Hirdetés

2022. július 1., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Youri


Youri
veterán

Hát ez nem jó hír...

RTX ON

(#2) sh4d0w


sh4d0w
nagyúr

Viszlát, olcsó VMware...

https://coreinfinity.tech

(#3) fatpingvin


fatpingvin
aktív tag

Sic transit gloria mundi... szerencsére nem függök a VMWare-től, de akkor is..

[ Szerkesztve ]

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. Ha értenék valamihez, nem a fórumon írogatnám a hülyeségeimet.

(#4) vicze1 válasza sh4d0w (#2) üzenetére


vicze1
félisten

A mi? Mikor volt olcsó? :F

Avago hízik mint a kis gömböc. Kíváncsi vagyok ki lesz a következő.

(#5) Youri válasza vicze1 (#4) üzenetére


Youri
veterán

Essentials Kitnek jó az ára

RTX ON

(#6) sh4d0w válasza vicze1 (#4) üzenetére


sh4d0w
nagyúr

A Workstation Pro sem drága - noha nyilván nem a legfontosabb része a csomagnak.

https://coreinfinity.tech

(#7) TheProb válasza sh4d0w (#2) üzenetére


TheProb
veterán

Milliárdokat fizetünk a vSphere-ért. Annyira azért nem olcsó az.
Bc-nek honnan van amúgy ennyi zséje?

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | IT-Systems Engineer

(#8) hallador válasza TheProb (#7) üzenetére


hallador
addikt

Valahol érthető nincs konkurenciája a nagyvállalati hypervisor piacon.

A Hyper-V-t 2016 óta nem fejleszti a Microsoft, a kezelése egy igazi krimi az ESXi-hez képest. Eleve minden szinten egy fabalta, 2012R2-nél volt valódi fejlesztés, 2016-ban valamit még beletettek a 2019-nél meg semmit. És a 2019 is pontosan olyan idegtépő mint a 2012R2 volt több powershell parancsot lehet használni, de a PowerCLI egy Star Trek a Hyper-V-s powershell-hez képest, pedig mindkettő powershell alapú. Minden szempontból fabalta a Hyper-V a VMware-hez képest.

A KVM&XEN nem ellenfele, egyszerűen ahhoz, hogy több százas nagyságrendben futtass fizikai szervereket komoly fejlesztői véne kell, egy apple meg tudja tenni, akik pont KVM-re mentek 2015-ben 40 000 SuperMicro serveren, meg béreltek hozzá egy komplett Linux mérnök gárdát, aki ezt felépítette, de egy akár nagyobb vállalat nem fogja megtenni, mert a VMware kész terméket ad neki, ami ugyan néha bughalmaz tud lenni, de működik, és jól működik.
A másik probléma, hogy a KVM&XEN párosra a Support nem acélos igazán.

Én még meg merem kockáztatni, hogy TypeII virtualizációban sincs konkurenciája a profi piacon, a virtualbox ugyan ott van, de az iparban nincs támogatása. A VMware Workstation--ek igen.

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

(#9) vicze1 válasza sh4d0w (#6) üzenetére


vicze1
félisten

Az a 0-ba kerülő termékekhez képest az elég drága.
És ez igy van a többséggel.

(#10) TheProb válasza hallador (#8) üzenetére


TheProb
veterán

Ez szép, viszont utóbbi időben számomra nagyon erős minőségromlás tapasztalható a VMware részéről. Régen amilyen atom stabil volt, mostanra ott tartunk, hogy nem érzem azt a minőséget, mint amennyit elkérnek érte. Egyre több a bug, kb napi szinten jönnek critical vulnerability-k, bagatel hibákat képtelenek patch-elni hónapok, évek után sem, stb.
Egyik contractorunk szokta mondani, hogy "A VMware nem sw gyártó". És sajnos ebben egyre inkább igazat tudok neki adni. Főleg ha messzebbről nézem a termékpalettát, nem csak a vSphere-t.

2-vel ezelőtti életemben KKV szinten HyperV-t nyomkodtam és én is egyfolytában a VMware-t sírtam vissza. Ez mára azért erősen árnyalódott.

u.i.: A fentieket úgy mondom, hogy Mo. egyik, ha nem a legnagyobb VMware infráját üzemeltetem többedmagammal napi szinten.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | IT-Systems Engineer

(#11) hallador válasza TheProb (#10) üzenetére


hallador
addikt

Azért a világ megváltozott, ehhez a VMware alkalmazkodott a legjobban a Hypervisor piacon szerintem, vége van azoknak az időknek, amikor évente egy két alkalommal patchelünk, mert elég volt az.
Szerintem:
Ma már azért illik évente 4 - 5 alkalommal patchelni, és odafigyelni a frissítésekre. Azért 5 - 6 évvel ezelőtt még nem hallottam olyat, hogy ennyi támadás ér egy vállalatot, mint manapság bármelyikről is legyen szó.
Nem a C7000 korában érünk, amikor feltette az ember a megfelelő buildeket, és akár évekig elketyegett az ESXi farm.

Ma már a hardvergyártó is megköveteli az évente kétszer is a kötelező hardver frissítést, amihez persze azonnal fel is kell tenni a megfelelő Customized ISO-ket is. Mert különben könnyen fejre áll az egész PSOD-l.

Akkor olyat emlegetni, hogy nem annyira stabil valami, amikor gyakorlatilag havonta kellene frissíteni a rendszert, és tele van olyan fejlesztésekkel a rendszer ami igencsak megelőzte a korát.

A hardeningekről ne is beszéljünk, ami ma már alapkövetelmény 4 - 5 éve ez nem volt azért ennyire éles.

A Hyper-V a 2012R2 óta semmit nem változott, annál a VMware fényévekre van. Minden szempontból.

Azért amit a VMware fenntart akár a hardver comptibility guide, vagy security guide, security advisory, vagy épp a vrops.

Aztán a new world-l ne is beszéljünk, ott a tanzu, a vcloud, a director a carbon black, NSX, VSAN, arról ne is beszéljünk, hogy csak a DRS-en mennyit fejlesztettek a 7.0-ba, vagy csak az alap vSphere-ben. Megjelenik a VCSA ami azért elég jóra sikerült 6.7 felett.
A SCOM egy kezelhetetlen valami, a vrops-hoz képest.

Akkora fejlődésen ment keresztül a VMware 10 év alatt, amit azért illik tisztelni.

Ennyi fejlesztésnél, arra panaszkodni, hogy de már nem annyira stabil mint akár az 5 vagy az 5.5 volt.

Értem, de a világ megváltozott, a security szempontok megváltoztak a világ elmegy a cloud felé, aminek az alapját ha pl privat cloud kell saját infrán, nem tudok a VMware-nél jobb és stabilabb terméket amiből ezt meg lehetne építeni jelen pillanatban.

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

(#12) Alogonomus


Alogonomus
senior tag

Mindenképpen csökkenti a VWware piaci lehetőségeit, hogy máig nem tudták megoldani az Intel big.LITTLE termékeinek a támogatását. Már a M$ is majdnem teljesen megoldotta a saját platformján a gondot, a VMware szoftvermérnökeinek viszont máig megugorhatatlan az akadály. Amit eddig nem tudtak megoldani, azt pedig valószínűleg már csak alapvető működési struktúrák újratervezésével tudnák megtenni, amire sem idejük, sem pénzük nincs. Most még értékes a cég, ezért most lehetett még jó pénzért eladni.
Jelenleg minden mag engedélyezése esetén csak az E-core dolgozik, E-core letiltása esetén fordul csak a P-core felé a rendszer, viszont ezzel a processzor "megvett" teljesítményének jelentős része megy is a lefolyóba. Ráadásul középtávon az Intel pont az E-core szaporításában látja a megoldást az elszálló fogyasztásának a kordában tartásához, vagyis a jövőben egyre több teljesítményről kell majd lemondani az Intel termékei esetén. Persze ott van az esély arra is, hogy egy 2 P-core és 64 E-core felépítésű rendszerben már az E-core lesz a jobb választás, de akkor is fölöslegesen lesz ott az a 2 P-core.

(#13) Youri válasza Alogonomus (#12) üzenetére


Youri
veterán

Mutass egy Intel big.LITTLE datacenter CPU-t.... az i9 és a Xeon E-xxxx nem az

RTX ON

(#14) Alogonomus válasza Youri (#13) üzenetére


Alogonomus
senior tag

Datacenter CPU-k esetében az Intel jelenleg mérföldekre van a konkurenciától, és a felzárkózást pont a big.LITTLE megoldástól reméli. Viszont ezt nagyon nem tudja majd segíteni a VMware megoldások korlátolt képessége. Ráadásul a datacenter területen ott lesznek a Zen 4c termékek is, amiknek minden magját stabilan használni tudják majd a VMware termékek.

(#15) vicze1 válasza Alogonomus (#14) üzenetére


vicze1
félisten

Még ARM szerver termékekben sincs big.LITTLE/DynamIQ, mert ott az ég világon semmi értelme.

Desktop környezetben is kizárólag azért van, hogy ne 400W TDP-je legyen annak a ****-nak és marketinggelhessék a magszámot. Ugye ennek ennek megint csak nincs értelme szerveroldalon.

Egészen más oldalról meg a felhősítéssel a VMWare hypervisor termékei egyre szűkebb réteg számára értelmesek, és nem az a húzótermék semmilyen formában pénzügyileg. A licencing jelenleg a teljes bevétel 30%-ka és ki tudja ebből mennyi a hypervisor.
Avago pont azért vette meg őket, mert a szolgáltatás és a előfizetés/SaaS részleg olyan mértékben nő. Pont ahogy MS-nél a klasszikus licencelési bevétel lassan eltörül a szolgáltatások mellett.

(#16) fatpingvin válasza Alogonomus (#14) üzenetére


fatpingvin
aktív tag

a heterogén magoknak ilyen helyzetben kizárólag úgy látom értelmét hogy maga a hipervizor fut a kicsi magon, a guest meg a nagyon és ez fixen le van így osztva.

datacenterben viszont ahol nem kell közvetlenül virtualizáció ott ennek az egészenk semmi értelme főleg a big data idejében, ugyanis ott tényleg az a lényeg hogy az utolsó utasítást is kipréseljék még a procikból.

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. Ha értenék valamihez, nem a fórumon írogatnám a hülyeségeimet.

(#17) Youri válasza Alogonomus (#14) üzenetére


Youri
veterán

Viszont a VMware, a konzumer cuccok megléte ellenére, nem egy konzumer fókuszú vállalat, így a desktop trendek nem igazán érdeklik, legalábbis nem azzal a prioritással, amivel szeretnéd.

RTX ON

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.