Hirdetés
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
- sziku69: Szólánc.
- Bakancslista Route 66 Chicagótól Los Angelesig 3.
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
InfiniteReality
őstag
válasz
huskydog17 #110 üzenetére
Kipróbáltam. Szép éles a kép, szépek a színek, de valahogy egyik módban sem adott olyan jó képet mint az SVP (saját megitélésem alapján). Persze jól össze van rakva a szoftver, mert beletekeréskor azonnal megy tovább a film (bár most jött ki a 3.1.2-es SVP amiben pont a beletekeréskor jelentkező problémákat javították).
Szóval nemtudom. 6-10-ig akármelyik módot próbáltam egyik sem volt olyan folyamatos "smooth" érzés mint SVP-vel. Lassú mozgásoknál és kamera panningnál jó volt, ellenben mondjuk kamera panning közben a mozgó alakok szakadozottan mozogtak?! Furcsa. Mintha nem az egész képet dolgozná fel, hanem csak részeket.
Egyébként a mozgó objektumok körüli "felhősség" illetve képhibák itt is jelentkeztek, ez a motion interpolation technológia velejárója. -
InfiniteReality
őstag
válasz
huskydog17 #108 üzenetére
Köszi a kimerítő választ megnézem majd külön a lejátszási beállításokat! Hardverkövetelménytől függetlenül kiváncsi vagyok milyen minőségben adja ugyanazt elő mint az SVP.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
huskydog17 #106 üzenetére
Van egy options vagy setting ablak, már nem emlékszem. Ott lehetett bekapcsolni a hardveres gyorsitást, meg bepipálni a Motion2-t más opciót ott nem láttam.
Splash Pro EX van, a weboldal szerint tud mindent amit kell. Bevallom, lejátszás közben nem próbáltam meg kattogni a felületen és keresni további beállításokat.
De este megnézem, a progit nem töröltem. -
InfiniteReality
őstag
válasz
huskydog17 #104 üzenetére
Köszi, ezt megnézem. A fő beállítóablakban csak a két pipa volt semmi más, de úgylátom ez lejátszás közben valahogy máshogy van megnyitva.
Sorry, csak úgylátszik ez a program valahogy nem túl egyértelmű, pedig én sem ma kezdtem ezt az egészet. -
InfiniteReality
őstag
válasz
huskydog17 #102 üzenetére
Bocsi, milyen csuszkát és hol kell beállítani? 2db pipát látok a kezelőfelületen a motion2 opciónál.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
huskydog17 #94 üzenetére
Már neharagudj, de ez a Splash Pro nevetséges
Az SVP MINDENT lejátszik 60 FPS-el (kivéve talán a wmv-t), igaz, tényleg kicsit nagy a gépigénye.
A Splash Pro már ott megbukott, hogy nem játszik le 60FPS-el. Azt a motion2 opciót bekapcsoltam, de semmi. -
InfiniteReality
őstag
i7 960-on 6970-nel akadásmentes mindenféle filmmel, a legújabb 3.1.1-es verzióval csak 20-30% a CPU terhelés, GPU-t nem néztem. Az előző verziók hardverigénye ennél jóval magasabb volt.
Ha i7-en csak 20% a terhelés, nyilván lassabb hardveren is elfut.
-
InfiniteReality
őstag
Akkor ott valami komoly probléma van, ha nem megy. Leszedve a legfrissebb 3.1.1-es verziót és feltéve minden zsírul megy. MPC, filmek ahogy elvárja az ember (60fps-el) stb. Nincs semmi probléma vele, telepítéskor semmilyen beállításon nem kell változtatni, minden megfelelően van beállítva ahhoz, hogy működjön a holmi.
Ha valamiért nem megy, Nálad lesz valami gond sajnos -
InfiniteReality
őstag
SVP 3.1.1 megjelent!
- Kevesebb erőforrással, szebb megjelenítés, azonos "vason"
- Jobb fordítás (készítői eredetileg oroszok, az angol kezelőfelület helyesebb megfogalmazással bír)
- Kicsit megváltozott nevű és funkciójú beállítások, jobban lehet tudni melyik beállítás mit takar
- Végre a GPU gyorsítás már mindenütt működik (nem csak a képkockák kiszámolásánál és a postprocessingnél hanem rendernél is) - új renderert használ az SVP
- Szinte minden komponensen frissítettek
- Beépített SVP-TUBE (Full verzióban) - a Youtube videókat nyitja meg a beállított lejátszóban, természetesen 60 FPS-el. -
InfiniteReality
őstag
válasz
Great_Muta #56 üzenetére
Jobbgomb az SVP manager ikonján (filmlejátszás közben), legfelső opció (profiles) és a vastagított profilra kattintva előjön a beállítás. Az első két opciót kell változtatni. Az elsőt ha módosítod (felülről lefelé haladva növekszik a minőség) a legultolsó opcióra, akkor a második lehetőségnél ki tudod választani a shader tipusát hogy 21 vagy 23 legyen.
Nálam ezek a beállítások vannak (Core I7-960, HD 6970):
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Great_Muta #54 üzenetére
A default 13-as shaderrel olyan lesz. 21 vagy 23-ra módosítva kevésbé lesz szappanopera effekt, és élesebb lesz a kép.
-
InfiniteReality
őstag
A VGA csak bizonyos részfeladatokban tud besegíteni a processzornak. A beállítások között lehet piszkálni, illetve az alap shadert 13-asról 21 vagy méginkább 23-ra módosítani (a profile-oknál).
A magasabb számmal jelzett eljárások még élesebb képet produkálnak gyors mozgások esetén is, illetve az egyéb beállítások módosításával együttesen kevesebb képhibát is eredményeznek. Cserébe igen erős hardver kell (maximumra nem sikerült felhúzni minden beállítást egy 6970 és I7-960 esetén).
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Crystalheart #47 üzenetére
Az! Ezért kell erős hardver alá (vagy drága TV, amiben elég erős a hardver ehhez).
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Crystalheart #45 üzenetére
Attól lesz finomabb a mozgás, hogy ami mozdulat / kameramozgás mondjuk az egyszerűség kedvéért 120 frame 5 mp alatt, a progi által 5 mp alatt 300 frame-et látsz. A köztes képkockákat "kiszámolja" (interpolálja), ráadásul a képkockák nem csak hogy egymás után jönnek, hanem át is úsztatja őket egymásba.
Gondolj bele, egy játék mondjuk 10 FPS-el megy vagy 30-al. Mikor finomabb a mozgás? Tudom erősen sarkított a példa, de így talán érezhető.
Minden filmet 24 képkocka / másodperccel forgatnak, azért mert ez az olcsó, ez a bevált technika. Ez most, hogy terjednek a digitális kamerák, kezd megváltozni, illetve pár nagyobb rendező azért "küzd", hogy a jövőben 100 képkocka / másodperccel forgassák a filmeket. Ez még a jövő zenéje.
A moziban azért nem látod villódzani a képet (bár ott is csak 24 képkocka van), mert minden képkockát 3x játszanak le, közben pedig egy relé elsötétiti egy pillanatra a képet. így bár 72 képkockát látsz, csak minden 3. különböző, így a moziban is tetten érhető a "szaggatott" mozgás.
Az SVP progi a köztes képkockákat számolja ki, nem csak megduplázza vagy triplázza a meglévőeket, így lesz finom a mozgás.
-
InfiniteReality
őstag
Én Samsung D5000-esen nézem és nekem spec bejön. Amint írtam, érdemes esetleg piszkálni a rendering módszert az alap 13-as beállításról 23-asra, de erős vas kell hozzá. Az eredmény: élesebb kép, kevesebb elmosódás, kevesebb képhiba, kevésbé érezhető szappanoperásnak.
Viszont mivel a kép élesebb, érzésre bizonyos jeleneteknél nem lesz olyan "finom" a mozgás. De ez már az emberi szem sajátossága, nem a program hibája
-
InfiniteReality
őstag
Nálam az a speciális eset állt fent, hogy valamiért az MPC-HC adminként futott, de az SVP manager nem. Jobbgomb az SVP manager ikonján és "Run as administrator..." megoldja a gondot, tehát mindig így indítom és jó.
Két program nem képes egymással kommunikálni, ha csak az egyik fut adminként.
-
InfiniteReality
őstag
-
InfiniteReality
őstag
Gery leírása jó, tiszta telepités esetén még az ffdshow raw filtert sem kell piszkálni, mert MINDENT úgy tesz fel, hogy bármiféle kattintás nélkül is működik (tesztelve Win7 64bit - de persze az SVP 32 bites és a hozzá tartozó programok is - 64 bites MPC-HC-val nem működik).
Próbáltam 32 bites XP-n is, ott is mindent úgy tett fel, hogy hozzá se kellett nyúlni. Akinél nem megy alapból annál nem értem miért nem megy...
Tény: telepités után CSAK az MKV file-okat játssza le 60-al, a többit nem.Ha nem akarjuk hogy a raw filterrel menjen a dolog (a raw filteres megoldás kicsit másképp működik mint ahogy kéne) akkor MPC-HC-ban bal oldalt ki kell venni a pipát a megfelelő formátum elöl és ugyanezt a jobb oldalon is meg kell tenni.
Ezután az FFDSHOW beállitásai között az adott formátum mellett ellenőrizni, hogy LIBAVCODEC szerepel el. Ha nem akkor át kell kattintani arra és kész.
-
InfiniteReality
őstag
11.8-tól frissebb driver (jelenleg 11.11 a legfrissebb catalyst - illetve 11.11a hogy pontos legyek, de ezutóbbi csak néhány játékban javit ki hibákat és még béta állapotú, de ez lesz az alapja a majdani 11.12-esnek).
Full telepítéssel kell felrakni (akkor mindent feltesz így az OpenCL-t is).
Új hozzászólás Aktív témák
lo Előzmények...Egy jó barátomnál jártam, megnézni az új Full HD tévéjét. (Márkáját nem tudom, ha feltűnik a hozzászólások...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Roborock S8 White, 2 év garancia
- ASUS VIVOBOOK X560UD-BQ009
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS: Vállalati hardvermegoldások és nagykereskedelmi lehetőségek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest