- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- kraftxld: Untappd lista
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xero
nagyúr
Maradjunk annyiban, hogy az OS X Unix like rendszer és egy kis utánajárással pár dologtól eltekintve maradéktalanul képes Unix módjára viselkedni. Ha csak a shell-t nézem nem nagyon érzem a különbséget OS X és Aix között! Olyasmi lehet zavaró, mint a hfs+, vagy a gcc 1-2 marhasága és a home-user mappa katyvasz. Nekem is mind a mai napig van egy külön home mappám is, mivel sok régi scriptemet túl macera lenne variálni! Pythont is érdemes kicsit variálni (macports-ból telepíteni), mert biza nem teljes értékű a cucc.
Azt egyébként pont letojom, hogy ki hogy van a shell-el, tudom sokan úgy vannak vele mint Makó Jeruzsálemmel, de ettől még egy bivalyerős eszköz annak a kezében aki tudja használni. A dolog ott nyer szépséget, hogy a problémákat lehet orvosolni Windows módon egy-egy segédprogrammal, de bármikor elő tudja venni a kicsit is kompetensebb ember a jól megszokott Terminal-t és máris barangolhat a rendszer lelki világában akár csak egy linux distronal! Régebben ppc-s korszakban még bitangabb dolgokat lehetett művelni az open firmware-el, de ez már tényleg nagyon OFF.
A másik, hogy önmagát nem szemeteli tele annyira a rendszer, ahogy azt teszik a MS termékek, persze ha feltepeítünk mindent a vakvilágba és 5 böngészővel éljük minden napjainkat, nyilván nem tesz jót neki. De egy hétköznapi user jelentős lassulást nem fog tapasztalni belátható időn belül!A linkelt blog bejegyzés utolsó hozzászólását nézd meg!
(#78) moonman : Pontosan!
Ezért is mondtam, van akinek (mint pl nekem) ez érv lehet!
-
Xero
nagyúr
Nem kezdek bele vitába, mivel az utolsó bekezdéseddel egyetértek, de az elsővel vitatkoznék.
Ugyan olyan műveletsor elvégzésére, lényegesen több hasznos eleme van az OS X-nek mint a Win7-nek számomra! Egy image processing-ben egyértelmű taktikai előny az exposé, vagy a globális színprofil kezelés. Fejlesztés során szintén előnyös, hogy ez az egy gép az amivel minden consumer OS-en tesztelhetek. Hétköznapokban megnyugtató a tudat, hogy egy bsd van a motorháztető alatt, amivel ha bármi galiba van shell-ből pillanatok alatt helyre lehet pofozni, ráadásul a szűk körű elterjedtségből fakadóan egy lehetséges vírus vagy egyéb nem kívánatos dolog fertőzésének az esélye erősen konvergál a nullához.
Az, hogy lassulna egy idő után? Nem tagadom, ez is szemetel a lemezre, de itt 2 shell command és egy cigi kv múlva vissza is tér a normál kerékvágásba. Egészen idén tavaszáig egy 2004 körül létrehozott Useremet migráltam gépről gépre OS-ről os-re. Ez kétszeri architektúra váltást és négy fő rendszer szám változást jelent. (PPC-PPC-Intel-PPC-Intel-Intel, 10.3-10.6) A tavasz során is azért kezdtem új lappal, mert a sok egyéni beállítás a rég nem használt programokhoz már olyan számú volt, hogy engem zavart. A rendszert nem bántotta, de az én szememet igen! Azt hiszem ez elég meggyőző arról, hogy nem nagyon kell itt foglalkozni lassulással.
A kompatibilitásra meg annyit tudok mondani, hogy ha ha ha!A support garancia vonalon valóban egy kalap kaka, ezt meg aláírom!
-
Xero
nagyúr
HW ide hw oda, az OS X sokat dob a dolgokon. A win7 sem rossz már, de számomra pl messze van attól amit szívesen használok.
Nem rég volt lehetőségem egy HP elitebook 8440p-t kipróbálni. Kellemes gép, gyors kétségtelenül, de nem adnám érte a 3 éves MBP-mat. Mondjuk az is igaz, hogy a jelenlegi MBP-k közül csak 1 modellt fogadnék el (high res matt
), de nem érzem szükségét még a cserének.
Nem azt mondom, hogy mindez szentírás, de sok ember számára a specifikációkon túl más is számít és itt nem a márkahűségre gondolok!
-
Napfénysüti
nagyúr
Nagyon szomorú leszek ha a business kategóriába is teljesen elterjednek ezek a "használhatatlan" kijelzők.
Akkor fogalmam se lesz milyen gépet vegyek. Bár ez pár évig még nem fenyeget szerencsére de a jelek aggasztóak.Atom_Anti: például a kevés sor. Van aki munkára használja a laptopot nem pedig médiacenternek.
Nekem 14,1-en van 1440*900 és még rövidlátóként is rettentően örülök neki hogy anno ezt vettem mert kiválóan használható. A jövőben ez alá már nem is adnám ha lehet. Bár amennyiben a trend így folytatódik kénytelen leszek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Tanuljunk angolul!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2
- TCL LCD és LED TV-k
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- iPhone 16 PRO 256GB fekete titán gyönyörű ISTYLE számla! Akku:99%! November 14-ig Apple garancia!
- Újszerű Lenovo Thinkpad T16 gen2 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR laptop 2 év garancia!!
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- Apple AirPods Max (2024) 2027.01.27. Apple jótállás iSTYLE jótállás
- Switch 2 2027.07.24-ig garanciás, dobozában, karcmentes állapotban eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Asus TUF Gaming A17 - 17.3"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 6800H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 Ti - HUN
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3288
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest