- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
le-meo
csendes tag
Az Indexen most jelent meg a cikk a vizsgálódásról meg az új történésekről:
"Megszüntették a UPC közép-európai regionális központját, és nyugdíjba ment a regionális vezető. Távozott a cég magyarországi vezérigazgatója is; a pletykák szerint egyikük sem önszántából döntött így. Mindez azután történt, hogy az amerikai anyacég vizsgálatot indított Budapesten."Valószínűleg a vizsgálódáskor a UPC céges kapcsolatai is nagyító alá kerülnek majd, nem lennék meglepve ha a marketingre költött irreális összegek körül is lenne vizsgálni való, ha azt nézzük, hogy pl Kovács Nimród véletlenül épp a tendert nyert Laboratory ügyvezetője mellett víkendezik telkiben...
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Depression
üzenetére
Az a baj hogy a jelenlegi műholdas kapacitások elég szűkösek, kevés a hely ahhoz hogy a UPC csak úgy költözzön illetve a jövőbeni csatorna bővítéseit is megtehesse, főleg HD-s szinten.
-
Ha egy kisebb műholdra költöznek, akkor az minőségben is meg fog látszani. Viharok és egyéb apróságok is befolyásolják majd az adást.
Továbbá kíváncsi vagyok, hogy az új műholdon tesztelték-e a digitális HD adást, mert ugye annak is eljön lassan az ideje. -
zsolt501
nagyúr
Azért 100.000 nél is több előfizetőt nem olyan egyszerű átpakolni egy másik műholdra úgy hogy még intézze a szerelő az új bekötést és a meglévőek megszüntetését illetve a kártyák aktiválását illetve deaktiválását, mint írtam mert roham munkát lehet csinálni, de akkor a cég oda fog szerelés minőségben csúszni mint annak idején a DIGI műholdas szolgáltatásának szerelői, mert olyan embereket alkalmaztak akiknek semmi köze nem volt a szereléshez addig (és utána sem).
Utána meg lehetett a tanult szerelőknek javítani amit a roham brigádok elszúrtak. -
bambano
titán
válasz
zsolt501
üzenetére
Pontosan erről van szó, hogy sokba kerül az átmeneti időszakban a transzponder duplázás, tehát értelmetlen egy évvel hamarabb hozzáfogni a szükségesnél. Vagyis nincs adat, amit a szerelőnek tudnia kellene, amiről a szerelő le lenne maradva, nincs időpont, amit egyeztetni kellene, mert még nem indult el átfedéssel a másik transzponder.
Ergo az erről szóló polémia korai. Ha az upc oldalon történik érdemi szerződésmódosítás, pl. másik műhold, akkor szerintem lehet szerződést bontani.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
doghalal
üzenetére
Nézd én még 8/2-es nettel szerződtem 8100Ft-ért, és azt emelték 20/10-ig szépen évente.
Az ügyfélszolgálat meg olyan amilyen, a telefonos tényleg gyenge, de a személyes már kimondottan jó. Vagyis a telefonossal én sem vagyok megelégedve.Áprilisban fogok új szerződést kötni, akkor már 5700 lesz a net, vagyis itt is érzik az árverseny. Egyébként reősen gondolkodom hogy Tv-re is leszerződök mert májusban lejár a hűségem a DIRECT-re -
zsolt501
nagyúr
válasz
shabbarulez
üzenetére
Az ASTRA 23 fokos ajánlatát a UPC nem akarja elfogadni, de ennek üzleti okai és műszaki okai is vannak, És igen többen is legyeskednek a UPC körül.
-
doghalal
csendes tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
jó a cikk,bár a telenorról már vannak rossz tapasztalatok,pl digi.
nem hinném hogy lelépne az astráról.sok antennás szerint náttyon jó itt.
digis szerelők véleménye szerint is.
-
shabbarulez
őstag
válasz
zsolt501
üzenetére
Ebben pl. nincs arról szó hogy az astra nem akar szerződést hosszabítani, csak az hogy egy adott műhódról átköltözteti egy szomszédosra a kisebb szolgáltatókat. [link] Ezen kívül még két másik cég is legyeskedik a upc körül, próbálják átcsábítani őket az astraról. A cikk szerint év végégi még ráérnek eldönteni hogy a három "kérő" közül melyiket válasszák. A UPC-nek egy olyan műholdra kerülés az érdeke ahol a magyar, cseh, szlovák és román DTH szolgáltatását a legkisebb költségek mellett ki tudja szolgálni. A cikk szerint az astranál maradás és a thorra költözés mellett is szól pro-kontra, idén még ráérnek eldönteni melyik lesz a szimpatikusabb.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
doghalal
üzenetére
Azt egyáltalán nem mondtam hogy meg fog szűnni hanem csak át fog kerülni egy másik műholdra, van 2 upc direct szerelő ismerősöm itt szegeden és nekik sem mondtak többet csak azt hogy biztos a költözés 2010-ig.
Az ügyfelek szempontjából meg az a rossz hogy nem tudni hogy a költözéssel lesz e műholdas UPC DIRECT szolgáltatása mivel nem biztos hogy ahonnan most látja az ASTRA műholdat az antenna, onnan látni fogja e majd a másikat az antenna. -
zsolt501
nagyúr
Nem az a baj hogy még a dátum távoli hanem alig van infó a bejelentés óta és bizony a szerelőknek egyeztetni kéne az ügyfelekkel (nem úgy mint a T-SAT) hogy mikor mehetnek átállítani az antennát (ha egyáltalán lehetséges, mert nem minden esetben van rálátás másik műholdra és akkor bizony szerződés bontás van, amiről bizony az ügyfél nem tehet). A másik probléma hogy az összes adást egyszerre kell mindkét műholdon adni ami megint nem egy olcsó mulatság egy TP (vagyis transzponder) bérlete plusz a két feladó állomás bérlete, mert nem mindent innen adnak fel a műholdra.
Szóval sok sok millióról van itt szó. -
-
zsolt501
nagyúr
-
doghalal
csendes tag
válasz
zsolt501
üzenetére
nos,csekély tudásom idáig még elterjedt.csak példának irtam be.
keresem még mindig,de se az astra honlapján se a jupicinél se sehol nem láttam hogy majd 2010ben igy meg úgy.
szépen kérlek linkeld mán be a pontos cikket,lehetőleg valamilyen hivatalos forrásból,nem kis jóska antennaszerelő szaki hozzászólását.
köszi előre is.
a lőtéri kutya sem állította hogy közöm van a céghez.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
doghalal
üzenetére
Bizony a UPC-nek kell garban átállítani majd az antennákat és ez nem kis kiadás lesz a cégnek.
Egyébként meg a UPC DIRECT az ASTRA 19,2 fokon található, vagyis semmi köze az Intelsat-hozEz az Intelsat-os hozzászólás nekem bőven elégvolt igazolni a nagy semmitmondó tudásod vagyis egyáltalán semmi közöd a céghez.
-
zsolt501
nagyúr
Még valami az hogy a UPC-nek az ASTRA műholdak megszűnik a szerződése ezt maga a CÉG vagyis az ASTRA adta ki hogy nem kíván szerződést hosszabbítani a UPC-vel mert nyugat európára összpontosítana vagyis a UPC kelet európai része lekerül az ASTRA műholdról.
-
doghalal
csendes tag
válasz
zsolt501
üzenetére
hehe.
ha tényleg olyan nagytudású vagy,akkor áruld már el nekem,vajon garancilásan elvégzi az antennák átállítását az upc vagy nem

tehát ez vajon mekkora haszon?
nem érdekel mennyire értenek hozzá,azért mert fejből tudják hogy intelszat műhódja hány fokon jön...
itt mindenki tud mindent,de semmit sem.
-
erdoke
titán
Amennyire én tudom, nem HTTP-nek álcázásról van szó (sem az 1.9 béta uTorrentnél, sem a Deluge esetében). Sokkal inkább arról, a UPC erre szakosodott szoftvere nem tudja eldönteni, miféle forgalom zajlik az adott ügyfélnél, és a konfigolásának megfelelően ilyenkor nem avatkozik be. Emellett mintha torrent kliensre is szűrnének. Ha tipikus portot nyitsz befelé egy szénné titkosított uTorrenten, még mindig lassíthatnak. Noname kliensen pedig elég a fejlécet titkosítani, mégis megy full közelében.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
doghalal
üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a SAT.HU fórumának UPC DIRECT olvasgatását és nem baromságokat írni mert már nálam kezd sok lenni a hülyeséged...
De bemehetsz egy forgalmazóhoz is ő is ezt fogja mondani...
Nagy tudású nagy szakértelmű hozzáértésed most bebizonyította hogy nagyon nem vagy képben a céggel kapcsolatban...
Pár nagy hozzáértő hozzászólásod bizony nagy tudásról tett bizonyságot.
Még valami a SAT.HUN bizony nem csak ilyen kis mitugrászlak írogatnak hanem ténylegesen hozzáértők is.
-
zsolt501
nagyúr
Megjegyezném hogy a UPC nem csak kábeles szolgáltatást nyújt amit bizony nem szabad elfelejteni mert ott is tömérdek probléma van és bizony még lesz is mert közeleg 2010 az ASTRA műhold elhagyásának dátuma és bizony még a szerelők sem tudnak semmit hogy hová kell majd állítani több mint 100.000 műholdas parabola antennát, aminek a beállítása és az ügyfelek tájékoztatása illetve időpont egyeztetés nem egy két nap alatt történik.
Ez mellé jön még a garanciális ügyek intézése illetve a le és felszerelések is, amire nem egy két szerelő kell majd. -
Penge_4
veterán
Mert ha előtte már bedugult az én 50 KBps-os letöltésemmel együtt, akkor a 2,5 MB-ossal még inkább, nem?
Elvileg ezért priorizálná, hogy ne duguljon be, ahogy bambano is írta itt.
Az egy dolog, hogy a UPC-nek azt sem hiszem el, amit kérdez, de mivel technikai adatokkal nem tudom megcáfolni, sem bizonyítékokkal, csak a saját tapasztalataimmal, így inkább hagyom ezt a témát, mert úgyis az lenne a vége, hogy én vagyok a hülye, vagy csak kamuzok, vagy valamelyik konkurens szolgáltató embere vagyok, aki így akarja lejáratni a UPC-t, de az igazamat nem tudom bizonyítani még screenshottal sem, mert azt is meg lehet hamisítani.

-
Penge_4
veterán
válasz
VladimirR
üzenetére
Akkor én és erdoke is nyilván szemészeti beavatkozásra szorulunk és hülyék is vagyunk mindketten, mert amikor ezt bekapcsoljuk (illetve 1.8-ban bekapcsoltuk, amíg rá nem jött a UPC), addig vígan hasított a sebesség. Olvashatsz már néhány torrentoldalon is több usertől megerősítést erre vonatkozóan, hogy ha azt bekapcsolod, akkor valamilyen érdekes véletlen folytán növekszik a sebesség. Erre mondj valami magyarázatot.
-
zsolt501
nagyúr
Mondtam én hogy vannak itt a cégtől csak senki nem veszi észre

-
erdoke
titán
Kizártnak tartom, hogy hajnali négykor "bedugul" a fejállomás. Ha mégis, akkor pedig nem az elméleti maxon kellene nálam (sem) futnia a letöltésnek, hanem az egységesen csökkentett sebességen. Mert ha előtte már bedugult az én 50 KBps-os letöltésemmel együtt, akkor a 2,5 MB-ossal még inkább, nem?
-
Penge_4
veterán
válasz
VladimirR
üzenetére
A uTorrent 1.9 béta, vagy a legújabb Deluge.
A uTorrent 1.8-ban is volt ilyen, működött is egy darabig, aztán már nem, azért próbálnak most megoldani az 1.9-ben egy működőképesebbet.
Jelenleg még béta fázisban van, így hibásan küldheti az adatokat a trackernek, sok oldalról ki is van tiltva, ahogy az 1.8 béta is ki volt. -
VladimirR
nagyúr
"De a trükkös kliens úgy titkosítja a kapcsolatot, ahogy a UPC HTTP-nek látja, így magasabb prioritásban részesülsz, tehát a veled egy fejállomáson lévők kárára töltesz."
es ez melyik kliens is lenne? csak mert eros ketsegeim vannak ilyen trukkozes megvalosithatosagat illetoen
-
Ezt a 'bedugul'-t honnan veszed? Inkább az van, hogy a torrent alapból korlátozva van.
Ha egy kicsit beleolvalsol a UPC topicba, akkor láthatnád, hogy a korlátozáson kívűl más dolgokat is műveltek már, mint pl. a kliens nem látta a trackereket.
Szerencsére jött a DIGI, nincs már több gondom. -
Penge_4
veterán
Vagy várom szakértői válaszod a hajnali 50 KB/s-os letöltésre "normál" klienssel (utorrent legutóbbi végleges verzió, a leggyakoribb a neten), illetve 2,5 MB/s-ra "trükkös" klienssel.
Ez alapján már egyszerű leszűrni. Mivel bedugul a fejállomás, így a torrenteseket lecsapják. De a trükkös kliens úgy titkosítja a kapcsolatot, ahogy a UPC HTTP-nek látja, így magasabb prioritásban részesülsz, tehát a veled egy fejállomáson lévők kárára töltesz.
-
A UPC is simán kiépíthetne egy LAN hálózatot, csak nekik nem éri meg, míg a DIGInek meg harmadáron is.
A UPC megmarad a családi házzal rendelkező gazdagabb rétegnek, a csóró lakótelepieknek meg jó lesz a DIGI is. :-) -
erdoke
titán
válasz
doghalal
üzenetére
Majd beszámolok a VDSL-ről, ha bent lesz. Addig csak azt tudom mondani, amit tapasztaltam, mégpedig hogy nálam a UPC nagy valószínűséggel korlátoz(ott pár hónapja legalábbis). Vagy várom szakértői válaszod a hajnali 50 KB/s-os letöltésre "normál" klienssel (utorrent legutóbbi végleges verzió, a leggyakoribb a neten), illetve 2,5 MB/s-ra "trükkös" klienssel. Részemről a ténymegállapítás nem fedi le a szidás fogalmát, bá elégedett nem voltam.
-
doghalal
csendes tag
ehh....sügérek vagytok.
látszik,hogy csak ezt tudjátok ismételgetni:korlátozza,korlátozza...
tudja valaki mi az az overbooking?
na ha tudja valaki,az gondolkodjon el
persze,azt nem tudjátok,mert miért tudnátok,gőzötök sincs a hazai internet rendszer felépítéséről.arra nem gondoltok hogy a bixben is tesznek valamit azért,hogy a torrentezés miatt ne kelljen naponta fejleszteni a rendszerüket,amire így sincs sok pénz,valamint a warez szerverek miatt is tele van már a bakancsuk?
az upc nem korlátozza.pont.lehet szoftverekkel ellenőrizni.
ja,és hogy mit tartogat a docsis 3.0?
meg lehet nézni a holland upc oldalán,valamint a japán upc oldalán.(j-star)lehet szídni az upc-t,de mindig a legjobbakat szídják és utálják.mé nem esik szó a tö-cömrol vagy a fájbernetről vagy a tvnetworkrol?
-
^Clown
addikt
"Aki pedig elolvasta az ÁSZF-üket (nagyon úgy tűnik, egyedül vagyok ebben), annak igencsak volna oka harsányan anyázni egy-két dolog miatt, mégsem teszi senki, csak ezt a tetves korlátozást mantrázza itt mindenki..."
Ez azért van, mert most éppen a priorizálás került szóba. De ha gondolod, válthatunk témát, és szidhatjuk kánonban a UPC-t a többi szemétsége miatt, mert ahogyan azt leírtad, van jópár inkorrekt dolga még...
-
bambano
titán
Ha végigolvastad volna a threaded, láttad volna, hogy én nem hiszek semmit, én látom és mérem.
Én egy szóval sem védtem az upcot az árak meg a csomagok tekintetében, nekem is kinyílik a bicska a zsebemben, hogyha rendesen fizető jó ügyfél vagy, akkor orbitálisan megoboáztatnak, mivel a hűség lejárta után szépen adják a nem akciós listaáron, 11500-ért a netet és nem triviális váltani, mert akciósat megint akkor kapsz, ha előtte 3 hónapig nincs szolgáltatás azon az előfizetésen. Ez milyen mocsokság már, hogy rendes, jólfizető ügyfél, akinél már régen megtérült a rá eső beruházás, rosszabbul jár, mint az, aki éppen beköttette?
Aki pedig elolvasta az ÁSZF-üket (nagyon úgy tűnik, egyedül vagyok ebben), annak igencsak volna oka harsányan anyázni egy-két dolog miatt, mégsem teszi senki, csak ezt a tetves korlátozást mantrázza itt mindenki...
-
bambano
titán
Egy visszirányú csatorna a docsis 1.1-ben 10 megabitet tud. A gigabit meg gigabitet. Ha 3 megabites feltöltést adsz, akkor a 10 megabitet 3-4 user tudja kisámfázni, ha 1.5 megabites seedet csinálsz, akkor egy upstreamet 6, a gigabitet meg 333 3 megabites vagy 666 1.5 megabites feltöltő. Ez a nagy különbség a digi lanos szolgáltatása meg a docsis között, rohadtul nem mindegy, hogy 6 vagy 666. A 3.0-s docsis nyilván ezen javít valamennyit.
Most ne menjünk bele abba, hogy a kábelen lehet több viszirány, az csak minimálisan szól bele a képbe, a 100-as szorzón alig változtat.
-
szente
addikt
miért hiszed azt,hogy az internet előfizetők csak pár százaléka torrentezik?a környezetemben az 54 éves apámtól kezdve az osztályból az összes fiú akinek van nete meg még talán 1-2 lányon át a 17 éves hugomig torrentezik mindenki.jó persze,ki többet ki kevesebbet.bár ahogy én tudom a kliensük a windows-al indul,tehát a forgalmat szinte folyamatosan generálja.az én környezetem ennyire egyedi eset lenne?
másik meg az,hogy nem biztos mindenki azért hagyja el az upc-t mert torrent korlát(polarizálás ha így jobban tetszik),hanem azért mert van nála sokkal olcsóbb is.persze megint csak az én környezetemről van szó,mert itt van "választék". -
Penge_4
veterán
Gigabitet simán ki tud adni egy 100 lakásos épületbe, fel-le.
És ott annyian seedelhetnek full sebességgel, ameddig abban a házban az 1Gbit "el nem fogy"? Vagy ott is van ilyen 6-os technikai korlát?
Ha a UPC átáll a DOCSIS 3.0-ra, akkor csak a sebesség emelkedik, vagy annál már ez a rész is javul?
-
bambano
titán
Márpedig hidd el nekem, hogy az ügyfelek többsége nem használja a feltöltést folyamatosan. Az ügyfelek nagytöbbségének havi pár giga forgalma van, ehhez járul 200-300 mega feltöltés max. Az átlag usernél a letöltés-feltöltés arány 9:1-nél jobb szokott lenni.
Ehhez a pár gigához képest van 1% user, aki 150-200 gigát simán letölt egy hónapban, páran sokkal többet is.
A sok százezer előfizető nem egy fejállomáson van az upcban, sokon, de nem tudom, pontosan mennyin. Egy fejállomáson belül egy feltöltési irányra ne jusson 6 torrenthuszár, mert akkor vége a dalnak.
A digi optikai kábeleket húz a panelházak központi elektromos helyiségéig, ott lerak egy optikai-ethernet switchet és onnan utp-t vagy ftp-t húz fel a lakásba. Gigabitet simán ki tud adni egy 100 lakásos épületbe, fel-le.
-
Penge_4
veterán
minden bak meneküljön!!! Azokon a helyeken, ahol a digi 20 mega feltöltést ad, nem kábeltv-t használ.
Áááá! Hülyén tettem fel a kérdést. Úgy értettem, hogy milyen technológiát? DOCSSIS 1, 2, 3...stb?
12 előfizetőre lehet üzleti modellt alapozni?
Nem, ahogyan ilyen technológiára sem. Kétlem, hogy a sokszázezer előfizetőből ne lenne akár HTTP vagy FTP protokolon olyan, aki éppen adott pillanatban egyszerre használja a feltöltést folyamatosan mondjuk 20-30 előfizetőtársával együtt.
-
bambano
titán
"hol van hivatalosan leírva, hogy a Digi mit használ": például a digi weboldalán? minden bak meneküljön!!! Azokon a helyeken, ahol a digi 20 mega feltöltést ad, nem kábeltv-t használ.
Ma Magyarországon még senki nem használ üzemszerűen docsis 3.0-át, mert az még túl új cucc. Van, aki már tervezi vagy kísérletezik vele.
"És ezek után szerinted nem lenne szükséges a fejlesztés?": és mire tudna fejleszteni? 6 helyett 12 előfizetőt bírna fullosan? 12 előfizetőre lehet üzleti modellt alapozni?
"Meg ez így nehezen hihető.": magánügy, hiedelmekkel nem tudok vitatkozni. Értelmét se látom, annak tekintetében meg különösen nem, hogy a wikipediaban erre is megvan a válasz.
"Gyakorlatilag az előfizetőkből ha hatan töltenek fel weboldalra full sebességgel FTP-n, akkor ők is kisámfázzák?": igen.
-
Penge_4
veterán
Ezt fejtsd ki bővebben, mert nem értem, mit akarsz mondani.
cFosSpeed esetében például max sebességgel seedelt a torrent, ennek ellenére ugyanolyan gyorsan betöltötte az oldalakat, ha böngésztem, mert a böngészőnek adta a magasabb prioritást.
-
Penge_4
veterán
Mondjuk ezer ügyfélből 990 azt látja, hogy nem megy neki a net rendesen, 10 meg örül.
Én már csak egyvalamit nem értek. Ha ennyire elenyésző hányad vagyunk, akkor miért volt szükséges bevezetni az adatforgalmi korlátot (300GB)? Akkor még nem voltunk ennyire elenyésző hányad? Vagy ilyen kis százalék is megborítja a nagy UPC-t?
Az Artisjus szemében ugyancsak nem vagyunk elenyésző hányad. Hogy is van ez? -
Penge_4
veterán
Ja, én csak üzemeltetek egy teherautónyi ilyen eszközt, engedd meg, hogy hasraessek a demonstrált kompetenciád előtt...
Attól, hogy a technikai részében profi vagy még nem ok arra, hogy feltételezd, hogy a UPC nem korlátoz, hanem ez csak a jogos priorizálás hatása, mivel ide személyes tapasztalat is kell mellé, hogy meg tudd pontosan ítélni.
Egyébként visszatérve a technológiára, hol van hivatalosan leírva, hogy a Digi mit használ? mert én korábban úgy hallottam, hogy DOCSIS 3.0-t használ, míg a UPC csak 2.0-t. Így következtetve, hogy mégiscsak újabb.
Ebből a fajta előfizetőből 6 azaz hatos darab képes kisámfázni egy visszirányú csatornát a legjobban üzemeltetett hálózaton.
És ezek után szerinted nem lenne szükséges a fejlesztés?
Meg ez így nehezen hihető. Gyakorlatilag az előfizetőkből ha hatan töltenek fel weboldalra full sebességgel FTP-n, akkor ők is kisámfázzák? -
bambano
titán
Nem, jogilag az van, hogy közzé kell tenniük az új feltételeket 30 napra, majd az életbelépéstől számított x napig jogod van elállni a szerződéstől.
Meg kellene kapargatni, hogy a priorizálás bevezetése lehet-e alapos indok arra, hogy elállj a szerződéstől. Én arra tippelnék, de ez csak tipp, hogy lehet. Másrészt abban meg biztos vagyok, ha megfelelő módon tárgyalsz az ügyfélszolgálaton, elállhatnak a hűségtől.
Lassan a bak védett állat lesz...
-
Penge_4
veterán
nem egy hűségnyilatkozat aláírása után hónapokkal kellene ráébresszenek.
"A szerződési feltételek változtatásának jogát fenntartjuk." pont utal erre. Szóval jogilag akár holnaptól (ha nem írtál alá előfizetési díj garanciát) akár 1 000 000HUF/hó-ra is felemelhetnék az előfizetési díjat. Akkor már a GVH is beszállna, de jogilag ez van.
-
bambano
titán
Mondjuk ezer ügyfélből 990 azt látja, hogy nem megy neki a net rendesen, 10 meg örül. Majd az upc priorizál, ekkor 990 kezd örülni, 10 meg dühöng itt a fórumban. Szerinted mi fog történni az upcban a vezetők körében?
Ezek után a torrenthuszárok kezdik majd magyarázni, hogy de régen sokkal jobb volt, meg az ég zöld a fű pedig kék. Majd jól elhiszik...
Szerk: ha beállítottál egy feltöltési korlátot és van, akit érdekel az általad megosztott anyag, akkor bizony annyi lesz a kábelen a forgalmad, amennyi a feltöltési korlátod, plusz amit közben webezel meg chatelsz.
-
bambano
titán
Ja, én csak üzemeltetek egy teherautónyi ilyen eszközt, engedd meg, hogy hasraessek a demonstrált kompetenciád előtt...
Nem a kábeles digivel van a baj, hanem a tányérossal. Az rtlklub megveszi a magyar sugárzási jogot, abban bízva, hogy aki kábelen szolgáltat, azzal szerződéses módon le tudja rendezni a jogok szakszerű továbbadását (egyébként sincs országhatáron átnyúló drótos hálózat), a levegőben sugárzott adás meg nem nagyon megy át a másik országba.
Legálisan meg nem lehet külföldön upcos tányéros tv-d.
Ezt borítja fel a digi azzal, hogy valószínűleg kiloptak pár upcos tányéros tv előfizetést Romániába, ott illegálisan veszik és újra fellövik a saját műholdas sávszélességükön és az fogja, aki csak akarja.
Magánember is kilophat elvileg upc tányéros előfizetést az országból, csak az bizonyíthatatlan, viszont a digi általi továbbadás meg szerződésileg bizonyítható, így nagyon bukta.
Aki azt a néhány földi sugárzású adót nézi, az nem követ el jogsértést, mert azokat csak így engedték oda (mármint az adókat). cserébe nézheted a reklámot meg a reklámfelhajtó maunika sót.
-
erdoke
titán
Egyrészt nem hiszem el, hogy ne férne bele az én korábban vázolt felhasználói szokásom, másrészt ha mégsem, akkor azt valahogy ki kellene tudnom hámozni a szerződési feltételekből, nem egy hűségnyilatkozat aláírása után hónapokkal kellene ráébresszenek.
A "torrenthuszárok" gyakran lehetnek meghatározó "tanácsadók" egy ismeretségi körben, egyáltalán nem biztos, hogy a UPC csak azt a kevés(nek mondott) %-ot veszti el...Az általam beállított feltöltési korlát nem a folyamatosan kihasznált maximumot jelenti. Miért is jelentené azt?

A háttérben megbúvó technológiai hókuszpókusz ugyanúgy nem érdekli a felhasználók nagy többségét, ahogy a UPC-t a torrenthuszárok elhanyagolható kisebbsége. Ők csak azt látják, hogy az egyik szolgáltatónál mehet ezerrel háromezeröté', a másiknál meg nem megy kilencé'. Majd az idő eldönti... -
Penge_4
veterán
hanem azért, mert nem torrentezek.
A lényegen nem változtat. Mivel nem torrentezel, így nem vagy kompetens a témában, így a szárazjog édeskevés, mi saját tapasztalatokat írunk le, te meg azt szépíted a jogi szakzsargont csavargatva. Már bocs, de kicsit olyan érzést kelt, mintha anyagi érdekeltséged lenne a UPC-nél, hogy ne rontsuk a szolgáltató hírnevét, vagy csak szimplán kötekedhetnéked lenne.

Tudtad, hogy amelyik csatornát te kábelen nézel, azért megfizeted a jogdíjat?
Igen, ha nem is tudtam biztosan, de erősen sejtettem.
De ezek szerint te nem értetted, mit akartam vele mondani.
Ha befizeted a Diginek az előfizetési díjat, gyakorlatilag azzal is fizetsz jogdíjat a Digin keresztül fogható csatornák után, különben nem működhetne a cég. Ilymódon a Románok is megfizetik ugyanazt a jogdíjat. Ezért mondtam, hogy hülye egy rendszer ez kishazánkban.
Egyébként egyik ismerősömnek szobaantennája van és azzal nézi a TV-t. Akkor elvileg a 87 éves Marika néni bűncselekményt követ el?
Mert akkor figyelmeztetem, hogy vigyázzon, mert a nyugdíjából (mivel kábeltévére sem telik neki), nem hiszem hogy ki tudná fizetni a büntetést. 
-
bambano
titán
Ha valaki fórumozik, akkor mondjuk 2 percig olvas, addig nem generál forgalmat, utána klikkel, akkor meg gyorsan boruljon oda neki az oldal. Az idő 95-98%-ban mások számára szabadon hagyja a drótot.
Ha valaki torrentezik, akkor a számára optimális esetben folyamatos, 100%-os terhelést csinál a dróton.
Erre nem ez az üzleti modell való.
Szóval, ha neked van egy 3Mbit/sec-es csomagod, a felével osztod vissza, akkor 1.5MBit/sec-es stabil, időben folyamatos kimenő forgalmat generálsz. Ebből a fajta előfizetőből 6 azaz hatos darab képes kisámfázni egy visszirányú csatornát a legjobban üzemeltetett hálózaton.
Jó lenne, ha ezt elkezdené mindenki alaposan átgondolni.
-
erdoke
titán
válasz
VladimirR
üzenetére
Így van, de én nem is állítottam, hogy tudom, korlátoztak, és nem priorizáltak. Leírtam viszont a vizsgálódásaim eredményét, és úgy vélem, ezek valószínűsítik a korlátozást. A tapasztalt sebesség és a hajnali időpontok metszete erre enged következtetni.
Amit elfelejtettem megemlíteni, hogy a szerződésben szabott forgalmi korlátnak soha a közelében nem voltam, sőt, az átlagom talán annak harmadát sem éri el. Legtöbbször éjszaka töltök le valamit, majd nappal, a feltöltési sebességem úgy felével osztogatom vissza. Nem érzem úgy, hogy ez a típusú felhasználás a többieket érezhetően megkárosítaná, mégis folyamatosan 20-30-90 KB/s-ra volt (van?) korlátozva a torrentem.bambano,
A UPC alkalmaz egy másik korlátozást, mégpedig 900 GB-ot 3 hónap átlagában. Részemről ezt megfelezhetnék, és egy értelmesen működő priorizálást is elfogadnék, mert érteni vélem a máshol jelentkező hasznosságát. Sajnos abszolút nem ezt tapasztaltam. A torrenthuszározást pedig hanyagold, inkább próbáld megérteni a piaci igények változását.
-
bambano
titán
Azt felejtitek el, hogy ti egy elenyésző kis részét képezitek az előfizetői létszámnak, akik a rendelkezésre álló kapacitás döntő többségét akarjátok igénybe venni.
Erre nem létezik üzleti modell. Az upc viszont nem fog belerokkanni, ha pár torrenthuszár más szolgáltatóhoz megy.
Ja, a vitát kezdjük rögtön ott, hogy szétválasztjuk a letöltési irányt meg a feltöltési irányt. A feltöltésivel szokott több baj lenni.
-
bambano
titán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Maszekolok kis kábeltv-s társaságoknál. Nincs okom feltételezni, hogy azok az előfizetők más internetezési szokásokkal lennének megáldva, mint az upc előfizetői. A kábeltv-s fejállomások vissziránya jó közelítéssel ki van sámfázva azokban az időszakokban, amikre panaszkodni szoktatok. Fullosan, 100%-ban, pedig a szerződésben adott sávszélesség sokkal kisebb, mint az upcnál, az eszközpark meg ugyanolyan.
A kisámfázás kismértékben változik attól, hogy következő nap munkanap, szabadságolási/iskolaszüneti időszak vagy ünnep. Teljesen mindegy, mennyi sávszélességet adsz, az előfizető kitölti.
-
erdoke
titán
Igen. És? Nem tud meghatni, nem én vagyok az ügyvéd, aki a szerződésüket fogalmazta.
Egyébként sem erről beszéltem, hanem arról, hogy vajon valós sávszélességi probléma az, amikor a torrentet hajnali 4-kor 50 KB/s-ra korlátozzák. Nem tudom biztosan, de erős kétségeim talán lehetnek... Megnézném, hogy a környékemen hajnalban full sávszéllel izzó FTP vagy HTTP letöltések mennyivel esnek vissza, amikor én a trükkös klienssel elindítok egy 2,5 MB/s-os letöltést. Az a gyanúm, hogy semmivel, tehát NEM valós priorizáslás folyik, egyszerűen korlátozás. Vagy ha nincs igazam, és mégis vörösen izzik a kábel az FTP-től és HTTP-től hajnalban, akkor az mennyivel erkölcsösebb, "warezmentesebb" felhasználás? Ha már a Linux disztrók is idekeveredtek...Nem azért unszimpatikus a UPC, mert pár napra megnehezítették a dolgomat a számomra ideális hozzáférés-kihasználással kapcsolatban, hanem azért, mert a felhasználói igényekre (illetve azok egy általunk nem ismert hányadára) nagy ívben tesznek. Tapasztalataim szerint az igények folyamatosan változnak, ebből a szempontból viszont a UPC reakciója pontosan a változásokkal ellentétes. A széllel szemben hugyozó cégek pedig előbb-utóbb elbuknak a piacgazdaságban.
-
Penge_4
veterán
Ha a nagy prioritású kisámfázza fullra a hálózatot, akkor a kicsinek bakfitty van.
Ha a sok HTTP-t használó user ennyire ki tudja sámfázni, akkor szégyen a UPC-re nézve és sürgősen fejlessze a hálózatát. Ahogy Te írtad korábban, a UPC-t nem érdekli, hogy mire használják a sávszélt, csak fizessenek minél nagyobb csomagra. Akkor szerintem üzleti logika alapján is érdemes lenne beruházni, hogy a nagy csomag előfizetői ne csak addig maradjanak meg, amíg nem megy az adott területre a Digi.
-
bambano
titán
Hogy ki mivel ért egyet, magánügy, az is, hogy ki mit tart jónak vagy sem. Ettől a tény tény marad, a diginek vannak jogsértő húzásai, amiről ez a lapcsalád is beszámolt.
Én nem azért nem tapasztalom a torrent priorizálását, mert nincs csellóm, hanem azért, mert nem torrentezek.
Tudtad, hogy amelyik csatornát te kábelen nézel, azért megfizeted a jogdíjat? Fogod, hogy ezzel a kijelentéssel mekkora bakot lőttél?
Nem vagyok mazochista, hogy torrentezzek...
Az meg, hogy átlóg egy-két műsor a szomszédba, collateral damage. Úgy vannak telepítve az adók, hogy ezt a lehetőségekhez képest minimalizálják. De csak a lehetőségekhez képest van minimalizálva, amennyire a technológia engedi.
-
De pl. olvashatta volna az ÁSZF 10. pont 1. paragrafus (a) bekezdését és a 10.1.1-es pontot is, ami szerint ha bárki olyat művel a hálózaton, ami mások hozzáférését indokolatlanul akadályozná, akkor joguk van közbelépni.
Ez így igaz. De mégiscsak egy olyan dolog, ami lényegében csak általuk ellenőrizhető. -
Penge_4
veterán
hogy az rtlklub és a tv2 amikor megvette a filmek vetítési jogát, Magyarországra vette meg. Azzal, hogy a digi nyilvánosan és publikusan adja ezeket az anyagokat külföldön is, megsérti ezt a jogot.
Teljes mértékben egyetértek! Ne nézzék a környező országok a magyar kerTV-ket, a végén még lenéznek minket a Győzike show és hasonló színvonalú műsorok miatt.
Vagy ha meglátják, hogy az ORTT 1 órás büntit szabott ki, amiért 3 évvel ezelőtt a Mónika showban kivillant egy cickó a 12-es karikánál.
Egyébként milyen filmekről(?) beszélünk? Amiket megvettek azokat is inkább ezerszer vetítik a csatorna fennállása óta.Egyébként megint egy piros pont a magyar jogrendszernek. A németeket nem zavarja, hogy a magyarok is nézik a UPC kábelen az RTL, RTL 2 csatornákat? Vagy az olaszokat a Rai Uno, vagy a franciákat a TV5, vagy az osztrákokat az ORF1, ORF2? Gondolom megint a szerzői jogi zsenik lehettek ilyen okosak.
Miből vontad le azt a következtetést, hogy nem upc netem van?
Abból, hogy fogalmad sincs a torrentkorlátról és ennyire véded őket. Ha téged is ilyesmi súlytana, akkor nem védenéd ennyire, ha csak nem vagy mazochista vagy önmagad ellensége.

Egyébként tudtad, hogy az RTL Klub, TV2 és m1 adásait szobaantennával is lehet fogni? Nem hiszem, hogy a határon megállnának a hullámok. Szóval ne lepődjön meg senki, ha meglátja az újonnan paraboláján az Artisjus logót.

-
VladimirR
nagyúr
egy szavam nem volt azzal kapcsolatban, ki mit ismer el, vagy mit nem, viszont itt egyesek olyan kolosszalis baromsagokat irnak (penge elvtarssal az elen), hogy az fizikai fajdalmat okoz
amugy ket dolgot vegy figyelembe:
1: torrentezni egy it-lama is tud, letolt egy utorrent-et, meg egy .torrent file-t amire ketszer kattint es kesz
2: az, hogy az alkalmazott modszert a trukkos kliens kijatssza, nem jelent semmit, ettol meg nem tudod, hogy korlatoztak-e, vagy priorizaltak, legfeljebb annyit mondhatunk el, hogy amennyiben az utobbi all fenn, biztos, masok karara* novekedett meg a sebesseg nalad, mig elobbi esetben csak esely van ra*: ertendo ez ugy, hogy mas felhasznalok, mas protokollok sebessegenek csokkenese aran, anelkul, hogy barki belemagyarazna mennyit er a torrent forgalom (ezt kimondottan penge elvtars kedveert irom, mielott jon megint a warez-olos baromsagaival)
-
bambano
titán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Helyes, akkor mondja ezt. Mondja azt, hogy nem úgy megy, ahogy ő szerette volna. De ne írjon olyat, hogy ő is tudja, hogy amit ír, nem valós, de azért leírja. Ez vitastílus?
De pl. olvashatta volna az ÁSZF 10. pont 1. paragrafus (a) bekezdését és a 10.1.1-es pontot is, ami szerint ha bárki olyat művel a hálózaton, ami mások hozzáférését indokolatlanul akadályozná, akkor joguk van közbelépni.
-
No, igen. Ez így szép. Neked van arra bizonyítékod, hogy a "nagy" kisámfázza a hálózatot minden nap? Vagy elfogadod azt a feltételezést, hogy ez kicsit másról szól? Érdekes módon a P2P mindig csak 50kbps-re esik vissza, mert mindig csak ennyi marad a sávszélességből, és érdekes módon mindez mindig ugyanabban az időszakban.
BTW: a prioritás mellé nem a "magas/alacsony" kifejezéseket szokták használni?
-
bambano
titán
Falrahányt borsó veled vitatkozni...
"A topik hozzászólói úgyis pontosan tisztában vannak a dologgal," mint a példa mutatja, a topic hozzászólói közül azzal sincs mindenki tisztában, hogy a két cég nem ugyanolyan technológiát használ és azzal sem, hogy melyik mire jó.
Amíg ennyire könnyen cáfolható állításokkal dobálóztok, addig lesz cáfolat is.
-
^Clown
addikt
Jaj, Te az élő fába is belekötsz... Amúgy pedig, ha egészen pontos akarok lenni, akkor a korlátlannak hazudott UPC-előfizetésem adatforgalmát jelenleg valóban tényleg korlátozzák, mivel túlléptem a 300GB-os adatforgalmi határt. Benne van a szerződésben, így jártam, nem is sírtam miatta.
A torrentet pedig valóban nem korlátozzák, hanem adatforgalmat priorizálnak. De a "köznyelvben" egyszerűbb ezt mondani, hogy korlátoznak, ezért is vettem a bátorságot ezt a szófordulatot használni. A topik hozzászólói úgyis pontosan tisztában vannak a dologgal, hogy mit művel a UPC.
-
bambano
titán
"Akkor ügyes üzleti taktika. ": piacot akar szerezni->alulárazott terméket árul.
Az upc nem tud ekkora sávszélességet adni, az ő cucca erre nem alkalmas. A digi nem tud tv-t adni azon a dróton, ahol 20 megabites feltöltést ad, az ő cucca arra nem alkalmas. Ettől még elférnek a piacon.
Ha valaki is vette volna a fáradságot, hogy végigbeszéljük a magyar upc előfizető-digi előfizető kérdést, más lenne a leányzó fekvése.
A kertv-k jogaival az a gond, hogy az rtlklub és a tv2 amikor megvette a filmek vetítési jogát, Magyarországra vette meg. Azzal, hogy a digi nyilvánosan és publikusan adja ezeket az anyagokat külföldön is, megsérti ezt a jogot. Ezért áll a bál a kertv-k és a digi között, mert az rtlklub nem tudja megakadályozni, hogy az általa itthonra megvett filmet sugározzák pl. Romániában.
Miből vontad le azt a következtetést, hogy nem upc netem van?
Biztos vagy benne, hogy 300 disztrót seedelnek torrentre? Azt a pár gyakoribbat se seedelik rendesen, miből gondolod, hogy egy ritkábbat fognak?
-
Penge_4
veterán
Szerinted a priorizálás hogy működik?
Elviekben, vagy a UPC gyakorlati alkalmazása szerint?
Elviekben úgy, hogy normál esetben, amíg nem éri el a terheltség a 100%-ot, addig minden megy normálisan. Ha eléri a 100%-ot, akkor az alacsonyabb prioritással rendelkező protokolon keresztül adatforgalmat bonyolító előfizetőknek annyival csökkenti a sebességét, amennyire az újonnan bekapcsolódó, magasabb prioritással rendelkező protokolt használóknak szüksége van. Ha a terheltség lecsökken, akkor a torrent automatikusan visszaáll normál értékre.
A UPC viszont nem tudom hogy csinálja, de nem így. Szerintem egyszerűen be van állítva, hogy napközben folyamatosan 70-80%-os lassítást alkalmazzon, éjjel meg ez a priorizálós megoldás.
Vagy akkor sürgősen fejleszteniük kéne, mert például a Diginek "nem újabb technológiájával" meg se kottyan a 30-as letöltés a 20-as feltöltés.
-
bambano
titán
Te nem a tapasztalataidat írtad le, mert az úgy hangzana, hogy lassú a torrent. Te a fikázásodat írtad le, mert azt írtad, korlátoznak. Holott később azt is leírtad, hogy állításod szerint te tudod, mi a kettő között a különbség, tudod, hogy mi a helyzet, mégsem azt írod le, amit te valóságosnak hiszel, hanem azt, amit leírtál.
-
erdoke
titán
válasz
VladimirR
üzenetére
Egy dolog, hogy mit ismert el, és egy másik, hogy mit csinál. Több héten keresztül kísérleteztem a torrentek (nem) működésével egy 20/3-as UPC neten, és hajnali órákban sem ment a letöltés szokványos klienssel 100 KB/s fölött. Átváltva "trükkösebb" kliensre pedig 2,4 MB/s? Vajon mit csinálhattak – az egyébként IT-láma – szomszédaim éjjel-nappal, hogy a környéken ennyit bírt a sávszélesség, és így kellett "priorizálni"?
bambano,
Mit kell szorozni? -
Penge_4
veterán
aki azt hiszi, a digi előbbre tartja az előfizetők érdekét...
Akkor ügyes üzleti taktika. Az én szempontomból teljesen mindegy, ahogy azt már a Google vs. MS kérdésben is kifejtettem már.
Az fth-ra hasonlító technológia minden, csak nem új.
Akkor hát mégiscsak a UPC a köcsög, amiért ő is szolgáltathatna ilyen sebességet ennyi pénzért veszteségmentesen és mégsem teszi?
a nagy magyar kertv-k, mivel a digi műsorelosztási szokásai sértik a kertv-k szerzői jogi törvényeit.
Erre inkább nem mondok semmit, mert megint megsértődsz.

a upc (szerintetek) korlátozza a torrentet
Mivel neked az eddigi hsz-eid alapján nem hiszem, hogy UPC neted van, így a vita ezen része felesleges, mivel te nem tudsz meggyőződni róla, hogy valóban milyen a sebessége.
akkor mi a kénköves francért akarsz torrenten letölteni, mikor http-n gyorsabban le lehet?
1: Biztos vagy benne, hogy mind a 300 (vagy mégtöbb) létező disztró elérhető http szerveren?
2: Direkt megkérnek a tükörszerverekről való letöltés előtt, hogy ha egy mód van rá használj torrentet, mert terhelt a szerver. De valóban, mindent meg lehet magyarázni, még azt is, hogy az ég valójában piros.
-
erdoke
titán
Feltételezésekkel érvelsz, míg mások a saját tapasztalataikat sorolják fel.

Az én tapasztalataim a leírtakhoz nagyon hasonlóak: Napszaktól függetlenül és irreális mértékben korlátozzák (vagy korlátozták? Nem tudom, mert kikerültem, és azóta nem nézem...) a torrentet. Kizártnak tartom, hogy a 20/3 Mbites neten a 20-30 KB/s-os letöltést a rendszer terheltsége indokolná éjfélkor... Megfelelő klienssel és pár apró okossággal 2 MB/s fölött ment ugyanakkor, ugyanonnan a letöltés. Hmm. Még a garantált minimumot sem tudnák tartani, ha mindenki egyszerre nyomná? -
Vladi
nagyúr
Azt a két bamba balfácánt nyírnák már ki a reklámból. Meglátom és kinyílik a bicska a zsebemben.

-
^Clown
addikt
Azt hogyan csináltad?

bambano: minden tiszteletem a tiéd, tudom, hogy igazad van. Már ha a jogszabályok és szerződések felől vizsgáljuk a dolgot. Elég messzire elmehetnénk abban a témában is, hogy a nagy cégek elég sok mindent megengedhetnek maguknak, de ezt most inkább hagyjuk. Én ennek ellenére inkorrektnek tartom a céget. Hogy miért, azt már leírtam.
-
bambano
titán
Nem hiszem, hogy olyannal akarok vitatkozni, aki azt hiszi, a digi előbbre tartja az előfizetők érdekét...
A upc-nél is volt hűségnyilatkozat nélküli net. Az fth-ra hasonlító technológia minden, csak nem új.
A digit pedig valóban perlik/perelték a nagy magyar kertv-k, mivel a digi műsorelosztási szokásai sértik a kertv-k szerzői jogi törvényeit.
#65: egy dolgot magyarázz meg nekem légyszives: az eddig elhangzottak szerint:
1. a upc (szerintetek) korlátozza a torrentet
2. a upc nem korlátozza a http-t
3. valakinek kell egy nagy linux disztróakkor mi a kénköves francért akarsz torrenten letölteni, mikor http-n gyorsabban le lehet? Pont aki linuxot akar letölteni, azt miért is zavarná, hogy korlátos a torrent, amikor neki egyébként sem azt célszerű használni?
Hogy is mondta Lenin? Olvasni olvasni olvasni.
-
Vikipizsama
tag
Addig jó a DIGI-nek amíg tud terjeszkedni 0 befektetéssel a panelházak mentén, utanna el fognak fogyni az előfizetők, mert ahova már ki kellene építeni a kábelnetet ott a DIGI se tudja szolgáltatni a 20/20-at.
-
Penge_4
veterán
válasz
VladimirR
üzenetére
a ketto nagyon nem ugyanaz
Ahogy a hivatalosan leírt dolgok és a valóság sem. Erre a priorizálásra bármit rá lehet fogni, nem ellenőrizhetik állandóan a rendelkezésre álló sávszélességüket, hogy most jogos volt-e ekkora mértékű priorizálás. Illetve nem lehetnek ott minden embernél lemérni, hogy ebben a megyében ennyi a másikban meg annyi a sebesség.
Ezért mondtam, hogy ezzel biztosítják magukat törvényileg. UPC neted van? Ha igen, akkor próbáld ki, hogy mennyivel jön és megy a torrent, utána dobálózz a szárazjoggal.
És itt most tedd félre a warezolókkal kapcsolatos ellenérzéseidet, mert amint korábban is kifejtettem, akár egy full becsületes Linux usernek is kellhet gyorsan egy disztró valamelyik FSF konferenciára (vagy amikre járnak) és baromira nem fog neki örülni, ha emiatt nem jön le neki x idő alatt. Sőt, más p2p protokolt használó szolgáltatásoknál sem. Konkrétan nem ismerek sokat, de ott volt például a Joost, ahol HD minőségű videókat lehetett nézni. Ahhoz is kell a sávszél és ha emiatt akadozik az sem a legjobb reklám egy cégnek.
-
Penge_4
veterán
többen kipróbálták,nincs korlát.
Igen, akárcsak Uri Geller hülyeségeit és volt akinek működött.
Tényeket!a digitv pedig egy nagy kamu,néhány román vállakozó így mossa tisztára a nagy lóvékat.
Ez a nagy kamu 30Mbittel tölt le és 20Mbit-tel föl. Ha nem hiszed, nézz utána.
tőkeszegény a digi.szerinted meddig tudja tartani a mesebeli árait?
Nem mindegy, mikor nincs hűségnyilatkozat? Ez is ismeretlen volt a UPC-nél, amíg a Digi el nem kezdett terjeszkedni. Én inkább fordítva látom. A Digi egy új versenyző egy új technológiával és normális vezetőséggel, akik előbbre tartják az előfizetői érdekeit, mint a milliárdos profitot, elvégre utóbbi nem lenne az előbbi nélkül.
most emelet 200 ft-ot,és még fog emelni,ne félj...
Én nem látom, hogy emelt volna. Eddig is 2500 volt a StartNET és 3500 a BaseNET
http://www.digikabel.hu/Internet.htmla digi a 20 megából 2-t garantál,az upc pedig 10et.
Igen. Torrentnél mérd már le ezt a 10-et. HTTP-nél meg kit érdekel mennyit garantál? Weboldalak nézegetésére elég a 2 is. De még nem hallottam olyat, hogy ennyire lecsökkent volna a sebesség bármely napszakban.
a digi lopja a tv adásokat
Más meg a jogvédett tartalmakat a Digivel. Legalább egy közös van a szolgáltatóban és az előfizetőjében. Az MS-t is perelte már annyi mindenki, hogy innen és onnan lopott, mégis Windows alól írtad ezt a hsz-t.

na?melyik is a nagyobb cég?
Egy weboldal alapján? Oda olyan díjakat, kitüntetéseket meg logókat raknak, amilyet csak akarnak.

akinek kétségei vannak hogy ki fog nyerni kettejuk versenyében....
Mellesleg 1996-ban melyiket tartottad esélyesebbnek? A Yahoo-t, vagy a Google-t? És melyik nyert?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az számít, mit tud nyújtani és mennyi pénzért.
-
zsolt501
nagyúr
Úgy látom itt is megjelent 1-2 céges alkalmazott, ezt már eljátszották más fórumokon is de a tvnetwork részben is osztották már az észt. Gratulálok nekik ezekkel a hozzászólásokkal egyszer maguk alatt vágják a fát, a másik pedig magát a céget járatják le ezzel a stílussal.
Még egyszer gratulálok
-
^Clown
addikt
Ezért a hozzászólásért regeltél?
az upc nem korlátozza a torrenteket,aki nem hiszi,járjon utána.Már megbocsáss, de nagy butaságot írtál.
Maga a UPC is elismerte, hogy (igaz, nem korlátozza a torrentet) priorizálja a forgalmat. Kb. hajnali 2 és 5 között mehet a p2p, amúgy pedig kapok 50-10kB/s-ot.bambano: ha majd leszállsz a magas lóról, és visszaveszel a kioktató stílusodból, majd szólj, és kultúráltan megbeszélhetjük / ütköztethetjük álláspontjainkat.
Akik azt mondták, hogy náluk jó a torrent, szerintem ők vagy a utorrent 1.9 beta-t használják, vagy a fent leírt időpontban torrenteznek. De lehet, hogy tévedek. -
Mr. XXL
tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Ez a bor dolog csak egy röhej.
Az Osztrák-Magyar X, ahol X a cég neve jó borokat is gyárt, meg elismert, stb. Címe megegyezik a UPC-vel (Bp-en). Van UPC-s ismerős, többször kaptam általa X bort, melyet ő kapott. Hát a fos az minőségi szó volt ehhez képest. A tg bor (ha lenne) magasabb minőséget képvisel(ne). Kb. tablettás. Persze van sok jó, drága boruk is.
De ha a céges rendezvényeken a túlárazott lóhugyot adják, akkor a bevétel kiváló, a töbi meg kit érdekel.
Amit furcsállok: ezt a pöcs Nimródot bevágták nyugdíjba, de a ránézésre 100 éves Joe-t miért nem? Vagy USA-állampolgárként más vonatkozna rá?
Ma mintha iszonyat lassú lenne a net, távolkelet és usa 3Mbit-et ha eléri, európába meg iszonyat a ping. Joe+Nemród bosszúja?
-
doghalal
csendes tag
nagyon helyes.ez kéne a többi cégnél meg parlamentben is.
az upc nem korlátozza a torrenteket,aki nem hiszi,járjon utána.
gyengébbek kedvéért,google,van-etorrtkorlátozásom mérőszoftver stb.többen kipróbálták,nincs korlát.
a digitv pedig egy nagy kamu,néhány román vállakozó így mossa tisztára a nagy lóvékat.tőkeszegény a digi.szerinted meddig tudja tartani a mesebeli árait?
most emelet 200 ft-ot,és még fog emelni,ne félj...
a digi a 20 megából 2-t garantál,az upc pedig 10et.
a digi lopja a tv adásokat (google
v2 perli a digit,viasat perli a digit..).az upc minőség,meg kell fizetni.
akinek kétségei vannak hogy ki fog nyerni kettejuk versenyében....
www.digi.tv
www.lgi.comna?melyik is a nagyobb cég?

-
jerry311
nagyúr
Joe-ért kár, ha mást nem is, de nagyon finom kolbásznak valót tudott keverni, aztán töltés után még finomra is tudta sütni.

-
speedyx86
tag
Soha nem volt bajom a upc-vel. Mindig nekik volt a legnagyobb rendelkezésreállásuk (3 különböző lakásban is), és sose volt lassabb sehol, semmikor a torrentem, mint a vásárolt csomag sebessége - 20%. (Nyilván mindannyian ismerjük a torrentet, ez arra érvényes, ahol rohattsok seeder van.)
-
Findzs
addikt
a upc egy redva cég utálom pedig nekem is az már vagy 8 éve
-
Athanáz9
aktív tag
Üdv. UPC-kábeltévém van. Febr 21-én várat lanul kivették a csomagból a RAI Uno-t és spanyol TVE-t. Azt válaszolták, ez mostantól csak a digitális csatorna-előfizetéssel megy.
A digi szó most már duplán zavar-
Tehát: melyik a melyik, mire utal a topikban röpködő "digi"? hol lehet a DIGIről valamit olvasni. Link? (Bevallom, nem tudok róluk semmit.) -
Peti78
őstag
A csúcsvezetőknek el kellene gondolkodni azon, hogy mi is a hátránya a DIGI-vel szemben.
-
-
bambano
titán
-
Penge_4
veterán
olyan, hogy nem indokolható fejlesztést igényelne, vagy egyáltalán nem is lehetne megoldani, hogy rendesen működjön.
Visszautalnék a 13-as hsz-emre. A Digi miért bírja a 20Mbit-es feltöltést? Ráadásul a havi 3500HUF-ból befolyó összegekből még annyi pénz sincs fejlesztésre, mint a UPC-nek a 20/3-asra fizetett 8000, ami régebben jóval több volt és még hűségnyilatkozat is láncolta a usereket.
Nem a tartalma okoz fejfájást az upcnak, hanem a mennyiség.
Szép dolog az optimizmus, de ilyenek néha megingatják...
-
bambano
titán
Elmondtuk már azt is, nem a bixes linkkel van a baj, hanem a visszirányú kábeles csatornával.
"eltételezhetően nem csak erről van szó.": valóban. Arról van szó, hogy sokaknak kényelmesebb egyszerűen figyelmen kívül hagyni minden olyan tényt, ami nem igazolja a saját felindultságukat. -
bambano
titán
válasz
spirit007
üzenetére
Na, hogy reagált? LÁTTAD? Bent voltál a meetingenek, amikor kiszámolták, hogy melyik reakció hoz a legtöbbet a konyhára?
Te csak azt láttad, hogy kifelé nem kommunikálnak semmit.
Másrészt meg most már hűség nélkül is vehetsz csellót alacsonyabb áron. Hogy is reagált akkor? A 11500 forintos cselló már 7000-ért elérhető.
-
bambano
titán
A upc állítása az, hogy priorizálják a a forgalmat, nem az, hogy korlátozzák. Ami nem azt jelenti, hogy nem engedik át, azt jelenti, ha a cég okostojásai által fontosabbnak gondolt forgalom van, az megy először, a torrent csak akkor, ha marad üres drót.
Én is olvastam nagyon sok hsz-t, amiben emberek leírták, hogy nem megy nekik a torrent. Csak én elolvastam és emlékszem is azokra a hsz-ekre (tény, ebből volt kevesebb), amiben mások azt is megírták, ha nekik jól ment a torrent.
Másik hsz-re: a upc biztosan nem azért kekec a p2p-vel, hogy ne warezoljanak rajta. Komolyan hiszem, hogy tojnak rá. A upc azért kekec a p2p-vel, mert a forgalom MENNYISÉGE olyan, hogy nem indokolható fejlesztést igényelne, vagy egyáltalán nem is lehetne megoldani, hogy rendesen működjön. Nem a tartalma okoz fejfájást az upcnak, hanem a mennyiség.
Az a baj, ezeket az érveket annyi topicban elmondtuk már, hogy lehetetlen megszámolni, mégis tojik rá mindenki, mantrázza a saját, bizonyíthatatlan, logikátlan marhaságait. Ez az unalmas, itt minden falrahányt borsó.
-
zsolt501
nagyúr
Mellesleg megjegyzem a UPC 3 éve (szinte) semmit nem fejlesztett a műholdas szolgáltatásán, bevezették a felvevős HD-s beltérit úgy hogy nincs HD-s szolgáltatás.
2010-ben költözni kellene az ASTRA műholdról mert nem hosszabbítottak szerződést a UPC-vel és erről még mindig semmit nem tudni pedig 2010 igencsak közeledik.
Sok olyan csatorna nem került be a kínálatba a műholdas szolgáltatás esetén amik a kábeles szolgáltatásnál megtalálható, illetve más műholdas szolgáltatóknál is megtalálhatók, a képminőség sajnos olyan amilyen túltömörített és kontraszt szegény.
Szóval nem csak a kábeles téren vannak nagy gondok hanem a műholdas téren is. -
Penge_4
veterán
a P2P alapú szoftverek csomagjait hátrébb sorolták bizonyos időszakokban (nap közben, csúcsidőben).
Ha csak ezt tették volna, nem is lenne baj, mert akkor ilyen mértékű lassulás eléréséhez a BIX-nek minimum 99-100%-on kéne mennie napközben. De mivel közel sem ennyire terhelt, így feltételezhetően nem csak erről van szó.
-
Superman
nagyúr
A visszajelzésekből egyértelmű (4-5 megye felhasználói), hogy a P2P alapú szoftverek csomagjait hátrébb sorolták bizonyos időszakokban (nap közben, csúcsidőben). Ehhez nem kellett részletes ÁSZF-et írniuk, elég volt néhány homályos utalás is, mégpedig olyanok, amelyeken ügyvédek évekig elcsámcsoghatnának.
Ami pedig a konkrét bizonyítást illeti: a kormány ún. "pénzlopását" is minimum hang-, és videofelvétellel kellene bizonyítanod, de mivel bizonyos helyeken, bizonyos körülmények között ezek is letagadhatóak, ezért a bizonyítási kényszer annyi, mintha a szóbeszédre alapoznánk. Bizonyos helyeken persze, ezt kiemelném...
-
eXodus
őstag
Kovács Nimród benne van a top100 leggazdagabb magyarok között. Távozása után biztosan éhezni fog.

-
Penge_4
veterán
A korlátozás oka is ki lett már tárgyalva sokszor (warez-ellenes fellépés
Ha én fizetek egy 20/3Mbit-es csomagért, akkor én 20/3Mbit-et követelek!
Ha én azért fizetem, mert esetleg időnként időre kell megszereznem x méretű anyagot, akkor elvárom, hogy az időre meg is érkezzen.
Ha nekem egy nap áll rendelkezésemre, hogy letöltsek egy 4 gigás Linux disztrót, mert utána Wifi nélküli notebook-ra kell ráraknom és elhúznom otthonról x időre, akkor elvárom, hogy a fizetett csomag biztosítsa a sávszélességet és lejöjjön az az anyag 1 nap alatt, és 2560kB/s (vagy legyen csak 2000) helyett ne 50-60kB/s sebességgel csordogáljon. És mivel én ezen felül 384kB/s feltöltési sebességért fizetek, elvárom, hogy a letöltött 4 gigás anyag ehhez mérten 4-5 óra alatt visszaosztásra kerüljön 100%-ban és ne 30-40kB/s-el csordogáljon felfelé.És mivel én ezzel legális cselekményt folytatok, elvárom, hogy ne korlátozzanak azért, mert mások illegális dologra használják a protokolt. Ezzel az erővel a HTTP-t is lehetne, mert sokan azt is arra használják. És a késeket is meg lehetne adóztatni, mert nem csak kenyér szeletelésére alkalmasak, hanem emberélet kioltására is. És azért, mert van, aki arra használja, azért fizessen minden háziasszony a konyhakései után adót.

Továbbmegyek. Fizesse a késsel megölt emberek helyett az ő adójukat is, mert ez kiesés az államnak, aki ugye halott az nem adózik.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
spirit007
senior tag
-
Penge_4
veterán
Nem védem az upcot, de nem ártana bizonyítani, hogy a p2p korlát a rendszerben benne van. Ellenkező esetben unalmas trollkodás, amit írsz.
Ez kb olyan felesleges kijelentés volt, mint az, hogy a kormány lopja a pénzt. Rengeteg ember tudja, mégsem tud ellene tenni semmit és nem is bizonyítható.
A UPC esetében ugyanez a helyzet. Erre nagyban ügyelnek, ugyanis ezért büntetnék őket és ezt senki nem akarja, így titokban csinálják. Különböző tesztek vannak, amikkel leellenőrizhető, de ennyi. Egyik sem áll meg a bíróság előtt és ez a célja a UPC-nek, hogy ne is lehessen bíróságra menni vele.
-
Superman
nagyúr
Nem védi az UPC-t. Olvasd figyelmesen: az UPC nem jótékonysági intézmény. Ha tetszik, amit szolgáltat odamész, megrendeled, vagy náluk maradsz, ha már ott vagy, ha nem el lehet menni. Ezt így, hivatalosan, akár egy UPC hivatalnok, vagy szóvivő, vagy kis(ebb)-Isten is mondhatta volna.
A dolog másik fele problémás: ti. az, hogy ha neked az fáj a P2P korlátozása, akkor sem lesz másként, mivelhogy minden profitorientált cég profitot akar termelni. Az állítás első része köszönőviszonyban sincs a második részével. Attól még protitot termelhetne a cég, hogy nem korlátozza a P2P-t, a kérdés az, hogy mi ennek az oka és mennyit nyernek ezzel, ha egyáltalán szó van ilyesmiről.
A korlátozás oka is ki lett már tárgyalva sokszor (warez-ellenes fellépés, sok - nemzetközi szinten is jelenlévő - szolgáltató korlátoz bizonyos P2P közösségeket, stb.), az pedig, hogy nyernek-e ezzel valamit (sávszélesség megtartásban, költségek/fejlesztések visszaszorításában - több user a P2P-n --> csökkenő sávszél, fejlesztési kényszer) már inkább egy tanulmány lapjaira kívánkoznék, itt úgysem tudjuk kitárgyalni.
Ami pedig az elégedetlen felhasználókat illeti: sajnos sokkal többen vannak húsznál, de még kétszáznál is. Mivel a korlátozás nemcsak a torrent klienseket érinti, hanem a DC klienseket is, ezért borítékolható, hogy - a magyarországi szoftver vásárló piac sajátosságait és harmatos voltát figyelembe véve - jóval nagyobb a számuk, mint amit az előbb említett számok kifejeznek.
Az is más kérdés, hogy el tudnak-e érni valamit, valószínűleg nem. S megint egy újabb kérdés, hogy erkölcsileg, jogilag mennyire korrekt húzás korlátozni egy olyan technológiát, amelyen nemcsak warez tevékenység folyhat. Nyilvánvalóan a magyar sajátosságokat figyelembe véve azt mondhatjuk, hogy nálunk nagyrészt az folyik. Ezzel viszont sajnos az a probléma, hogy aki akarja sima http-s felületről is megtalálja az illegális cuccokhoz való hozzájutás módját. Ez a kérdésnek megint egy olyan vadhajtása, ami nagyon messzire vezetne, el az UPC-től, egyszóval nem jó belebonyolódni, legfeljebb, ha sok időd van.
-
^Clown
addikt
Na most ezzel csak az a baj, hogy a p2p korlát sehol nincs benne a szerződésben. A 300GB újabban már benne van, de tegyük hozzá, hogy amikor anno először aláírtuk a szerződést, még az sem szerepelt sehol. Nem értem, hogy miért véded a UPC-t ennyire, amikor a helyzet egyértelmű: amíg monopolhelyzetben vannak, addig lehúzzák a népet, amikor pedig megjelenik a Digi, hirtelen féláron adják a csomagjaikat. Ez minden, csak nem korrekt és szimpatikus. Persze abban igazad van, hogy ők egy cég, és profitorientáltak, de ezzel az unfair magatartással nem biztos, hogy hosszú távon jól járnak.
-
spirit007
senior tag
A multi cégeknek -a birokratikus felépítésükből következően- siralmas reakcióidejük van bármiféle "helyzetre"/problémára/akcióra stb.
Ezeknek az élere pedig Magyarországon javarészt olyan ~40-es (ma már ~50) generáció került , akiknek nem volt meg a "hozott" kultúrájuk ahhoz , hogy le tudják kezelni a beosztásukkal járó erkölcsi felelősséget .
Röveiden , istennek képzelik magukat és a rendszerből eredően nem is szembesültek saját hibáikkal . Van erre egy nagyon jó hasonlat : "egy befőttes üveg sz*r felkerül a spejzba a polcra és kis idő multán elhiszi magáról , hogy ő már lekvár "A DIGI-t azért kár forszírozni , mert ha hasonló helyzetben lennének , ugyan úgy csinálnák ők is mint az UPC ...
-
finest
addikt
Nálunk a főnök azt mondta egy értekezleten, h reméli mindenki számára egyértelmű, h az adó 1%-át az "alapítványunk" részére ajánljuk fel...amit történetesen ő felügyel.

Remélem, h ennek a Nimródnak legalább jó borai voltak, akkor akár el is nézném neki! -
Penge_4
veterán
Egész pontosan "Biztos, hogy a magyar UPC előfizetők többen vannak, mint a magyar Digi előfizetők?"
Így már reálisabb, mert mindkettő több országra kiterjedő cég.
És igen, nagy az esély rá statisztikák nélkül is, hogy még egyenlőre többen vannak.
Ennek sok helyen, ahol van Digi, a meglévő hűségnyilatkozat is lehet oka. -
hemaka
nagyúr
Mivel már nem nagyon kell menedzselni a dolgokat, mert elterjedt, ez egy költségtakarékos lépés volt. Persze, hogy ennek lesz-e hátulütője, azt előre nem nagyon lehet tudni.
-
bambano
titán
Miért is fejeznék le? Feltűnt, hogy a székházra az van írva, hogy UPC, nem az, hogy Szent Mária szeretetszolgálat?
A dolog úgy működik, hogy kínál valamit, neked kell, megveszed, nem kell, nem veszed meg. A kínálatot és a te döntésedet is erősen befolyásolja, hogy milyen egyéb dolog érhető el ott, ennyi.
Ez neked borzasztóan fájhat, ezt elfogadom, ettől még a tény tény marad, minden profitorientált cég profitot akar termelni.
Ezen annyira de annyira felesleges megint vitázni, 5000x le lett már játszva. Az upcnak van saccra vagy 300 ezer internet előfizetője. Ebből kb. 20 kavarja a fekáliát az ország összes fórumán, a maradék 299 ezernek meg megfelel, amit kap, 980-an meg átmennek a tonlányhoz. Ami semmivel se jobb, imho, az is profitorientált. A nagy upc helyében én is tennék magasról 20 hisztis fórumozóra. Ez egy olyan ipar, ahol a bevétel erősíti a szabályt.
A magad részéről pedig megtetted, amit egy fogyasztó megtehet, felmondja a szerződést, ha nem felel meg. Ez az optimális döntés mindenkinek.
-
^Clown
addikt
A p2p korlátot és a 300GB-os korlátot mikor fogják végre lefejezni? Az biztos, hogy amint lesz Digi, bye-bye UPC...
-
Penge_4
veterán
Lehet. Én is csodálkoztam és meg is néztem itt, de nem írtak ADSL-ről semmit.
Attól, hogy valamit felvásárolt még nem nevezném fejlesztésnek. Az meg kicsit hihetetlen, hogy a saját kábelcsomagokat nyomatják orrba-szájba, de az ADSL-t (ami egy halott technológia) fejlesztik. -
Penge_4
veterán
válasz
Depression
üzenetére
A UPC képtelen versenyezni a Digivel.
És az a dühítő, hogy sokkal nagyobb erőforrásokkal rendelkeznek, mint a Digi. És itt most ne jöjjön azzal senki, hogy de az előfizetőik is többen vannak, mert nem mindegy, hogy vagy 5 000 000 előfizetőd, amiből 4 500 000 Gizike, 400 000 normál keretek között töltő advanced user és 100 000 pedig több száz gigát forgalmazó user, illetve ezzel szemben van 500 000 előfizetőd, amiből a fele lazán tölt több száz gigát havonta, még ha nem is akar, mert ha csak napközben seedel a torrent, akkor is magasan nagyobb lesz a forgalom.
Kibírják ők röhögve, csak sajnáltatják magukat és meghamisított statisztikákkal próbálnak a gyanakvóbb userekre hatni.
-
.mf
veterán
Jajj de szeretem az ilyen okos általánosításokat...
1.) ami a cégeknél folyik, az a felügyelet, elszámoltatás, teljesítési kényszer miatt aprópénz ahhoz képest, ami egy sokkal korlátozottabb felügyeleti és elszámoltató szervvel rendelkező állami cégnél vagy állami hivatalnál folyik, aminek a fennmaradása nem a teljesítményétől függ: úgyis monopol-helyzetben van, vagy/meg bajban majd jön az állam és az adófizetők pénzéből kimenti. Az igazán súlyos milliárdok ott tűnnek el.
2.) persze, könnyű a managereket szidnod, hiszen nem vagy az, azt se tudod, eszik vagy isszák. De lennél egy manager helyében (és itt nem csak felsővezetőkre gondolok, hanem közép- és alsóvezetőkre)? Napi 10-12 órák folyamatos stresszben, rakás felelősséggel a nyakadban? -
A UPC képtelen versenyezni a Digivel. Ha képes is lenne rá, még mindig úgy számolnak, hogy akiknél a Digi nem elérhető, ők a 3x árral még mindig többet fizetnek, mintha mindenkinél harmadára csökkentenék az árakat. A Digi meg nem képes olyan gyorsan dolgozni, mint amilyen rohamosan nő a kereslet rá.
-
Penge_4
veterán
azért eléggé fejlesztettek. Nekem is 12megás adslem van, és megy mint a szél.
Miért? Mióta van a UPC-nek ADSL csomagja? Mi közük hozzá? Valamit nagyon félrenéztél.
Kábelnetjük van. Ez annyiból jobb (elméletben), hogy magasabb a feltöltési sebesség. ADSL-nél ugyanúgy meg vagy lőve például torrentnél.
-
Penge_4
veterán
piacvesztés és egyéni visszaélések egyaránt okozhatták a drasztikus lépést.
A kollektív visszaélés (p2p korlát) mikor kerül terítékre? Elvileg ha már kifizetem kétszeresen+ a netet is, akkor jöjjön, mint a szél.
Főleg, ha emellé még Linux disztrót is töltök, ami legális. -
vottokar
senior tag
Ha az összes magyarországi külföldi tulajdonú céghez ilyen revizorokat küldenének ki, akkor nagyon sok menáger kerülne az utcára..
(mondjuk nagyon nem is ártana) -
Scalpel
senior tag
-
Scalpel
senior tag
Ehhez annyit tennék hozzá, hogy ha nem lett volna piacvesztés, és növekvő profittal zárnak, akkor a cégtulajdonos illetve a nemzetközi felsővezetés szemethúny az ilyen pitiáner visszaélések felett... saját bor... hány milliárdért? Ugyanmár... ez semmi ahhoz képest, hogy mik szoktak lezajlani cégeknél... mondjuk nem tudom, lehet még néhány milliárdnak lába kelt, csak arról nem tudunk... de úgy már más a leányzó fekvése... de ezt kétlem. Inkább nem tetszik a piacvesztés a nemzetközi vezetésnek... olcsósítani kell... 6300-ért a visszatekerhető megállítható kábeltv csomag szerintem kicsit drága...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- iMac Pro 27" 2017, Xeon W-2191B 18 core, 64 GB RAM, 8 GB GPU, 1 TB SSD - 27% Áfás (0441AB)
- iPhone 15 Pro Max 256GB 83% (1év Garancia) ESIM-es változat!
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027.11.
- Infinix Hot 11s / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 27% ASUS VY249HF IPS Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 1ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

én is meg fogom oldani.

De ezek szerint te nem értetted, mit akartam vele mondani.
Mert akkor figyelmeztetem, hogy vigyázzon, mert a nyugdíjából (mivel kábeltévére sem telik neki), nem hiszem hogy ki tudná fizetni a büntetést. 
Vagy ha meglátják, hogy az ORTT 1 órás büntit szabott ki, amiért 3 évvel ezelőtt a Mónika showban kivillant egy cickó a 12-es karikánál.