2016. szeptember 27., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Joghurtkészítés házilag, lusta fórumlakó módra

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egy igencsak egyszerű és költséghatékony módszert mutatok be nektek joghurt házilagos készítéséhez.

[ ÚJ TESZT ]

Előkészületek

Mit nevezünk joghurtnak?
A baktériumtenyészettel (joghurtkultúrával) beoltott tejet.

Tejből egyértelműen kiesik a sokak által fogyasztott műanyag UHT és zsírszegénnyé tett változat.

A joghurt (és főleg a probiotikus, tehát legalább 106/gramm jótékony hatású baktériumot tartalmaz) jótékony hatásairól oldalakat lehetne írni, inkább felsorolom, hogy nekem miben segített:
- helyretette az emésztésemet
- nem terheli meg a gyomromat (mint mondjuk, ha péksüteményt ennék)
- ízletes reggeliként szolgál

Elkészítése 3 egyszerű lépésben végrehajtható.

Szükséged lesz

- min. 2,8% zsírtartalmú tejre (tapasztalatom szerint 1literből 4-5 napra elegendő joghurt készül, de ki mennyit eszik ugye :) )
- élőflórás joghurtra (jellemzően külön feltüntetik a dobozán, ha élőflórát tartalmaz, de ez együtt jár a rövid szavatossági idővel, így egyszerre max. 1-2 doboznyit érdemes venni)
- jól zárható fedelű üveg vagy mázas kerámia edényre
- fazékra, fakanálra, tűzhelyre

Nálam ezek a termékek váltak be, viszonylag konstans minőséget tudok velük előállítani.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.