Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból, amikor még nem volt Ryzen!
- sparks: 15 év droid után iPhone tapasztalat, 7 nap alatt
Új hozzászólás Aktív témák
-
zdanee
őstag
Inkább arra gondolok, hogy egy 400-as cerkával nem nagy élmény a netezés, több kilót meg aztán végképp nem cipelek magammal, ha nem tudom használni, ugyanakkor 35-40 körül egy X60 2GB RAM-al már abszolút használható vas (igaz ennyiből nem érintős, az már 45-50).
Van nekem is több antik gépem, roncs és eredeti állapotban is, de nagyon rég volt, hogy való életben utoljára próbáltam használni őket, mostanában inkább az abszolút eredeti állapot nekem a cél, azaz korhű alkatrészek és korhű szoftverek (nem telepítek rájuk olyan oprendszert vagy programot, ami a maguk korában még nem létezett). -
-
Nézd azt, hogy a tiédbe benn az anyag, még ha régi is !
(értéke felbecsülhetetlen)am. amik nekem vannak ilyen tizen, huszon pár MHz-s meg fekete fehér Notik, anno (idejében) többszáz ezer HUF volt , akkori MO.-i (átlagfizetést nézve) nem sokan engedhették meg maguknak, meg persze a hozzájutás se volt egyszerű !
Van egy fekete-fehér Compaq notim aminek a battery-je töb mint 2hr-t bír
mikor repaireltem, arra lettem figyelmes, hogy minden alkatrészen ez szerepelt, hogy "Made In U.S.A." mondom igen... (még a szalagkábelen is jelölve volt)L
-
Upo
addikt
nem kellett volna feltétlen a win98-at felrakni, felesleges időveszteség, plusz a frissített xp-vel mindig több gond van mint az üres telepítéssel, mindenféle kompatibilitási beállításokat megpróbál áthozni, hiába "üres" a win98. Én úgy szoktam ilyenkor hogy a másik gépen elindítom az xp telepítést, szöveges módban végigmegy a másolás, utána jön az első újraindítás. Na itt kikapcsolom, vissza az eredeti gépbe a hdd-t, telepítő cd-t berakni és bekapcs. A telepítő grafikus része elindul és simán megcsinálja a többit, a hardvereszközök felismerése úgyis a grafikus telepítés végén van, a bemásolás meg mindegy hogy milyen gépen történik meg.
De ha van floppy és nem bootolo cd meghajtó a gépen akkor nem is kell átrakni a hdd-t, win98 indítófloppyval kell floppyról bootolni, cd-rom támogatás legyen benne, utána a cd meghajtón belépni az xp lemezen az i386 könyvtárba és a winnt.exe indítja a telepítőt. Ilyenkor esetleg nem árt ha a smartdrv be van töltve mert egyébként elég lassú a bemásolás a cd-ről,de ha nincs más az is kivárható. Vagy a hdd-t másik gépbe berakni másodiknak, az xp cd-ről rámásolni az egész i386 könyvtárat, eredeti gépbe visszatenni, boot floppyról elindítani, c: -on belépni az i386 mappába, winnt.exe -vel indul a telepítés, ekkor a bemásolás is gyors lesz, nem kell még cd meghajtó sem, és későbbi telepítéseknél amikor egyébként bekérné a telepítő cd-t ahelyett simán csak működik. Viszont az i386 mappa vagy 5-600 megát elfoglal ami ilyen régi gépeknél már elég jelentős. De végső esetben ha már tényleg nincs hely még mindig le lehet törölni de akkor telepítéseknél bekérheti az xp telepítő cd-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt az AI videók TikTokja, az OpenAI új agymenése
- Windows 10
- iPhone topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Újszerű Lenovo Thinkpad T16 gen2 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR laptop 1 év garancia!!
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Fitbit Charge 6 /Coral színű
- Asztali PC , i7 13700F , RTX 4070 , 32GB DDR5 , 1TB NVME
- Asztali PC , R7 5700X , RX 5700 XT , 16GB RAM , 512GB NVME , 750GB HDD
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3515, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i7 13700K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Phanteks Eclipse P400 Glacier
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 15,6" HD I W10 I Gari!
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest