Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Köszi, Neked is és Boldog Újévet! Hát ez a helyzet már csak javulhat szerintem...
    Habár még van lefelé út...

• Hát szegény rágyúr, sőt szokott dolgozni, a Tesco-ban pénztáros is volt már, de jelentkezett árufeltöltőnek is. Nyáron a barátjával Balatonon dolgoztak, így sok mindent megold, ruházkodás, stb.
    Szerencsére komoly gondolkodású, de mivel gyógypedagógus lesz, így külső ösztöndíjra nem számíthat, a belső rendszer tisztességességét néha vitatom.
    Minden évben kérvényezi az államira való átkerülést, de hiába.
    Volt olyan, akinél anyuka bement és nyafizott kicsit, aztán a kicsikéje átkerült. Nem tudunk nyafizni az a baj talán????
    Na mindegy, mindenesetre kösz a jó tanácsot, igyekszik a tanulással és szorgalmas is.

• Köszönöm szépen!

Hát amikor kicsit kesergősre fogom a dolgot, mindig az jut eszembe,hogy van akinek fedél sincs a feje felett /mindegy, hogy saját-e/, enni sincs mit sok embernek, akkor én még gazdag is vagyok. Főleg, ha ránézek a gyerekeimre, akik igaz néha kiakasztanak:D, de a szívük hatalmas, okosak, szépek. Ennél mi kell több?
    A 10 éves egy szem fiam /kései gyerek/ azt szokta mondani, anya én majd jól menő kamionos leszek, nagy házam lesz, Ti ott fogtok velem lakni, meg a testvéreim is!
    Igyekszem a gyerekeimet úgy nevelni, hogy ne önző emberekké váljanak és próbáljanak meg segíteni, ha a helyzet úgy kívánja. Azt hiszem ez sikerült.
    Kedvenc idézetem, ami jó lenne, ha valóra is válhatna:
    Gand
    # A különbség a között, amit megteszünk és amire képesek lennénk, megváltoztathatná a világot.# /Mahatma Gandhi/

Mégegyszer köszönöm a bátorítást,igyekszünk kitartani!!

• Különben én is sokat gondolkodtam azon, hogy hogyan lehet lecsúszni, de konkrét magyarázatot nem találtam rá. Lehet, hogy a 18 év otthon töltött idő, mert ugye öt gyerek mellett problémás lett volna elhelyezkedni, főleg úgy, hogy hárman asztmásak, allergiásak, egy Lyme-kóros volt, aztán autoimmun-beteg lett, aztán két év múlva kiderült, hogy a nagyobb is autoimmun-beteg, Raynaud-szindrómás, strummája van, szívbillentyű rendellenessége, de az már családi dolog, mint a dupla vese, aztán az egyik lányomat fogszabályozás alatt úgy elkezelték, hogy eldeformálódott az állkapcsa, aztán Ő az akit két éve megtámadtak.
    A férjem dolgozik, igaz sok mindenen keresztülment Ő is, mert gerincműtétje volt, de nem százalékoltatta le magát, mint ahogy sokan tették még úgy is, hogy rendbe jöttek a műtét után. Most aztán azok kapnak kb. 30 ezret és mellette még ugyanúgy dolgoznak mint más. Persze tisztelet a kivételnek, akik tényleg rokkantak.
    Aztán volt más műtétje is, szívkatéterezték, azóta kétféle gyógyszert is szed.
    Nekem csak epeműtétem volt, és az izületeimmel van gond, ja meg a bokámban az inszalagok meg vannak lazulva, ja és nyitott hasfalam van, de azért megvagyok.
    A férjemmel néha ha mondjuk, hogy ez fáj, vagy az fáj, egymásra nézünk és elnevetjük magunkat, mert nem szokásunk a panaszkodás, végül is nem segít rajtunk.
    Szóval ennyi gonddal-bajjal nehéz lett volna visszamennem dolgozni, de mióta visszaköltöztünk városba, azóta dolgozom. Igaz az elején gyerekfelügyelet, meg takarítás, mert nem tudtam elhelyezkedni./Egy oktatási intézményben voltam a titkárságon régebben/
    Aztán elvégeztem idén egy kereskedelmit, hogy ezzel talán jobban fog menni az elhelyezkedés, szerencsémre sikerült, igaz hulla vagyok, de a muszáj nagy úr!!

• Köszi mindenkinek a biztatást, jól esnek a ezek a szavak ilyenkor. Hát remélem mi is talpra fogunk állni, nem pedig pofára esünk majd.
    Mindig is pozitív gondolkodásúak voltunk, csak pech sorozatok voltak az életünkben, és egy csomó olyan lépés, amit most másképp csinálnánk. De ha előre tudom, hogy elesek, akkor leülök.
    Mindenesetre a remény hal meg utoljára!! És igaz az is, én is úgy gondolkodom, hogy úgy még sohasem volt, hogy ne lett volna valahogy!!
    És egy idevaló vicc:
    "A halaknál verseny van, szoros a küzdelem. A bohóchal ér be elsőnek, a reményhal meg utoljára":D
    Boldog Karácsonyt!

• Hát általában egy fizetésből éltünk, mint említettem nem volt munkám, sőt mint említettem nem mindig ment ilyen rosszul, lehet, hogy hoztunk rossz döntéseket, de ki nem?
    Nem akarok a gyerekekre hivatkozni, mert már tavaly kaptam olyan választ, hogy akkor minek szültem ennyit???
    Hát ez csak egy írás, kiírom magamból a dolgokat, nem kéregetek, csak vázolom, hogy így is lehet élni, annak ellenére, hogy becsületes, szorgalmas emberek vagyunk.
    Lányom fizetős főiskolás, 4,5-ös eredménye ellenére, most harmadéves. Vannak akik éppen evickélnek, mégis felveszik az ösztöndíjat, támogatásokat. Hát van akinek így, van akinek úgy. Inkább legyek a barátaimmal lent a sárban, mint az ellenségeimmel a trónon.
    Boldog Karácsonyt!
    Ja és az, aki hitelre vette a disznót, amikor kiárusította, akkor kifizette, és így ingyen volt a saját húsa karácsonyra. Lehet, hogy nem volt egyértelmű ahogy leírtam.
    Különben több becsület szorult abba az emberbe, mint sok értelmiségibe.

Új hozzászólás Aktív témák