Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Andie #10 üzenetére

Tulajdonkeppen megertem, a 40 ezer, vagy maskepp nezve több mint masfelszeres ar eleg durva, es ha az ember nem hallott semmi remtörtenetet a ''biztosito''-rol, akkor persze hogy belemegy.
    Az idei teletek utan a teli gumival mar igazan nem tudok vitatkozni - bar meg mindig ott van az addig a masik pihen tehat tovabb kitart erv, na meg az hogy elegendö ha egyszer nem csuszik bele az auto egy masikba egesz telen. De mivel az en automba nem csuszhatsz, mar csak a tavolsag miatt sem, igy - tarts szemet rohadeknak - annyira nem erdekel a dolog.

Epp a napokban nezegettem a parkolonkban, hogy szinte az összes öreg auton a legjobb Nokian meg GY gumik vannak, kiveve a ket viszonylag uj Passatot, azokon valami noname. En valahogy ugy vagyok vele, ha mar kiadok egy vagyon a kocsiert, akkor nem sajnalok ra rendes gumit, de hat kulönbözöek vagyunk, ami igy van jol :)

Kalandor: ott a pont

[Szerkesztve]

• SLYM

veterán

azért a téligumi az kell. és a 200/4 gumi az elég olcsó szerintem. 7 fok alatt jobban tapad már a téligumi a nyárinál. szóval én vennék a helyedbe

• Johnny

senior tag

Nem tudom ugyan, neked milyen autód van, de a 200e már megbocsáss, de hülyeség.
    Mondeom van 205/55 R16-os kerékmérettel. Házhozszállítással volt a 4 db téli gumi 80e. Nem is gagyi, BF Goodrich Winter G (ami csak mellékesen sokkal jobb az előző Michelin Pilot Alpin 2-esnél).

• Johnny

senior tag

válasz Andie #46 üzenetére

www.startgumi.hu
    Innen vettem. Anno akcióban volt náluk BF Goodrich G-Force ugyanebben a méretben (nyári) - 13.600-ért darabja. Bár azt már annyira nem dícsérem.

törölt tag

válasz Andie #47 üzenetére

Amig a magyar tizedannyit keres, mint nyugati társa, addig bizony ilyen ''undoritó'' szokása lesz - megnézi mire mennyit költ.

Aki tizedannyit keres, annal tenyleg nincs semmi furcsa vagy undorito ha nagyon megnezi mire költi a penzet.

• dome911

tag

válasz Andie #45 üzenetére

Ki szabja meg, hogy mennyit _kell_ fizetnem egy X biztositásért?
    Hát a biztosító :DDD :DDD :DDD

valahogy így lehetne elképzelni:
    (kalkulált kifizetések összege / kalkulált tagszám * személyes súlyozás) + (piacképes nyereség vagy tartalék mértéke / kalkulált tagszám)
    :F

[Szerkesztve]

• biga

őstag

Érdekes, én Allianznál vagyok évek óta (nem reklám, csak összehasonlításul írom). Sok kedvezményt igénybe veszek, és igaz, hogy egy sima Thaliam van csak, nem egy luxusgép, de én 37e FT-ot fizetek egy évre kötelezőt náluk. És ha nekem jönnek, (tehát más a hibás), én akkor is csak bemegyek hozzájuk (vagy beviszem egy szerződött szervízhez, mert jó sok van), és azonnal javíttathatom a sérülésemet. Nem kell a másik biztosítójával kell szarakodnom, nem nekem kell könyörögnöm, hogy a másik biztosító intézkedjen, hanem a sajátom elintézi ezt nekem havi 240Ft felárért. Eszembe sem jutna ilyen feltételek mellet KÖBE-vel meg ilyenekkel szórakozni, mert alig olcsóbb nála, és amit leírtok szívás az nem ér meg nekem 10-20, de 30-40e-t sem.

''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'

• fendre

tag

válasz Andie #45 üzenetére

Nos valóban lehet, hogy kissé indulatosan válaszoltam, mikor kora reggel beértem és csomó olyan dolgot olvastam a cikkben és a hozzászólásokban is amik csak részben állják meg a helyüket. Ezért akkor most kérnék elnézést.
    Nem hinném hogy össze kéne vesznünk, az írás végég csak arra próbáltam rávilágítani, hogy egy-egy ilyen helyen az adatfeldolgozók gyak. rabszolgák, akik kb tudattalanul dolgoznak. És mielőtt elítélnétek én is dolgoztam ilyen munkakörben 2 évig. Teljesen igazad van hogy az ár nem szabadna hogy befolyásolja a minőséget, de hát itt élünk a Földön, és szerintem azért te is érzed, hogy több pénzért többet várhatsz el mindig, kevesebbért meg csak gyengébb minőséget. Ez nem csak a szgép alkatrészekkel van így, hanem kb mindennel.
    A gond, ami miatt valszeg a kukában landolt a kártörténetid, az hogy másik kocsiról viszed a bónuszt, ami ebben az esetben lehetséges (üzembentartó váltás miatt), de nem túl gyakori, és ha egy szívóskodó adatfeldolgozó csinálta, vagy csak rossz kedve volt, akkor így jártál ;) Az év végi bónuszok feldolgozásakor a beírt rendszámra keresnek általában és ha nincs meg akkor várnak, várnak majd kuka. Ha nem írtál levelet mellé akkor cumi.
    Én a helyedben, ha még nincs elintézve ordítozva, feljelentéssel fenyegetve mennék be és akkor egyből meglesz :)) MÁV-ot ezért zárták be tavaly pár hónapra, mert túl sok volt rájuk a hasonló panasz.

---
    Csak úgy egyéb megjegyzésként (nem kifejezetten neked):

Az h nem volt eddig baleseted kb semmit sem jelent. Ha megtörsz valaha egy Mercit 5 millára akkor gondold el hány évi kármentes díjad fedezi majd. Ez a biztosító kockázata persze, és engem nem is érdekel (nem sajnálom őket, marad elég zsetonjuk).

Volt még téma a vezetők köre (fiatalok) + köbcenti => a biztosítók erre tartják az aktuáriusokat (matematikus kockázatelemzők), akik egész nap ezeket számolgatják, hogy mennyire lehet levinni a díjat, hogy a lehető legnyereségesebb legyen a cég.

Fiatalok magas díja: nem tartozol biztosító célrétegéhez! Ezzel próbálnak elriasztani. Egyébként, hogy mennyire igazolódnak a statisztikák, azt mutatja az is hogy 2-3 éve az Union meg a Groupama volt a ''fiatalok biztosítója'', majd kis híján lepadlózott az Union, a Groupama meg még időben felmondott rengeteg budapesti - elsősorban - fiatalnak. Most a Postán meg a MÁV-on van a sor.

törölt tag

mert azzal kurvára ki leszek segitve, ha nekem hiperszuper, 200ezer ftos kötelezőm lesz, neki meg köbés, mi? ugyanúgy szivni fogok. logika?
    visszakérdezek: szövegértelmezés? ezek szerint nem olvastál elég figyelmesen, miszerint egy jó kötelezővel nem kell a másik biztosítójával bajlódni.
    másrészt nekem, ha már telik egy autóra, akkor évi 10-20e ropiért nem lenne pofám megszopatni az embertársaimat.
    azt meg kell nézni mire költöd, de szarérhúgyér' csak szart adnak cserébe... csak hát a szűklátókörűség és a faszariság miatt élnek meg ezek a tetvek a piacon.

• kano

nagyúr

Na figyelj barátom!
    - Miért nem néz utána aki biztosítót vált? : nincs alany, tárgy, vessző. (Miért nem néz utána a témának az, aki biztosítót vált?)

Ez magyar nyelv, de neked ezt szerintem hiába magyarázom. Nem angol ahol kötelezően kell használnod alanyt. Érted? Amit írtál az teljes marhaság(így csillag nélkül, ha neked ez jobban tetszik). Alany az aki szócska, a tárgy is ott van csak mondatot kellene tudni elemezni(biztosítót - a gyengébbek kedvéért). Elő kellene venni a szakközepes nyelvtan könyvet.
    Az undoritó az, ahogy lehurrogsz. Te mennyit fizetsz? Miért gond az, ha az ember nem dobja ki az ablakon a pénzt? Amig a magyar tizedannyit keres, mint nyugati társa, addig bizony ilyen ''undoritó'' szokása lesz - megnézi mire mennyit költ.
    Én 4950Ft-ot fizetek és biztosítónál vagyok, nem egy szedett-vedett bandánál akivel csak szívni lehet. Nekem is olcsóbb lett volna a KÖBE, TIR, MÁV de nyitott szemmel (és füllel) járok a világban és így nem kötök velük szerződést. Ha a mai magyar hozzáállás nem ilyen lenne akkor ezek a biztosítók már rég csődbe mentek volna.
    Majd ha Te ütközöl egy KÖBE biztosítóssal akkor nem ez lesz a véleményed. : mert azzal kurvára ki leszek segitve, ha nekem hiperszuper, 200ezer ftos kötelezőm lesz, neki meg köbés, mi? ugyanúgy szivni fogok. logika?
    Ki beszélt itt 200k-s biztosításról? Ha vennéd a fáradtságot és utánanéznél dolgoknak akkor nem beszélnél hülyeségeket.
    leg*zarabb : Olyan szót nem ismerek, amiben csillag karakter van...
    No comment. Ha ennyi fórumos tapasztalatod nincs, akkor hiába is magyaráznám neked a * értelmét.

Én nem szívózni akartam csak amiket te itt műveltél helyesírás címszó alatt az már botrány.Ez egy fórum, de azért alapvető helyesírásra(álltalános iskola 4. osztálya) figyelni kellene.
    kötelezö biztositás - kötelező biztosítás; tünt - tűnt; Mer - ilyen magyar szót én nem ismerek; irassam - írassam; Sirok - Sírok; stb.
    Ezek ugye a magyar nyelv mindennapi szavai? Érettségin ezek nem kis hibának számítanának, ellentétben az én vessző hibáimmal.
    Én innentől kezdve nem foglalkozom a dologgal, csak egy kicsit tanulj már meg írni, ha kérhetem.

[Szerkesztve]

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

• kano

nagyúr

válasz Andie #74 üzenetére

Elárulom ''nem barátom'', hogy nekem is van autóm és nem trabant.
    A fórumozásról:
    Légy oly kedves, hogy megtekinted mióta vagyok itt és Te mióta vagy itt.
    A helyesírás dologba nyugodtan belemehetünk, mert úgy érzem, hogy vannak hiányosságok.
    Aki meg néhány hosszú ékezet elhagyásáért, netes szlengért itt egy erősen számítógép-orientált fórumon megszól, az elmehet... egy nyelvművelő fórumba.
    Éppen ez az, hogy ez nem egy-két ékezet elhagyása. Ugyanis a kérdéses szavak a cikkben végig így vannak írva.
    ''mer'' - Ugye akkor ez is csak elírás?
    Csak tudomá már mi a net-nyelv, és mi nem. - Én olyan nyelvet, hogy ''net-nyelv'' nem ismerek, de ismerek angol, német és magyar nyelvet. Ezen a fórumon általában magyar nyelven írunk és nem net nyelven.
    De hagyjuk mert nem ér annyit okításod.

[Szerkesztve]

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

• kano

nagyúr

válasz Andie #78 üzenetére

:)

• tothl

addikt

válasz Andie #78 üzenetére

En meg a BBS rendszer idejeben bontogattam szarnyaimat 2400 BAUD-os modemmel es 386ossal.. :) Amikor 286om volt akkor meg nem volt modemem, a 2400ast is csak kolcsibe kaptam... :)

• bambano

titán

válasz Andie #73 üzenetére

Ha allianzos vagy és belédzúgna mondjuk egy otp garanciás, akkor simán menne, amit írtál. A nagy, rendes biztosítók valamilyen szinten megbíznak egymásban. Persze ott ez azért nem fordulna elő, mert a garanciás vétkes biztosítója korrektül letudna mindent helyetted. Az otp garancia csak példa.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

• biga

őstag

válasz Andie #73 üzenetére

Pedig így van. Aktív plusz-nak hívják a szolgáltatást, és kerek 240Ft-ba kerül.

''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'

törölt tag

válasz Andie #117 üzenetére

Ezzel, amit leirtal, nem igazan lehet vitatkozni. Es nem azert mert tele lenne megkredöjelezhetetlen alapigazsagokkal.

• biga

őstag

Nem teljesen ide tartozik, de akkor te hogy oldanád meg a problémát? Azt gondolom elismered, hogy valamiböl finanszírozni kell az infrastruktúrát, az oktatást, az egészségügyet, a hadsereget stb. (na meg a politikusaink pénzéhségét, de ez most nem ide tartozik). Nos akkor valahonnan ki kellene ezeket fizetni. Erre való ugyebár az adó. Nézzük, hogy lehetne ez még igazságosabb, mint a mostani. Szedjünk többet a csórótól, elvégre miért nem tanult, miért nem talált magának zsíros állást stb, és szedjünk keveset a jobban menő rétegtöl, elvégre ők dolgoztak azért, hogy jól menjenek nekik->ezzel lényegében ki is éheztetted a szegényebb réteget, gratulálok (nehogy azt hidd, hogy a nagy többség, aki minimálbérre van bejelentve, az ennél jóval többet kap kézhez). Nézzük a másik variációt: mindenki egyenlően fizet, nem százalékban (hiszen az nem igazságos, mivel akkor ugyebár megint a többet kereső fizet többet), hanem fix összegben. Ez jó eséllyel megint a szegényebb réteget fogja padlóra küldeni. Marad a harmadik variáció, a mostani. Ha tudsz alternatívát, légy szíves terjeszd elő az illetékeseknél, és ha életképes én támogatni foglak. (Mellesleg a mostani honi adórendszerben épp az, hogy nem a sokat kereső fizeti a legnagyobb adóterhet, hanem a középréteg).

De a vitát - bár nem szívesen tenném - ne itt folytassuk, ez nem az a topik.

• biga

őstag

válasz Andie #120 üzenetére

[link] Nos akkor hogy módosítanád a jelenlegi állapotot? (tudom, hogy nem vagy politikus, de ötleted biztosan van).Mondjuk tegyük 30%-ra mindkettőt. Persze ez csak az SZJA, a csóró ember ugyan azt az ÁFA-t fogja megfizetni, mint a gazdagabb réteg. Sőt, ugyan azt az autópályamatricát veszi, ugyan azt a buszjegyet, ugyan azt a vizitdíjat stb. Akkor reálértékben mennyivel lesz több az ő adója, mint a tiéd? Könnyű belátni azért, hogy az egy adókulcs elvben működhetne igazságosabban, de ehhez még nagyon sok dolgot kellene változtatni, különben ilyen anomália fog fellépni, hogy látszólag ugyan az a teher, közben meg a szegény rétegre jóval nagyobb teher fog jutni. Gondolj arra, hogy te is lehetsz még akár ezen alsó réteg tagja (bár természetesen ne adja Isten), és akkor már teljesen más a leányzó fekvése.
    De ezt tényleg ne itt, mert ez nem ide való.

• kano

nagyúr

Az a helyzet, hogy én is huszon éves vagyok és soha nem vonzottak a 600 lovas autók. Mert ami 600 ló és egy huszon éves meg tudja venni az van 600 éves is. Mindíg is azon az elven voltam, hogy legyen egy gyengébb autóm, de az igényes és főleg ne 20 éves legyen. Ezért vettem egy új autót, hitelre.
    De ettől függetlenül meg tudom érteni azokat is akik vágynak arra, hogy ''Janizzanak'' a városban a 20 éves Mergával, ami annyit zabál 100 km-en, mint az autóm Pest és Róma között. Ha nekik ez jól esik, hogy egy roncsban dübörög 1000-el a zene és majd szét esik az autó alattuk, akkor ám legyen. :)
    Egyébként az Allianz az egyik leg kötöszködőbb biztosító. Én jobban szeretem a közepes biztosítókat, mert nem drágák és nem kötnek bele mindenbe. Bár mindenhol vannak kivételek.

• bambano

titán

Nem akarok most veled nagyon vitatkozni, de az áramszolgáltatók nincsenek monopol helyzetben.

• bambano

titán

válasz Andie #124 üzenetére

Figyu, akik barbár módon szoktak elégtételt venni, azoknak nem ez az egyetlen húzása, amelyik sérti a törvényt. Azkonak magyarázhatsz te bármit, de legfőképpen jogot meg erkölcsöt. Szerintem inkább borsószemeket dobálj a falra.

A biztosítás azért van, hogy helytálljon helyetted a biztosító. Ha nem teszi, akkor te lépsz elő, mint felelős. Ha nem teszed, beperelnek.

• kano

nagyúr

válasz Andie #156 üzenetére

Szerinted az éhbérért dolgozó is fizessen 45% adót és aki 500k-t keres az is? No igen, csak ezzel egy probléma van. Összegszerűen tényleg nem egyenlő a befizetett adó, de a sokkal kevesebbet keresőt nagyon megterheli az a 45% SZJA az 500k-t kereső meg csak csettint egyet, hogy de jó volna, ha az is megmaradna nekem.

''Kivánom, hogy viszont te kimaharabb kerülj a felsőbb rétegbe. Sajnos ennek előnye mellett megtapasztalod majd, hogy milyen szar érzés kemény munkával, tanulással, stb megkeresett felsőkategóriás fizetésedből extrán adózni. És akkor te is igy fogod gondolni, mint mi - legalábbis ha hajlandó vagy a tények miatt szemléletet váltani.''
    Képzeld el én is keményen tanultam és dolgozom is, de nem keresek 500k bruttót(pedig 2 diplomám van).

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

• kano

nagyúr

válasz Andie #176 üzenetére

A 100ból meg maradna 50. Ezis dúrva, mert 50böl már megélni sem lehet.
    Na ezért mondom, hogy a kis keresetből élők jobban sarcoltatanak. :)
    Ellenben ha 2 diplomával, kemény melóval nem keresel 500at (vagy közel annyit), akkor ott valamelyik oldalon nagy gond van. És azt is sejtem, hogy nem a te oldaladon...
    Az a probléma, hogy délen lakom(Pécs). Itt pedig a legnagyobb bruttó fizetés a 250k-300k. Most gondolkodom a Pestre költözésről. (Az egyik diplomám info a másik meg egy matematika. Talán az elsővel többet tudok kezdeni, de még ott az angol is amit még csak csak török. Úgyhogy rajtam kívülálló okok miatt(nem lehetett akkor pont angolt tanulni a suliban) talán egy kicsit én is hibás vagyok ebben. Na meg, hogy nem mentem a pécsi Pollackra mérnöknek, de akkor olyan sz*r volt, hogy nem igaz. Így kerültem Szegedre.)
    Tényleg jobb lenne a Fáradt gőzben nyitni egy ilyen topicot.) :R

• viharhozo

addikt

Hát akármennyire is fájó ez a dolog, igy lenne igazságos, vagy arányos.

Maximum az utobbi lehet. Az igazsag meglehetosen relativ fogalom.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

• biga

őstag

Ezt a ''valamikor valamit rosszul csinált. Vagy nem is akart...'' dolgot asszem kibeszéltük privátban. Szerintem mellőzzük, mert nem ettöl függ. Neked szerencséd van, hogy ennyit keresel. Hidd el, hogy az. Ha mindenki téged követne, akkor sokan értenének ahhoz, amit te csinálsz, és akkor te sem ennyit keresnél. De a nagy többség, aki esetleg hasonló dolgot csinál, mint te, az se keres ennyit, jó esetben a felét. (Budapesten kívül is van élet ám! És ott az 500k kereset több mint utópia...) Nem elég pusztán a jó szakértelem, hogy valaki jól keressen, ehhez kell az, hogy iszonyú nagy szerencséje is legyen, és nem utolsó sorban jó helyre szülessen (nem költözhet mindenki Pestre). Ezt el kellene fogadnod. Egyszerűen a mostani helyzetben nem megoldható az, amit ajánlasz (nem részletezem itt újra), még ha egyébként a javaslat elfogadható is lenne.

Egyébként én nagyon örülnék, ha végre Mo. is felnőne ahhoz, mint amival gyakran találkoztam külföldön, hogy az átlagember ha beszélgettünk büszke volt arra, hogy ő mennyit adózik, és hogy ő nem szorul az állam segítségére. Érdekes nézőpont nem? És ha belegondoltok ugye mennyivel normálisabb (optimistább) hozzáállás?

• knajf

senior tag

válasz Andie #55 üzenetére

ez olyan szinten igaz, hogy aki tagadja, az nem KÖZUTAKON vezet :>

a régi rendszerből a megbízhatóságom: http://users.atw.hu/phmegbizhatosag/phtabla.php?nev=knajf

• Panther

HÁZIGAZDA

válasz Andie #196 üzenetére

Nos, az ''ajánlat''-on volt egy ilyen:
    -----------

Az ajánlaton szereplő gépjármű üzembentartója, a 190/2004. (VI.8) Kormányrendelet (továbbiakban: Rendelet) szabályai alapján az alábbi nyilatkozatot teszem:

■ 1. opció) Kijelentem, hogy a mai napot megelőzően két éven belül nem voltam szerződője ugyanezen gépjárműkategóriába tartozó gépjármű felelősségbiztosításnak, így a Rendelet 3.sz.melléklet 6. pontjának (1) bekezdése alapján a rendszerbe ''új belépőnek'' minősülök. Ennek értelmében ''kártörténeti igazolást'' nem csatolok az ajánlatomhoz. Amennyiben a biztosító a későbbiekben ellentétes bizonyítékkal rendelkezne, úgy a Rendelet 3.sz. melléklete 7. pontjának (3) bekezdése alapján szerződésemet köteles visszamenőleges hatállyal M04-es osztályba sorolni.
    ■ 2. opció) Kijelentem, hogy a mai napot megelőzően két éven belül már voltam szerződője ugyanezen gépjárműkategóriába tartozó gépjármű felelősségbiztosításnak, így a Rendelet 3.sz. melléklet 6. pontjának (1) bekezdése alapján nem minősülök a rendszerbe új belépőnek. Tudomásul veszem, hogy amennyiben legkésőbb 90 napon belül nem csatolok ''kártörténeti igazolást'' ajánlatomhoz, úgy a biztosító a Rendelet 3.sz. melléklet 7. pontjának (3) bekezdése alapján szerződésemet köteles visszamenőleges hatállyal M04-es osztályba sorolni.
    ■ 3. opció) A Rendelet 3. sz. melléklet 6. pontjának (6) bekezdése alapján kijelentem, hogy ugyanezen járműkategóriában már rendelkezem érvényes szerződéssel egy másik gépjárműre, és ennek megfelelően ''kártörténeti igazolást'' nem csatolok az ajánlatomhoz. Párhuzamosan üzemeltetett gépjármű rendszáma: □□□□□□. Amennyiben a biztosító a későbbiekben ellentétes bizonyítékkal rendelkezne, úgy a rendelet 3. sz. melléklet 7. pontjának (3) bekezdése alapján szerződésemet köteles visszamenőleges hatállyal M04-es osztályba sorolni.

-----------
    Ebből a háromból lehetett választani, tehát ha még nem volt szerződésed/autód, akkor A00, igazolás nem kell.

[Szerkesztve]

[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]

• Panther

HÁZIGAZDA

válasz Andie #198 üzenetére

Én is remélem. :) Több szerencsét, mint eddig!

[Szerkesztve]

[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés