Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11301) Attis Radeon válasza Sdi (#11299) üzenetére


Attis Radeon
tag

Jó az más kategória :)
Ezek üvegszálas cuccok.
Na majd egyszer ráharapok a genesis félékre is :C
Vatelineseket is próbáltam.
Első élmény,(dual fűtőszál).
Háááát....
Leharaptam az ujjam annyira brutal volt :DD
Eszméletlen fincsi volt.
Aztán 3 nap mulva kihaltak.Na mondom akkor vissza a jó öreg üvegszálhoz :))

[ Szerkesztve ]

(#11302) TazLeacher válasza Sdi (#11272) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Ez a fajta.

A válaszokat pedig köszönöm.

(#11303) dashed válasza Remus389 (#11296) üzenetére


dashed
senior tag

"ha nem tévedek, 1,8 ohm annak jobb a th, kisebb gőz"

Csak emiatt irtam. 1.8 ohm-os tekeresnek nem lehet kisebb a goze egy magasabb ellenallasu tekeressel szemben ha ugyan azzal a feszultseggel hajtjuk.

"tehát 1,8 ohm-ra érdemes tekerni?
de cserébe éget is"

Igaz integralt patronokrol van szo ezert elofordulhat, hogy mivel nem kap eleg liquidet az uvegszal, alacsony ellenallason hamar "elegeti" a puffert es egett izt ad a patront.
Nem hasznalok integralt patronokat. Mini nova ill. helix jart nalam utoljara de ezek is csak mint probakepp azota nem probaltam az ujabb bcc-ket.
Ezeket 1.5 - 1.8ohm korulire tekertem mindig. 4v felett voltak hajtva, illetve mecha modokon. Nem egettek. De ehhez kellett a jo liquid ellatas is.

Nem akartam tanacsot adni hany ohm-ra tekerjetek, mindenkinek ahogy izlik / tetszik. :R

Csak mint tenyt kozoltem, hogy ha kisebb az ellenallas ugyan azon a feszultsegen a teljesitmeny no. Tehat nagyobb th, fust, illetve melegebb goz. Az egett izt pedig a nem megfelelo liquid ellatas okozhatja.

[ Szerkesztve ]

(#11304) Sdi válasza TazLeacher (#11302) üzenetére


Sdi
addikt

Akkor a válaszom is jó, az enyém ugyan ez, más néven.

"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/

(#11305) Remus389 válasza dashed (#11303) üzenetére


Remus389
veterán

és gondolom ha pl csak 4-et tekerünk, érdemes "széthúzni", tehát ne sűrűn legyenek a tekercsek, hogy minnél nagyobb üvegszálrészt melegítsenek

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp_1_darab_2/friss.html

(#11306) Attis Radeon válasza Remus389 (#11305) üzenetére


Attis Radeon
tag

Ez természetesen így van!
Sőt!Jobban megfigyelitek,a gyárinál,középen egy pici hézagot hagynak középen.
Érdemes kísérletezni.

(#11307) dashed válasza Remus389 (#11305) üzenetére


dashed
senior tag

Nyilvan valamennyire erdemes szethuzni. Bar ha ugyan olyan menettavolsagot hasznalsz 4 tekeresnel mint 5-6 tekeresnel akkor se lesz baj. Probaltam mar nagy/kis menettavolsagu tekereseket, de nem jelentos a kulonbseg.

Sokan mondjak, hogy a nagyobb hezag nagyobb th-t eredmenyez. Akar 0-as lotyinel th is kicsikarhato igy.
De ez foleg genezisnel vagy moon/QZI vatelines keszuleknel szamit, ahol van is hely jo nagy hezagokat hagyni, integraltaknal nem hiszem.

(#11308) BandiHUN


BandiHUN
veterán

Tévedés azt hinni,hogy széthúzva/összetolva sokminden változik...az üvegszál melegítése NEM feladat,ha összetolja az ember a tekerést,akkor kisebb területen összpontosul a meleg,már az első-második slukk "jó",DE a lötyi ugyanannyi jön,és a koksz is koncentrálódik kis területre.Viszont hamarabb jön TH,DE égés is,mert felmelegszik a szál közepe könnyen,tehát hamar közepes eredmény,de korlátozott ideig és hamar romlással.
A széthúzott tekerés nehezebben indul be,viszont mivel a 2 szélét hűti a friss lötyi,így lesz közepes TH,mellé a szélekről rosszabbul párologtatott ízes anyag is,szélesebb fesztartományban lehet jó,viszont kell pár slukkk,és az igazi cigihez hasonlóan fokozatosabb TH-t és ízt ad,és a szál is nagyobb területen koxosodik,tovább bírja...
Tehát láncdohányosnak,hosszan szipákolónak széthúzott a jó,aki viszont a "közepébe vágna" de csak pár slukk,annak összetolva jobb.
A felület,watt ugyanakkora.
Egyébként az üvegszál szerepe csak annyi,hogy vigye a párologtatnivalót,és mégis szigeteljen,hogy ne folyjon ki a lötyi...és ezértis esznek pl.a Genesisek többet,ahol bár a folyadék talán jobban és egyenletesebben jön,DE a fém vezeti a hőt...tömörre csinált fémszövet vagy üvegszálbélelt méginkább.

Egyébként érdemes agyalni is a dolgokon,ki mit szeret...a TH-soknak nagyobb,koncentrált hő kell,az ízeseknek pedig nagy felület,kisebb hővel.És nagyon nem mindegy,mennyi a huzal..az LR hamarabb indul,kis feszen jó ízeseknek is,mert az első slukk után már bemelegszik,kevés üzemanyag,kevés gőz,de nem vált TH-sba a kazán,a közepes(2.2-3ohm Vs 3.4V stabil/mecha mod,nemstabil akksi) mindenből közepes,indulási időben is,LR magasabb feszen TH,HR alacsonyabb feszen íz,de lassú indulás,HR nagyobb feszen sok gőz,jó íz,viszont nem láncdohányosbarát a nagy lötyiigény miatt.

Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

(#11309) urbi73 válasza Remus389 (#11280) üzenetére


urbi73
senior tag

Erre azért reagálnék : " A Helixeknek úgy is mindegy " Hát azért én még nem írnám le azért . Főleg azért mert tulajdonképpen most is aszt használod ,csak lentebb van a fűtőszál . Mivel nekem még mindig van v3 is ,.a Kanger után ,hát nem is tudom . Én szeretem még mindig használni.

-

(#11310) sellas


sellas
tag

Sziasztok!

Nem tudom, szokás-e az ilyen, de vennék valakitől liquidet Budapesten! Persze, meghálálom, 10 ml-ért 1000 Ft helyett 2000-et fizetek, tehát az árból két újat vehetsz, és oda megyek, ahova szeretnéd Budapesten a szombati vagy vasárnapi nap. Már rendeltem inaweráról, de sajnos csak tegnap adták fel, hétfő előtt biztos nem ér oda, és az utolsó cseppeket szívom a maradékból, analógot egyáltalán nem szeretnék venni. 12-est szívok, amiket szeretek: eliquid.hu-s sült banán, szilva, görögdinnye, málna, mandarin, t. gold ducat, t. symphony, e-magic malibu, fahéjas álom, ill. ecigionline-os par'mal és d'doff. Persze, ha más is van, az is jó, vagy nem 12-es (csak azért ne legyen brutál erős), van pár, amit nem szeretek viszont. Légyszi írjatok privát üzenetet, ha valaki segítene! :)

Nokia 3210 -> 3310 -> 3410 -> 3510 -> Sony Ericsson T310 -> Nokia E61i -> Iphone 3G -> Motorola Defy -> Samsung Galaxy S Advance -> Jiayu G4S -> Xiaomi Redmi 3S -> Mi 8 Lite -> Mi 8 -> Samsung Galaxy S21 FE

(#11311) monosz válasza urbi73 (#11309) üzenetére


monosz
őstag

A V3-al semmi hiba,használom én is a mai napig,de a tubby,és a kanger,az ideal.Itthon meg csak a Genesis,Vamo/Etna-val. :K
Na ez valami király.Szerintem közelébe nincs semmilyen üvegszálas kütyü.(De ez csak az én véleményem)

A fontolgatással gyakran elmúlik az alkalom..

