Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz rii #152 üzenetére

hol látsz te olyat, hogy mindenkire ráhúztam a vérpistike jelzőt?

úgy látom, megint szemantikázás meg implikáció meg funkanalfabétázás következik. szerintem ezt a részt azelőtt hagyjuk, hogy elkezdődött volna. (hint: abból, hogy aki vérpistike, annak vonzóbb lenne a linux, ha tudna rajta játszani, nem következik, hogy akinek vonzóbbá válna a linux, ha tudna rajta játszani, az mindenki vérpistike.)

A linux arról szól, hogy:
    - ha fákin-bloodpeter (szerintem bloodsteve, de mind1) edition linux kell neked, akkor forkolod a forrást és megcsinálod magadnak vagy találsz elegendően nagy szervezetet, aki megcsinálja valamilyen üzleti vagy más érdek alapján neked. Ez utóbbi (hogy elegendően nagy szervezet rámozduljon a linuxra, mint játékplatform, sok éve nem jön be már), tehát a második megoldás nem esélyes.

- nekem a jelenleg fennálló rend többnyire megfelelne, pár apró bajom van:
    -- nem kéne államilag kötelezni a népeket windows használatra
    -- nem kéne állandóan azon nyomulni, hogy van egy (szerintem ótvaros) oprendszer, meg van egy (szerintem jó), akkor hordjuk már át az ótvart a jóba, hogy maradjon két ótvaros meg ne maradjon jó.
    -- nekem jelen pillanatban az összes bevételem attól függ, hogy normálisan működik-e a linux (pontosabban a debian etch) vagy nem. Ha nem működik normálisan, akkor két út van előttem: kénytelen vagyok megtanulni egy általam utált rendszert vagy éhen hal a gyerekem.

úgyhogy a vérpistikék lehetőség szerint kerüljék el a kenyéradó eszközömet.

optimális esetben mindkét tábor faragná a saját lomját és rábízná a piacra meg a műszaki/technológiai eredményekre, hogy melyik lom a jobb. kevésbé optimális esetben itt-ott belépnek piactorzító tényezők, amitől nem csak a technológia meg az ár dönti el a jobbságot, hanem néha egy-két fülemüle dolog is. De az nem elfogadható, hogy dögöljön már meg a linux tábor, mert a másik tábornak mások az igényei. hagyják meg a hozzám hasonló hiperkockáknak is, hogy meg tudjon élni abból, amit csinál.

Új hozzászólás Aktív témák