Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt
válasz
Agostino #138 üzenetére
Pontosan!
Matchbox rugóztatás az alap volt. ...ja, és mindegyik Made in England, természetesen.
Szerk:
Fél napig birtokolhattam egy ilyet:
Nagyon beleszerettem. Egy madgie-féle domboldalon gurítás során nyertem el egy osztálytársamtól. ...délután valami büntetés miatt a napközis tanár lenyúlta és a szekrénybe zárta. Sosem láttam többet.
Cserélgettük is őket sokszor.
A flottában a vezér ez a mecsóm volt:
Nyitható motorháztetővel.
-
Agostino
addikt
látod az biztos, hogy lendkerekes volt, sőt, azt hiszem ahogyan toltam a cuccot a lendkerék vijjogtatta meg a szirénát vagy mi a szösz... meg karcolt mint a fene, anyum képcsarnokos asztalát meg is karcoltam vele... : [
#137 - mi korai gettóskodást csináltunk velük, csak fogalmunk sem volt róla, hogy ennek nyugaton komoly kultúrája van. felénk az volt a divat, hogy kemény felületre ráraktuk a matchboxot, megemeltük az elejét, vissza, aztán mértük stopperes órával mennyi ideig rugózik. az volt a gáz hogy általában a noname műanyagvázas darabok nyertek, a fémek elég hamar lendületüket veszítették : (
#139 - mi rendesen építkezésből megmaradt téglából. aztán egyszer az egyik fal ránk esett. ekkor beláttuk, hogy kötőanyag nélkül ez nem fog menni. ott lettünk leállítva amikor mentünk a pincébe cementért 8 vagy 9 évesen. azt eltanultuk hogyan kell betont csinálni, de anyumék meg belátták, hogy a szederfa alá mégsem kellene építkeznünk... : )))
-
madgie
titán
válasz
mephi666 #134 üzenetére
Matchbox téma: lakótelepi kölykök voltunk, sok játékot játszottunk. A Matchbox-okkal az volt a sláger, hogy építettünk homokból lejtőt, a végére egy homokfalat, aztán gödör. Aki leesett a gödörbe, az kiesett. Nem volt túl meredek a lejtő, de a nehéz autókkal szépen lehetett tarolni, a többieket szívatósan kidobni. Na, kedves Norbi haverom Camaro Iroc-Z-jét fenemód utáltuk, mert nehéz, mokány kis dög volt, sokszor képes volt a fél autósort egyszerre "halálba küldeni"
Pont így nézett ki:
-
Agostino
addikt
nekem anno volt valami kis pléh rendőrautóm. ilyen tológatós darab. fehéres volt meg miegyéb. sajnos semmi más nem jut eszembe róla, egy fotó is kellemes nosztalgiával töltene el. nem ugrik be valakinek? talán ilyen cadillac utánzat lehetett vagy a fene tudja, megkoptak már az emlékek
#133 - mi egyszer öcsémmel egy hatalmas tömött szatyornyi ilyen matricát vagy minek nevezik ezt találtunk. mintha a lottó ötöst fogtuk volna ki. esküszöm a mai napig nem értem ki dobhatta ki. volt már vagy 16-17 éve is. csak úgy hevert a gazban. először azt hittük valaki szórakozik velünk : ))))
-
mephi666
nagyúr
jaja, rágondolok és eszembe jut még most is az íze/állaga
meg az egész érzés, amikor bontottad és megcsapott az illata, majd a fényes papír tapintása... sajnos nem tudom, hová tűnt a gyűjteményem: lehet szüleimnél megvan még valahol a padláson... a matchbox volt nálam majdnem minden alkalomra a kívánság... nincs is túl sok: talán 1-2 tucat, meg néhány darab kicsit kopottas, de akkor is kibírtak sokmindent
-
mephi666
nagyúr
jaja... csak nálunk meg nőuralom volt és a család többi tagját jobban érdekelték a mindenféle állatok, mint a kocsik
ha rajtam múlt volna, az autós is telelesz... (később volt már kutyás-macskás meg donaldkacsás album is) ...ami meg örök: a matchbox-ok... egy dobozba félre is raktam a gyűjteményem, hogy ha majd fiunk lesz, mennyire örül majd neki
akad pár modell még a '60as évekből is... de nagyja a '80as években készült
-
Eastman
addikt
A jó kempingágyak, nyugágyak:
-
madgie
titán
válasz
mephi666 #127 üzenetére
Igaz, a WWF volt előbb
Rám ez volt nagyobb hatással, verdák ezerrel.. aztán egyszer a komplett húsvéti locsolópénzt matricára akartam költeni. Elhagytam a bolt felé a bringán a pénzt. Vagy egy hétig nem lehetett hozzám szólni.
Áldott gyerekkorÉrdekesség: felénk úgy hívták a matricát, hogy levonó
-
mephi666
nagyúr
-
madgie
titán
-
Vakegérke
félisten
Ez meg egy kávédaráló a gyerekkoromból.
-
Vakegérke
félisten
Ha már fényképezőgép.
-
lapa
veterán
válasz
Vakegérke #120 üzenetére
spec a futrinka utsza meg mekkelek már lepattant a gyerkőcökről, bubó doki se kötötte le annyira (nem is kisgyerekes), de a frakk meg népmesék meg a többi (mikrobi, pompom, vizipók etc) nagyon mennek.
najó, a rekord kedvéért retro meselista offline elmentéssel értékőrzés részirűl:
bugs bunny
csipet csapat
dr bubó
egyszer volt az élet
elsüllyedt világ
frakk
frédi béni
gumimaci
ho-ho-horgász
hupikék
jamie és a csodalámpa
kacsamesék
kengyelfutó
kisvakond
kockásfülű nyúl
kukori kotkoda
lolka bolka
magyar népmesék
mátyás az igazságos
mekk elek
mézga aladár, nyaral, köbüki
mikrobi
nils holgersson
pityke őrmester
pluto
pom-pom
rózsaszín párduc
süsü
tazmania
tini nindzsa teknőcök
tom és jerry
vizipók
willy fogg+ vuk
szaffi
vackor
vili a veréb
transformers
sebaj tóbiás
muppet
misi mókus
macskafogó
maci laci
ludas matyi
labirintus
balu kapitány
idő urai
asterix -
Fáraó
őstag
Könnyek szöktek a szemembe a topikot olvasgatva, csodálatos évek voltak ezek, gyerekként mennyi emléket éltem meg. Ja és ott volt a rakás kisdobos meg úttörő tábor, Csillebérc, stb...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Viccrovat
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Suzuki topik
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest