- Gurulunk, WAZE?!
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- GAI: Poor Volta...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
hugo chávez #85 üzenetére
Az a baj az alapórajellel, hogy az csak egy paraméter. Tehát az lehet alacsonyabb, miközben a turbó magasabb, vagy az IGP-órajel magasabb, stb. Ez leginkább egy paraméterezéssel kapcsolatos kérdés. Az alapórajelet még az AVX3.2 engedélyezése is befolyásolja. Ha aktív, akkor csak kisebb alapórajel állítható be. Bonyolultabb a kérdés annál, minthogy azt nézzék, hogy a korábbi termékekhez képest mit kell lépni.
-
Dare2Live
félisten
válasz
hugo chávez #85 üzenetére
Nem én írtam hanem ABU akinek elég jó forrásai vannak. (Ettől még mond hülyeségeket de jók a forrásai és okos/ért hozzá.)
Én nem látom oly durvának a konkrét bios féle problémát. Ha intelnek kell és vmennyire lapgyártóknak is az tuti majd leülnek azt mégis lesz bios upgrade. Problem solved. Más kérdés, hogy meglesz e a "szokásos" "+10%"os teljesítményemelkedés és a tippem, hogy nem még ha 4.4ghz lesz az alap freki akkor sem. Mért? ld lejjebb.
"Vagyis a csúcsmodell órajele vajon 3.5 GHz-nél alacsonyabb lesz-e, hogy konkrét számot is írjak."
Csúcsmodell 4790K 4ghz(4.4turbo) jár nem 3.5en.
De önmagában ezen az architektúrán egy freki emelés nem segít. Már a 4790K is nagyon csúnyán starvingol ha 1600mhz ramot raksz mellé a +14%os freki emelésből megkapsz +5%ot. Kell mellé 2100es ram, hogy meglegyen a +~10% azaz még ilyen rammal se tudod rendesen etetni és ez csak a starving egyik bár fő oka.
És itt a probléma a broadwell desktopon cpura egy haswell die shrink. Hiába fog alapon menni a csúcs verziója 4.5ghzen ha nem raksz mellé irtózatosan drága ramot nem lesz érezhetően gyorsabb mint 4790K.Remélem érthető amit írtam kicsit fáradt vagyok és persze IMO és tévedhetek.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest