Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6) szaszlaci


szaszlaci
addikt

Baromság. Bocs.

Az UHT tej és az összes bolti hőkezelt jobb, mint a "csodás házitej". Azért, mert teljesen sterilizált az összes kórokozótól, legyen az olyan, ami rohaszt és olyan, amitől épp megalszik a tej. Emiatt áll el akár évekig, nem azért, mert műanyag és főleg nem azért, mert lenne benne báremnnyi tartósítószer vagy antibiotikum.
Azért jobb, mert a zsírt kiszedik belőle, utána visszateszik homogenizált formában, ami sokkal jobb a gyomornak. Másrészt nem fog a tetején kiválni.
Az UHT tej nem műanyag, minden megvan benne. A többi hőkezelt tejjel szemben édeskésebb, mert a tejcukor egy része karamellizálódott.

NEM kell felforralni, mert nincs benne kórokozó. Éppen hogy az otthoni forralás károsítja, nem a nagyüzemi hőkezelés.

40 – 45 fokra melegít. Ha kevesebb krémesebb, ha magasabb, savanykásabb lesz a végén. 50 fokon azonnal elpusztul a belerakott oltókultúra.

Veszel egy probiotikumot (legyen benne lactobacillus acidophilus és streptococcus termophillus, mint joghurt alap), és egy literbe elég egy késhegynyi. (Vitaminstation Probflora 1/10 kapszula.)

Dunsztban vagy termoszban, érdemes fűteni pár Wattal, ha nincs meleg. 24 óra kell neki, hogy jó legyen. Össze lehet kavarni, hivatalosan kellene, ízlés kérdése. Újabb 24 órát érdemes még állni hagyni hűvösön.

Másrészt nem biztos, hogy annyira jó a joghurt, főleg, ha emésztési gondjai vannak az embernek. Ellenben a tejjel.
Nyolc évig nem ittam semennyi tejet, mert hogy megmondta a sok barom, milyen rossz. Aztán kipróbáltam, és a problémáim felét el is mulasztotta egy hét alatt. Pedig voltak elég komolyak: reflux, állandó fázás, ilyesmik.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.