(#11312) BandiHUN válasza monosz (#11311) üzenetére


BandiHUN
veterán

A fémszövettel csak 2 nagy baj van,azon kívül,hogy csak MOD méretű van(leszámítva,hogy én Minimizerbe és Helixbe is tettem :DDD ),az első,hogy tökölős megcsinálni és tisztítani,mert nem égethető ki,mint az üvegszál(nomeg a lötyit is irtóra szereti sötétíteni,mert visszafolyik a felfűtött,de el nem párolgott leves a kox-al),és lényegében bármikor zárlat is jöhet,a másik az,hogy a fémszövetnek van egy saját ÍZE,ami mindenben ottvan,és tök mindegy,min égeted a fémszövetet,vagy honnan van,és miféle huzalt teszel rá,vagy mivel tekered,mibe teszed.Dohányosoknál nem gond,főleg a markáns,száraz ízt kedvelőknél,de édes dohányt,gyümölcsöt hazavág...erre nem való.
Kisebb gondok,hogy a Genesisek kényesek a tárolásra,a zsebbenhordás felejtős,a technika iszonyat instabil,2 egyforma tekerés,fémszövetcső nincs...emellé jön a nagy lötyi és akksifogyasztás.

Egyébként aki tud tekerni,próbából javaslom,hogy vegyen fémszövetet is,és tegye pl.egy Helixbe...ugyanúgy készül,mint más tekerés,csak ugye oxidálás...és mégis olcsóbb,mint venni valami Genesist,ráadásul ahhoz sok szövet is kell!
Vape42-nél kapni kis kocka fémszövetet olcsón többfélét,ki lehet próbálni,milyen élmény...a kis kocka elég 4 patronra is,aki nem akar sokat szopni,tekerheti a szövetet 2-es üvegszálra is,az érzésen,ízen nem változtat ilyen patronban,csak kevesebb kell a fémszövetből.Nomeg legyen multiméter,és kell száraz izzítás után is mérni,az elején ha változik az íz,akkoris.Könnyen bánhatja eGo akksi,gyengébb mod,stb...mert ugye a túláramvédelem fix zárlatra tervezett,NEM szikrázó,összevissza változó patronra.Nomeg induláskor működik ez jól,ki lehet próbálni LR patronnal,amit nem hajt az akksi feltekerve,gomb megnyom,patron így ráteker,jéé ontja a gőzt a Dual Coil is :)Persze ezt csak megmért tényleg LR és nem hibás patronnal..

A vatelineseknél egyébként sokszor van,hogy összeérnek a tekerés menetei alapból,töméskor összenyomódik,tilt az akksi...az első felfűtés után így "igazodik" a tekerés,és az első vékony réteg kox is kialakul,utána jó lesz...

[ Szerkesztve ]

Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

(#11313) monosz válasza BandiHUN (#11312) üzenetére


monosz
őstag

Először megszívtam a Genesis-el,mert olyan fémszövetet kaptam,amit nem lehetett oxidálni.Akármit csináltam vele,vezetett! (Kivezetö,bevezető szál,gyakran izzott,és égett ízt éreztem) :W De rendeltem másikat,(máshonnan) és ezzel maga a tökély.Mind a négy menet egyszerre izzik fel.
Viszont én úgy tekerem,hogy egy cigaretta papírt tekerek a fémszövetre,és utána jön a ribbon huzal.Leégetem a cigi papírt,és nincs rövidzár,és össze-vissza ellenállás,ez mindíg fix!
8-9 Watt körül szoktam használni,és dől a gőz belőle,semmi égett íz.Mondjuk,elbóklásztam vele,míg fogyaszthatóvá tettem a Genesist.
Van :V3 is Tubby,Kanger,Tank,Nova is,szerintem mind lehet nagyon jól használni.Nyilván egy kis tapasztalat kell az otthoni felujjításhoz,de ha ez meg van,akkor brutál lehet élvezkedni az ízek kavalkádjában.

A fontolgatással gyakran elmúlik az alkalom..

(#11314) sellas


sellas
tag

már nem aktuális a liquidkeresésem, írtak itt is, és a másik fórumon is, nem gondoltam volna, hogy ennyi idő alatt ennyien, köszi mindenki segítőkészségét!

Nokia 3210 -> 3310 -> 3410 -> 3510 -> Sony Ericsson T310 -> Nokia E61i -> Iphone 3G -> Motorola Defy -> Samsung Galaxy S Advance -> Jiayu G4S -> Xiaomi Redmi 3S -> Mi 8 Lite -> Mi 8 -> Samsung Galaxy S21 FE

(#11315) urbi73 válasza sellas (#11314) üzenetére


urbi73
senior tag

Mivel kétszeres áron vetted volna meg . Jó hogy akad jelentkező . :DD

-

(#11316) Sdi válasza BandiHUN (#11312) üzenetére


Sdi
addikt

Ebben nem teljesen adok neked igazat :) , mint monosz is írta, meg lehet rendesen csinálni, csak kicsit kisérletezni, foglalkozni kell vele, de meghálálja.
Az íz kérdése. Valóban lehet saját íze, eddigi tapasztalataim alapján, minden üvegszálnak, sőt még a vatelineknek is van :) , de ezt rövid időn belül eltűnik, mert megszokod. Most is van mindhárom féle, érzem a különbségeket :). Igaz dohányos cuccokat szívok / némi más izesítővel keverve /, így lehet hogy ez a baj :)
A lötyit valóban rendesen eszi ha jól műkszik és az aksit sem kíméli, de valamit valamiért. Semilyen szettet sem hordok teljesen vízszintesen, esetleg fejjel lefelé a zsebemben :N és a genesist is zsebben hordom, igaz inkább a függő felé beállítva.
Multiméter használat / ha esetleg nincs egy ezt kijelzős mod készüléked /, minden készséghez ajánlott a felújítás után. Ezzel sincs több zárlat lehetőség, ha kiismered. Az aksira visszatérve, ez valóban nem való EGO, vagy hasonló teljesítményű cuccokra, kevesek hozzá, képtelenek meghajtani rendesen, a mecha 15A-s aksival sem képes rá. A mérete, lehet kapni elfogadható méretű cuccot is / Mini D.I.D. /, ami nagyobb átmérőjü mint pl. a hal, de a vivi novánál kisebb, ezt is használtam egy ideig és nem rossz, csak ez is egy kicsi átalakítást igényelt, a tökéletesebb teljesítményhez.
Egy szó mint száz, valóban munkaigényesebb mint az " egyszerű " cuccok, de csak az elején, mert ha sikerül rendes csövet csövet csinálnod, akkor az utána nagyon sokáig elég lesz és igen kiégethető :) / ritkán gázláng felett párszor újraizzítani és lefújkálni /, de ezt szerencsére nem kell sűrűn megcsinálni. Amúgy csak pár naponta kell leizzítani a szálról a ráragadt kokszot, de ez pár másodperces elfoglaltság majdnem üres tanknál.
Cserében / legalábbis én / olyan izeket és főleg "füstöt", TH-t kaptam, amit semelyik más cuccal nem tudtam előállítani és azóta sem sikerült.
Itt olyan cuccokról / patronk, kazánok / van szó, amit max. 5K-ért vettem, nem az "igazán nagyokról", azokat az én zsebem meghagyja másnak :D

"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/

(#11317) TazLeacher válasza monosz (#11313) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Ezt a technikát nem ismerem...a cigipapírosan. Milyen cigi papírt? (azt amibe a csavart cigit teszik? tehát a papír papírt?) Mivel égeted le? Öngyújtó, azt hajrá?

(#11318) Sdi válasza TazLeacher (#11317) üzenetére


Sdi
addikt

Sima cigipapírra gondol és az első száraz izzításokkal el is égethető.

"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/

(#11319) Remus389 válasza sellas (#11314) üzenetére


Remus389
veterán

én adtam volna ingyen is vagy jelképes összegért saját keverest

nyilván ha eljossz érte

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp_1_darab_2/friss.html

(#11320) Remus389 válasza urbi73 (#11309) üzenetére


Remus389
veterán

nem ugyanolyan mint egy helix alsó futoszallal

Lorenzo9, Fless is leírta hogy van különbség a gozeben

de mindegy jut eszembe, emlékszem kanger t3-asra egyszer 1.8 ohm-os tekerest tettem és javult a Th a hőmérséklete is, szóval segithetsz a t3-ason íly módon ha van kedved

1.8 ohm-os tekeressel, emlékeim szerint úgy jobb volt

bár szerintem a gyári tekerest használd el, én mindig kihasznalom a gyarit

meg fogod utálni mikor felujitod egyébként

és egyébként nem értelek, mindenki mondja hogy a bcc milyen jó, te pedig gyozkodod magad hogy nem különb mint a többi

pedig sokan leírták hogy de

3200 Ft, neked azt hiszem másfél doboz szofi volt az adagod, ami napi 1200ft, hamarosan 1500ft(emelni fogják a cigi árát +nehéz ma már beszerezni, trafikba kell érte menni )

tehát napi 1500ft lenne, akkor miert sajnalsz erre az e cigi dologra, amivel napi 1000 forintokat sporolsz, egyszer 3200ft-ot?

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp_1_darab_2/friss.html

(#11321) Remus389 válasza urbi73 (#11309) üzenetére


Remus389
veterán

gondolom, mikor kipróbáltad a bcc-t, szóval nullás levest szívsz, így nem jön ki a különség TH-an és ezért mondod hogy ugyanolyan

ha nikotinost, vagy mentholost szívnál, azt mondanád, hogy hűha! :) pláne a T3 után

de mondom T3-ast majd 1,8 ohm-ossal is próbáld ki

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp_1_darab_2/friss.html

(#11322) urbi73 válasza Remus389 (#11321) üzenetére


urbi73
senior tag

Tervbe van véve hogy lesz egy BCC - is . :)

-

(#11323) TazLeacher


TazLeacher
nagyúr

Protank-ot próbálta már valaki?

(#11324) MmDorian válasza TazLeacher (#11323) üzenetére


MmDorian
őstag

én szívtam bele kettőt, de nem volt nagy durr. túl sok levegőt ad, szerintem élvezhetetlen.

(#11325) Remus389 válasza TazLeacher (#11323) üzenetére


Remus389
veterán

Én úgy tudom hogy olyan mint a T3 gozre

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp_1_darab_2/friss.html

(#11326) Sdi


Sdi
addikt

Találtam egy elég " érdekes " cuccot , szerintem egy "kicsit" beteg dolog :D

"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/

(#11327) Remus389


Remus389
veterán

az innokin iclear 16 és 30-ról kinek mi a tapasztalata

esetleg megpróbálnék egy ilyen dual coil-t

a 16 és 30-as közt van különbség a tartályméreten kívűl?

van-e hasonló dual coil?

tudom azt mondátok kevés hozzá egy vision spinner, de ha 2*1,8 ohm-os ellenállással és 4,8v-on próbálkozok csak elég nem?

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp_1_darab_2/friss.html

(#11328) Attis Radeon válasza TazLeacher (#11323) üzenetére


Attis Radeon
tag

Én protankozok (csak most nem,mert várom az alkatrészt hozzá)
Tény és való hogy sok a levegő,de nagyon finom tud lenni.
Kicsit fura az elején,de utána meg a többi lesz fullasztó a tank-hoz képest.

(#11329) sunseth


sunseth
csendes tag

Sziasztok.
Azt szeretném megkérdezni hogy az eGo VV USB tápegységet hajthatom-e fali töltőről s ha igen, akkor milyet javasoltok?
Azért érdekelne mert rövid a vezetéke,így nem éri el a gépen levő nagy teljesítményű usb portokat.

(#11330) Attis Radeon válasza sunseth (#11329) üzenetére


Attis Radeon
tag

Nyugodtan hajthatod mobil töltőről is akár.
1 van ami kinyírja,(tapasztalat) az az autós szivargyújtó.
Arra ne rakd rá soha.

(#11331) TazLeacher válasza Attis Radeon (#11328) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Hogy őszinte legyek ezt néztem ki. A Kanger Protank-al több problémám is akadt, ami miatt eszembe se jutott, többek között a drip tip inkompatibilitás és a szétszedhetetlenség, ez meg úgy, ahogy van, patentnak tűnik, lehet tennék vele egy próbát. Az üveghasználattal megvettek kilóra. :))

(#11332) Attis Radeon válasza TazLeacher (#11331) üzenetére


Attis Radeon
tag

Nem is rossz :)
Amikor én vettem a kangert,akkor még nem volt ez a verzió.
Bár ugyan az,csak ugye drip tip.
Ennyiért,meg páne megéri.
Bátor szívvel ajánlom :)

(#11333) agent_k válasza TazLeacher (#11331) üzenetére


agent_k
őstag

Mi gondod volt vele?

(#11334) urbi73


urbi73
senior tag

Nem is tudtam hogy ilyen is létezik [link] :U

-

(#11335) TazLeacher válasza agent_k (#11333) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Úgy semmi, nem vettem meg azért, amit írtam. Ez az egybe öntött forma úgy, hogy még drip tip-et sem tudok cserélni, nagyon nem jött be. Azon kívül - ez persze magán vélemény - még ronda is. Ez az új változat már megér egy próbát. Az üveg "ház" nagyon bejön, habár jobban kell rá vigyázni. Így első nekifutásra az új konstrukció elég megnyerőnek tűnt.

(#11336) BandiHUN válasza Remus389 (#11327) üzenetére


BandiHUN
veterán

A 16 remek,imádom,csak a fej hülye,sajnos nem a V3-é,hanem hosszabb,és macerás felújítani,ráadásul a felső szálról le kell számolni legalább 1 menetet,mert 2x majd 1 centi megy lefelé,vagyis kábé fél ohmmal lesz a felső tekerés nagyobb.
Viszont olcsó a gyári fej(600,de Kínából már majdnem ennyi egy komplett patron!),és remekül is bírja,sokan szeretik az icleart...aV3-ba már egy ideje van ez a fej,de senkitől nem hallottam véleményt...lehet teszek én is egy próbát vele.
Igazából akinek van amúgy jól bejáratott V3-a és szereti,sokat nem bukhat vele,talán mert rövidebb,tekerni is könnyebb.

30-ast ne vegyél...vagy ha mindenáron kell,van nekem egy szinte alig használt,lényegében pár slukkos,cserebere,mittudomén.Nagy batár dög,nehéz,rozsdamentes acél,a drip-tip jó mókának TŰNIK elsőre,hogy forog,de hááát...és NEM kompatíbilis mással,hiába ugyanaz a menet,a belső rész sokkal rövidebb,mint a V3 szipkáké,így mondhatni nem lecserélhető.
Másik,nagyobb bajom vele,hogy szépen "telepisálta" a Tox Cannon-omat,álló helyzetben látszólag nem folyik(90%VG-t használok),viszont napok alatt az alsó szálig "leengedi" a lötyit szépen...marha boldog voltam,amikor erre rájöttem,sok meló,pár napig nem vettem elő a cuccost,állt az asztalon,aztán feltűnt alatta a lötyitócsa...szerencsére a lsssú szivárgás miatt a modban is belül a falon csorgott végig a lötyi,az elektronikára nem ment,viszont az akksiba igen...-1 db 18350 cella,védetlen volt,a lötyi vezetése elég volt megrohasztani a tetejét és nullára kisütni.Még jó,hogy mást nem vágott haza.Szóval annak jó,aki használja.Túl nagy a tank és túl gonosz a fizika.

A Dual Coil fejek ugyanúgy értendők,mint a sima,semmi nem kicsi hozzá!
A 2.1 vagy 1.8 ohm az egész fejre értendő,2db 4ohm körüli tekerés van benne...még jobban megy,mint a dual vatelinesek,vagy akár az 1.7ohmos Magnummal!
Egyébként hiába dual,talán még az 1 fűtőszálas patronnál is kevesebb lötyit eszik az iclear16,sokkal finomabb íz,több gőz...viszont TH-t vadászni alkalmatlan.Mint jobbára a felsőszálasok..DE a sima V3-nál azért jobb sokkal TH-ra is.Előny még,hogy a dupla szál kevésbé koszolódik.
Azoknak jók ezek,akik kisebb feszen/nagyobb ellenállással gőzölnének,hogy finom legyen,viszont egy 3+ ohmos tekeréssel már a gőz a kevés.
Én 3.4V stabil akksival hajtom,szívóssal,mégcsak kondenzet SE termel,és gőzöl,mint az állat,mindig a zsebemben van a no2.lötyimmel az iclear16 egy kis akksival...első osztályú.Állandóra viszont nekem már kicsit sok,viszont a jó kis USA Mix lötyit pont úgy is szeretem,hogy előkapom naponta többször és ciginyi,mert az íze sem igazán állandós,elég intenzív.Viszont sör mellett... :) szóval nálam az iclear16 királyság,az iclear30 kuka.
a 16 a második kedvenc patron,első ugyanis a BCC Mini :DDD

[ Szerkesztve ]

Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

(#11337) agent_k válasza TazLeacher (#11335) üzenetére


agent_k
őstag

Ja így értem. Munkahelyen szinte mindenki dicserte a lava+protank kombot. Drip tip nekem nem hianyzik, mert ez eleve nem drip kazán megoldású.

Iclear16. Ezt is utolerte a kinai ragaszto problemaja. Lejott a felso fem gyuru amibe a szipka megy. Ragaszthatom megint. A meleg tonkreteszi sajnos, nem az elso szethullasa már egy patronnak nalam.

(#11338) TazLeacher válasza agent_k (#11337) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

A drip tip nekem csak azért, mert szeretem a jól megszokott szipkáimat szívni.... :))

Munkahelyen szinte mindenki dicserte a lava+protank kombot.

Basszus, milyen helyen dolgozol...? Ennyi ecigis van?

(#11339) agent_k válasza TazLeacher (#11338) üzenetére


agent_k
őstag

Nincs ecigis a 120 emberbol csak en. Tetszett nekik a formaja. Vicceltek a lezerkarddal :) Mindenesetre nalunk nagyon eldogadoak. Bent az irodaban is lehet, de csak ha nyitva az ablak. Sajnos nehany keveressel mar porul jartam, mert macskapisi szaga volt a goznek. De a pipas vagy gyumolcsos aromakert meg nem szolt senki. Neha jegyzik meg, hogy ez most edes vagy vattacukros. Jo kollegaim vannak :)

[ Szerkesztve ]

(#11340) Remus389 válasza BandiHUN (#11336) üzenetére


Remus389
veterán

köszi a részletes leírást

én is csak úgy gondolok rá mint egy fun patron-ra

nagy gőz, jó ízek, de elhiszem hogy nem jobb mint a bcc, ilyen kiegészítésként gondolok rá

az iclear 16 a szimpatikus, a 30-as túl nagy, nem illik az ego-ra(víztorony, eldől, fejnehéz+ugye amiket mondtál pisis, nem kell)

elgondolkodok azon a Helix V3-ba való dual coil kazánon is, amit Urbi73 linkelt, legalább beizzítom az öregfiút, bár már elég ramaty állapotú szegény(a csöve már ferde, a talpa már bemattult, az üvegje elszíneződött picit és már repedt leejtés hatására, de nem szivárog)

igazából érdemes egy új icleart Kínából rendelni+mondjuk 5 fejet hozzá, és akkor egy darabig elég

egyébként az iclear 16 és helix v3 üvegje kompatibilis? jó lenne mert akkor lenne egy pót üvegem is

van esetleg másfajta dual coil ami szóba jöhet?

Kínából honnan lehet rendelni olyan olcsón iclear 16-ot+pótfejeket

---------------------------------------------

más: ma volt egy kalandom a vapeonly mini bcc-vel, leesett asztalmagasságból szőnyegre, és befeszült az üvegje, ferdén állt, se előre, se hátra, semmit se tudtam vele kezdeni hiába erőltettem

nagyon bosszús voltam, hisz 4 napos, imádom, azt hittem el fog törni az üvegje, csak úgy lehet megoldani

próbáltam kézzel visszanyomni, de nagyon nem hagyta magát

forró víz alá tettem az alsó részt (hátha kicsit kitágul a fém, de úgy se ment vissza), ezért fogtam egy kalapácsot, közé tettem egy rongyot, és határozott mozdulattal ráütöttem(nyíilván nem tiszta erőből, de azért erősen, és visszapattant, persze előtte forró vízben felforrósítottam), csodák csodája semmi baja nincs, sőt meg se karcolódott köszönhetően a rongynak (jó-jó egy zokni volt kéznél)

de azért bosszant, hogy úgy van ez kitalálva hogy a leejtést nem tolerálja, miért nem képesek egy bcc szintű gőzt előállítani képes, de masszív patront csinálni (mint a Kanger T3, az bírja a leejtést betonra is, tapasztalat, az masszív ehhez képest)

---------------------------------------------------

más: kromofág mindig segít, az 1300-ason már lekopóban volt az a gumibevonat(nem vészesen, de volt egy két folt, meg karc), plusz jobban mutat a bcc-n ha ezüst

szóval bekentem, lekapartam és íme :) [link]

sajnos nem olyan krómozott(mint a gyárilag fémszínű), inkább ilyen acél-ezüst színű, pedig kicsit políroztam is

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp_1_darab_2/friss.html

(#11341) TazLeacher válasza agent_k (#11339) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Azt hittem már olyan közösségbe jársz, ahol a Lava + Protank egy teljesen hétköznapi felszerelés... :DDD

(#11342) Remus389 válasza BandiHUN (#11336) üzenetére


Remus389
veterán

ja még azt elfelejtettem megkérdezni hogy az iclear 16 és 30 között gozben van-e különbség?

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp_1_darab_2/friss.html

(#11343) porse


porse
senior tag

Ki hogy tekeri az evod t? 2es szál, és ugyanekkora fedő és szörcsög így is kissé. Gyári tekeresen amugy a tekerés alatt is volt fedő szál nem csak felette.

... szerintem.

(#11344) Remus389 válasza porse (#11343) üzenetére


Remus389
veterán

kanger t3-on én úgy csináltam hogy szetbontott szálakat helyeztem a tetejére, tehát a kettes uvegszal kb vékony sparga vastasagu részeit helyeztem fedoszalnak, úgy eligazitva, kis csipesszel könnyebb

de úgy ha raprobaltam a csövet, ne maradjon rés, de túlságosan szoros se legyen

így szetbontva talán hatékonyabban szívja a levest, de azért szigetel is

rá kell érezni, ha egyszer rájössz, utána nem fog se folyni, se szorcsogni max minimálisan

ja és ha.már tekersz próbálj 1.8 ohm-osat, t3-ason, ami hasonló, javul a TH, szerintem jobb lesz

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp_1_darab_2/friss.html

(#11345) ati2 válasza porse (#11343) üzenetére


ati2
őstag

3-as + 2-es fedőnek (az evapor-os jó hozzá, elég kemény nem nyomódik össze).

Amúgy nem tudom, hogy egyesek mit árulnak üvegszál helyett, mert pl a vape42-es az puha, összenyomódik és vágni is szar, mintha nejlon lenne.

Most próbáltam a V3-ba evapor-os 3-ast, kurva jó lett, semmi folyás, bő gőz, TH :DDD Csak egy kicsit nehéz volt betolni.

(#11346) porse


porse
senior tag

Ahogy néztem a fedőszál ilyen tojás alakot vett fel, túl széttágult.
Fogtam és duplán vettem a 2es szálat és arra tekertem, 2.2 ohm osat fedő nélkül, így kicsit karcosabb, íztelenebb, de elfogyott az üvegszálam :D..

[ Szerkesztve ]

... szerintem.

(#11347) TazLeacher válasza ati2 (#11345) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Amúgy nem tudom, hogy egyesek mit árulnak üvegszál helyett, mert pl a vape42-es az puha, összenyomódik és vágni is szar, mintha nejlon lenne.

Most dobtam ki pont én is majdnem 1m szálat. 1mm-es volt, Eternity-be tekertem bele. Egyszerűen alig volt íz/gőz, azt se tudtam, hogy mi a baja...sokáig próbálkoztam vele, de semmi. A szál lötyivel áztatva is olyan merev volt, mint a spárga...mintha taszította volna a lötyit. Most csak ezért rendelek evaportól, mert nem kísérletezek ilyen szálakkal.

(#11348) Remus389


Remus389
veterán

nincs arra valami jó módszer hogy a vapeonly mini bcc kazanjanak a csövének a lehuzasa olyan rohadt nehéz?

mintha oda lenne ragasztva képtelen vagyok lehúzni

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp_1_darab_2/friss.html

(#11349) baderoli


baderoli
tag

Nagyon tetszik a vapeonly bcc mini fekete szinű, de félek hogy hamar lekopna a festék. Van esetleg valakinek tapasztalata? Üdv!

[ Szerkesztve ]

(#11350) agent_k válasza TazLeacher (#11341) üzenetére


agent_k
őstag

Óh bőven nem... csak elfogadják, hogy én ecigizek. Toleráns brigád. Csak mindig emlegetik a macskahúgyos folyadékot... :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.