- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
WN31RD
addikt
válasz
Morden24 #585 üzenetére
Hogy valami konkrétabbat is írjak, íme a saját véleményem:
Az, hogy egy vállalkozást akkor indítson az ember, ha minden szükséges eszköz és szoftver legálisan megvan, alapvetően természetesen nagyon jó tanács. De minden esetben az-e, elítélem-e feltétlenül azt én, mint magánszemély, aki ettől eltér? A körülmények függvényében nem feltétlenül, az élet ennél bonyolultabb. Szerintem nem csak az a bűn, amikor illegálisan másol szoftvert az ember, hanem az is, amikor a szabályok maximális betartása mellett nem tudna érvenyesülni egy többre hivatott ember. Hogy melyik a súlyosabb, nagyobb probléma, az nehéz kérdés.
Nem egyszer láttam én is régebben, hogy magyarországi kisvállalkozó illegális szoftverek használata mellett próbál a felszínen maradni. Elítéltem ezért? Nem. Sőt, előfordult, hogy a segítségemet kérte, és nem tagadtam meg tőle. Aztán később, egy megváltozott helyzetben, amikor ez már reális, ésszerű dolognak tűnt, én voltam az, aki legális szoftverek beszerzését javasolta, és segített ebben is.
Hogy ezek mennyiben voltak jó döntések, hogy hol a határ, arról hosszasan lehetne vitatkozni. A te érvelésedben is van valami, szerintem is megfontolandó gondolatok, nem egyszerűen lesöpörni akarom az asztalról, csupán azt mondom, hogy összetett dolgok ezek. A konkrét körülmények figyelembe vétele nélkül, anélkül, hogy tudnánk, mi történt egy adott helyzetben, szerintem igen kevés alapunk van erkölcsi ítéletet mondani.
Örülök, hogy manapság nem kell már ilyen döntéseket hoznom, nem kerülök ilyen helyzetbe, kényelmes pozíció ez számomra. De nem mindenki ilyen szerencsés.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- Háztartási gépek
- Androidos fejegységek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen légkondit a lakásba?
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- További aktív témák...
- Szuper áron eladó Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 Touch /Ryzen 5 PRO 4650U/16GB/256 SSD/FHD/IPS
- Bontatlan Lenovo ThinkPad T14s Gen 4
- Samsung UE40NU7192 101 cm / 40 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- LG 65NANO81T3A 165 cm / 65 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB Zalman N4 FSP 400W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3337, 94% Akkumulátor
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest