Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Woodslave #476 üzenetére
Tisztázzuk.
A szűz kókuszolaj, kókusz jellegű ízzel rendelkezik és (nagyon) drága.
Nem való fritőzbe, de hagymát dinsztelni lehet benne.
A kókuszzsír, ami finomított zsír, alkalmas sütésre.Az olvasnivalóból legalább 3 fajtát lehet kapni. Saláta, főző és sütőolaj. Nem beszélve az eltérő színről és ízről. amit a fafajták és klíma befolyásol.
Szóval az olaj vásárlásnál oda kell figyelni, melyik palackot veszed le a polcról.
(#475) Cathfaern:
Mi viszonylag sok vajat használunk a konyhában. A füstölés előtt már ég (barnul) a fehérje tartalma. A barnára sütött vajat (a bajor olívaolaj), sokat használják az ételek ízesítésére.
Lehet kapni tiszta vajzsírt, amiről "lefőzik" a többi összetevőt. De fogalmam sincs a füstölési pontról.A disznózsír füstpontja: 121-218°C a Wiki szerint.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen