Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• gliskard

senior tag

válasz ddekany #10 üzenetére

Nem a magyar cégeket kell alapul venni, ahol spórolnak (és esetleg kreatívan adóznak) és ezért fontos a bővíthetőség.

Az elmúlt 10+ évben ahol dolgoztam, ott nem szórakoztak a gépek bővítgetésével (windows desktop szinten sem) ha az egyik elromlott akkor adtak helyette egy másikat (lokálban szinte semmi sincs tehát nem lehet ebből probléma). Sokkal fontosabb volt a géppark homogenitása és az it csapat terhelésének csökkentése.
    Ahol fontos a BCP ott mac-ből is volt/van tartalék – pl. még december elején az egyik billentyű elkezdett szórakozni a macbook-on – szóltam és másnap hozta a futár a csere gépet és meg átadtam az enyémet – januárban visszakaptam a régi macbook-ot amikor az IT elintézte a javítást.

A gyári garancia (általában meghosszabbított) lejártával pedig cserélik a gépeket és a régieket vagy átadják újrafeldolgozásra/megsemmisítésre vagy bekerül (az itthon is jól ismert) használt gép értékesítésbe.

Lehet (sőt kell) vitatkozni az ökológiai lábnyomon, de nem fogadnék sem a szerelhető/bővíthető Win/x86 notikra sem pedig az egybe forrasztott/ragasztott Macbook-okra sem ebből a szempontból. (tud valaki elemzést ilyen témában)

Új hozzászólás Aktív témák