- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fekeandras
őstag
Azért a Budaörsi Auchanban sűrűn megfordulok és nem 1x olyan dolgok is ott voltak a blokkon amit vagy eleve nem is vettem vagy pedig ha vettem is akkor a tételszám nem stimmelt például 1db üdítő helyett 4db, túró rudi 2helyett 3 stb...Máskor az akciós 1190 forintos dobozos 5lityis 100%-os almalevet 1490-ért húzta le a pénztáros csaj (ez persze nem az ő hibája volt).Mikor szóvá tettem az ügyfélszolgálatos csajnál kapásból utánaellenőrzés nélkül le akart szerelni valami falmelléki dumával.Odébb léptem két lépést hoztam egy aktuális reklámújságot a bejárattól és az orra alá nyomtam.Nagy fintorogva jóváírta.Nem vág földhöz az a 300forint de ha egy nap csak 100 embert csapnak be (és itt most nem is mondtam nagy számot) így akkor az már elég jó kis lóvé ...
Nem is értem, hogy bírják cérnával a pénztárosok.Amit némelyik paraszt vevő megenged magának az ilyen dolgokból kifolyólag... a másik oldalról meg a vezetőség stresszeli őket.Jó kis meló...
-
fekeandras
őstag
-
fekeandras
őstag
Kicsit más de rendesen kibaszta nálam a biztosítékot.Íme:
"[I]Olvasónk esete a tahó biztonsági őrökkel + biztonsági szakember véleménye
2009. július 17.-én délután az Auchan Óbuda bevásárlóközpontban vásároltunk a férjemmel. A pénztárnál, fizetés után három RC.Security biztonsági szolgálati alkalmazott körbeállt minket és megkértek, hogy kövessük őket egy zárt irodába.
Megkérdeztem, hogy milyen okból, mire az volt a válasz, hogy rutinellenőrzés céljából. Mondtam nekik, hogy ezt nem értem, és hogy lopással vádolnak-e minket. Közölték, hogy nem vádolnak semmivel, de főnöki utasításra a férjemet át akarják vizsgálni rutinellenőrzés keretében és valójában nekem nem is kell velük mennem.[/I]Megkértem a férjemet, aki egyébként norvég állampolgár és egyelőre csak egy kicsit beszél magyarul, hogy vegye elő a videokamerát, mert szeretném rögzíteni az eseményeket. Természetesen szinte mindent fordítottam neki. Ő a döbbenettől alig bírt megszólalni. Tehát elkezdtem venni ami történik, de közölték, hogy azonnal kapcsoljam ki a kamerát, mert sértem a személyiségi jogaikat. Persze én kérdeztem, hogy és mi a helyzet a mi személyiségi jogainkkal, meg azzal, hogy megaláznak minket más emberek előtt? Erre az volt a válasz, hogy az áruház bejáratánál van egy szabályzat és azt a vásárló a belépésével elfogadta. Tehát, annak értelmében ők átvizsgálhatják a vásárlókat. Erre én azt válaszoltam, hogy az emberek ide nem olvasni, hanem vásárolni jönnek, mellesleg nekem jogom van használni a kamerámat, ott és akkor amikor akarom!
Erre ők rendőri intézkedést kértek, és feljelentéssel fenyegettek, mert nem kapcsoltam ki a kamerát. Ezek után mondtam, hogy én is rendőri intézkedést kérek! Mivel nagyon kellett volna sietnünk dolgozni, beleegyeztünk a zárt helyiségben történő átvizsgálásba, ami hamar lezajlott. Ők tájékoztattak minket, hogy a helyiségben történő eseményeket videón rögzítik. Na erre is kiakadtam, mert hogy van az, hogy nekik lehet, nekünk meg nem.
Mindenesetre az áruházból való távozáskor megírtam a panaszkönyvet, és szerettem volna aláíratni a főnökségből valakivel, hogy átvette! Senki nem volt hajlandó az aláírásával igazolni, hogy átvette, mert hirtelen a teljes főnökség szabadságon volt. A másolatot elraktam és távozáskor ismét elkezdtem felvenni a biztonsági szolgálat alkalmazottait és az áruház feliratát, de már a bejáraton kívül.Erre lerohantak a biztonságiak és el akarták venni a kameránkat. Arra még volt időm, hogy bedobjam a kocsiba és bezárjam az ajtót, majd közöltem, hogy onnan vegyék ki, ha merik. Ekkor megint telefonáltak a rendőrségnek, amit én is megtettem és odaálltak a kocsink elé, hogy ne tudjunk elmenni. Ekkor már nem akartunk elmenni, mert feljelentést szerettünk volna tenni. Sajnos, azonban fél óra elteltével sem jelentek meg a rendőrök, és a biztonságiak is némi telefonálgatás után visszavonultak az áruház belső területére.
Nem tudjuk kifejezni felháborodásunkat és döbbenetünket, hogy ez jogállamban megtörténhet!Erre írta ezt egy biztonsági szakmában dolgozó ember:
[I] Tisztelt szerkesztőség!
Megdöbbentem az itt látott videókon! Felsőfokú biztonságszervezői végzettségem (is) van, jelenleg azonban csak őrként dolgozhatok. De ezt inkább később fejtem ki, most inkább a jelen esethez szólnék hozzá:
Amennyiben nem történt tettenérés (valaki látta vagy saját szemével, vagy a monitoron) vagy nem jelzett a kapu, igazából nem lehet semmiféle átvizsgálás! Nincs ilyen "rutin" sehol! Amennyiben egy jelzőkapu megszólal, és nem lehet tisztázni a miértet, akkor lehet visszatartani a delikvenst, amíg a kapu jelez az ismételt áthaladásoknál is... De jelenleg szó sincs arról, hogy az áruház tulajdonát szeretnék visszatartani. Az "elkövetőt" szabálysértésnél is marasztalhatják az őrök (de igazából, csak amíg nála van a lopott szajré, vagy olyan károkozás történt, amit nem tud kiegyenlíteni). Bűncselekmény elkövetésénél (ha eléri a 20000 Forintot az érték vagy valamilyen felminősítő körülmény merül fel) van igazán értelme visszatartani egy elkövetőt, mert akkor az ügy a rendőrséghez, majd bíróságra kerül, nem a jegyzőhöz.
Az eljárás ellen lehet panaszt tenni:
Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamaránál, Auchan vezetőségénél, Fogyasztóvédelmi Hatóságnál (legfeljebb hatáskör hiányában megmondják, kihez kell fordulni)
Lehet feljelentést tenni (magánvádas eljárás):
Ehhez mindenképpen rágjuk át magunkat a 2005. Évi CXXIII. törvényen, amelyben pontosan le vannak írva a személy- és vagyonőrök jogai, alkalmazható eszközei. Ajánlott egy hasonló ügyekben jártas ügyvéd segítségét kérni (na, nem a szakmai jártasság, hanem a bírók ismerete miatt).És ami a "főnöki utasítás" hátterében állhat:
Ex rendőrtiszt, ex katonatiszt, aki nem ismeri a Vagyonvédelmi törvényt... Viszont csodás kapcsolatai vannak, így kerülhet olyan munkakörbe, amihez nekem van végzettségem, viszont nincsenek meg a kapcsolataim hozzá... Mert ugye jó dolog 40 éves kor előtt nyugdíjba menni és azt a pár százezres nyugdíjacskát még jól ki kell egészíteni valamivel, nehogy a hozzáértő aktív munkavállalóknak legyen képzettségüknek megfelelő állásuk. És aki végrehajtja az ilyen utasítást, az tipikusan vagy megvette a biztonságőri OKJ-s bizonyítványát, vagy egy gyors, egyetlen hétvégés kurzuson megszerezte a szakma teljes egészéhez szükséges tudást.Egy a szakmát hiányoló (anonym) biztonsági szakember
[/I]A nevet nem írom ide és a forrást sem mert még szélsőségesnek tartanátok, hogy ilyesmi oldalakat nézegetek.
Éljenek soká a nyolc osztályt végzett, nyelveket nem beszélő gyorstalpalón képzett biztonsági őrök ...

Szégyen.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4493
- Eladó Vivo Y19S 6/128GB fehér / 12 hónap jótállás
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4638
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest