Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
vtata
csendes tag
ha meg annyira zavar valakit, hogy egyre több embernek van diplomája, akkor menjen el phd-zni, hogy kitűnjön a töb
Lehet hogy úgy tűnik, hogy egy vén, a munkájába belecsömörlött egyetemi oktató vagyok, de nem.
Egy 20 éves BSc hallgató vagyok, aki reméli, hogy mire megszerzi a diplomáját, az még érni is fog valamit, pedig sajnos nem úgy néz ki.
Ennek megfelelően úgy gondolom, eléggé közvetlenül látom a helyzetet (ráadásul egy kicsit van lehetőségem a "katedra másik oldaláról" is belepillantani).a tökéletesselejt kifejezést inkább nem kommentálnám.
Akkor én igen, mert félreérthető:
Értelmiségi-alapanyagnak tökéletes selejt. Nulla motiváció, az egyetemre csak azért jár, hogy +X évig eltartsák a szülei, és majd esetleg legyen valami papírja.
Az egyetem pedig asszisztál hozzá.elmaradt matek+fizikatudást meg egy félév max egy év alatt simán be lehet hozni egyébként.
Természetesen be lehet, a gyengébb középiskolákból érkező, de motivált hallgatók ezt jól demonstrálják.
Azonban lassan oda jutunk, hogy felesleges lesz, annyira alacsony minden elvárás.
Nagyon visszataszító, amikor egy MÉRNÖK informatikus képzésen (és nem egy utolsó falusi főiskolán) a hallgatói képviselet például a fizikaoktatás teljes megszüntetéséért lobbizik, és kiharcol egy kompromisszumot, ami az ilyen témájú tárgyakat a középiskolai színvonal ALÁ degradálja. Nem mese.Tudjátok: Sz*rból nem lehet várat építeni...
remélem ezt a jelenlegi közoktatásban és felsőoktatásban dolgozók többségére értetted.
Természetesen bőven lenne mit fejleszteni, de már a követelmények egyszerű szigorítása (és ezzel párhuzamosan a létszámok csökkentése, majdnem mindegy, hogy a felvettek számának limitálása, vagy erőteljesebb belső szűrés által) is nagyon sokat dobna a kimenet minőségén.
Szóval az, hogy sem a felvételnél nem szűrünk és egy 600 fős keretet feltöltünk nagyrészt hülyékkel, majd ezeket végig is rugdossuk valahogy az egyetemen, hogy megkapjuk utánuk a támogatást, hosszú távon szerintem kifejezetten káros.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- További aktív témák...
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 Ti GAMING OC
- Apple Watch Ultra (1. gen.) // 49mm // Black/Gray Trail Loop (M/L)
- Új, bontatlan G.SKILL 32GB (2x16GB) KIT DDR5 6000MHz CL36 Ripjaws M5 Neo RGB White EXPO - 10 év gari
- Új, bontatlan ADATA XPG 32GB (2x16GB) KIT DDR5 6000MHz CL30 Lancer Blade Black XMP/EXPO - 10 év gari
- Új, bontatlan ADATA XPG 48GB (2x24GB) KIT DDR5 6000MHz CL30 Lancer Blade RGB Black - 10 év garival!
- Vivo V50 12/512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest