Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- leslieke
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
zdanee
őstag
Inkább arra gondolok, hogy egy 400-as cerkával nem nagy élmény a netezés, több kilót meg aztán végképp nem cipelek magammal, ha nem tudom használni, ugyanakkor 35-40 körül egy X60 2GB RAM-al már abszolút használható vas (igaz ennyiből nem érintős, az már 45-50).
Van nekem is több antik gépem, roncs és eredeti állapotban is, de nagyon rég volt, hogy való életben utoljára próbáltam használni őket, mostanában inkább az abszolút eredeti állapot nekem a cél, azaz korhű alkatrészek és korhű szoftverek (nem telepítek rájuk olyan oprendszert vagy programot, ami a maguk korában még nem létezett). -
-
Nézd azt, hogy a tiédbe benn az anyag, még ha régi is !

(értéke felbecsülhetetlen)am. amik nekem vannak ilyen tizen, huszon pár MHz-s meg fekete fehér Notik, anno (idejében) többszáz ezer HUF volt , akkori MO.-i (átlagfizetést nézve) nem sokan engedhették meg maguknak, meg persze a hozzájutás se volt egyszerű !
Van egy fekete-fehér Compaq notim aminek a battery-je töb mint 2hr-t bír

mikor repaireltem, arra lettem figyelmes, hogy minden alkatrészen ez szerepelt, hogy "Made In U.S.A." mondom igen... (még a szalagkábelen is jelölve volt)L
-
Upo
addikt
nem kellett volna feltétlen a win98-at felrakni, felesleges időveszteség, plusz a frissített xp-vel mindig több gond van mint az üres telepítéssel, mindenféle kompatibilitási beállításokat megpróbál áthozni, hiába "üres" a win98. Én úgy szoktam ilyenkor hogy a másik gépen elindítom az xp telepítést, szöveges módban végigmegy a másolás, utána jön az első újraindítás. Na itt kikapcsolom, vissza az eredeti gépbe a hdd-t, telepítő cd-t berakni és bekapcs. A telepítő grafikus része elindul és simán megcsinálja a többit, a hardvereszközök felismerése úgyis a grafikus telepítés végén van, a bemásolás meg mindegy hogy milyen gépen történik meg.
De ha van floppy és nem bootolo cd meghajtó a gépen akkor nem is kell átrakni a hdd-t, win98 indítófloppyval kell floppyról bootolni, cd-rom támogatás legyen benne, utána a cd meghajtón belépni az xp lemezen az i386 könyvtárba és a winnt.exe indítja a telepítőt. Ilyenkor esetleg nem árt ha a smartdrv be van töltve mert egyébként elég lassú a bemásolás a cd-ről,de ha nincs más az is kivárható. Vagy a hdd-t másik gépbe berakni másodiknak, az xp cd-ről rámásolni az egész i386 könyvtárat, eredeti gépbe visszatenni, boot floppyról elindítani, c: -on belépni az i386 mappába, winnt.exe -vel indul a telepítés, ekkor a bemásolás is gyors lesz, nem kell még cd meghajtó sem, és későbbi telepítéseknél amikor egyébként bekérné a telepítő cd-t ahelyett simán csak működik. Viszont az i386 mappa vagy 5-600 megát elfoglal ami ilyen régi gépeknél már elég jelentős. De végső esetben ha már tényleg nincs hely még mindig le lehet törölni de akkor telepítéseknél bekérheti az xp telepítő cd-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- HBO Max
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Xbox Series X|S
- Formula-1
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Vegyes Retro Nintendo / Sega Játékok
- i5 12500/ RX6700 XT 12GB/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- ...:::: KERTVÁROSI VASBÁNYA ::::... Kábelek / Adapterek / Átalakítók széles választéka
- Playstation 5 slim 1TB lemezes garanciával
- Fujitsu Lifebook U758 i7 8550u / 15,6" FHD IPS / 8Gb / 256Gb nvme SSD /
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB,Használt,Adatkabelel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Becsüld meg, jó suli. Én még anno a 90-es évek közepén reszeltem elsősként kockát a lakatosműhelyben...
Egyik legszebb időszakom volt az a négy év. 

mikor még tizen-huszonezer volt egy cd olvasó...