Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothl
addikt
Ez a tema nekem is mindig irritalja nemileg a csoromet.
Vegul oda jutottam, hogy mindenkinek igaza van, annak is aki jo biztositonal fizet, mert van ra penze es azzal az erzessel akar autoba ulni, hogy ha bajt okoz masnak a sajat hulyesege miatt, azzal nem karositja meg embertarsat, es annak is, aki epp hogy ki tudja nyogni a koklerek dijait, es ugy all hozza, hogy sajna ez van.
Termeszetesen a gazdag kocsogoket akik mindenkire es mindenre magasrol tesznek es gagyi biztositonal vannak csak azert, mert olcso, es ok igazan tojnak mindenre, szoval oket nem szamitom, ilyen emberek mindig voltak vannak es lesznek is.
Nem tudom mi a velemenyetek, de en az allamot tartom felelosnek, mert egy ilyen fontossagu kerdesben mint a biztositas, nem lenne szabad ekkora lazasagnak lennie, ezt bizony torvenyileg kemenyen kellene szabalyozni, es akkor nem fordulhatna elo, hogy egy biztosito egy pinceben uzemeltet egy ''irodat'' es ha fizetni kell akkor azt mondja, hogy nem mert nincs kedvem, en vagyok a biztosito perelj be ha akarsz.
Mert ilyen biztositot en is tudnek uzemeltetni es tuti en lennek a legolcsobb az egesz orszagban.
Azt, hogy nincs megfelelo szabalyozas annak tudom be, hogy a magyar politikai elit tele van bunozokkel, bizniszmenekkel akik mint minden masban, termeszetesen ebben is benne vannak, es ez nekik igy jo, zsirosodnak gazdagodnak ahogyan eddig es ahogyan ezutan is. -
tothl
addikt
Egyebkent nem rossz otlet ez, hogy aki vezet, az fizessen ha kart okoz, illetve a biztositoja fizessen. Ez egy teljesen igazsagos modszer. Persze joggal mondhatja valaki, hogy van jogsim, de nem vezetek, miert is fizetnek ? Ehhez tobbfelekeppen lehetne hozzaallni. Az egyik, hogy mentesulni lehetne a fizetes alol, ha valaki azt mondja, hogy nem vezetek, nincs autom, nem vagyok kockazati tenyezo, nem fizetek. De akkor nem is vezethetne. Ezzel sajnos tobb problema is van, a legfontosabb, hogy akarmikor lehet olyan szituacio, amikor megiscsak vezet, hiszen van jogsija es a helyzet ugy kivanja. Marpedig ekkor oneki nem lenne biztositasa. Az is problema, hogy igy nem lehetne kalkulalni a befolyo penzekkel, tehat a tobbiek biztositasi osszege is eleg bizonytalan lenne. Hagyjuk is ezt az egeszet,mert tul sok minden problema merul fol.
Induljunk inkabb ki abbol, hogy a jogositvany nemcsak azt jelenti, hogy tok jo vezethetek jarmuvet, hanem felelosseget is jelent, megpedig nem is kicsit. Fizessen csak mindenki, akinek van jogositvanya. Ilyen modon a biztositasi osszegek is toredekukre csokkennenek igazan nem jelentenenek senkinek sem problemat. Arrol nem is beszelve, hogy fizetunk minden vacakert havonta, joval tobbet, mint ezert kellene, eleg ha csak mondjuk a kabelTV dijat emlitem.
Sosem fog senki belemenni egy ilyen rendszerbe, de en vevo lennek ra peldaul... -
tothl
addikt
Ez is egy igazsag, termeszetesen, de egy ilyen hordereju kerdesben ugy erzem szabalyzas kell, a kotelezo attol kotelezo, hogy az emberek, akkora kart tudnak okozni 1 tizedmasodperc alatt, ami miatt akar minden vagyonukat is elveszithetnek. Ilyen iranyu kepzettseg hijan legalabbis ugy gondolom ezert vezettek be egyaltalan nemcsak nalunk, hanem a vilagon mindenhol. Marpedig ha ezt nezzuk, hogy van egy kotelezo rendszer ami azert jott letre, hogy az embereket megvedjuk a sajat hulyeseguktol, akkor ezt a rendszert mukodtetni is kell, hogy megfeleljen annak a celnak amiert letrejott. Marpedig jelen helyzet szerint nem felel meg.
Nekem idaig ket karom volt. 1x egy baratom osszetorte az automat, o ment egyenesen, szembol elekanyarodtak, lampas keresztezodes. A vegeredmeny az lett, hogy a lampa volt a hibas, a kotelezok nem foglalkoztak a kerdessel, es mindenki fizette a sajat karat.
Annak ellenere, hogy a lampa is a kozlekedes resztvevoje, es logikai alapon a lampa uzemeltetojenek is kellene lennie biztositasanak, ilyen esetekre. A vegzesem egyertelmuen a lampa uzemeltetojet mondja ki hibasnak. Ez mondjuk engem nem vigasztal, felesben fizettuk a karomat, fel millios nagysagrendben, es nagyon boldogtalan voltam, erre sporoltam fel evig. Meg kellett volna vedenia a rendszernek, de nem tette.
A masodik karom ugy jott letre, hogy egy ROMAN teherautos megfodult a kis utcaban, ahol en parkolatm, es a hatso keresztvasaval sikerult behorpasztania a bal oldali ajtomat.
A Roman sofor bement a kozeli ajtokon, megkereste hol dolgozom, elismerte a felelosseget. Az en biztositom az Allianz, es az ove is, csak Romaniaban.
1 honapon belul korrektul ki volt fizetve a karom mindenfele anyazas es osszevissza telefonalgatas nelkul. Ez volt az az eset, amikor minden mukodott.
De ha egy KOBE-s lett volna az ellenfel, szerintem meg mindig varnam a penzeket, ahogy olvasom a forumokon. -
tothl
addikt
Egyebkent en nem segitseget kerek az allamtol felreertes van. Azt varom, hogy egy kotelezo biztositasi rendszerben hatekonyan szabalyozza a piacon levo cegek mukodeset, hogy a rendszer jol mukodjon.
-
tothl
addikt
Na de onnantol kezdbe, hogy kotelezoen eloirt, mar nem teljesen maganszfera, hanem egy olyan biztositasi rendszer, amelyet az allam irt elo, es magancegek es maganszemelyek a szereploi. Azert egy olyan szabalyrendszert mindenfelekeppen elvarnek, ami csak a megfelelo normak szerint mukodo biztositok jelenletet engedelyezne.
Felolem hivhatjak akar Pittypang Bt.-nek is, ha MUKODIK, es nem csak a penzt szedi be.
Egy ilyen rendszernek az lenne a lenyege, hogy hasonlo karokra hasonlo osszegek keruljenek kifizetesre, kotelezo jelleggel, hogy ne legyen kara egy artatlan embernek a masik hibajabol. Ez nem egeszen olyan, mint egy lakasbiztositas, amibol ha a sajat erdekedben jot kotsz, akkor megveded magad. Ha nem, akkor nem. Ott nincs is szukseg akkora szabalyzasra. Amelyik bizti nem fizet, az ehenhal. A kotelezo biztositas teljesen mas jellegu, ez eleg nyilvanvalo.
Lehet, hogy nem gondolkodunk egyforman, en minimalisan ezt varom egy ilyen rendszertol. Reszemrol ehhez tul sokat mar nem tudok hozzatenni........ -
tothl
addikt
A velemenyem az, hogy akarmennyiert is szolgaltatnanak a nagyok, a KOBE es a hasonlok mindig alamennenek, mert lenyeg hogy legyen ugyfel, jojjon a penz. A penz pedig mindig eleg, amig senki nem keri szamon, hogy miert nem fizetik ki amit ki kell, es amig az allam ezt igy tok jonak latja, hogy a biztosito amelyik azert van, hogy fizessen nem fizet, a karokozo pedig nem kerheto szamon, hiszen ezert van a rendszer.
De lehet, hogy en vagyok tok hulye es nem ertek az egeszhez es teljesen kifordult a gondolkodasom. Vagy nem tudom, vagy mindketto, vagy egyik sem, meg kulonben is. -
tothl
addikt
Persze, de a kotelezo biztositas mint olyan szerintem jellegebol adodoan tokeletes kivetelt kepez. Mit er az olyan kotelezo biztosito rendszer, amelyben vannak biztositok, amelyek jol mukodnek es vannak amelyek nem ? Alapveto ellentmondas.
Ilyen alapon akkor felejtsuk el az egeszet, mert ha az a letesitmeny amelyik azert van, hogy kifizesse az altalam okozott kart, nem teszi ezt, akkor a karosult, teljesen jogosan kerheti azt szamon rajtam. A torveny ezt jelenleg nem teszi lehetove, gagyi biztositokat viszont hagy mukodni. Hol itt a rendszer ?
Legyen arharc, versenyezzenek csak, de a normalis mukodesre azert kotelezni kellen oket, nem ? -
tothl
addikt
En ertem ezt, ezert is irtam a lakasbiztositast mint temat. Csak ugy erzem a kotelezo felelossegbiztositas egy egeszen mas alapokon nyugvo rendszer ami teljesen maskepp mukodik. Milyen biztositas az, amikor a kar kovetkezmenyei nem teged erintenek hanem azt, akinek okoztad ? Miert aldoznal arra, hogy megvedj valakit, akinek lehet sohasem okozol kart, es kulonbenis, ha megis megtortenik senki sem keri RAJTAD szamon. Nyilvan amig megteheted es nem tartod fontosnak a masik sorsat, a legolcsobbat fizeted, es nem erdekel az egesz. Nincs minosegerzet. Az a minoseg, ha olcso, hisz teged egyedul ez erint. Na az mar minosegerzet lenne, ha nem fizet a biztositod es egy X5os BMW osszetorese utan lefoglalnak a hazadat teged pedig csaladoddal egyutt kikoltoztetnenek egy munkasszallora es mivel meg ez sem fedezne a kart, amig elsz ezt torlesztened havi reszletekben. No igen igy eleg hamar megtisztulna a piac, nem ?
Csak peldat irtam, nehogy magadra vedd. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest