Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Polemius
    senior tag

A probléma az, hogy ha nem kifelé szívod, hanem befelé fújod a levegőt, akkor az a hatás jön létre, amikor egy üvegbe megpróbálsz belefújni: csak a nyílás közelében kavarod fel kicsit a levegőt, de a belsejében igazából nem cserélődik. Persze ha van másik nyílás, akkor nem ennyire durva, de akkor is sokkal kevésbé hatékony a légcsere.

• Polemius
    senior tag

Én épp most építek egy asztalkába számítógépet és bennem is felmerült az árnyékolás meg a tűzveszély.
    Az előbbit úgy próbáltam megoldani, hogy vettem magas fémtartalmú festéket és a belső felületeket azzal fújtam le. Nem tudom mennyit ér, de talán a semminél többet. Persze lehetne rá alufóliát ragasztani vagy fém hálót. De egyik eléggé maszatolósnak tűnik, másik meg drága (legalábbis én nem találtam olcsón fém "szúnyoghálót").

Tűzvédelmet meg úgy tudtam le, hogy egyrészt brazos lapot használok, ami kevésbé melegszik és gyakorlatilag csak maga a lap, az is 2 helyen. A lapot pedig eltartom a fától amihez rögzítettem, ráadásul egy fémlapot is betettem közé ami nem engedi a direkt hősugárzást az alaplap háta felé. A másik oldalt (a lap "teteje" felé) meg elegendő tér és légáramlat van. VGA nincs, a táp picoPSU, aminél ugye a hő egy része eleve kint, az AC/DC adapterben keletkezik.

De ha komolyabb védelmet kellene biztosítanom, akkor vízüveggel kezelném a belső fafelületeket, netán a veszélyesebb helyekre szigetelő anyagot tennék. Meg talán hőbiztosítékot is beraknék valahová.

Ebben a megoldásban szerintem is hiba a befelé fújó ventilátor.

Új hozzászólás Aktív témák