- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
thaler2
senior tag
Én Chrome-t használok, de egy kicsit idegesítő, hogy letöltésnél nemtudok megnyitást választani, csak hogy hova mentse, majd utána rákell klikkelni a fájlra, hogy elindítsam. I know +2 kattintás, de kényelmesebb, ha csak megnyitásra akarok valamit, hogy azt választom a felajánlott opciók közül.
-
törölt tag
válasz
gtasystem
üzenetére
Nálam sincs ilyen probléma: júzer error?
FF nekem elkövette, ha egy tabban nagyítottam mindet nagyította. Kérés nélkül. Mondhatom remek megoldás. Ja, nem alap böngészőm, de XP-ben a start menü tetjére mégis magát tette fel, s csak akkor vakarható le, ha uninstallt adok neki. nagyon barátságos megoldás ez is, modnhatom. -
chepavel
aktív tag
Nagyon régóta operát használok, tehát elfogult vagyok/leszek.
Számos olyan beépített fícsör van benne, amivel a napi böngészést még kényelmesbbé teszi. Az innovatív hozzáállás a részükről nálam abszolút favorit!
Régebben még volt pár oldal ami nem szerette, de már alig találkozom olyan oldallal, aminél bármi probléma is lenne a megjelenítéssel..Ha arról van szó, hogy nincs opera, inkább ie-re nyomok. Azt meg még nem is említettem, hogy melóhelyen csak IE8-at engedek..
-
Max0607
csendes tag
Nálam már rég.......
-
attila9988
őstag
válasz
gtasystem
üzenetére
hiába gyors a böngésző ha nem jelenít meg rendesen..
Eszméletlen ritkán futok bele olyan oldalba, ahol baj van. Ha igen, akkor picit trükközök a beállítással, és szinte biztos hogy azután jó lesz.
A rókával is előfordul bizonyára hogy valamivel gondja akad, szerintem nem ritkábban mint akármelyik másikkal. Mellesleg ezt is jórészt a drága MS -nek köszönhetjük, és a fantasztikus IE6 -nak...
-
attila9988
őstag
Tehát az xml egy általános célú leírónyelv amivel specializált leírónyelveket lehet leírni. A html pedig már egy specializált leírónyelv valami izé alapon.
Én is arra próbáltam utalni hogy a html eleve egy specializált nyelv, míg az xml nem az, illetve hogy html -ben nem definiálhatsz csak úgy saját adattípusokat például... Te pedig a formai követelményekkel kapcsolatosan írtál.
Ettől függetlenül az xhtml is csupán egyfajta szigorítás akart lenni a html -el kapcsolatban megfogalmazott problémákra válaszként. Nevezetesen a néhol talán túl nagy szabadságot adó szintaxisra. Egy jó webprogramozó azért meg tudja csinálni normálisan is az oldalt normál html -ben is..
-
Komplikato
veterán
Maradok az Operánál. Persze ki szoktam próbálni a többi böngésző friss verzióit is, még annó csóri Netscape-et is, de a Chrome a liszencbalhé miatt sose kerül a gépemre ...
Azt vajon miként mérik hányan használnak Operát, hiszen nekem is az van beállítva, hogy "kifelé" IE-nek látszódjon ...

-
gtasystem
őstag
akkor talán nézd meg jobban..

persze tudom biztosan mindenki hülye rajtad kívül, meg azért van az opera 2%-on már ezer éve mert olyan űberfasza, nameg a firefox a szar mert a te gépeden összeomlik..

még jó hogy itt vagy nekünk mint fény az éjszakában, különben itt bolyongnánk mind a sötétben..

az azért elég komoly hiba amit leírtam..hiába gyors a böngésző ha nem jelenít meg rendesen..

-
Mgeri
tag
Firefox forever!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Sanyix
őstag
válasz
gtasystem
üzenetére
"böngészésben épp most néztem egy másik zavaró dolog: operában a beillesztett képek mozognak a weblapon belül fel-le görgetésnél..nem tudom másnak is feltűnt-e ez"
Nekem nem, ugyanis nem mozog
viszont gagyi monitornál vagy normális videokártya nélkül lehetséges... de akkor nem csak az operában. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
attila9988
üzenetére
Nekem kényelem szempontjából a Chrome a legjobb.. Mert lényegében semmi felesleg nincs benne... semmi olyan plugin ami esetleg nincs használva, és további hasonlóak. Ha lenne benne Rss... Na sebaj, majd lesz.

-
Sanyix
őstag
válasz
attila9988
üzenetére
dehogy is...
xml az szabad nyelv, de megköveteli pl a tagek lezárását, és az attribútumok normális megadását, tehát a "helyesírást". A html nem.
Tehát html-nél megteheted azt hogy nem zársz le egy taget(pl <br>, ilyenkor a böngésző úgy értelmezi ahogy akarja. állíthatsz úgy attribútomot hogy pl <valamitag valami>
ahol a valami azt fogja jelenteni, hogy a valami nevű attribútum az true.
Xml alapnál nem hagyhatod ki a lezárást tehát sortörésnél is, és állíthatsz ilyen nyomi módon attribútumot, hanem csak hivatalosan <valamitag valami="true">.xml-ből sokmindent lehet csinálni, de szigorú szabályokkal, ezt használja fel az xhtml, ahol nem játszhatsz el olyat hogy <input type="button" disabled>, mert beleköt, és csak a szabályos <input type="button" disabled="true">-t használhatod.
Ezeknek a szabályoknak a leírására használják az xsl-t, ami szintén egy xml.
Tehát az xml egy általános célú leírónyelv amivel specializált leírónyelveket lehet leírni. A html pedig már egy specializált leírónyelv valami izé alapon. Az xhtml meg xml-el leírt specializált leírónyelv. -
joey04
titán
Hát nekem annyira nem jött be a Chrome.
Akkor már inkább használnék Operát. ha nem lenne Firefox -
attila9988
őstag
html sajnos pont kevéssé xml alapú,
A html szigorúbb az xml -nél, mivel utóbbi teljesen általános érvényű, és megengedi saját adattípusok definícióját, addig a html szűkebb lehetőségeket ad. Ez viszont teljesen érthető is, mivel a html speciális feladatra készült, még az xml általánosságokat fogalmaz meg. Ezért is annyira flexibilis, hogy számtalan helyen alkalmazható egy egy rá épülő megoldás.....
-
Sanyix
őstag
válasz
attila9988
üzenetére
html sajnos pont kevéssé xml alapú, ugyanis az xml szigorúan betartatja a szabványt, html meg nem. És éppen ez a probléma vele. Bár készült ugye az xhtml szabvány, de kevésbé terjedt el.
-
attila9988
őstag
válasz
D4rkAv3ng3r
üzenetére
Igen azzal is egygetértek, hogy a nagy szabványosdival senki nem ér semmit se
Ekkora hülyeséget..... Ha nincsenek szabványok akkor mégis mire írnál megjelenítőt???
Hogy kezdenél hozzá? Kitalálsz saját megoldásokat aztán használja aki akarja? Akkor minden weblaphoz kéne külön megjelenítő..
A html -nek egyébként pont az volt az egyik célkitűzése, hogy egy xml alapú, és teljesen platformfüggetlen dokumentum leíró nyelvet hozzanak létre a web számára.... Kitalálták a nyelvet, lefektették az alapokat, LEÍRTÁK hogy hogyan kell adott utasításnak megjelennie, (szabvány) és aztán ha te akartál egy megjelenítő programot, akkor elolvastad a szabványt, és megírtad a rendszert, ami ezen szabványoknak megfelelően kezeli a html kódokat....Erről szól az egész. Ha veszel a csavarboltban pár SZABVÁNYKÖVETŐ csavart, akkor a szabványkövető csavarhúzód biztosan jó lesz hozzá. Ez biztosítja a lehetőséget is számodra, hogy gyárthass saját csavarhúzót ha akarsz, és ne legyen a 101 darab cégnek 101 darab megoldása a feladatra, amivel aztán magához láncolhatja a vásárlókat...
A html persze egy idő után kevés volt az igényekhez, de mivel meghagyták a lehetőséget hogy külső kódot is be lehessen illeszteni (mint minden normális szabvány esetében, itt is gondoltak a jövőre <script></script>) megindultak a fejlesztések másoknál is, és kialakulhattak olyan hasznos leíró nyelvek, mint a javascript.
A gond igazából ma pontosan abból van, hogy pl a drága microsoft direkt egy kicsit máshogy működő programokat ír, hogy ezzel is borsot törjön a konkurencia orra alá. Éppen csak egy kicsit "értelmezi félre" a vonatkozó ajánlásokat, és ennek isszuk meg a levét ma is, amikor azt a sz***r ie6 -ot egyszerűen képtelen kivonni a piacról az ms....
Sztóval szerinted hülyeség a szabványkövetés? Képzeld el hogy az iskolában mindenkit egy kicsit máshogy tanítanak meg olvasni... Ez pontosan ugyanilyen probléma..
Vagy ha a fenti példa kedvéért elképzeljük ahogy veszel egy MS csavarhúzót, mert a majdnem szabványos csavarokat csak az MS csavarhúzóval lehet becsavarni, mert annak direkt egy picit más az alakja... Jó persze ez hülye példa, de a lényeget értsd meg belőle..
-
Sanyix
őstag
válasz
D4rkAv3ng3r
üzenetére
"mert egyre több mindenben beéri a többi böngésző."
ezt hogy sikerült így értelmezni?
"és pár dologban el van sajnos maradva."Te hanyadikos vagy?
Egyébként jöhetnek a példák miben van elmaradva, mondjuk az ff-hez képest.
-
BiP
nagyúr
válasz
attila9988
üzenetére
Így van. Én is pl. se a levelezőt, se az RSS olvasót nem használom belőle, mégsem zavar, hogy benne van, mert nem is találkozok vele, ha nem kell.
És mégis kisebb az egész, mint a 'csupasz' Firefox. Ezt (is) szeretem benne. -
Sanyix
őstag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Ez a legborzalmasabb kifogás, ezen sírni lehetne hogy ilyenbe beleköt valaki...
szörnyű ott vannak feleslegesen, foglalnak pár kbyte-ot(mert sehol sem látszanak amúgy ha nincsenek aktiválva), úgy hogy még így is kisebb az egész mint egy ff.BORZALOM!

Meg az a vicces amikor jön ugye az ff szent szava a plugin. Mintha nem lenne az összes böngészőhöz egy rakás plugin...
-
Sanyix
őstag
válasz
D4rkAv3ng3r
üzenetére
Semmi baj a net szolgáltatásommal, egyszerűen pár olyan honlapot megnéztem amin nagyon sok java és más egyéb elem található. Ott a FF3.5 sokkal gyorsabban behozta még az Opera 10b2 még nem. Átlagos honlapoknál igen ott pár mp töredék a különbség de olyan lapon ami tele van gányolva reklámokkal java-val meg egyéb ilyen szarokkal ott belassul.
Az a baj, hogy fogalmad sincs miről beszélsz. Azt sem tudod mi az az internet, és hogy működik. Tudod a szolgáltatód az az első lépés aztán van a szolgáltatód összeköttetése a szerverrel (ami sokszor több másik szolgáltatón kereszül megy), aztán jön a szerver aminek van terhelése, és képességei, és az előbbi ugye változik.
Fogadok hogy fogalmad sincs azokról a "javas és egyéb elem"-ről sem, és nem tudod mi a különbség a java és a javascript között sem. Meglepő módon szinten MINDEN honlap tele van "egyéb elemekkel".
"Igen azzal is egygetértek, hogy a nagy szabványosdival senki nem ér semmit se, mivel sokan nem követik webfejlesztéskor a szabályokat főleg ha IE6 és 7 alá optimalizálták az adott lapot, ezért vérzik el pl. a bankszférában is, ezért nem jó CIB-nél sem."
nettó faszság, 0 hozzáértést, és 0 logikát tükröz.
A szabvány arra való, hogy kövessék. Ha követik minden szabványkövető böngészőn jól jelenik meg minden. Erre való.
Az írt acid3 teszt egy szabvány összes elemét felhasználva csinál valamit. Ezt az opera (is meg a chrome is) 100%-osan leköveti, és jól jelenik meg. FF nem tudja, ezért azon szétcsúszik.
Tehát idiótaság azt hinni, hogy ha valami szabványkövető akkor azon lehet rosszabbul jelennek meg az oldalak, mert az a hibatoleranciától függ, és a kettő rohadtul különböző dolog.Engedjétek meg hogy webes fejlesztőként lehülyézzem azt aki nem ért egyet a szabványkövetéssel, mert az én munkámat nehezítik az ilyen lámerek.
"Azért az röhej, hogy a Chrome a Safari és Firefox (mondjuk ez már reégebbi azért) meg tudja oldani Operának sokáig a populáris iwiw-vel is gondjai voltak, persze most mindenki azzal jön, hogy megoldották."
firefoxnak ezernyi oldallal volt gondja nem is olyan rég(és még most is jópárral, ezt a hozzászólást is a melóban ie-ről kell írnom, mert az ff érdekesen kezeli a sessionokat itt a ph-n). Így megy ez.
Mellesleg az iwiw az egyik legdurvábban gyányolt szar fos oldal, ezt a karbantartók is kimondták párszor, + látszik is az az ezernyi bug rajta, na meg az hogy néha használhatatlanul lassú. Egyébként én 2 éve próbáltam operával, akkor teljesen jól ment, csak néha megkérdezte hogy xml-ként vagy html-ként értelmezze az oldalt, mivel annyira szét van gányolva hogy azt is nehéz a forráskódból kibogarászni." képeket ha simán lemented akkor nem írja a letöltésnél csak ha célként mented le, azért nem vagyok kezdő Operás. :-S"
Ha ez az előző képes lementős nem írja ki képzelgésedhez tartozik, akkor DE kiírja, mindenhogy ha nem kapcsolod külön ki. És de kezdő operás vagy, halvány lila gőzöd nincs róla hogy működik, erről árulkodik egyik előző posztod ahol végig valótlanokat állítottál róla, amiket egyébként egy új felhasználó is 2 perc alatt megcáfol. Vagy te csukott szemmel használtad?

"Ja azt elfelejtetem leírni, hogy érdekes módon mindig az Operások védik a legelfogyultabban a böngészőjüket."
Fail. Az ff-esek védik a legjobban. Hiszen a böngészőjük az ie után következik a sorban. Mindegyik másik böngésző jobb. Na meg ez a nekövessük a szabványokat erőlködés is erről árulkodik ugye "szabvány szar, mindenki hülye csak a ff okos"

Ilyen egy divat, hypeböngésző. -
attila9988
őstag
válasz
hackeeeee
üzenetére
és ott van feleslegesen...
A komplett opera 20Mb -ot foglal, és olyan a kezelőfelülete, hogy abszolút nem zavaró hogy számtalan funkciót integráltak bele. Ha kell, előveszem. Ha nem, akkor nem. De amikor igen, akkor sem kell kutatni a neten buhera plugin -ok után, amik véletlenül sem működnek úgy, ahogy kellene....
Egy operációs rendszernél valóban számít, hogy ki tudod -e venni a neked felesleges erőforrászabáló képességeket. Ám egy böngésző esetében, ami gyárilag alig foglal helyet, és a működése közben is beéri igen szerény teljesítménnyel is, ez nem szempont. Mindenesetre aki kedvét leli benne, az legózzon csak az FF -el. Ha nem lenne opera, én is azt használnám, mert a második legjobbnak tartom... Tehát ne érts félre. Jó a róka is, de ha van nála kényelmesebb, és gyorsabb akkor nem legózom..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
attila9988
üzenetére
Igen, ehhez tennék hozzá 1 dolgot, az FF-be azt rakod ami neked kell, az operában meg (az alapján amit te írtál) lehetnek olyanok, amik nem kellenek, és ott van feleslegesen...

-
attila9988
őstag
Azért látom hogy az FF -esek kedvenc szava a plugin..

Viszont aki opera -hoz van szokva, annak kényelmetlen dolog kutakodni a netes kiegészítők között, hiszen az opera -hoz igazából nem is nagyon kell semmi.
Tulajdonképpen ez az igazi különbség a kettő között. A mozilla egy csupasz böngészőt ad, amivel legózhat az akinek van hozzá kedve. Ez is egy előny lehet bizonyos körülmények között. Az opera viszont egy komplett megoldás a különböző netes szolgáltatások használatához, és minden fontosabb tulajdonsággal rendelkezik önmagában is. És gyors... A 10 -es beta3 már megérett rá, hogy a 9.64 helyébe lépjen. -
ádikácska
aktív tag
Én is FF-t használok, mégpedig a privát böngészési mód miatt

-
hackeeeee
Jómunkásember
Én sokszor leírtam már, nekem a chrome-ból 1etlen 1 dolog hiányzik, és az az RSS, semmi más. De tény, hogy a régi verziókhoz képest nagyon sokat fejlődött, és jó úton halad. Mondjuk az FF is elég jó lett mostmár ténylegesen, a 3.5-ös verzióval, de a memóriafogyasztáson máig lehetne javítani.
De pl. ugye ahogy jött a Chrome első verzióba, tudtommal (ha akkor már az operában volt akkor bocsi) ők használták elsőként azt, hogy minden lap külön folyamatként fut, ugye ez után jött az IE8 is, ami már szintén támogatja ezt. Rókába meg fene tudja mikor lesz ez.
-
berVi
senior tag
-
fradi81
veterán
Felraktam egész gyors a chrome, de máris találtam egy megjelenítési hibát
-
BiP
nagyúr
válasz
D4rkAv3ng3r
üzenetére
Ez tény, hogy a többi is egyre jobb. Szerintem ezt nem vitathatja senki.
(meg egyébként itt is már elhangzott, hogy gyakorlatilag mindegyik ugyanolyan jó, alapfelhasználásra mindenképp, és inkább megszokás, ízlés, igény kérdése már csak manapság, ki mit választ)
Azt sajnálom, hogy ennek ellenére mégiscsak ott vergődnek pár %-on, a részesedése méltatlanul alacsony, és csomóan (vagy ezért vagy a múltbeli hiedelmek miatt) azt gondolják róla, hogy nem elég jó cucc. Pedig van olyan jó, mint bármelyik más (ha nem jobb). Nekem meg speciel a legjobb. (persze én is vegyesen használom, néha FF-t, néha IE-t, szükség szerint) -
D4rkAv3ng3r
senior tag
Na adtam a régi jó emlékek (9.64) miatt egy új esélyt az operának felraktam a beta 3-at és nyúzom.

BiP Igen alulértékelt ez igaz de ezt most olvastam egy eléggé Operás embertől a magyar Opera blogon:
"Ebbe meg már igazából én is belefáradtam. Régen még belinkelgettem a táblázatokat, mint FF megfelelők Operában, amire nem tudtak mit mondani, most meg már lassan azon kapom magam, hogy a megszokás miatt használok Operát, mert egyre több mindenben beéri a többi böngésző."Szóval aki nagyon szereti az Operát az is belátja, hogy nagyon feljött a többi böngésző és pár dologban el van sajnos maradva.
-
Nálam marad opera... annyira hozzánőttem nem tudok váltani

-
gtasystem
őstag
válasz
Wolverine
üzenetére
akkor biztos csak én vagyok túl türelmetlen hozzá..
az a baj hogy szerintem a legjobb böngésző az a régi mozilla volt,(nem értem miért kellett leállni vele) biztos ezért szőrözök ennyit az operán..
asszem 9-nél próbálkoztam átállással, de amikor folyamatosan gond volt valamelyik flash-player pluginnal, meg nem tudtam a bankhoz sem bejelentkezni,meg görgetésnél bejojózott a szemem, na akkor azt mondtam hogy nem küzdök vele tovább..ettől függetlenül drukkolok nekik.
-
aram01
nagyúr
I love you Chrome

-
BiP
nagyúr
válasz
D4rkAv3ng3r
üzenetére
"Ja azt elfelejtetem leírni, hogy érdekes módon mindig az Operások védik a legelfogyultabban a böngészőjüket. (khm. mint a Linuxosok ...)"
Tippem szerint azért, mert méltatlanul alulértékelt

-
AtHoS
nagyúr
Hát tudod nincs miért huzamosabban használnom más böngészőt, így az apróságok biztos elkerülik a figyelmem. Elnézést a tudatlanságomért

Mod:
Látom tab kérdés is felmerült. Nálam állandó jelleggel több tucatnyi tab szokott nyitva lenni. Így is indul a böngésző alapállapotban, de sebességre ezek mellett sem tudok panaszkodni, bár viszonyítási alapom nincs más böngészővel, mindenesetre nekem bőven megfelelő az Opera sebessége. -
cousin333
addikt
válasz
D4rkAv3ng3r
üzenetére
"Nos nálam általában legalább 15 tab meg van nyitva FF-en és nem lassul be, nem azt mondom, hogy Operán így van."
Összevetetted már a két konfigurációt (a tiédet és az övét)?

"Speed dial nevű plug in-t jobban személyre lehet szabni."
Más kérdés, hogy sokáig ronda volt, mint a bűn...
"és egy kattintással hozzá lehet adni a speed dial-hoz a honlapot is"
Erről mindig eszembe jut az Operának azon speciális tulajdonsága, hogy úgy lehet megragadni egy háttérben lévő fület, hogy nem vált át rá automatikusan. Így elég megnyitni egy Gyorshívót, és a háttérben lévő oldalak füleit rádobálhatod az adott helyekre.
-
gtasystem
őstag
válasz
D4rkAv3ng3r
üzenetére
akkor nem én látok rosszul..

egyébként én is erre a linuxos kapcsolatra jutottam..
operából árad a linuxérzés.. 
én fastdial-re szavazok per pilanat, speeddiallel volt valami ilyen kompatibilitási dolog és így alakult..
de egyik sem közelíti az eredetit..amit irigylek az operától az a levelezője..meg a sok okosságos dolog..állandóan azt lesem ff-re mikor csinálják már meg pluginban az operás trükköket szóval innovációban verhetetlen az opera..
de úgy tűnik nekem túl linuxos..
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
gtasystem
üzenetére
Nálam is mozogtak a képek.
A Speed Dial-ból tényleg nem rossz az opera eredetije, de az FF-hez készült Speed dial nevű plug in-t jobban személyre lehet szabni. pl. háttér ugyanúgy van, be lehet állítani tetszőlegesen hány miniatűr legyen (egyéni oszlop és sorszám) többfajta lehet, és egy kattintással hozzá lehet adni a speed dial-hoz a honlapot is.A plug in kompatibilitásról meg annyit, hogy az xpi-ket át lehet írni más verzióra egy sima TC + notepad-del így én átírtam 5.0-ra így egy darabig kompatibilis lesz.

-
Taky
senior tag
Sz***k rá!
Én akkor is Operát fogok használni, főleg, hogy mostmár a 10-ben van Developer Tools, aminek nagyon örülök, így nem kell FF-t használnom fejlesztéshez. Bár az tény, hogy ettől függetlenül fenn van az is, fejlesztésnél abban is néznem kell, hogy mi a helyzet, ugyanúgy, mint Chrome-ban és IE-ben is... -
gtasystem
őstag
mivel a mozilla öles betűkkel ajánlja a főoldalán..
már jópár éve is lehet..
de mindegy tényleg nem kell tudnod, én voltam olyan botor hogy feltételeztem sanyix tudja mi az az adblock..
ha pedig reklámszűrésre mint kifejezésre gondoltam volna, akkor valószínűleg azt is írtam volna..
de mondom mindegy, aki érti érti..szerintem ennyire nem kell túllihegni a dolgot.. 
Wolverine: én ilyesmit nem tapasztaltam..igaz ritkán használok 20-30 weblapot egyszerre, többnyire csak 5-10 között..a gyorsasághoz meg annyit hogy szerintem simán érzékelhetetlen a különbség(itt normál böngészésre gondolok)nekem úgy tűnt hogy indulásban gyorsabb inkább az opera..
ahol igen az például az eredeti operás speeddial na az például tényleg a legjobb..egyik ff pluginkoppintás sem olyan jó..de lehet hogy az egész csak megszokás kérdése, aki az operát szokta meg annak valószínűleg mindenben az a legjobb..
böngészésben épp most néztem egy másik zavaró dolog: operában a beillesztett képek mozognak a weblapon belül fel-le görgetésnél..nem tudom másnak is feltűnt-e ez, de engem spec nagyon zavar..biztos meg lehet valahogy oldani, vagy túl gyors a görgetés vagy akármi, de ez egy frissen letöltött opera és ilyet csinál alapból..
na az ilyen bosszantó dolgokról beszéltem elébb.. -
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
Wolverine
üzenetére
Nos nálam általában legalább 15 tab meg van nyitva FF-en és nem lassul be, nem azt mondom, hogy Operán így van.
Az előbbiekhez:
Semmi baj a net szolgáltatásommal, egyszerűen pár olyan honlapot megnéztem amin nagyon sok java és más egyéb elem található. Ott a FF3.5 sokkal gyorsabban behozta még az Opera 10b2 még nem. Átlagos honlapoknál igen ott pár mp töredék a különbség de olyan lapon ami tele van gányolva reklámokkal java-val meg egyéb ilyen szarokkal ott belassul.Nálam még sosem fagyott ki a 3.5-ös FF még az RC1 és az RC2 sem. (egyébként azóta tértem vissza hozzá).
Igen azzal is egygetértek, hogy a nagy szabványosdival senki nem ér semmit se, mivel sokan nem követik webfejlesztéskor a szabályokat főleg ha IE6 és 7 alá optimalizálták az adott lapot, ezért vérzik el pl. a bankszférában is, ezért nem jó CIB-nél sem. Azért az röhej, hogy a Chrome a Safari és Firefox (mondjuk ez már reégebbi azért) meg tudja oldani Operának sokáig a populáris iwiw-vel is gondjai voltak, persze most mindenki azzal jön, hogy megoldották. Egyébként a magyaropera.blog -on ott a "szégyenfal" ott kigyűjtötték hol nem működik. Én is találkoztam pár honlappal de nem jegyeztem fel a nevét hanem megnyitottam másik böngészővel.
A képeket ha simán lemented akkor nem írja a letöltésnél csak ha célként mented le, azért nem vagyok kezdő Operás. :-S
Ja azt elfelejtetem leírni, hogy érdekes módon mindig az Operások védik a legelfogyultabban a böngészőjüket.
(khm. mint a Linuxosok ...) -
Wolverine
félisten
válasz
gtasystem
üzenetére
Érdekes, nálam az Opera akkor kezd belassulni, ha 20+ tab van nyitva, addig villámgyors
A Firefox viszont sajnos 5-6-nál már köhögni kezd (ez munkahelyi tapasztalat, ahol egyetlen plugin sincs fent, mert nem akarok ezzel vacakolni).
Arról nem is beszélve, hogy nem kell plugineket vadásznom az Operával, ami nagy előny - lévén így nem fordulhat elő, hogy egy böngészőfrissítés után a fele hozzáadott funkció meghalt
(viszont a Gemius nálam is blokkolva van nagyon mélyen, ergo nem mér - vagyis az eredmények kb. semennyire sem reálisak)
-
Cyberb0b
tag
Valahogy nem sikerült csodálkoznom, amúgy gyanúsan van miértje..
amúgy én a FF-ot használom és nem lett tőle nagyobb a tököm 
-
dudika10
veterán
Azzal vitatkoznék, hogy működik IE8-val. Amíg nem zár be az ember egy tabot addig tökéletes, de az első lapbezárás után teljesen megőrül, hol működik hol nem és minden egyéb hibája van. Legalábbis nálam.
Ha tökéletesen működne, már rég nem használnék FF-t, mert tökéletes lenne az IE8, de a firegestures-ről és a speeddial-okról nem akarok lemondani.
-
gtasystem
őstag
speciel ezt most rosszul tudod, mert most már van valami ilyesmi..megnéztem az előbb és találtam ilyen plugint ie-re..[link]
hogy milyen azt nem tudom..
de az előbb az ff-ről diskuráltunk.. aki használ ff-et az nagy valószínűséggel tudja mi az az adblock..(na jó gyengébbek kedvéért AdBlock)

remélem így már megfelel..

-
fatal`
titán
válasz
attila9988
üzenetére
FireFox is kimenthető appdataból csak avval az átlaguser nem szenved. Én úgy szoktam.

pl. a CIB Internetbankja nem megy Opera alól, hiába javas, több gépen is próbáltam. Eljut a bejelentkezésig, majd ha beírod a jelszót közli, hogy váratlan hiba történt. IE7-8/FF3-3.5 és Chrome alatt is megy (Opera 10Betan még nem próbáltam, csak 9.64en).
-
hemaka
nagyúr
Nem csodálkozok ezen, én is már régen nem használok operát.

-
gtasystem
őstag
nem értek 1-et.. alapon többet tud mint az ie..a pluginokkal pedig ezerszer többet..
érdemes megnézni az ie pluginokat nagy lófütyik meg fizetősek..ha jól tudom még az adblock is fizetős ie-n ami meg azért tényleg pofátlanság..és amit sokan használnak az többnyire jó is..:-)
lehet hogy speciális helyzetben az ff nem stabil, bár nekem sosem volt ilyen problémám, és nem is nagyon olvastam róla hogy ilyen lenne, ellenben operával igencsak sokszor előfordult fagyás..
(mondjuk most megnéztem a legújabbat állítólag ez lesz a legstabilabb, és nem tűnik rossznak de azért még megvárom mit lesz..)az a nagy precizitás meg szabványhoz ragaszkodás pedig szerintem éppenhogy hiba, főleg ha tömegböngésző akar lenni az opera..
a weboldalak 80%-ának köze nincs a szabványokhoz, és ha júzer azt látja hogy opera nem tudja megjeleníteni a szupercsöcsök.com-ot az ff meg igen, akkor már jól le is fogja szarozni az operát és tulajdonképpen igaza is lesz..
persze ha rétegböngésző akar maradni az opera akkor semmi gond, és mindenki igazodjon hozzá.. -
attila9988
őstag
válasz
D4rkAv3ng3r
üzenetére
Firefox Mocup Redux. Ezzel az összes könyvjelző, plug in, history, jelszó kimenthető egy fájlba.
Én meg az appdata -ból, vagy linux -on a saját könyvtáramból kimentem az opera adatait, amit akármikor visszamásolhatok, ráadásul csereszabatos a két rendszer között..

alap dolgokat tud. Egér gesztikulációra (FireGestures), speed dial-ra (ami még sokkal okosabb is, mint az Operáé - Speed Dial név)) meg a Paste&Go-ra is van plug in.
Alap dolgokat tud.... hm... ezek szerint az FF még azokat sem, mert plugin -t kell buherálni rá hogy tudja ezeket...

és sokkal lassabb vagy máshogy írva érezhetően lassabb a legfrissebb Firefox 3.5.2-nél,
Én nem tudom te mit próbálgattál, de nálam nem így van.
FF eddig nálam minden honlapot megjelenített nem úgy, mint az Opera
Mondj oldalt, ami ff -el megy, opera -val pedig nem lehet működésre bírni...
Chrome tényleg jó de nekem túl fapados.
Ez így van. A célközönségnek ilyenre van igénye.
Nekem is az volt a gondom, hogy olyan instabilnak tűnt az a hülye töltősáv
??????????
Meg egy böngésző mutassa már a letöltéseket MIND.
Mutatja is mind...
A beépített torrent kliens (elvileg bitorrent) nálam soha nem működött így letiltottam és maradt az utorrent.
Hogy nem működött??? (én sem használom, de attól még működik..)
-
Sanyix
őstag
válasz
gtasystem
üzenetére
Miért nem az? Nem tud többet alapon mint az ie, ugyanúgy néz ki. Miért lenne okosabb?
Van hozzá plugin? húha, mintha a többi böngészőhöz nem lenne ezernyi."csak párszázmillióan vannak más véleményen de ne is zavarjon.."
Egyél szart! több millárd légy nem tévedhet
(Bocs ilyenekre mindig ezt kell írnom.)Nincs más bibi, kollégáim is ismerik ezt a tulajdonságát(amin meg is lepődtem múltkor mikor anyáztam egyet, és jött a válasz hogy "hát igen van egy ilyen tulajdonsága"), egyébként is nem az én gépem, hanem a cégé. Mint írtam nem omlik össze, csak befagy az ff addig amíg a szerver nem válaszol(és a legsiralmasabb hogy látszik a fantasztikus többszálúsítás, hogy az összes fül befagy
).Az ff egy szimpla hypeböngésző. Úgy is indult anno 2004 körül amikor egyik napról a másikra a csapból is ez folyt, és most is ilyen. Semmiben sem kiemelkedő, csak a generált csordaszellemben.
-
Draken
őstag
tűzrókát én is elég régóta használok, ajánlották az új chrome bétáját, az is nagyon remek, felváltva használom a kettőt
-
Sanyix
őstag
válasz
D4rkAv3ng3r
üzenetére
Igen elidőzik 0/0-nál amikor a szerver lassan válaszol. De jobb ez mint az ff megoldása, ami bizony behomokórázik és befagy addig amíg nem kap választ (tapasztalat, mert a munkahelyemen ez van).
Jelzi a kép letöltődését, max kikapcsoltad az állapotjelzőt a beállításoknál... szépen kbyte/mbyte-ban jelzi, és még %-al is.
A beépített torrent kliens úgy működik mint az összes többi: engedélyezni kell a tűzfalon..."gyorsaságról meg annyit, hogy tényleg a Chrome meg a Safari megy fej-fej mellett utána jön a FF 3.5 majd utána az Opera 10beta2 utána meg IE8"
álmodban. Az ff mindig is a középmezőnyben, az ie környékén tanyázott, mindig gyorsabb volt összességben az aktuális opera, most is.
újabb megbízható tesztet nem találtamAz meg hogy érezhetően lassabb egy hülyeség. Képzelgés, mivel itt akkora különbségekről van szó amit a másodperc tört részében lehet mérni, ergo ember nem veszi észre. Ha igen akkor ott a hálózattal van baj.
Nálam eddig minden honlapot rendesen megjelenített, amit nem (ami kiírta hogy nem megfelelő a böngészőm), beállítottam hogy ie-nek hazudja magát, és máris megjelent

Mellesleg ha nem jelenít meg egy oldalt, az oldal hibája, ugyanis az opera jóval pontosabban követi a szabványokat, az acid3 teszten is 100%, amint a legújabb ff bukik. -
Hunter2
addikt
azért én maradok az operánál.

-
gtasystem
őstag
"ff a legigénytelenebb, és legbutább böngésző az ie után"..
ezt azért gondold át mégegyszer szerintem..

"ff 3 brutális instabilitását" ezt is..

csak párszázmillióan vannak más véleményen de ne is zavarjon..

inkább nézd át a gépedet, ha állandóan összeomlik akkor valami más lesz ott a bibi..
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
D4rkAv3ng3r
üzenetére
Bocs javítom az előző hsz.-em elnéztem TC-vel a mappát a program neve nem Mocup Redux, az egy plug in.
Szóval a neve: MozBackup Portable -
Sanyix
őstag
válasz
gtasystem
üzenetére
"az opera zseniális, de olyan bosszantó hibái vannak amiket egy ff júzer nem tolerál szerintem.."
Érdekes ezt olvasni úgy hogy az ff a legigénytelenebb, és legbutább böngésző az ie után. Mintha az ff user a legigényesebb lenne

(úgy főképp fura, ahogy a melóban tapasztalom az ff 3 brutális instabilitását, mert itt az van.)
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Nosén is használtam huzamosabb ideig Opera 9.64-et. Előtte FF 3.0.x volt csak a 3.0.7-től már nem volt valami jó. Elvoltam az Opera-val tényleg de problémák a kompatibilitás miatt voltak. Nekem is az volt a gondom, hogy olyan instabilnak tűnt az a hülye töltősáv ahogy az elemek számát számolja és valamikor elidőzik a 0/0-nál. Azt meg nagyon utáltam, hogyha letöltöttem egy képet pl. akkor nem jelzi, hogy hol tart a letöltésnél, sikerült-e stb. Na itt nem 200kb-os képekre gondolok hanem nagy 10-20 MP-eles képekre. Meg egy böngésző mutassa már a letöltéseket MIND.
A beépített torrent kliens (elvileg bitorrent) nálam soha nem működött így letiltottam és maradt az utorrent.Azt azért nem kéne állítani, hogy a FF összes kiegészítőjére van az Operában szolgátatás, mert nem igaz! alap dolgokat tud. Egér gesztikulációra (FireGestures), speed dial-ra (ami még sokkal okosabb is, mint az Operáé - Speed Dial név)) meg a Paste&Go-ra is van plug in.
A Firefox beállításainak visszaállítására meg van egy sokkal jobb megoldás FF-hez. Egy program maihez se net se regisztráció sem kell ráadásul telepíteni sem. A program neve Firefox Mocup Redux. Ezzel az összes könyvjelző, plug in, history, jelszó kimenthető egy fájlba. Ha friss rendszerre felrakjuk újra az FF-et akkor csak vissza kell a progival állítani 2 kattintásra! Ez sokkal jobb megoldás.A gyorsaságról meg annyit, hogy tényleg a Chrome meg a Safari megy fej-fej mellett utána jön a FF 3.5 majd utána az Opera 10beta2 utána meg IE8.
Felraktam a legfrissebb Opera beta-t tegnap és sokkal lassabb vagy máshogy írva érezhetően lassabb a legfrissebb Firefox 3.5.2-nél, úgyhogy én töröltem is. Persze nem csak amiatt töröltem hanem mert FF eddig nálam minden honlapot megjelenített nem úgy, mint az Opera.
Chrome tényleg jó de nekem túl fapados. -
fgordon
senior tag
Opera nekem szimpatikusabb, fürgébb.
Chrome pedig egy profi multicég terméke, ami ha szarabb, akkor is sikeresebb lesz, lásd Internet Explorer...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az egész marketing... Ha a Google megvette volna az Operát, és a Google promotálja, most az opera ugrott volna irtózatosan nagyot...
-
Pukii
senior tag
válasz
tki_ha5flt
üzenetére
Azt nem tudom ,hogy magától is tudja-e ,de engem is érdekelne ,ha igen.
-
tki_ha5flt
csendes tag
Remek, kösz, már csak magától kellene csinálnia. Esetleg egy hot-key, csak úgy, véletlenül hozzá? Nem akadt? :-)
-
Pukii
senior tag
válasz
tki_ha5flt
üzenetére
Eszközök: legutobbi böngészési...
Ezzel megnyitja a tabokat amik a böngészö bezárásakor nyitva voltak(IE lapoknak hivja a tabokat). -
tki_ha5flt
csendes tag
"plusz mellé IE8. teljesen jól elvagyok mindegyikkel, FF szerintem picivel gyorsabb."
Szerintem ez már átlag alatti magatartás. Az elvárások ezt már meghaladták. "Elvagyok vele." Tabok? Ugyan már... Pedig minden, amin a felhasználó dolgozik, amit összegyűjt, az _érték_, és tulajdonképpen a tabok listája is egy adatbázis, amit ezért védeni kell, nem kidobni a francba. Lehetne más megoldás, hogy a History így meg úgy, de nem látom.
Ha már az IE szóba került, ölni tudtam volna miatta, de legalábbis elmondhatatlanul gyötrelmes volt számomra a tény, hogy ugyan végre több tabot is meg lehetett nyitni az IE7-ben, de mielőtt kilépett az ember a böngészőből, akkor előtte be kellett ikszelni, hogy elmentse a tabokat. Azt is be lehetett ikszelni, hogy jegyezze meg a beállításokat, akkor viszont kikapcsolta, hogy a tabok megjegyzésre kerüljenek. Ezt milyen állat találta ki, és a felhasználók miért nem röhögték körbe az agyament balfékeket? Higgadtan: milyen követelmények vagy korlátok vezethettek egy ilyen "megoldáshoz"?
Tehát az IE8-ban alapból nem látom, hogy megjegyezné a tabokat, de legalább kérdés sincs kilépéskor. Be kell valahol kapcsolnom, és én vagyok a hülye, vagy megint sírnom és röhögnöm kell majd a Microsofton, hogy az irdatlan mennyiségű fejlesztésből éppen csak a használhatóságra nem futja?
-
AtHoS
nagyúr
Én hasonlóan vagyok csak nálam a jelmondat így hangzik:
"Ami jól működik azt nem kell megjavítani!"Opera-t használok már lassan 10 éve. Mellette fent van a Firefox is persze a gépen, mert ugye néhány oldal előszeretettel küldi melegebb éghajlatra az Opera-t, így havonta 2-3-szor kb. jól jöhet, de AvantBrowser is figyel, mert 2-3 havonta egyszer még FF sem képes megoldani felállított akadályokat.
Első időkben csak böngészésre használtam az Opera-t, akkor FF-nek se híre se hamva nem volt. Azután a beépített mail kliens is előtérbe került számomra, melyet egyik böngésző sem tud. Ez nálam igencsak döntő tényező, mivel nem kell plussz egy progi ahhoz, hogy böngészés közben értesüljek az új levelekről ráadásul egyből tudom is olvasni illetve írni a leveleket, ha épp szükséges. Mellette a böngészés sebességével sincs problémám és a kiegészítők nélküli igaz ritka FF használat mellett sem vettem észre, hogy jelentősen hátrányban lenne. Már ha egyáltalán hátrányban van.
Sok olyan funkció van az Opera-ban, amit nem használok, de ezek nem zavarnak, mivel nem is veszem észre (pedig tudom), hogy vannak.
Igaz szeretem a megszokott programokat használni, de nem vagyok kerékkötője az új dolgoknak sem. Mindemellett Opera-ról jelen állás szerint nem könnyen mondanék le.
A 10-es verzióban sok olyan aprósággal lepték meg a felhasználótábort, ami még kényelmesebbé teszi a mindennapi böngészést, fórumozást. Nagyon sok ph! fórumtársnak is előnyére válhatna, ha az istenített FF mellett a hozzászólások megírásakor esetleg Opera-t használna. Talán nem lehetne egyből észrevenni, hogy a kapanyél kilóg a szájából (helyesírás-ellenőrző rulez). Természetesen akinek nem inge ne vegye magára. Esetleg ha pluginnel megoldható, akkor az adblock mellé ezt is első lépésben betehetné FF-be.
-
30z.Samu
titán
válasz
attila9988
üzenetére
Nah igen...

-
phpmoli
tag
válasz
Fortissimus
üzenetére
vagy nyitsz a link sidebaron 50 tabot, majd ebbol egyszerre bezarsz 40-et a window sidebaron. biztos tudja a firefox is 5 amatorok altal irt extensionnel, grat
-
phpmoli
tag
A hazai statisztikákat a Gemius a gemiusTraffic weboldalforgalom-elemző szolgáltatásával magyar oldalakon gyűjtött adatok alapján készíti.
kar, hogy tiltom ki picsaba ezeket a siteokat operaban

-
30z.Samu
titán
Én úgy vagyok a böngészők kérdésével, hogy ami jó, azt nem szabad megváltoztatni. Nekem bratyóm ajánlotta még annak idején a Tűzrókát és azóta is azt használom, mert amire kell, arra tökéletes.

-
anulu
félisten
itthon FF van (3.0.xx), melóhelyen szintén, plusz mellé IE8. teljesen jól elvagyok mindegyikkel, FF szerintem picivel gyorsabb. azt nem tudtam, h ennyi a részesedése kishazánkban

-
gtasystem
őstag
nekem valahogy sosem sikerül az operával megbarátkoznom, pedig próbálkozom vele..többnyire mindig rárepülök ha kijön egy új verzió aztán végül mindig vissza kell másznom firefoxra..
az opera zseniális, de olyan bosszantó hibái vannak amiket egy ff júzer nem tolerál szerintem..
például folyamatosan olyan érzésem van vele hogy nem stabil..
nameg a funkciók megtalálása elég nehézkes, bármennyire is egyszerűnek tűnik mondjuk egy opera fejlesztőnek (ez amolyan linuxos hiba)
fura dolog mert szivesen használnám, mivel olyasmiket tud amire valóban szükségem lenne és nincs rá ff plugin, de valamiért akkor sem megy a dolog hosszú távon..
-
csavar
csendes tag
Az biztos hogy nálam (lassú notimon: 1,5ghz 700mb lassú noti vinyó) fényévekkel gyorsabb a chrome mint bármi más. Az ff vinyó tekerése nagyon idegesítő. Eddig csak a reklám blokkolás miatt maradtam FF alatt.
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
attila9988
üzenetére
Nem csak ízlés dolga, az igénnyé is. Mármint ha tudatos az ember és tudja mit miért használ. Épp ezért építi fel magának hogy mire van szüksége.
-
attila9988
őstag
Meggyőződésem hogy az opera a gyenge marketing tevékenység következtében soha nem fog igazán elterjedni desktop rendszerek esetében. Ettől függetlenül persze nagyon szeretem ezt a böngészőt, és eszem ágában sincs lecserélni..

Viszont nem értek egyet azokkal az állításokkal melyek szerint az FF a plugin -ek miatt lenne népszerűbb. Ami azt illeti nem is tudom milyen képesség az, ami annyira fontos és amit az opera ne tudna önmagában is. Merthogy az opera egy rendkívül összetett program, rengeteg apró, ám nagyon hasznos képességgel. Én nem is akarok olyan böngészőt, amire egy tucat plugin -t kell telepítenem, hogy használható legyen, mert aztán azok frissítgetésével is foglalkoznom kell, ha kijön egy új böngésző változat.No mindegy. Ami a lényeg. Az IE azért népszerű, mert a windows -al szállítják. A chrome azért, mert a google a reklámpiaci fölényével mindenkivel tudatja hogy van ilyen is a világon. A safari egy igazi sznob apple termék, ami ugyan nem rossz, csak nem a megfelelő módon szólítják meg a felhasználót. Az FF -nek iszonyú jó a marketing háttere. A kissebb böngik pedig jó részt valamely ablakkezelő részeként, vagy praktikus okokból léteznek, (pl karakteres böngészők) így nem lényeges a piaci részesedés sem.
És végül itt az opera. No igen. A mobil piacon remek teljesítményt nyújt, de a pc -kre nem sikerül elég erélyesen beköltöztetni. A marketing hiánya, az ismeretlenség, a számtalan tévhit az, ami szorongatja. Sok ember van pl, aki olyan funkciót hiányol belőle, ami ezer éve ott van, csak épp első látásra ez nem tűnik fel, az egyszerű kezelőfelületnek hála.
Egyszerűen ez a cég nem tudja eladni magát a pc felhasználóknak. Így hiába sikerült jól az opera 10, nem fogja meghozni a sikert az alkotóknak. Van mit tanulni a FF csapattól..
Mindenesetre ma már elég nehéz melléfogni, mindegyik böngésző használható, és hála az égnek van igazi verseny is. Van miből választanunk, és csak ízlés dolga mit használ az ember.
-
modern
aktív tag
opera sztem is, én is gyakran azt használom, vagy ha nincs már akk ie8
de a legjobb sztem az opera, nekem ez jön be
-
dudika10
veterán
válasz
Cathfaern
üzenetére
Meg szoktam nézni mit telepítek, bár a teljes szerződést nem szokásom elolvasni, ha lett volna olyan rész ahol kivehetem a kis pipát a telepítés elől akkor azt minden bizonnyal észrevettem volna, ha nem is mind3nál, de az egyiknél biztos...
Egyébként lehet, hogy egyedi eset volt a sok fagyás, majd egyszer kap még1 esélyt, most egyelőre jól belaktam az FF-ot.

Nálam a legstabilabb az IE8, lefagy, megkérdezi, hogy "jó lesz-e ha lefagy", megmondom neki, hogy nem jó és akkor megy tovább.
-
Konflikt
addikt
Azt áruld már el nekem, hogy mennyi kiegészítőt kell a Firefox-ba tennem, hogy érezzem azt a "lassulást", jelenleg 15 van és köszöni jól van. Még 15 kiegészítőt töltsek le? Vagy 30-at? Na mennyi az annyi?
nalam ~40-50 van, tobb eves history, sutik, nagyon sok fav, allando 20-30, sokszor tobb nyitott ful, etc. es azert lassu. bizony.
de mas alternativa a kurvasok kiegeszito miatt, amiket hasznalok - nincs. -
Cathfaern
nagyúr
"Csak az IE8 tudja azt, hogy külön csak azt a fület zárja be amelyik lefagyott, vagy más böngészők is?"
Chrome-ban hamarabb volt bent, mint IE-ben. Az a más mellett település meg nem olyan volt, hogy csak nyomtad a "next"-et anélkül, hogy el is olvasnád mit ír?
Amúgy nekem Operával sose volt ilyen gondom amit írsz. Nem is fagyott, de ha a gép valami miatt igen, akkor gond nélkül visszaállított mindent. -
cousin333
addikt
"A 9.5-ös operát használtam egy jó ideig. Nekem állandóan kifagyott, és sose sikerült neki helyreállítani a munkamenetet"
Fura. Mind a sűrű fagyás, mind az, hogy nem tudja helyreállítani. Nálam az előbbi sem gyakori, utóbbira meg szinte nincs is példa. Illetve a szövegmezőbe írtakat valóban nem állítja vissza. Ezért kell mondjuk a Jegyzetekbe begépelni, azt gyakorlatilag betűnként elmenti, és könnyű utólag beilleszteni.
"Csak az IE8 tudja azt, hogy külön csak azt a fület zárja be amelyik lefagyott, vagy más böngészők is?"
Elvileg a Chrome is.

-
dudika10
veterán
A 9.5-ös operát használtam egy jó ideig. Nekem állandóan kifagyott, és sose sikerült neki helyreállítani a munkamenetet, ezért váltottam FF-re. Ez is kifagy, de ez legalább vissza tudja állítani az oldalakat utána.
Lehet, hogyha majd egyszer W7 lesz a gépemen akkor Operát rakok mellé újra, megérdemel még 1 esélyt.
A chrome nálam akkor lőtte el az esélyét amikor vagy 3x feltelepült valami más program mellett úgy, hogy nem akartam. Csak azért se fogom használni.

Csak az IE8 tudja azt, hogy külön csak azt a fület zárja be amelyik lefagyott, vagy más böngészők is?
-
Fortissimus
őstag
opera forever
megorulnek ha nem tudnam egy laza csuklomozdulattal bezarni az adott oldalt, sokszor pedig a kepernyo egyik felen nezek vmi videot a masikon pedig bongeszek, ilyenkor de jol jon az illeszkedes.
csak ket pici pelda miert is a n1 nalam -
cousin333
addikt
Tulajdonképpen azt használja, mint minden, amit a monitorodon látsz
.Amúgy elképzelhető, de szerintem eléggé korlátozottan (mondhatni nem látszik rajta). Opera esetén DirectX-ről és OpenGL-ről van szó. cikk, korai demok Annyit hozzá, hogy a Presto 2.3 már kész, azóta a 2.4-et nyomatják (a 10-esben még csak a 2.2-es lesz). Meg, hogy olyan mélyen nem ástam bele magam a témába, szóval majd mások eligazítanak, de az Opera módszere komolyabbnak tűnik...
-
cousin333
addikt
válasz
fordfairlane
üzenetére
Én már tervbe vettem egy böngésző-összehasonlítást, ami tényleg az alapokra fókuszálna. Egyszer majd neki is állok

-
fatal`
titán
AdSweep:LINK
A js-t szedd le, mert szerkeszteni kell. Töröld ki a PH-ra vonatkozó szűrést vagy írd mögé, hogy /index.html hogy csak a főoldalon szűrjön, különben eltűnik a jobb oldali menüsor és nem tudsz belépni

Kikeresed hogy prohardver.hu-t a js fájlban és szerkeszted.
A js fájlt be kell másolni :
Vista/W7 alatt a C:\Users\usernév\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\User Scripts könyvtárba (ha nincs User Scripts mappád, hozz létre egyet).
XP alatt a C:\Documents and Settings\usernév\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\User Scripts könyvtárba. (ha nincs USer Scripts mappád, hozz létre egyet).
Utána a Chrome parancsikonhoz hozzá kell adni hogy engedélyezze a scripteket: az elérési út mögé oda kell írni, hogy --enable-user-scripts
-
fordfairlane
veterán
Sokáig lehetne boncolgatni a böngészők műszaki tulajdonságait, de elnézve a mai böngészőket egy átlag felhasználó szemszögéből, alapvető böngészésre mindegyik jó. Azokat a különbségeket, amelyek az elterjedtségben mutatkoznak egyáltalán nem indokolják a technikai paramétereik.
Elsősorban abban látom a különbséget, hogy melyiket hogyan és milyen gyakorisággal hirdetik, a nevének mekkora márkaértéke van (a Firefox brand értéke pl. nagyon nagy, a mai napig ez ugrik be sokaknak,mint a "másik" böngésző, amelyik "jobb") az átlagfelhasználók közt, illetve az IT professional rétegben, akikre az átlag felhasználók egy nagy része hallgat.
-
cousin333
addikt
Pedig nagyon sokat számít a reklám. Illetve kellene néhány húzófunkció, ami nehezen másolható, és egyértelműen az Operához köthető. Fülek, Gyorshívó elsősége lényegtelenné válik, mivel más böngészőkben is elérhető. Ilyen extra például az Illeszkedés, ami csak Operában van, viszont a nagy monitorok miatt nem nagyon kell használni. Mondjuk a netbook-oknál jól jöhet, csak kevesen ismerik még azok közül is, akik Operát használnak.
A jövőben meg ilyen lehet a GPU gyorsítás, hacsak valamelyik rivális be nem előz. Ez viszont jól megvalósítva az átlagembert is megfoghatja.
-
cousin333
addikt
"ezért sokáig tart úgymond kiszednem belőle a felesleget."
Nem kell kiszedni, mert nincs útban. Az Opera 10 már rákérdez arra is, hogy mivel szeretnéd letölteni a torrentfájlt, Operával vagy valamelyik telepített klienssel.
"widgeteknek semmi értelme lévén a Vistaban és a W7ben vannak gadgetek"
De pl. Windows Mobile-ban nincsenek. Nyilván nem kiterjesztés-pótlékok ezek, hanem olyan kis "biszbaszok".
De mondjuk a Unite szolgáltatások kvázi kiterjesztett tudású widgetek. Na mindegy, én sem meggyőzni akarlak, és azt sem állítom, hogy naphosszat használom a minialkalmazásokat (mondjuk én a Vista-ét sem használom, se a 7-ét)."FFben több kiegészítőm volt, jók voltak, de nem egetrengetőek."
Igen, sokan a kiegészítők miatt nem akarnak (vagy "tudnak") váltani FF-ről. Aki viszont csak alapjáraton használja a böngészőket, azok könnyebben vannak. Ebből a szempontból az Opera megint külön állatfaj, annak érdemes igazán használnia, aki kihasználja a képességei nagy részét (egérmozdulatok, levelező, RSS olvasó..). De persze az is használhatja, akinek a "felhasználói élmény" jön be, de ő valószínűleg könnyebben vált másra, ha úgy adódik.
-
BiP
nagyúr
válasz
fordfairlane
üzenetére
Ennyin múlna? Mindegy, amíg az alacsony % ellenére is továbbra is töretlen marad a lelkesedésük, és nem hagyják abba a fejlesztést, addig nem is érdekel, ha más nem Operát használ. Ő bajuk
) -
Háát, én Opera használó maradok, mert mindent tud, ami nekem kell.
Najó, a Greasemonkey kompatibilitás jól jönne (IWIW Tools), de csak ezért tuti nem fogok áttérni semmi másra.
A FF pár kiegészítővel Operával egyforma tudásúvá tehető, de nekem úgy már lomhábbnak tűnik. Második bönginek viszont marhajó. Ha bármi nem oké Operával, ott a kiegészítőkkel jól megpakolt FF.
A Krómot egyszer kipróbáltam nemrég, és tényleg brutál gyors, de nem szeretnék mindent a gugli orrára kötni. -
fatal`
titán
válasz
cousin333
üzenetére
Én nem mondtam, hogy ez baj lenne, sőt kezdő számítógépfelhasználóknak és sok embernek aki nem szeret pepecselni remek. Nekem az a problémám, hogy megvan a saját kis megszokott torrent kliensem és egyebek, ezért sokáig tart úgymond kiszednem belőle a felesleget. Különös gyorsaságot nem tapasztaltam, a widgeteknek semmi értelme lévén a Vistaban és a W7ben vannak gadgetek, valamint futnia kell a böngészőnek hozzá. Másmilyen, rendes kiegészítők (pl. időjárás alulra vagy ilyesmi) pedig nincsenek hozzá. Tévedés ne essék, nem fikázom az Operát, nagyon jó böngésző csak nekem mások az igényeim, ezért használok mostmár Chromeot. User szempontból a legjobb, letisztult, villámgyors, és mint korábban is írtam ez a két kiegészítő nekem bőven megteszi (reklámszűrés, időjárás). FFben több kiegészítőm volt, jók voltak, de nem egetrengetőek.
-
cousin333
addikt
De, szerintem tökéletesen hordozható...
Az Opera Portable egy exe, ami kitömöríti magát (a C:\temp-be), majd használat után minden adatot felülír (nem csak töröl). A personal kiadás a beállításokat el is ment az exe mellé egy fájlba.
Az Opera@USB fájljai viszont elvileg a pendrive-on maradnak. Ha letiltod a HDD gyorsítótárat, akkor szerintem nem is kerül semmi a PC-re.
-
cousin333
addikt
válasz
tki_ha5flt
üzenetére
"sosem kezelte teljesen úgy a különböző HTML- és egyéb szabványokat, ahogy a többiek"
Igen, mert ő komolyan vette őket...
Kendek: "Na ne ám már, éppen ez a Chrome csoda tör előre az Operával szemben? Hová nem süllyed a világ, vagyis kicsiny országunk."
A helyzet az, hogy a Chrome szépen fejlődik, szűk egy év alatt három verzió is erre utal (még ha ez önmagában nem is jelent semmit). Az első állapotokhoz képest már egész emberes, és még mindig nagyon könnyed, gyors. Igen, sok minden hiányzik is belőle, de egyszerűen böngészésre ez az egyik legalkalmasabb szerintem. Nálam Nr. 2. Az elsőt nem árulom el...
hunfatal: "Az a saját gondom hogy tele van hányva mindennel amit nem használok."
Ez egy érv, amit alapvetően nehéz cáfolni és alátámasztani is. Mert a sok funkció nem látszik, amíg nem használod. A böngésző így is, úgy is gyors, a telepítő mérete is ennek a legkisebb (egynyelvű MSI vagy klasszikus telepítő). OS telepítés után nem kell feltétlenül uTorrent, csak beröffentem az Operáét. Szóval, mi vele a baj tulajdonképpen?
erdoke: "Chrome-ból még túrás után is csomó mindent hiányolok (még Opera könyvjelzőket se tud importálni)."
Az FF meg elvileg tud, de nálam még egyszer sem sikerült neki...
-
Jadro
veterán
-
erdoke
titán
Operát feltelepítem, bemásolom a jelszó fájlomat, beírom az online sync jelszómat, és kész. Ugyanez portable változatban a laptopon, és Mini változatban az asszony telefonján. ALig várom, hogy megoldják az online szinkronizálást Opera Mobile-ra is, ott most még több fájlt kell másolgatnom friss ROM vagy HR után.
FF-hoz állandóan túrni kell kiegészítőkért, Chrome-ból még túrás után is csomó mindent hiányolok (még Opera könyvjelzőket se tud importálni). Sebesség különösebben nem érdekel, még az IE8 is megfelel. -
törölt tag
-
Sosem értettem, miért nem megy jobban az Operának. Mondjuk a marketingjük jó nagy lóf.sz, és azt sem tartom jó ötletnek, hogy csak a MS b@szogatásával akarnak teret nyerni.
-
fatal`
titán
válasz
Csakénvagyok
üzenetére
Még!

Majd lesznek még szerintem.
Operával az a baj, hogy sokan elfordultak tőle amíg teli volt reklámokkal. Az a saját gondom hogy tele van hányva mindennel amit nem használok. Pl. torrent kliens meg egyéb ilyen vackok.
-
Tunyesz85
csendes tag
Én eléggé Opera fanatik voltam jópár évig, kizárólag azt használtam... Aztán elég volt a krómot használni 1 napig.. minden megvan benne ami, számomra kelhet és teljesen letixtult. Fejlesztéshez pedig sztem a FF+FireBug még mindig az etalon. Ha most tanácsolni kellene valakinek (laikusnak) egy böngészőt egyértelműen a Chrome-ot mondanám. (Az meg eléggé sokat sejtet, h FF4 kinézete eléggé Króm koppintás lesz)
-
Na ne ám már, éppen ez a Chrome csoda tör előre az Operával szemben? Hová nem süllyed a világ, vagyis kicsiny országunk.

-
edward2
addikt
Hajrá opera. Nagyon sajnálom, hogy a legjobb böngésző itt tart ahol... ez is azt mutatja nem az a legjobb amit a legtöbben néznek/használnak stb.
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Nincs elég kiegészítő hozzá, másképp ok
-
Dr. Romano
veterán
Én már jóideje Chromeot használok. Nekem bőven elég az egyszerűsége és a gyorsasága.
-
S. Szabi
őstag
Opera forever!!!

A FF valahogy nem az igazi, a Chrome meg még annyira sem az

-
válasz
tki_ha5flt
üzenetére
Azt áruld már el nekem, hogy mennyi kiegészítőt kell a Firefox-ba tennem, hogy érezzem azt a "lassulást", jelenleg 15 van és köszöni jól van. Még 15 kiegészítőt töltsek le? Vagy 30-at? Na mennyi az annyi?

-
tki_ha5flt
csendes tag
Sajnálom az Operát, nagy kedvencem volt, de az FF az extensionjeivel lenyomta. Ugyanis először úgy hirdették a FF-ot, hogy az leggyorsabb _és_ minden fontos kiegészítőt megírtak hozzá, én meg bosszankodtam, mert igen, "üresen" gyorsabb volt, de rendkívül buta, ha viszont hasonló mennyiségű tudást tett bele az ember, mint az FF-be, akkor kiütközött, hogy mégsem természetes részei a kiegészítők; nem annyira problémamentesek és nem annyira gyors az egész. Az átverést mindig utáltam. Aztán az Operában egy rakás lelemény volt és van, ami csak használat, de nem alapszintű használat közben derül ki. A használhatóságot, az ergonómiát mindig szem előtt tartották a fejlesztők, egy csomó apróságban nagy volt. Helyből tudta a mouse gestures-t, de olyan jól, hogy egy időben minden programban úgy akartam visszalépni, és csodálkoztam, hogy nem megy, annyira természetesre sikerült, vagy pl. olyat tudott, hogy egy oldal átméretezésével a benne levő objektumok is átméreteződtek - egy mozdulattal. :-) A programozók kevésbé szeretik, de olyan munkám nem volt, ami miatt több részletet tudnék az Operáról, mindenesetre emlegették, hogy sosem kezelte teljesen úgy a különböző HTML- és egyéb szabványokat, ahogy a többiek. P.S.: a Chrome egyelőre egyáltalán nem érdekel. Meg a nagy social-őrület sem, bár YouTube-on már van a ...özönben némi értékes tartalom is - hogy tartsuk a szokásos emberi hatásfokot -, azt szoktam nézegetni.
-
fatal`
titán
Eddig FF-et használtam a kiegek miatt, de két napja elkezdtem a Chromeot használni és úgytűnik marad ez.
Reklámszűrés van, időjárás van, youtuberól a kedvencek eszköztárra húzott javascripttel tudok vidiket letölteni, a többi kieg meg (egyelőre) nem hiányzik.
Jó kis böngésző, nagyon gyors. 
-
Killing
addikt
Az FF-nek is szépen növekszik a piaci részesedése.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus 17 TUF Gaming FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- AKCIÓ! Endgame Gear & Xtrfy gamer egerek /MZ1/OP1 8K/XM2we/XM1R/XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- 244 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4638
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(khm. mint a Linuxosok ...)
A Firefox viszont sajnos 5-6-nál már köhögni kezd (ez munkahelyi tapasztalat, ahol egyetlen plugin sincs fent, mert nem akarok ezzel vacakolni).
amúgy én a FF-ot használom és nem lett tőle nagyobb a tököm