Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hieronymus

veterán

LOGOUT blog

válasz hcl #27 üzenetére

"Opensource kódnak egy rakás fejlesztő nekiesik, amint kikerül. Jobb eséllyel találnak meg egy hibát, mint a zártban. S a nyíltban nem lehet eltitkolni sem."

Mint ahogyan a zártban sem lehet eltitkolni. Az ugye tiszta, hogy Windows forráskódja hozzáférhető.
    A zártság csak azt jelenti, hogy nem módosítható és nem lopható.
    Az államok a teljes forráskódot igényelhetik. A fejlesztők csak azt a részt, amikkel bajuk vagy dolguk van.

DE!
    A fejlesztés és a kéretlen többletek illetve biztonsági kockázatok felismerése nem azonos szakma.
    A dolog bonyolultsága ott kezdődik, hogy a programozók sem egyetlen logika szerint gondolkodnak.
    Sokszor a gyatra vagy nem létező kommentelés esetén a forráskód megértése sem kis feladat.
    Ehhez jön a fordító programok manipulálhatósága. Bizonyos kódrészlet esetén adhat értéktöbbletet a fordított programba.

A 7 milliárd emberből mennyi a programozó?
    A programozók közül mennyi a probléma keresésre képzett?
    Ezek közül mennyien tevékenykednek ingyen a kódminőség megtartásáért és mennyien jó pénzért a másik oldalnak?
    Azt gondolom nem én vagyok naiv ebben az ügyben.

Az is egy érdekes kérdés, hogy a teljesen ingyenes Linuxok készítői miből élnek.
    Az OpenSuse esetében a használó teszteléssel fizet, ami teljesen korrekt.

Marad egy nyitott kérdés, hogy a teljesen ingyenesek esetében mivel?
    És ezekbe kik raknak értéktöbbletet.
    A 7 milliárd ember közül mennyien tudnak programozni valóban programozni és van gyakorlatuk. Nagyjából azoknak akiket erre képeznek ki. A többieknek csak a hit marad.

Persze lehet, hogy én tévedek. Nyitott vagyok az új ismeretekre.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés