- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- weiss: Filmzene hasonlóság
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
k_laci
tag
-
Egorov
aktív tag
SZiasztok!
Na miért halt ki ez a téma ?
Amúgy szia "Lacikám" muhahha
rég láttalak edzésen. -
yamshee
tag
Második topic???

-
k_laci
tag
-
yamshee
tag
-
yamshee
tag
Nem tudod rosszul.

Aiki Do: "...tradicionális japán harcművészet és szellemi Út, amelyet Ueshiba Morihei nagymester alkotott meg számos klasszikus budo-stílus - fõleg a Daito-ryu Aikijujutsu - és a sinto Omoto-kyo vallás tanulmányozása után. Az Aikido kialakulása az 1920-as években kezdődött. O-Sensei akkoriban még Aiki-ju-jutsunak vagy Ueshiba-ryu Aiki-ju-jutsunak hívta, később kapta az Aiki Budo nevet, majd hivatalosan 1942-ben lett Aikido. " aikido.org.hu
Ossu!! -
edipqe
senior tag
-
yamshee
tag
Nagyon befagytatok
Esetleg lehetne indítani egy Harcművészetek II. topicot???
Mindjárt bele is fognék!
-
yamshee
tag
-
rekid
addikt
-
yamshee
tag
Hay,
Nem a Mellik sensei-nél tanulok, lévén budapesti vagyok.
A honvédba járok Pospischil sensei-hez, aki egy másik szervezethez tartozik mint az előbb említett mester.
A JU vagy JIU irás fonetikus irásból adódik mint külünbség, ua. lásd fentebb a JI-YU...
Most értem haza egy nemzetközi edzőtáborból a szomzédos ausztriából.
A felhozatal a teljesség igénye nélkül:
- Soke Franz Strauss 10. dan Judo Do , 10. dan Wado Te Jutsu
- Soke Vlado Schmidt
10. Dan: Kobu-Kai Soke Kaisho (alapító vezető nagymester)
10. Dan: Goshin-Kai Soke (vezető nagymester)
10. Dan: Jiu-Jitsu / Ju-Jitsu Soke
10. Dan: Self Defens (önvédelem)
9. Dan: Ju-Jutsu
8. Dan: Tai-Jitsu (Ninja)
8. Dan: Budo-do
8. Dan: Ko-Budo
7. Dan: Harci Stílus
7. Dan: Allkampf
6. Dan: Bo-jitsu
5. Dan: Ju-Kendo
4. Dan: Nunchaku
4. Dan: Jo-Do
4. Dan: Civil Survival
3. Dan: Baton-Jitsu
3. Dan: Batto-Jitsu
3. Dan: Aikido
2. Dan: Naginata
2. Dan: Karate
2. Dan: Taekwon-do
1. Dan: Tang-soo-do
1. Dan: Ken-Jitsu
- Günter Painter 5. dan Kobu-kai
- Johny Lenskens 8. dan Hakko Denshin Ryu
- G. S. Bertoletti 9. dan Ju Jutsu
- N. Romano 7. dan Ju Jutsu
Ezek a mesterek tartották a délelőtti edzéseket.
A délutáni edzéseket tartották:
- A. Marchese 7. dan Yawara Goshin Ryu
- M. Campana Iaido 7. dan
- W. Linert Aikido 4. dan
Fotók és videók a weboldalunkon hamarosan , de ide is felnyomok párat.üdv
Yam -
k_laci
tag
yamshee : szerencsés vagy
jó tanár..Enclave : ez csak a hülye kiejtés.. állítólag a németek szokták dzsiu dzsicu-nak hívni

morzsa : köszi a kiegészítést

-
Verus
senior tag
-
edipqe
senior tag
-
morzsa
aktív tag
Ha emlékezetem nem csal, Jigoro Kano a judot a ju-jutsuból alakította ki. A szükséges plusszt a rendszerbe foglalás és az esés tanítása jelentette.
"A dzsúdó tradícionális japán harcművészet. A "dzsú" szócska jelentése – az alapító Kano Dzsigoro megfogalmazása szerint – annyi, mint "természetesnek lenni", "ésszerűen", tehát a természet igazságainak, törvényszerűségeinek megfelelően viselkedni, ezekkel összhangban cselekedni. A "dó" viszont egy "tökéletesített módszert", "szellemi utat" jelent, szemben a dzsicuval, amely csupán "fizikai művészet"."(www.djudoinfo.hu) Én is kb így írnám le, de ha már más ilyen szépen összeszedte.

-
Kokkantas
senior tag
-
Enclave
aktív tag
Bocs a hülye kérdésért de olyasmi nem létezik,h.
"Jiu-Jitsu" ?

Csak mert mintha ilyesmit nem láttam volna a leírásban én viszont így hallottam ezt a sportot... (de javítsatok ki ha tévedek
)Ha 2 "verzió" létezik akkor mi a különbség a 2 között?
Köszönöm!
-
yamshee
tag
Szerintem egy bemutatkozó alap cikknek tökéletesen megfelel ez az írás!
Egyébként sok dologban kiegészítésre szorul:
- a jutsu és a jitsu nem csak a régi és az új írásmódját takarja hanem jelentésbeli különbséget is ad.a jitsu irásmódja kanji szerint a becsületesség vagy igazság jeleket használja.
a jutsu addig a módszer vagy eszközök, technika használata jeleket.
a hiragana "JU" jelentése irás szerint ami "Ji-Yu" hangsúlyosan "JU" jelentése LÁGY.Jujutsu - lágy művészet
JuJitsu - megvilágosodás művészete vagy a igaz technikaakit bővebben érdekelnek a dolgok annak ajánlom figyelmébe egy több évtizedig kint élő úriember könyvét, amely szabadon elérhető a neten magyar fordításban:
[link]Van szerencsém ismeri Sensei Mellik Béla-t és mesterét Osano Jun Shihan-t (őt csak hírből) , mivel én is Nihon Ju Justsu-t tanulok több szervezeten belül is, FFKAMA és IMAF.
Szerintem egy kellemes topic nyitásához ez már elengendő.
-
edipqe
senior tag
-
k_laci
tag
Az az adott egyesület rendjétől függ. Nálunk évente van vizsga és az pont elég ahhoz az anyaghoz, amit be kell mutatni a vizsgán. Mondjuk nekem most nem sikerült, de szeptemberben újra nekiugrok a pótvizsgán
Szerintem menni fog.edipqe : nézz szét itt
Geffry : nagyon rééégi
de jó 
Verus : Én is a Bláthyba járok
De mi még nem voltunk a Bláthyba bemutatózni.. Majd ha jövőre indulunk a diákigazgató választáson, akkor én elviszem a Bláthy-napokra az egyesületünket
Mellesleg te vagy a volt bláthys F. Veronika ? 
-
edipqe
senior tag
fehérváron hova lehet járni, és mibe kerül? mennyire fejleszti az1ensulyt mert az nekem nagyon gánya.
-
Shim
őstag
Rendszeres, folyamatos edzéssel nagyjából mennyi időbe telik a következő öv megszerzése?
-
pantanamera
csendes tag
-
Geffry
aktív tag

Bocsi, de ez kellett...

-
Verus
senior tag
Mintha középiskolában láttam volna ilyen bemutatót egyszer Bláthy napokon, de lehet nem

-
k_laci
tag
-
SystemRoot
őstag
-
SystemRoot
őstag
Kicsit erős a marketing szaga a dolognak. Lehetett volna mesélősebbre fogni.
-
Thrawn
félisten
Nem Ju-Jitsu?

-
buchy
tag
viccnek jó amúgy kb, ezzel nem téged akarlak megsérteni..
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Bestbuy játékok
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Villanyszerelés
- Luck Dragon: MárkaLánc
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Legion Pro 7 - Intel Core U9 275HX, 64GB, 2TB, RTX 5080(16GB), OLED 240Hz
- 512GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256 GB Titanium Gray 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- RGB GAMER PC! i7-13700K / RTX 4080 / Z790 Strix / 32GB 3600MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
am te nem voltál edzésen, én jártam ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

rég láttalak edzésen.
de majd megérdeklődöm és persze tájokaztatlak

)