- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
#51736960 #15 üzenetére
Egyébként pont te védett itt a törvényt nagy arccal, tudod te mit jelent az aláírásod?
Nem vágom, hogy miért raksz egyenlőségjelet a "DRM (vagyis a másolásvédelmi technológiákra alkalmazott mozaikszó) is theft" és aközé, hogy bárki bármit tetszése szerint megoszt a neten, a szerzői jogok figyelembe vétele nélkül.
Pont most olvasgatom a Mass Effect fórumát a Bioware oldalán - íme, egy álláspont onnan a másolásvédelemmel kapcsolatban: "I don't support piracy and I don't support consumer unfriendly products."
Talán ennek a fényében érdemes újragondolni, mit is takar Dabadab aláírása - én egyáltalán nem látok benne következetlenséget. Persze, ha látod valahol leírva, hogy Dabadab látványosan a warez védelmére kel... Én még nem láttam.
-
PazsitZ
addikt
Alapvetően értem a problémádat, de ha én leírom a leghülyébb gondolataimat és 100.000ft-ért árulom az akkor is annyi és akkor is az enyém.
Tehát tényleg szerzői jogot sértettél.
Minden annyiba kerül amennyiért megveszik.
Ilyen szinten szokott vita is menni pl. apróknál, hogy mi számít üzletrontásnak és mi nem. Ha valaki extrém áron árul valamit és van olyan aki mégis megveszi, sajnos vessen magára.
Akinek megér annyit az megveszi, akinek nem az megszerzi feketén vagy nem olvassa.
De a tartalom minősége nem jogosít fel, jogsértésre, mert tényleg azt követtél el...
-
concret_hp
addikt
hú vaz helyesírásból hányasod van/volt ?
egyébként meg bármilyen sz@rnak tartasz valamit attól még szerzői jogot sértesz, ha másolod/terjeszted/stb.
-
edipqe
senior tag
válasz
Crystalheart #18 üzenetére
BF2-t toltam 1-2 évig cvirágboltossal, utána megvettem 12 -k ért a full collectiont.
-
Crystalheart
őstag
Hát azért még szerencse, hogy nem tartunk az USA-beli szinten, ahol macskapirítás után perelnek mikrohullámúgyártókat, nyilván ismeritek a sztorikat
Egyszerűen az már a vásárló baja, ha gagyit vesz. Azért is van (ehh, többek között
) a crack meg miegyéb, hogy ki lehessen próbálni megvétel előtt, vajon tényleg érdemes-e rááldozni. (Az más kérdés, hogy ha valaki már leszedte ingyé', meg fogja- venni...
)
-
Ariadne
őstag
Menj el lobbizni valamelyik parlamenti képviselőhöz, h változtassák meg... És ez csak félig vicc, nálunk még nincs igazán kultúrája a jó értelemben vett lobbinak.
Másrészt akárhogy is szól egy jogszabály, mindig lehet találni olyan embereket, akikre nézve ''igazságtalan''...
[Szerkesztve] -
jerry311
nagyúr
Gyász.
-
Ariadne
őstag
A szerzői jogi védelem a mű értékétől függetlenül megilleti a szerzőt, idézet a szerzői jogi törvényből:
A szerzői jogi védelem az alkotást a szerző szellemi tevékenységéből fakadó egyéni, eredeti jellege alapján illeti meg. A védelem nem függ mennyiségi, minőségi, esztétikai jellemzőktől vagy az alkotás színvonalára vonatkozó értékítélettől.
Másrészt az a tény, h rengetegen tesznek fel jogvédett anyagokat a netre, még nem mentesít az alól, h ez tkp bűncselekmény. Letölteni hálistennek még nem az, remélem sosem lesz... -
Rive
veterán
Van az a jófajta átverősdi, mikoris valami drága szemétel kapcsolatban sok nagy jót ígérnek - sok pénz, nők, fogyás, egészség -, meg pénzvisszafizetési granciát vállalnak. Persze az emberek jórésze visszakéri a pénzét, tekintve hogy a cucc tényleg szemét. De addigra az már megfordult egy-két befektetésben. Ráadásul az emberek egy része nem kéri vissza a zsozsót.
Az adott ebook is efféle lehetett. Ezért a drága ár.
Ettől függetlenül: megosztani törvénysértés. Lehet örülni, ha nem lesz a dologból feljelentés, per. -
-
Szabtom
senior tag
Én sem értem, mi a gondod. Jogvédett cuccot megosztottál.
-
zolle
tag
Egy könyv manapság 1-2 ezer forint. A technikai - gondolok itt Microsoft - könyvek 10 körül. Húszezret nemtudom ki az, aki kifizetne, ráadásul egy ismeretlen szerző e-bookjáért.
Ha pedig a közösségi oldal = torrent, akkor az ott lévő cuccok 90%-a sérti a szerzői jogokat. Miről beszélünk? -
Jégkokó
veterán
Azt el is feljetettem hozzátenni, hogy a 20 ezer ft ot is csak egy e-bookért kéri el, de azt állította, hogy vki ellopta és feltette a netre.Hát elég kamu duma ez sztem
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 1 / 2
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Abit is7-e-re passzív nb hűtőt de milyet?
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Autós topik
- PlayStation 5
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- További aktív témák...
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Samsung Z Fold 7 / Flip 7 - Bontatlan - 3 év gari
- MacBook Air 15" M2 2023 - 24GB RAM / 512GB SSD - SK bill 100% akku
- Apple Macbook Pro 14" M3 Pro 2023 - 18GB RAM / 512GB SSD - 100% akku - német bill
- LENOVO Legion 5 15ACH6H R5 5600H - 15,6 FHD 165Hz - RTX 3050 Ti - 16GB / 1TB SK bill
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!