Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:12:58

LOGOUT.hu

Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15401) Nestor16 válasza dsjk (#15400) üzenetére


Nestor16
senior tag

Akkor nincs egy olyan menüpont a telón, hogy gyári beállítások visszaállítása? :U

Üdv, Dávid

(#15402) mttssz válasza Nestor16 (#15401) üzenetére


mttssz
senior tag

Torolt dolgokat az sem hozza vissza, csak csinal egy /data wipeot.

(#15403) vadkörte válasza dsjk (#15400) üzenetére


vadkörte
addikt

Inkább valami kissebbet. A G700-nál se a gyári, se a Custom recovery nem kezeli a Class10-es 8GB-s sd-m. Kellett vennem egy Class4-es 2GB-ost a ROM flasheléshez.

Üdv. V. Körte

(#15404) 0xmilan válasza dsjk (#15400) üzenetére


0xmilan
addikt

Ez elvileg a B173 /system partíciója. Nem garantálom, hogy kompatibilis a B196-al. Az app mappából keresd ki, ami neked kell és másold be egy root fájlkezelővel a telefonod /system/app/ könyvtárába. Figyelj, hogy a bemásolt fájlok jogai megegyezzenek a már ott lévő fájlok jogaival - rw.r.r. Egy reboot után talán működni fog.

(#15405) dsjk


dsjk
csendes tag

Nagyon köszönöm a segítségeteket.
Végülis tényleg másik microSD kártya kellett, de ez nekem már varázslat, hogy miért.
:R :R :R

Okos pilóta alagútban nem katapultál.

(#15406) descence


descence
tag

Srácok, sikerült :D Annyi volt a baja (nálam), hogy ugye előjött a sárga ki hűromszög a windowsban. Na, gondoltam egyet, letöröltem a drivert, majd újra rádugtam a telőt. Na innentől hiba nélkül működött. Akódot pedig a DC-unlocker-ből olvastam ki (bevált az is :D ). Most jöhet a két zip (systemui, értesítési ikonok) flashelése :)

(#15407) descence válasza descence (#15406) üzenetére


descence
tag

(kicsúsztam a szerkesztési időből, bocsánat :S)

Valaki tudná nekem linkelni azt a zip-et, amivel vissza tudom varázsolni az értesítési sáv ikonjait? Már feltúrtam érte a fórumot, de nem találom :S :S

(#15408) descence válasza descence (#15407) üzenetére


descence
tag

Amiket leírtam, időközben rájöttem, hol tudom megtalálni....

[ Szerkesztve ]

(#15409) descence


descence
tag

Tessék beleírni az összefoglalóba, hogy a twrp-s vendor ikon visszaállítás (nem biztos, hogy mindenkinél) komplett rendszer visszaállítást eredményez (gyári értékekre...). Szóval aki belevág, mentsen előtte.....

(#15410) vadkörte


vadkörte
addikt

Első tapasztalatok a kicsikéről:

A napokban kipróbáltam pár ROM-ot a SlimKat mellett. Ki tudja hátha alapon. Természetesen TWRP mentéssel a tarsolyban.

MIUI. A következő telefonom nagy valószínűséggel Xiaomi lesz! IMÁDOM a MIUI-t! De NEM az Y300-on... :(
A telepítésig OK. A folyamat közepesen gyors, Valami minimál GApps-ot már tartalmaz Belakva kizárólag Performance profillal használható. Úgy ahogy. Mert még így is laggol, mint az állat. Go to Recycle Bin :(

AOSP MOD. A kis piszok felcseréli a belső és a külső tárhelyet. Igen tudom, hogy volt már róla szó, csak a telepítés előtt vissza kellett volna olvasni.
A második telepítés már módosított build.prop-al zajlott. A telepítés gyorsan lefut, ebben is van valami kigyomlált GApps. Belakva minden szép és jó, de menet közben megmagyarázhatatlan okból elkezdett intenzíven laggolni. Az újraindítás nem segített, a használhatatlanságig belassult. A végén a leállítás is kb. 5 percig tartott.
Remélem csak egy helyen kellett átírni az external/internal SD-t, mert ha nem, akkor ez okozhatta a galibát(?).
Go to Recycle Bin

SlimKat. Érződik, hogy a 4.4.4 kicsit sok az Y300-nak, de becsülettel helytáll. Gyorsan felmegy, GApps- nincs benne, de a Lite-tól a Full-ig válogathatunk a SlimKat oldaláról. Tapasztalatból mondom elég a Lite is, hisz a Play-ről azt telepítünk amit akarunk.
Nagyon kellemes, gyors, stabil, nem csócsálja (annyira) az akkut, a memóriát viszont szereti. Általában 80-120 MB RAM-om szabad. (Seeder-rel és Greenify-jal)
A GPS, kocsiban, adatkapcsolat NÉLKÜL(!) is 5, azaz ÖT másodperc alatt 7 kicsi szőrös föld körül keringő állatkát - gyk. műhód - talált és menet közben is tartotta a jelet stabilan. Hamarosan a pontosságát is tesztelem GPX rögzítéssel.
Ma 4,5 órányi aktív GPS-es nyüstöléssel - bicajozás + RunStatic - teszteltem. Végig dolgozott becsütlettel és 1 s-es mintavételezéssel. Kicsit melegedett a biciklis tokban, de nem volt vészes, kb. kézmeleg volt a hátsó burkolat.
A kijelző még erős napsütésben is olvasható, az automatikus fényerőszabályozás elég tág határok között ls elég apró lépésközökkel dolgozik.

Részemről a SlimKat egy vállalható kompromisszum. Ha nem lenne az Y300 mellett egy 5"-os telefonom, a mindennapokban is simán együtt tudnék élni a Huawei kicsit koros üdvöskéjével.

[ Szerkesztve ]

Üdv. V. Körte

(#15411) mttssz válasza vadkörte (#15410) üzenetére


mttssz
senior tag

AOSP laggolasahoz: valoszinuleg az SD readahead tweak okozta, amihez feljebb linkeltem a removert.

(#15412) vadkörte válasza mttssz (#15411) üzenetére


vadkörte
addikt

Lehet. Sőt biztos. Mint írtam vissza kellett volna kicsit olvasni.
Ha valakit zavar - engem személy szerint irritált - az external/internal SD felcserélése, az a build.prpo mod-dal orvosolható. Ha az általad említett tweak eltávolításával megoldódik az AOSP laggolása egy kiváló ROM-ra tehet szert. Aki vállalja a kis belenyúlást.

Üdv. V. Körte

(#15413) mttssz válasza vadkörte (#15412) üzenetére


mttssz
senior tag

A külső-belső azért van így, mert a gyáriban meg az AOSP 4.1-ben is így van, a readahead meg el lesz távolítva a következő frissítéssel el lesz távolítva, úgyhogy nem lesz vele több gond.

(#15414) Simi37


Simi37
őstag

ÖÖÖÖÖÖÖÖÖ...mi ez a ROM dolog? Nekem ilyen telóm van és eddig csak játék topicokban (és ASUS laptop) írogattam és olvasgattam. Most itt egy ilyet kiszűrtem "xy rommal néhány appal olyan gyors mint a gyári üres". Hát nekem k**** lassú már. Ez tud rajta segíteni? Adatvesztéssel jár? Egy kis összefoglalót tudna írni vki? Érdekel a dolog csak még nem vagyok vele tisztában h mi is ez... :( :DDD Még annyi h üresjáratban van 50MB szabad RAM lehet ezellen tenni vmit?

[ Szerkesztve ]

Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula

(#15415) mttssz válasza Simi37 (#15414) üzenetére


mttssz
senior tag

"Egy kis összefoglalót tudna írni vki?"

Mar megtette valaki, ott van fenn.

(#15416) szoszo1973


szoszo1973
aktív tag

Sziasztok!

Felraktam a slimkat romot elég jó, egy hibája van, az FM rádióban nem lehet állítani a hangerőt. Ez gyári bug? Vagy nálam van valami?
Még egy kérdés: Jelez a teló, hogy van ota frissítés. A kérdés, hogy ha ráengedem a telóra akkor minden adat elvész?

Köszönöm előre is! :R :R :R

Az a fázis amelyik ráz is!

(#15417) Nestor16 válasza szoszo1973 (#15416) üzenetére


Nestor16
senior tag

Nemrég voltam én is a frissítéses dilemmába, itt topikban is és akár wipe nélkül is fel lehet tenni (egy biztonsági mentés legyen azért), de én szakszerű wipe mellett csináltam és úgy is maradt minden :)

Üdv, Dávid

(#15418) gbal65


gbal65
aktív tag

Pár napja nyúzom a SlimKat ROMot. Eddig semmi ördöngős hibàba nem futottam, mint CM10.1-nél. 3D-s jàtékokat jól viszi, nincs velük gond. Gyàri lejàtszó fapadas, mint a régi 2.2-es Droidnal. Walkmant hasznàlom lejàtszàsra, jobban megàllja a helyét. Nova launcher elég smoothnak hat. Akkumlàtoridőt nàlam kitolta a rendszer+chill360 kernel pàros a BlackRom+cexstel v0.62-höz képest. Először féltem, hogy kiforratlan ez a 4.4, közben teljesen stabil. Gondoltam megosztom a véleményem a Romról, ha valaki Rom telepítès előtt àllna, akkor hasznos legyen szàmàra.

iPod Touch 6. gen., 10.2 <<>>DIY 2x50W Bipolar Transistor AMP w. Infinity Alpha 5 speakers

(#15419) szoszo1973 válasza gbal65 (#15418) üzenetére


szoszo1973
aktív tag

Felraktam az ota frissítést. Megmaradt mindenem. Viszont az fm-rádión továbbra sem lehet állítani a hangerőt.

Valaki tud egy telepíthető fm-rádió alkalmazást erre a romra?

Köszönöm! :R :R :R

Az a fázis amelyik ráz is!

(#15420) - = Zk = -


- = Zk = -
félisten

sziasztok

használ itt közületek vki AirDroidot ilyen telóval?!...
lenne pár kérdésem :W

" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra

(#15421) istvan47


istvan47
senior tag

sziasztok!

tudna nekem valaki segíteni,hogy a b209-est mivel tudnám root-olni? :U

( ͡° ͜ʖ ͡°) Iphone 13. つ ◕_◕ ༽つ

(#15422) mttssz válasza - = Zk = - (#15420) üzenetére


mttssz
senior tag

En igen.

istvan47: szerintem ugyanannak a modszernek mukodnie kene mint amit a tobbihez is irnak az osszefoglaloban. Ha nem, rakd fel az AOSP MODot, az is B209, csak a felesleges crapware nelkul.

[ Szerkesztve ]

(#15423) nyisziati válasza Simi37 (#15414) üzenetére


nyisziati
veterán

Hali! Na akkor sokadszorra is leírom a dolgot. :)) /elnézést azoktól, akik már unják a témát/
.
Szóval: a sok app sok memóriát zabál. Mivel a gyári rom kb. 150-170 mega szabad helyet hagy bekapcs után, ezért ha 5-10 appot felraksz, akkor lényegében kifogyhatsz a memóriából. Pláne, ha a Facebook is köztük van, a Messengerrel együtt az 100 megát simán elvisz. De nekem a Skype és a Viber is zabál 40-40-et, ami szintén nem kevés. Ha pedig kevés a RAM, akkor szinte "megáll" a rendszer, annyit kell lapozgatnia a memóriát.
.
MEGOLDÁS: plusz memóriát a népnek! Illetve a gépnek. Fizikailag nincs ilyen lehetőség, mint PC-ken, ezért az egyetlen megoldás, ha az SD kártyáról "csípünk" le. Ezt a módszert hívják swapolásnak. Elvileg elég lenne root jog hozzá, sajnos azonban a Huawei Y300 kernele NEM támogatja a swapot, ezért kénytelenek vagyunk kernelt (rendszermagot) is cserélni.
.
Ezekhez pedig rootolás és bootloader nyitás is kell. Vagyis végigköveted az összefoglalóban leírt lépéseket és felteszel egy új kernelt (plusz ekkor már egy új romot is érdemes, de nem feltétele a swapnak).
.
Ezután lehet felrakni a swappert (én a memory swap for rootot használom). Beállítod és kész (ha minden jól ment). Nem árt ellenőrizni is, hogy tényleg működik-e, ezért a memoryinfo-swapcheckkel meg szoktam nézni, tényleg működik-e.
.
Kb. egy szabad hétvége alatt kivitelezhető egyébként a folyamat (néhány megakadást-segítségkérést figyelembevéve). Persze ha minden elsőre megy, 3-4 óra is elég.
.
Ja és előtte érdemes a Beállításokban bekapcsolni a Biztonsági mentés és visszaállítás menüpont alatt az Adatok biztonsági mentése és Automatikus helyreállítás menüpontokat. Ezt egy nappal előtte célszerű megtenni, hogy a háttérben szépen felrakja a Google fiókod alá a cuccaidat, mert így az új rom telepítése után automatikusan visszatölti a használt appjaidat, WIFI jelszót, egyéb beállításokat.

(#15424) MrYoniko


MrYoniko
aktív tag

Sziasztok.

Van egy olyan problémám, hogy annó ROOT-oltam a telóm (gyk: Y300), System Tuner-en kívül más nem is nagyon ment, azon is csak a memóriát állítottam át normalról agressívre.
Sokszor toltam neki rendszerből helyreállítást, és ment is szépen, viszont tegnap kíváncsi voltam mi lesz ha recovery-ből tolom ugyanezt, az eredménye az lett hogy újra is rakta, ment szépen, viszont ma mikor bekapcsolom már csak a sim kártya kódjáig jut el, és utánna újraindul...
Próbáltam már párszor a recovery-t, de nem változott a helyzet, szal ötleteket kérnék mit lehetne kezdeni vele.

U.I.: BL nyitás nélkül rootoltam, szal még a gyorsboot is bekapcsolva maradt.
Minden hasznos választ előre is köszönök.

Az én haragom drága méreg, nemes vadat illet, nem hitvány férget! ------------------------------------------------------------------- https://www.twitch.tv/mryoniko ------------------------------------------------------------------https://www.youtube.com/user/TheMrYoniko

(#15425) mttssz válasza MrYoniko (#15424) üzenetére


mttssz
senior tag

Probalj wipeolni, vagy rakj az SD-re valami romot aztan flasheld.

(#15426) MrYoniko


MrYoniko
aktív tag

Wipe-olást próbáltam már párszor a recovery-ből, az SD-zéshez meg nem nagyon értek, de megpróbálkozok...

U.I.: írtam neked privit

[ Szerkesztve ]

Az én haragom drága méreg, nemes vadat illet, nem hitvány férget! ------------------------------------------------------------------- https://www.twitch.tv/mryoniko ------------------------------------------------------------------https://www.youtube.com/user/TheMrYoniko

(#15427) MrYoniko


MrYoniko
aktív tag

Wipe-olás nem segít, TWRP nélkül meg egy romot se fogad el, esetleg lehet hogy az SD kártyával van gond (8GB class10) mert fentebb olvastam hogy valakinek hasonló baja volt...

Az én haragom drága méreg, nemes vadat illet, nem hitvány férget! ------------------------------------------------------------------- https://www.twitch.tv/mryoniko ------------------------------------------------------------------https://www.youtube.com/user/TheMrYoniko

(#15428) lacka01


lacka01
csendes tag

Sziasztok. Tudna valaki linkelni 1 olyan appot, ami értesítés esetén(nem fogadott hívás, SMS, FB, Messenger, stb) a vakut is használja ugyanúgy mint az előlapi LED-et.

Honor 7 Mystery Grey & Huawei Ascend G620S & Huawei Ascend Y300 & Nokia Lumia 800 Cyan

(#15429) MrYoniko válasza lacka01 (#15428) üzenetére


MrYoniko
aktív tag

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.manzy.flashnotification&hl=hu

elvileg, de nem tudom tesztelni, mert a sajátom megadta magát, de nem ettől...

Az én haragom drága méreg, nemes vadat illet, nem hitvány férget! ------------------------------------------------------------------- https://www.twitch.tv/mryoniko ------------------------------------------------------------------https://www.youtube.com/user/TheMrYoniko

(#15430) vadkörte válasza MrYoniko (#15427) üzenetére


vadkörte
addikt

Előre szólok, hogy Huawei Y300 betegeskedő lelkének borogatásában annyira nem vagyok jártas!

Esetleg megoldás lehet a problémádra, hogy egy gyári ROM-ot felteszel dload-dal.

Ha TWRP van rajt az gond lehet(!), de nem biztos. A fő telefonomnál - Huawei G700-U00 - dload-dal csak a gyári Recowery-vel lehet flash-elni, custom Recowery-vel nem. Szerencsére az Y300 még nem fosott ennyire maga alá, hogy ki kelljen ezt próbálnom.
Ha nem megy TWRP-vel, de a PC-d még felismeri, parancssorból - ahogy boatloader-t kell nyitni és root-olni kell - esetleg vissza lehet tenni a gyári Rwcowery-t, hogy dload-dal flash-elhesd.
A flash-eléshez én inkább valami lassabb, 1-2GB-os SD-t javaslok.

[ Szerkesztve ]

Üdv. V. Körte

(#15431) MrYoniko válasza vadkörte (#15430) üzenetére


MrYoniko
aktív tag

Csak annyi a bajom hogy annó mikor rootoltam nem raktam TWRP-t fel, így korlátozottak a lehetőségeim nagyon...

Ha simán kapcsolom be akkor folyamat újraindul, mikor a sim kódot kérné
Ha hangerő fel és le nyomva tartva van, akkor lila kijelző
Ha hangerő le nyomva tartva akkor meg csak a Huawei Ascend Y300-at írja ki, de 5 perc után sincs semmi.
Csak a Recovery érhető el (hangerő fel és bekapcs gomb)
Azon belül meg:
-reboot system now
-apply update from sdcard
-wipe data/factory reset
-wipe cashe partition
-touchsreen firmware update
-apply update from ADB

Szal ennyiből tudok gazdálkodni.

Most egy B199-es dload-ot szedek le, gondolom teljes ROM, mert 640MB...
A PC még felismeri, de csak azt a részét, amin a "Handset WinDriver.exe" van, a teló gyökerét meg csak jelzi, de semmi mást nem tudok kezdeni vele.
Marad a parancssoros megoldás, de a fenti leírás nekem kevés hozzá, vagy csak szimplán hülye vagyok...

U.I: flashelést utána 4GB Class 4-es kártyával próbáltam, lila kijelző ugyancsak...

Az én haragom drága méreg, nemes vadat illet, nem hitvány férget! ------------------------------------------------------------------- https://www.twitch.tv/mryoniko ------------------------------------------------------------------https://www.youtube.com/user/TheMrYoniko

(#15432) Nestor16 válasza MrYoniko (#15431) üzenetére


Nestor16
senior tag

Nekem flashelés után is ilyen recovery jött be. Új recoveryt tettem rá (install zip), majd ROM telepítés az összefoglaló szerint.

Üdv, Dávid

(#15433) vadkörte válasza MrYoniko (#15431) üzenetére


vadkörte
addikt

Nem baj, ha nincs TWRP, a dload-hoz nem is feltétlenül szükséges.
A B199 tuti teljes ROM! HA lejött a ZIP file-ban van egy dload mappa, benne egy UPDATE.APP állomány.
Másold a dload mappát a benne lévő állománnyal együtt egy üres SD (legjobb, ha előtte le is formázod) gyökerébe és a telefon összes gombját kb. 15s-ig nyomva tartva indítsd el (először a power-t engedd el). Ezzel el kel(ene) indulni a Softwer Update Mode-nak.
Ha nem indul, akku ki, kicsit vár, akku vissza, összes nyomógomb benyom, majd engedd el először a power-t, majd a hangerő le-t, a hangerő fel-t nyomd még kicsit tovább. Így nagy eséllyel bejön a menü. Ha elindul, automatikusan le kell futnia a frissítési folyamatnak.

Amúgy ez a letöltött ZIP file-ban is benn van egy PDF-ben. :)

Üdv. V. Körte

(#15434) MrYoniko válasza vadkörte (#15433) üzenetére


MrYoniko
aktív tag

Leszdve, felmásolva, próbálkozva, folyamatos lila kijelző... :S

Marad a TWRP, ha lehet recoveryből telepíteni úgy, hogy usb debug mód nincs bekapcsolva...

Az én haragom drága méreg, nemes vadat illet, nem hitvány férget! ------------------------------------------------------------------- https://www.twitch.tv/mryoniko ------------------------------------------------------------------https://www.youtube.com/user/TheMrYoniko

(#15435) vadkörte válasza MrYoniko (#15434) üzenetére


vadkörte
addikt

Ehhez már a többi rutinosabb Y300 júzer kell.

Vagy pedig Bootloader-t nyitni, felimádkozni valahogy egy TWRP-t - talán még lehet - és egy Custom ROM-mal rövidrezárni a hisztijét.

[ Szerkesztve ]

Üdv. V. Körte

(#15436) MrYoniko


MrYoniko
aktív tag

Na sikerült keríteni egy régi 1 GB sd kártyát, rá a fentebbi leírásban szereplő pár megás dload mappa, azzal már lefutott rendesen, nem lila kijelzővel.

Viszont az újraindulási hiba megmaradt, szal próbáljam meg a B199-et felrakni?

Az én haragom drága méreg, nemes vadat illet, nem hitvány férget! ------------------------------------------------------------------- https://www.twitch.tv/mryoniko ------------------------------------------------------------------https://www.youtube.com/user/TheMrYoniko

(#15437) v.attis


v.attis
őstag

Az gáz, ha a belső SD-re swappelek? Gőzöm sincs hány klasszos a kártyám meg a belső esdét nem is használom semmire.

(#15438) Nestor16 válasza v.attis (#15437) üzenetére


Nestor16
senior tag

Nem, nekem is azon volt, amíg működött... :D

Üdv, Dávid

(#15439) nyisziati válasza v.attis (#15437) üzenetére


nyisziati
veterán

Én úgy hallottam, hogy intenzív használat mellett viszonylag hamar (pár hónap alatt) kinyírja.

(#15440) MrYoniko válasza vadkörte (#15433) üzenetére


MrYoniko
aktív tag

Na sd kártya formázás megoldotta az update-elést.
Végigfutott szépen a B199 telepítése, de a probléma szerintem ugyancsak megmaradt.

Kérdésem: lehet még kezdeni így is vele valamit, vagy használjam hamusnak/vagdalódeszkának?

Úgy néz ki sikerült a dolog, kérdésem már csak az, hogy gyorsba rakjak-e rá TWRP-t, mert mókolni mindenképp akarok, kell a swamp, valamint melyik rom + kernel a legstabilabb rá, igen játszani is akarok rólla... :D

Ja és köszi mindenkinek, aki eddig segített ezzel-azzal :D

Az én haragom drága méreg, nemes vadat illet, nem hitvány férget! ------------------------------------------------------------------- https://www.twitch.tv/mryoniko ------------------------------------------------------------------https://www.youtube.com/user/TheMrYoniko

(#15441) v.attis válasza nyisziati (#15439) üzenetére


v.attis
őstag

Külsőt nem nyírja ki?

(#15442) nyisziati válasza v.attis (#15441) üzenetére


nyisziati
veterán

Valszeg azt is, de azt nem a telefonnal együtt kell cserélni. :D

(#15443) v.attis válasza nyisziati (#15442) üzenetére


v.attis
őstag

Aha. A céges adatok, fotók, dokumentumok meg hadd vesszenek. Ez akkor nem pálya...

(#15444) mttssz válasza v.attis (#15443) üzenetére


mttssz
senior tag

GravityBoxban beallitottam atlatszo statusbart, de mikor lepnek be valami appba akkor egy kicsit "gondolkodik" a telefon, es egy ideig meg atlatszo de alatta mar ott van az app feher szutyka, es elegge csunya/idegesito. Van valakinek otlete hogy mivel tudom kicsit megsegiteni? AOSP + CeXstel 0.62 van fenn.

Nem valasz akart lenni.

[ Szerkesztve ]

(#15445) nyisziati válasza v.attis (#15443) üzenetére


nyisziati
veterán

Nah, nah. Lassabban.
.
Először is: érzékeny adatokról nyilván érdemes biztonsági másolatot készíteni.
Másodszor: ha be van kapcsolva a Google+ alatt a képfeltöltés, akkor a Google drive-ra automatikusan feltölti a képeidet, videókat. Persze ehhez a Drive appot is fel kell rakni. Azt is be tudod állítani, hogy csak wifivel töltse fel, vagy mobilnettel is, ha bőven el vagy eresztve.
Harmadszor: általában egy kártya nem egyik pillanatról a másikra megy tönkre, annak vannak előjelei. Legalábbis az általam tapasztalt esetekben (régebben) volt. És általában egy kártyaolvasóval akkor is hozzá lehetett még férni a tartalomhoz. Úgyhogy nem eszik olyan forrón a kását, nem halálugrás a swap használata.

(#15446) v.attis válasza nyisziati (#15445) üzenetére


v.attis
őstag

De biztos? De tuti? :DD

Valami bekavart, vagy a cextel kernel, vagy nemtommi, mert leállt az automatikus fényerő. Most vissza tettem a mentésem és megy.
Ja meg nem is swapolt automatikusan a kártyáról. Indítás után újra be kellett kapcsolni. De a belső SD-ről meg indítás után is swapolt.

(#15447) 0xmilan válasza mttssz (#15444) üzenetére


0xmilan
addikt

Ugyanígy van nálam is minden, de nem tudom mit értesz pontosan fehér szutyok alatt. Ha fekete az app háttere alapból, akkor egyből betolja az átlátszó helyére a feketét, de ha fehér- pl névjegyzék, vagy üzenetek - , akkor az átlátszó átugrik egy tizedmásodpercre fehérre ás csak utána feketére. Ezt szerintem csak az oldaná meg, ha az érintett .apk-k is át lennének írva. Talán H3ROS megcsinálja az Android L témát, de szerintem nem sok rá az esély, mert már új telefon vásárlását tervezgeti.

(#15448) mttssz válasza 0xmilan (#15447) üzenetére


mttssz
senior tag

Épp az a baj hogy az a pár tizedmásodperc nem mindig annyi, és a fehér ikonok a fehér háttérrel nem is látszanak kb 1-1,5 másodpercig. Keresek rá valami xposed modult, hátha..

(#15449) kaposznyak


kaposznyak
aktív tag

Sziasztok.

Kérdésem:
Hogyan lehetne fülesen keresztül nagyobb hangerőt kicsalni (vonaton nem hallom a filmet)? Elméletileg a maximumon van.

(#15450) nyisziati válasza v.attis (#15446) üzenetére


nyisziati
veterán

Számítástechnikában (és telekommunikációban) semmi sem biztos, főleg a 8 bites gépek utáni időszakban. Utoljára kb. akkor lehetett tervezni fixen egy rendszerre (bár már akkor is volt kockázat, csak a maihoz képest elenyésző).
.
A swapolás nem mindig indul automatikusan, kb. 30% az esélye, hogy kézzel kell indítani, ezért is javallott a swapcheck. Szerintem inkább ezt favorizáld, ne rakd kényelmi szempontok miatt a belsőre. Kerüljük a felesleges kockázatot, mégha ez pluszmunkával jár is. Olcsóbb, mint félévente telót cserélni. Nem is beszélve a sok bosszúságról, újratelepítésről, adatmentésről, belakásról stb.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.