélkül adom majd el. Ha ezzel sem megy akkor tápbaja van, azt meg talán találok helyben és akkor a jó lapról lementve a biost vissza tudom rakni a régire.
Annyi biztos ha működik akkor nem rakok bele többet speckó procit mert a 2696v3 után halt meg, lesz egy 2697v3-asom azt el kellene bírnia, meg persze sima ecc reg ramot nem load reducedet mert arra is vinnyog.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#18) Luck Dragon válasza MasterDeeJay (#17) üzenetére

Kíváncsian várom a fejleményeket .

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#19) MasterDeeJay válasza Luck Dragon (#18) üzenetére

Megy jbush fórumtárs segítségével. Én meg rendeltem egy plusz lapot... :(((
Mindegy, adom el a fenébe mert bughalmaz.
A tartalék laphoz rendeltem atx tápadaptert majd elmegy az is valahogy.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#20) Luck Dragon válasza MasterDeeJay (#19) üzenetére

Jó kis Z440-en , mondtam én , hogy jó lesz ez. :R :DDD

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#21) MasterDeeJay válasza Luck Dragon (#20) üzenetére

Hogyne, rakom fel valami dzsunka procival meg maradék 1x32gb rammal ajtógarival apróra mindjárt. Örülök ha nem látom viszont. Hisztizik mindenért.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#22) Luck Dragon válasza MasterDeeJay (#21) üzenetére

Az árából tessék venni egy panini sütőt . :D

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#23) MasterDeeJay

Ezt a gépet jelenleg cpu tesztelésre használom. Most egy 2623v3 van benne.
Rebar is összejött.

később feltöltöm a moddolt biost amely tartalmazza az all core turbo hack-et -50mv alulfeszt és a rebar modot.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#24) MasterDeeJay válasza MasterDeeJay (#23) üzenetére

Ha valakinek kellene:
DellT5810_Turbo_50_50_rebar.rom
https://file.io/uUKLVYwwf9sl
Bios íróval írható. (pl Ch314a)
Ha valami nem lenne jó akkor cmos clear is szükséges lehet!

https://github.com/xCuri0/ReBarUEFI/releases
Írás után pedig az exe-t futtatva állítsunk be 8Gb-ot (ennyit kezel max), majd restart és a rebar már aktív.
CSM, Legacy rom-ot ki kell kapcsolni és a memory mappig 4gb-ot pedig be.

Példa hogy mit hozhat pluszban x99-nél:
Resizable Bar On vs Off | E5-2696 V3, X99-TF | RX 6800XT | Assassin's Creed Valhalla

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#25) 5leteseN


5leteseN
aktív tag

Üdv!

Érdekes problemám van: Ha jelentős részben, de nem kizárólagosan játék a profilja szerencsés áron beszerzett T5810-nek, akkor a tuningolt 2667v3, vagy a gyári órajeles 2680v4 a jobb erre a célra? Jut eszembe: esetleg a 2680v4 tuningolható abben a DELL munkaállomásban reálisan, halandó számára is kivitelezhető módon?

[ Szerkesztve ]

(#26) MasterDeeJay válasza 5leteseN (#25) üzenetére

Csak a v3-asok unlockolhatóak. v4-ekre nincs ilyen hack.
Tehát 2667v3 8 mag 3.6ghz all core hackkel (nélküle 3.2ghz)
2680v4 14 mag viszont 3ghz alatti all core órajele van és a max turbo is csak 3.3ghz 2 magra. Nem ajánlom.
Játékra egyértelműen 2667v3 a nagyobb órajele miatt.

A dellnél kell külső író a tuning bioshoz. Viszont a 2667v3 alapból is jobb órajelű proci szóval akár alapon is jó lehet. Ha elhozod hozzám megcsinálom neked. Viszont azt javaslom próbáld ki alapon mert ez a proci is azok közé tartozik amely alapból elég jól megy. (16x0v3, 2643v3, 2687wv3 ilyen még)
Ha van lehetőséged akkor hack-el még a 2697v3 is jó választás vagy minden olyan proci amely v3, nagy TDP-je van és nagy max órajele.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#27) 5leteseN válasza MasterDeeJay (#26) üzenetére


5leteseN
aktív tag

Köszönöm! :R :R
A szürkeállomány dolgozik az infókon. :))
Becsülve dolgot: a lehetséges magasabb frekvencián és/vagy kisebb fogyasztáson kívül nem látok olyan teljesítmény növekedést, ami újabb/jobb/hatékonyabb CPU felépítésre, jelentősen jobb mag(core) teljesítményre utalna a v2=>v3 verzió váltásnál.
Jól látom?

[ Szerkesztve ]

(#28) 5leteseN válasza 5leteseN (#27) üzenetére


5leteseN
aktív tag

Helyesbítek: a v3=>v4 között nem látszik nekem a nagy arcitektúra fejlődés és annak eredménye.

Ezért tudja a húzott 22nm-es(E5-26xx v3) megverni a hasonló tipusszámú 14nm-es v4-eket, pedig azoknak szinte mindig két CPU-maggal több is van.

(#29) MasterDeeJay válasza 5leteseN (#28) üzenetére

Pár % van, meg hűvösebb de v3 az all core hack miatt jobb.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#30) 5leteseN


5leteseN
aktív tag

Köszönöm. Én is így becsülöm közelítőleg. Ha lesz időm hétvégén, lehet, hogy összedobok egy magonkénti teljesítmény összehasonlítást a v1-től v4-ig. Poénból :DD :)) :DD

További információk a T5810-hez:
Az SSD-hez illő PCIe adapterrel simán indul a Windows 11,
A magasabb sebességei Diskmarkkal 1.500 MBps körülbelül,
Emlékeim szerint ez a csúcs Lexar(PCIe 3.0-s) 4.500 körülit tud, lehet, hogy másik 16x-es foglalat a kellene tenni...
Halk(ventik),
A W11-nek nem voltak(eddig) meghajtó problémái.

A TESLA P40-et kipróbálnám ebben, a Szakértő segítségével talán menni fog. :R

[ Szerkesztve ]

(#31) 5leteseN


5leteseN
aktív tag

A felmerülő kérdések:
a 2667 v3 szorzója emelhető-e a proci megadott turbója fölé?
Ha igen, akkor jön az elméleti kérdés, hogy a 6 magos jobban emelt szorzója a jobb, vagy a 8 magos kevésbé emelhetője a valamennyi használható magra írt játékok esetében?

Ha jól sejtem, akkor a Dell saját BIOS frissítöje (gondolom hogy van ilyen) a hackelt BIOS-t nem fogja írni.

:R

A végső: ha a szorzót lehet emelni, akkor az eredeti 2680v4-nek jó hűtő mennyit tesz lehetővé stabilan a 2667v3-nak?

[ Szerkesztve ]

(#32) 5leteseN


5leteseN
aktív tag

A 80€-ért szerencsésen megcsípett eBay-es VEGA RX 56 csak 3800 körüli értéket adott elő az Unigine SPosition Extreme üzemmódban. Bár én a 465W-os tápra gyanakszom, mint szűk keresztmetszet, de lehet, hogy a 2680v4 CPU a kevés.

(#33) MasterDeeJay válasza 5leteseN (#31) üzenetére

2667v3 3.6ghz a max 8 maggal és azt tudni is fogja a hackel. Ez fölé nem lehet magasabbra venni kivéve bclk emeléssel jobb lapban.
Dell biosa csak külső íróval írható, hackeltet nem engedi máshogy.
Hűtő jó lesz a turbo hackes procihoz.
Én mindenképpen a 8 magosat választanám.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#34) 5leteseN válasza MasterDeeJay (#33) üzenetére


5leteseN
aktív tag

A 2667v3 meg is érkezett két hete. Ezek szerint a következő lépés a BIOS égető lesz, csak nem úszom meg.
Hosszú távú megoldásként melyik modell javasolt szerinted?
Fillérekért megvehető a 2643v3, lehet, hogy pár sört átcserélek egyre. :DD
... a "minden mag turbózva" üzemmódban ez is tudja a 12e körüli Passmarkot.

Egy ötlet ment privátban...

[ Szerkesztve ]

(#35) 5leteseN


5leteseN
aktív tag

Kis gondot sejtek a több esetben kikapcsolással megszakadó Unigine Superposition-ös Vega 56 túlhajtási kísérleteim mögött: valószínűleg nem elég 400valahány W-os tápegység a T5810-nek az E5-2680v4 CPU és a 200W körüli igényű Vega 56 összetevőkkel.
Vajon jól sejtem a rossz hírt? :F

[ Szerkesztve ]

(#36) MasterDeeJay válasza 5leteseN (#35) üzenetére

3 féle táppal volt t5810: 425,685,825 wattosokkal. A 425 valóban határeset húzott kártyának. Kikapcsolás tápgond gyanús.
Hozzá kell tenni hogy szerintem öregedtek is ezek a tápok, nem hiszem hogy a max teljesítményt még leadják ennyi idősen.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#37) 5leteseN válasza MasterDeeJay (#36) üzenetére


5leteseN
aktív tag

Az úgy 10 napja 25€-ért vett 685W-osat állítólag elvesztette a posta, de szerintem csak meggondolta az eBay-es eladó, és trükközés esett meg az utólag túl olcsón eladottnak vélt táppal.

Azóta is nézegetem a 685,825 W-os felhozatalt a nagyon vékonyra sikeredett Unigine-es eredmények feljavítása érdekében. ;]

Gondolkoztam azon is, hogy letiltok pár CPU-magot, és a nyert 10(+?)W körüli értéket a VGA tudja használni, de akkor meg lehet, hogy bottleneck lesz belőle.
Várok kicsit még egy olcsóbb tápra.

[ Szerkesztve ]

(#38) 5leteseN


5leteseN
aktív tag

Most jutott eszembe, hogy a T5810-nél nem eccerű a BAR engedélyezése. Anélkül mennyi VRAM-ot tud max. használni?

Még mindig csak a BIOS égetés van, mint megoldás a BAR kérdésre?)T5810Ö?

(#39) MasterDeeJay válasza 5leteseN (#38) üzenetére

Csak custom biossal megy a rebar. Vram méretnek nincs hozzá köze, rebar a max egyidejűleg kezelhető adatcsomag a kártya felé. Alapból rebar nélkül 256mb max, rebarral 4-8gb.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#40) Szirtimorc


Szirtimorc
aktív tag

Sziasztok! Itt kérdezek, hátha... :)

Van egy Asus Z10PE-D8 alaplapom, rajta egy E5-2666 V3 CPU. Az a furcsa, hogy sose megy az órajele 2,9 GHz fölé, mintha nem működne a turbó. Lehet az alaplap megismeri de nem kezeli rendesen? Mi lenne a megoldás? Talán a mikrokód frissítés működhetne, de olyat még sose csináltam. Munkaeszköz, a BIOS-t nem kéne elcsesznem.

(#41) razor93hd válasza Szirtimorc (#40) üzenetére


razor93hd
csendes tag

Legfrisebb BIOS-van a lapon? Egy Frissitést mindenképp megérne. :C

A tolvajok tisztelik a magántulajdont, csak azt akarják, hogy az övék legyen,hogy aztán még jobban tisztelhessék.

(#42) Szirtimorc válasza razor93hd (#41) üzenetére


Szirtimorc
aktív tag

Jogos a dolog :) Egy időben semmi támogatás nem volt hozzá, jó egy éve már nem is nézegettem. Lehet valami adatbázis hiba miatt, az alap letöltéseken kívül 0 frissítés volt hozzá driver szinten amióta meg van. Most, hogy kérdezted ránéztem, és úgy látom, bepótoltak pár évet... most 2021-es a legfrissebb.

(#43) Szirtimorc válasza Szirtimorc (#42) üzenetére


Szirtimorc
aktív tag

Valamit változott, Cinebench alatt se megy 3.08 fölé, de valószínűleg hatékonyabb lett.

(#44) 5leteseN válasza MasterDeeJay (#39) üzenetére


5leteseN
aktív tag

Melyik Windows ment rajta?

Megjött az új táp is 1300W :C , + a BIOS égető is. :DD

Ez az 1300W-os táp kicsit meglepett, mert korábban 835W-ig sorolta mindenki. Csak azért nem aggódok, mert PayPal-os(visszafizetős) és jobb ára lett, mint a 835W-osoknak.

[ Szerkesztve ]

(#45) MasterDeeJay válasza 5leteseN (#44) üzenetére

Win11.
1300w azért eléggé overkill, szerintem az 2 cpu 2 gpu felálláshoz való, de nem baj ha van tartalék.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#46) 5leteseN válasza MasterDeeJay (#45) üzenetére


5leteseN
aktív tag

Nekem nem megy fel a W11 valami driver hiányolás esete forog fenn a telepítés elején, UEFI módban! :O
Legacy esetén megy, de jó lenne/kellene az UEFI!
Én sem vadásztam az (a sosem-szükséges, brutál teljesítményű) 1300W-or tápra, de kevesebbért adták, mint a kitartó más eladók a "Kikötőben" a fele(sem: 650W-835W-os) teljesítményű PSU-ikat.

Hogyan zajlott a W11 telepítés nálad?

[ Szerkesztve ]

(#47) MasterDeeJay válasza 5leteseN (#46) üzenetére

Sata mód legyen ahci és ne raid. Rufussal usbvel raktam fel uefi módban.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#48) 5leteseN válasza MasterDeeJay (#47) üzenetére


5leteseN
aktív tag

Mire telepítettél?
...HDD, SATA-SSD, PCI(MVME)-SSD?

(#49) MasterDeeJay válasza 5leteseN (#48) üzenetére

Sima sata ssd-re. Nvme-t nem próbáltam.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#50) 5leteseN válasza MasterDeeJay (#49) üzenetére


5leteseN
aktív tag

Lehet, hogy az berakott NVME-s SSD-ről nem akar(tud?) boot-olni, és az a driver kellene. :O
A HDD-re települt korábban Legacy módban, és a PCIe-es SSD-re is elkezdi, de kb 42% körül mindig megáll, vagy el sem kezdi az említett driver hiányolós üzenet után.

A BIOS Flash-elő csomagom:

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.