Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Kolondrum

Igényes! :R

(#2) King Unique válasza Kolondrum (#1) üzenetére


King Unique
titán

Ha nem időre kell megírni, akkor nyilván ráér az ember kis lépésekben és kényelmes tempóban elpepecselni az ilyenekkel. Illetve a logout bejegyzésben / cikkben az a jó, hogy lehet folyamatosan szerkeszteni, nem muszáj egyből közzétenni stb. Ez sem egy nap alatt készült. :N

Köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

(#3) 8zabi


8zabi
őstag

nem semmi mennyi mindent lehet írni egy kétezer forintos műanyag darabról :Y :C nagyon jó teszt!

(#4) fsdb


fsdb
aktív tag

Köszönjük az alapos tesztet. :R

(#5) King Unique válasza 8zabi (#3) üzenetére


King Unique
titán

Igen, lehet ragozni a témát. Illetve, ha alszik rá egyet-kettőt az ember, akkor eszébe jutnak újabb ötletek. :) Na meg a mostani eset kapcsán eleve kíváncsi voltam bizonyos dolgokra, ezért is lett ilyen részletes.

(#4) fsdb:
Tehát akkor nemcsak nálad, hanem nálam is ok USB 3.0-n a sebesség. Nem tudom a kollégánál pontosan mi okozta a gondot, de már nem is fog kiderülni. A másik topikban említett meghajtóbetűjel problémát én nem tapasztaltam, pedig particionáltam ide-oda, illetve több OS alatt, valamint több külső házban is kipróbáltam a HDD/SSD-t.

Köszönöm mindenkinek! :R

[ Szerkesztve ]

(#6) fsdb válasza King Unique (#5) üzenetére


fsdb
aktív tag

Gondolkodom rajta, hogy lepasszolom ha találok valakit, hogy tesztelje, ha másnál is csinálja akkor nyűgös.

Néztem gépindulásnál bootolni elvileg lehetne róla, kipróbálom majd valami oprendszerrel. Rádugtam szegény Blue Panther dvbt vevőmre. Nyűgösen felpörgette a lemezt, nem egy energiagazdaságos vinyó. Elindítottam gyorsan valamit, és le is vettem róla mielőtt füstjelekkel kezdene jelezni, hogy besokallt a tápja. :D
(Csak egy usb kivezetése van. Van itthon egy usb 2-es aktív hub sajna nem bírta el. Megpróbálom majd belül összekötni 2 port tápját hátha. Vagy valahogy egy külső tápot rávarázsolni.)

(#7) fsdb


fsdb
aktív tag

Megoldódott az MBR-el volt probléma.
A diskpart volume hidden-t jelezett, (más viszont nem :DDD ) ezért nem kapott betűjelet.
De csak az MBR helyrerakás oldotta meg. Nem a házzal volt a gond.

[ Szerkesztve ]

(#8) King Unique válasza fsdb (#6) üzenetére


King Unique
titán

Én mindig a külső házban szoktam particionálni a lemezt, az a biztos. Ehhez Windows alatt célszerű a diskpart módszert használni, amely így fog kinézni az alábbi példák alapján —► MBR / GPT. Persze, ha van rajta valami fontos adat, akkor azt ilyenkor előtte le kell róla menteni!
Ha azonban azóta sikerült megoldani, akkor ok. :)

Egyébként lehet róla bootolni. Egy másik topikban említett programokkal & módszerekkel kiírtam rá Linux & Windows telepítőket és mindkettő rendben bebootolt a tesztben említett laptopon. Az UEFI boot menüben "SSK SHE088" néven jelent meg. Illetve, ha ez működik, akkor általában a Linux / Windows külső HDD-re való telepítése, illetve onnan történő futtatása is szokott.

Azonban egyvalamit nem néztem meg, mégpedig a melegedést. Azért egy ilyen műanyag külső rack nem feltétlen a legjobb hővezető. Nálad a 7200 RPM-es HGST nem melegedik benne?

[ Szerkesztve ]

(#9) fsdb válasza King Unique (#8) üzenetére


fsdb
aktív tag

Melegedést eddig még nem néztem. Legalább is hdd sentinellel.
Kicsit langyos a teteje. Össze sem csavaroztam a házat.
Először is lusta vagyok :) , így megtartja minimálisan a két fül, és nem zár rendesen. Ha huzamosabb ideig nyüstölni akarom óvatosan leveszem a tetejét. De ez inkább nyáron fog számítani.

Végigpróbáltam jó pár clean-es diskpart leírást, volt amelyik végigment és minden maradt a régi, volt amelyik nézzem meg a log filet miért nem sikerült, azt hiszem ez [link] volt. A paragon hdd maneger nem is jelezte, hogy rejtett, először hide, utána unhide, de nem változott semmi. Ezután huszárvágás konvertáltam GPT-re, blabla, a régi rendszerek nem stb. ettől helyreállt, és utána vissza MBR-re. Így lett jó. Nem tudom mi volt rajta, vagy mit szúrtam el a legelején.

[ Szerkesztve ]

(#10) Pferi


Pferi
senior tag

Én is rendeltem Emag-on ingyen szállítással egy ilyen hdd házat, és eddig minden ok vele, annyi hogy a hozzáadott kábellel Playstation 3-hoz csatlakoztatva nem akart mindig működni, játszani kellett hogy meddig legyen bedugva a PS3 USB portjába a kábel vége.
Másik kábellel tökéletes (mondjuk a dobozba elég durván megtörve volt belehajtogatva a kábel...). Ha a PS3 nem használja, akkor is lemegy alvó állapotba, ez is nagyon jó.
Rendeltem még egy ugyanilyet, ennyiért USB 3.0-ás HDD házat ráadásul kábellel nem kapok sehol.

[ Szerkesztve ]

Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite ; 2x16 Gbyte Kingston DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház

(#11) King Unique válasza Pferi (#10) üzenetére


King Unique
titán

Ez nem feltétlen a kábel hibája, mert lehet a PS3 USB-aljzata, annak belső érintkezői vannak kicsit megkopva a sok csatlakoztatástól. De, ha csak a külső ház kábelével csinálja, az érdekes. Viszont az elvileg szabványos méretek ellenére lehet némelyiknél előfordulhatnak apróbb eltérések, mert volt amikor például 2 új kábelből az egyik csatlakozója megszorult rendesen a laptop aljzatában, a másiké meg nem. Illetve utóbbi már egy minimális mozdításra eldobta az adatkapcsolatot. Amúgy a kábel manapság alap tartozék és még az olcsó, eBay-es külső házakhoz is szoktak mellékelni.

A sebesség gondolom nálad is ok, valamint a chip & firmware vsz ugyanaz lehet, mint a tesztben említett.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.