2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

HP Envy 14 - Irigylésre méltó?

Az Apple másolás magasiskolája - ezegyszer szerintem sikeresen!

[ ÚJ TESZT ]

Rövid előzmény

Amikor az első HP Envy laptopok megjelentek a piacon szinte még a laikusok is egyszerre kiáltottak fel: ez egy MacBook Pro másolat!

A sikertelen Envy 13 a rivális Almával - gizmodo.com

A gép ugyan bizonyos szempontból jobban sikerült az eredeti Almás gépnél, ám több dolog (optikai meghajtó hiánya, háttérvilágítás nélküli billentyűzet, idegesítő érintőpad) miatt végül is alulmaradt a piaci harcban.

Szerencsére a gyártó nem adta fel a harcot, és úgy döntött, megpróbálkozik egy alapjaitól újratervezett és frissített verzió kiadásával, így születtek meg az új Envyk, a 14-es és a 17-es széria.
És itt jöttem a képbe én is.

A megújult Envy 14 és Envy 17 - engadget

Már nagyon régóta kerestem magamnak olyan hordozható-számítógépet, amely az általam felállított eléggé egyedi kritérium-rendszernek képes megfelelni: könnyen hordozható (15 inch alatti képernyő, 3 centi alatti vastagság), tartós és erős (fémből készüljön lehetőleg az egész), legyen benne dedikált VGA (munkámhoz szükséges programok gyorsításához), HDMI kimenet (otthoni TV-vel össze tudja kötni), hosszú akkumulátoros üzemidő (4-5 óra, minimum terhelésen).
Így került képbe először az Apple MacBook Pro sorozata, abból is a 13-as. Nagyon tetszett az egész gép, tudtam, hogy Windows is tehető rá, az üveg multi-touchpad és a háttérvilágításos billentyűzet egyszerűen elbűvölt. Azonban a beépített processzort (Core2Duo) és a VGA-t régimódinak éreztem, így arra gondoltam, megvárom az esedékes modellfrissítést.
Ez volt 2009. októberében.

Akik követik az Apple világot tudják, hogy az idei MacBook és MacBook Pro frissítés kivételesen későn érkezett, de ami számomra még nagyobb gond volt: a 13-as modellt szinte alig változtatták, a régi processzor maradt...
Ezzel egy időben a HP bejelentette az új szériás Envy laptopokat, amelyeket akkor június végén szándékozott bevezetni a gyártó. Nem hittem a szememnek, amikor a specifikációs listát olvastam: nem elég, hogy megfelel az összes feltételemnek, de ráadásul a processzora is frissebb valamint az ára is alacsonyabb a MacBook-énál.
Azonnal tudtam, ő kell nekem.

Így jutunk el a jelenbe, amikor is itt ül velem szemben az új HP Envy 14-es laptop. Kezdjük hát a tesztet a szokásos külső körüljárással.

A doboz előkelőséget sugall

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Öreg HP nem vén HP?

    Egy öregebb, mégsem Matuzsálemnek nevezhető HP Omnibook XE3-as laptop élettörténete.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.