- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
-
fLeSs
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
fLeSs
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
-
Raymond
titán
Csak annyit meg a temahoz hogy sebessegben mindketto (Kingston/Intel) egyforma mert ugyanaz a hardware. Olvasas mindkettonel 170-180MB/s max a valosagban, csak amikor meg tok ures akkor elojon ilyen orult 230-240MB/s szam mint itt is. Ha mar van rajta adat rendesen akkor nem lesz igy.
-
szki
őstag
-
JColee
őstag
-
fLeSs
nagyúr
frissítettem a blogbejegyzést.
-
Blaise
veterán
-
Oliverda
félisten
-
fLeSs
nagyúr
-
Peter Kiss
őstag
-
Blaise
veterán
-
gg72
veterán
Hát pl. a hivatalos TRIM-et is támogató FW...
Egy több oldalas német topic foglalkozik a témával, hogy a 40 gigás változatot beszünteti a Kingston, egyikőjük be is idézett egy hivatalos levelet:
...Please note that the 40GB SSD of the V Series will be discontinued by the end of 2009 due to lack of components required for its manufacture.
The 64GB and the 128GB SSDs will remain in production for the time being as their manufacture is not affected by the shortage.
As far as TRIM support is concerned, I regret that we have no information about this matter at this point...
-
Blaise
veterán
-
törölt tag
Ennyiböl veszek két F3-at, RAIDbe kötöm, aztán nem tudok mit kezdeni a sok hellyel. Ja, mondjuk másolgathatom egyik könyvtárból a másikba a torrenten letöltött linux distrokat.

Egy ideje már én is szemezgetek az SSD-kkel, leginkább a 80G-s intellel. Ugyan már elég koros a gépem (E6400, 3 éves) de így is ezt látom az egyetlen értelmes fejlesztésnek.
-
fLeSs
nagyúr
-
gg72
veterán
Hát a Kingston úgy néz ki, hogy kiszállni kényszerült a versenyből, mivel ez a típus nem kap több supportot az Intel-től, így már nem is forgalmazzák többet, csak elvétve lehet még kapni... Nem túl fair lépés ez az Intel-től, de nyílvánvalóan hatalmas piaca van az alacsony árú, de elfogadható minőségű SSD-knek, így egyből ki is lőtte a konkurenciát, amit saját maga hozott létre...

-
canniball
nagyúr
"A Win7 bootlogóját kikapcsoltam, hogy ne lassítsa az indulást."
Na de amíg lógózik addig közben a háttérben dolgozik (tehát nem lassít, csak közben elszórakoztat), nem?(#22) Nyugdíjas!
Keblemre!
(#64) DV!
Ha a verseny (lenne) a cél az Intel könnyen eldöntheti (eldönthetné) ki legyen a nyertes...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
DV
senior tag
-
gg72
veterán
-
DV
senior tag
-
Lenry
félisten
dabadab, DV: világosabb lett, köszi

-
gg72
veterán
-
dabadab
titán
-
Lenry
félisten
most utána néztem, de nem teljesen értem, hogy egész pontosan mit is csinál ez a TRIM?

-
DV
senior tag
-
Lenry
félisten
Viszont én rengeteg nagyobb fájlt másolok, és még az olcsó, 20k körüli 1tb-s vinyók is elverik ebben az ssd-ket, pedig dejó lenne egy rendszernek...
és? gondolom nem a rendszerpartícióra/ról másolod a rengeteg nagy fájlodat...
erre megy a rendszer, a 20k körüli 1T-s HDD-ken meg másolgathatod a rengeteg nagy fájlodat
-
_Voyage_
aktív tag
-
dabadab
titán
-
Gergő_
őstag
-
_Voyage_
aktív tag
-
dabadab
titán
-
_Voyage_
aktív tag
-
dabadab
titán
"Ez így oké de milyen fájlokból van több mostanság?"
Ez önmagában sokat nem jelent, mert az, hogy az OS mit kér a HDD-től, csak egészen laza összefüggésben áll azzal, hogy mekkorák a file-ok. Nem az a jellemző, hogy egy file-t beolvas az elejétől végéig és ezután (és csak ezután) nekiállna a másodikat is olvasni ugyanígy, ráadásul olyan file-okat, amiknek az összes blokkja szépen egymás után sorakozik a lemezen.
-
Oliverda
félisten
-
bozont
veterán
Már egy ideje engem is foglalkoztat egy SSD beszerzése, viszont mivel én a játékokat is arra telepíteném legalább egy 60Gb-os jöhet csak szóba. Viszont itt már felmerült bennem a raid gondolata is. Mondjuk két ilyen 40GB-os Kingston sebességét ki lehet használni általános felhasználás mellett? Vagy arra elég egy nagyobb kapacitású is?
-
neduddki
nagyúr
HI!
nem akarok gyors gepet de aszem a ears melle megy egy ijjen ha elobb utobb beleledzik egy a szokaso fellei hejejkre:- )
udv
neduddki
-
_Voyage_
aktív tag
-
fLeSs
nagyúr
-
dabadab
titán
-
_Voyage_
aktív tag
-
Metalfan
senior tag
Én is úgy érzem, hogy jó lenne a gépbe egy gyorsabb fajta SSD. Lehet, hogy előbb csak 32 gigás lesz, aztán később még veszek hozzá egyet-kettőt RAID0-hoz.
-
fLeSs
nagyúr
-
Oliverda
félisten
Hmm...csak most lettem figyelmes arra, hogy a max. olvasási sebességet itt már nem maga a meghajtó korlátozza hanem a SATA 2 áteresztő képessége. A max. Burst Rate tizedre pontosan megegyezik a max. olvasási sebességgel.[link]
Azt hiszem hogy én mindenképpen megvárom a SATA 3-as verziókat. Addigra talán az írási sebesség is javul ebben az árkategóriában, mert ez a ~40MB/s annyira azért nem acélos.
-
Blaise
veterán
Hú gyerekek ahogy nézem mindenki most kapott észbe, hogy ilyen Kingstont akar venni

Én december vége óta olvasgattam a netet tapasztalatok után, és most vettem meg ugyanezt a cuccot a héten az iponban (asszem az utolsó előtti darabot
). Szerintem gyakorlatilag ez a legjobb ár/teljesítmény arányú SSD a piacon, nekem döntő érv volt még a TRIM aktiválásának lehetősége is. -
D1Rect
félisten
Egy ideje gondolkozom az SSD-n, pont ezen.
Mellé 2db 500-as F3 raid, és megvan a boldogság. -
Valty
aktív tag
Nem jó ez a PH...ezzel az SSD-vel bogarat ülettél a fülembe

Ezt a Kingston-t nem találtam sehol, viszont 10 euróval drágább az Intel SSD-je. és egy helyen van raktáron is, szóval hétfő, max. kedden meglenne

Esetleg tudok még ilyen árban (vagy olcsóbban) 64 Gb-os Kingstone SSDNow V Series-t , ami szerintem rosszabb, viszont nagyobb a kapacitása
Na most akkor melyiket?

-
fLeSs
nagyúr
-
fLeSs
nagyúr
-
gg72
veterán
-
Pala
veterán
-
fLeSs
nagyúr
-
fLeSs
nagyúr
Az Intel SSD-it idehaza nagyon nehéz beszerezni, nem csak ezt, de a régebbieket is. A disztribek nem hoznak, mert nem fogy. Ha lehet is kapni, akkor baromi drága.
A garivesztés miatt nem aggódok. Csak akkor jössz rá, hogy frissített a firmware, ha megnézed, hogy milyen firmware van rajta, az eredeti HA, az új HD végződésű, ennyi a különbség. Btw vissza lehet állítani az eredeti állapotot.Egyébként az Intel SSD Toolbox is megy a Kingstonnal, csak picit bele kell írni az exe fájlba.

-
gg72
veterán
Sajnos nagyon kevés helyen lehet már csak kapni (ha egyáltalán), pedig én is tervbe vettem... Ami kicsit visszatartott, az az, hogy csak moddolt FW-vel megy a Trim, így a garancia is ugrik.
Jó alternatíva lehet viszont az Intel X25-V G2 40GB, 2.5", SATA II, retail (SSDSA2MP040G2R5) (erre épül a Kingston) gyári TRIM-támogatással és állandó supporttal, amely 32ezer körül elérhető, egyelőre szintén kevés helyen, de szerintem ez változni fog, hiszen nagyon új SSD-ről van szó. Pl. Ausztriában már sok boltban kapható kb. 28ezer Ft-ért: [link]
-
Bagira01
veterán
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
fLeSs
nagyúr
-
dabadab
titán
-
Oliverda
félisten
Abból elég nehezen kapna kettőt ennyi pénzért...
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
CriticalHit
addikt
-
dabadab
titán
Azon csodálkozom, hogy még nem jött senki azzal, hogy ennyi pénzből inkább vesz két F3-at, RAID-be köti, aztán ugyanolyan gyors az is

-
fLeSs
nagyúr
-
Pala
veterán
-
Bagira01
veterán
-
fLeSs
nagyúr
btw a windows működését sztem a háttérben futó antivírus lassítja le a legjobban az állandó szkennelésével. SSD-n nincs ilyen gond. legalábbis ezen.
-
fLeSs
nagyúr
-
pincehely
addikt
-
Bagira01
veterán
-
fLeSs
nagyúr
-
Bagira01
veterán
-
fLeSs
nagyúr
-
Valty
aktív tag
Jó teszt, grat

Én is szeretnék SSD-t venni, viszont nem tudok dönteni, ugyanis egy 64 Gb-os SSD áráért kapnék 300 Gb-os Velociraptor

-
Oliverda
félisten
Mondjuk a sima 7200es 14-16ms access time-os Samsung-hoz képest nem is csoda hogy nagy ugrás.

-
fLeSs
nagyúr
-
szki
őstag
Köszi az írást! Jó cucc! IOPS eredmények nagyon jók!
Kb fél éve használok ssd-t rendszernek, programoknak, játékoknak. Teljesen más élmény, mint egy hagyományos hdd-s gépet használni.
Szeretem ha kattintok, és már meg is csinálja a gép
Utálok várni! -
fLeSs
nagyúr
-
pincehely
addikt
Már vártam a tesztedre. Köszönöm!
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ez az egyetlen olyan dolog, amire érdemes pénzt költeni ha az embernek már van egy normális konfigja (nem kell, hogy csúcs legyen). Óriásit dob a felhasználói élményen, más világ.
Ezt nagyon szépen megfogalmaztad. Tényleg más világ. És baromira megdobja a felhasználói élményt. Nálam is, mióta először volt SSD-m, mindig azonnali kötelező upgrade a konfigjaimba.
Sőt, a MacMini-be is azonnal beletoltam egy 128-as V-series-t.Apropó!
Szerinted ehez is létezik valami firmware okositás, vagy ez kifejezetten a 40GB-oshoz van? (Illetve egyáltalán ez ugyanaz a széria lehet-e. Az enyémet nem "becézték" boot drivenak, ha jól emlékszem. ) -
gamerkiller
senior tag
Lehet nekem is be kéne izzítani egy SSD-t az első configomba..

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Xbox Series X|S
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Mesterséges intelligencia topik
- One mobilszolgáltatások
- Gyúrósok ide!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Yettel topik
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- !AKCIÓ+GARI! GAMER PC Intel Core i5-14400F/ASUS TUF Gaming B760M/RTX 4070 12GB/32 GB DDR5 5200 MHz
- Asus ROG ALLY X + tartozékok
- G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 CL30 32GB (2 16GB) Fekete
- Üzletből, Macbook Pro Retina 16" 2021,M1 Pro 10mag 32GB RAM/1TB SSD/Metal 16magGPU/Liquid Retina XDR
- Eufy Security 2C Kit
- 58.5 mm full fém tamper
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Blue -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5405
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Dell XPS 13 Plus 9320 i7-1260P 32GB 512GB 4K+ TouchScreen 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z Neo RGB 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)