- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- talmida: Változások
Új hozzászólás Aktív témák
-
exchanger
tag
"A magyar gasztronómiában a zöldség szerepel a legutolsó helyen. Pedig nemcsak a vitamin miatt jó fogyasztani, hanem tisztítás után péppé darálhatnánk, úgy mintha krémleves lenne a tét, 2-3 hétig erjeszthetnénk, majd lepárolhatnánk, hogy ihassunk spárga, zeller, paradicsom vagy sütőtök pálinkát.
Ugyanis lehet zöldségből is pálinkát főzni, azaz párlatot készíteni. A sárgarépából, medvehagymából és a céklából is."
attól, hogy a pálinka definíciója (ami kizárólag jogi dolog), gyümölcsre és országra korlátozza a pálinka nevet (mivel jogvédett, csak magyarország és 4 osztrák tartomány használhatja), attól nem csak gyümölcsből lehet pálinkát főzni (ha jól tudom nem létezik erdélyi pálinka, mivel nem magyarország, hibásan használják a nevet). A grappa is nem más mint törköly pálinka, csak ugye nem használhatják (nem is akarják) a pálinka nevet.
(#39) bambano: akkor mesélj róla, hogy hogyan készül, a szeder, dió, krampampuli, mák, kökény, áfonya , sligovica, fenyővíz, stb pálinka. Valószínűleg több valódi pálinkát láttam életedben mint te, és tudom, hogy az igazi pálinkák nem korlátozódnak le a barack - körte - alma hármasra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest