Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vakegérke
félisten
2009-09-17 15:29:42 - 2009-09-17 15:53:19
7, azaz hetes darab privi. Erős három percenként egy. A feladó azonos.Szánalmas, és szégyenteljes. Valamint fenyegető.
Köszönöm, én nem kérek védelmet.
-
talmida
Közösségépítő
válasz
bullseye #114 üzenetére
nem teljes értékű...
AS2Angel Second Class
-
localhost
Közösségépítő
Vagy kapott egy jóindulatú, mondom mégegyszer jóindulatú moderátori (házigazdai) javaslatot, "Édesapa, most azt gondoljuk, jobb lesz, ah x ideig csak olvasol és nem írsz! Érted, ugye ?! Kérlek, ígérd ezt meg nekünk, jó ?" - és megsimogatták buksi kis kobakját.
Addig marad neki ez :
-
bullseye
addikt
Finom, konfliktuskerülő módon hadd jegyezzem meg, hogy a hosszúéletű fórumokon/topikokon 1-2 évente előáll a helyzet, hogy a veteránokat sokkolja az új generáció szánalmassága. De aztán akit ezzel nem üldöznek el, abból is veterán lesz, és 2 év múlva már ő hány epét az újaktól, akik lezüllesztik a világot.
Azonban én pl. mindannyiótoknál sokkal jobb vagyok, mégsem fikázlak titeket... -
Vakegérke
félisten
Pörgetnénk páran, de nem szabad. Szégyen, vagy sem, én is be vagyok tojva. Álmomban sem gondoltam volna, hogy egy napos kitiltást kapok azért, amiért kaptam. Kockáztassak még csúnyábbat?
Tabu, nem szabad, elfenekellek.
Így van ez jól. Széltől is óvni a gyereket. Aztán ha felnőtt korára kehes lesz, az kinek a hibája?Szerk: Ha tovább gondolom meglátásod, adódik egy kérdés. Épp azok fosztották meg az írás örömétől, akik mindentől védik?
-
Vakegérke
félisten
Azt senki sem gondolhatja komolyan, hogy cizoe egy kiskölyök bőrébe bújik, hogy jó kis balhét szítson.
Ha mégis így lett volna, miért tiltatta ki jól bejáratott, saját avatarral rendelkező nickjét? Ez is sántít.
Attól, hogy kitiltották, nem hogy vissza kéne fognia magát, hanem méginkább provokatív zagyvaságokat kéne írnia ,,no name"-ként. Szerintem így logikus.Nézzük máshonnan.
Épp cizoe volt az, aki rátalált Flódung Rolandra.
Aki tag az IWIW-en, az láthatja, hogy mikor regisztrált az illető. Azt senki se mondja nekem, hogy ez egy két éve tervezett provokáció volt.
Ami azt illeti, nem sértettem titkot, hiszen az IWIW-en szereplő személyek adatai publikusak, ahogy az enyémek is.Nem ír a srác. Szerintem kivár. A privikbe nem látnak bele, és feltételezésem szerint kapott jópárat. Talán begyulladt némelyiktől, és most reszketve várja, hogy mi fog történni.
-
Vakegérke
félisten
Idáig sem volt titok.
Ami pedig kettőnk dolgát illeti, én komolyan hiszem, hogy bár eléggé kemény csatákat vívunk időnként, nincs köztünk balhé.
Tény, hogy khm... hogy is mondjam... nem igazán értem kitartó ragaszkodásod egy olyan személyhez, akitől okkal elfordult rajtad kívül mindenki. Az viszont, hogy nem értem, nem jelenti azt, hogy nem tisztelem.
Mondok még valamit.
Az egy dolog, hogy védencednek van szeretett anyukája, ám ugye elfoglalt, és elfogult gyermekével szemben.
Te kívülről látsz, és talán tisztábban, mint az édes szülő, hiszen képesítésed is erre ösztönöz. Nos, ezen az alapon véllek pótanyukának. Támogatod, pátyolgatod védenced, és akkor sem pártolsz el tőle, amikor már az ég is rászakad. Szerintem megtisztelő a titulus, és ha a srácot megkérdeznénk, büszkén felvállalna.
Részemről többször nem térek ki a dologra, megígérem.Védenced nem ír, és ahogy mondtam, ez a szünet jót tesz a kedélyek lecsillapításának. Van idő eltöprengeni az eseményeken, és ha fájnak is az elvesztett társak, lassacskán múlttá válnak a történtek.
A hamu alatt viszont ott van a szikra. A tűzvész megelőzhető, csak kompromisszum kérdése. Idézem magamat.
"Mivel tényleg nem igazán üdvös a srác tevékenysége, írjon a logoszférába. Ez nem jelent elszigeteltséget, hiszen publikus blogjában megjelentethetné az írás címét, és egy linket, ahol a lényeg olvasható. Hozzászólás engedélyezett.
Cirkalmas? Igen.
... Ezt a bántó részt kihagytam ...
Aki kíváncsi az írásra, az rákattint a linkre, és élvezze kedvére a mesteri, művészi alkotást. Véleményt akar alkotni, egekbe magasztalni a szerzeményt? Semmi akadálya. Bezárja (vagy sem) az új ablakot, és a publikus blog topicjában megteheti."Szerinted bántó megoldás?
-
Vakegérke
félisten
"..no name nem is ír mostanában, és úgy látom, mintha nagyon is hiányozna egyeseknek, mert nincs kin élesíteni a fogakat."
Szerintem jobb is így. Legalább lecsitulnak a kedélyek.
Ami pedig a fogak élesítését illeti, újra felrakott írásaiban szóvá tehettünk volna pár dolgot, nem éltünk a lehetőséggel.
Szószátyár vagyok, de már én is legyintek, nem érdekel. -
talmida
Közösségépítő
Közhellyel kezdem: ízlések és pofonok különbözők...
Örülök hogy pont tőled kaptam meg , ezzel beismertél jópár dolgot
Kétlem! Figyelmen kívül hagytad az első szavakat. Azt írtam: az elvárásaid szerint , ami azt jelenti, hogyha a te sztenderded szerint értékelné(n)k a topikokat, akkor mi történne azzal a cikkeddel. Akkor hova kerülne?A követendő példák pedig ott vannak: van pár kiemelt írásom
Senki nem a régi Logoutra panaszkodik, hanem a mostanira, hát én se a tegnapi napról beszéltem...de mindezt is csak amiatt említettem, mert neked vannak kifogásaid, mintha néha te sírnád vissza a múltat? Engem a jelen és a jövő érdekel, ..jelen esetben a múlt nélkül ..sorry!
Sajnálom, hogy Viszlát (szerintem) rosszul döntött, amikor elment, de ez nem az én dolgom. Ő tudja, hogy mit miért tett. Ha nem jött vissza, valószínű nagyon jól érzi magát a bőrében. Isten éltesse!
Szia viszlát! Minden jót!!
...nem szeretem a pletyit. Többek között ezért nem is szoktam az ún női összejövetelekre eljárni, mert valahogy ott mindig előjön valami "jó" kis csemege..., amiből én thx, de inkább nem kérek...
Tildy, neked sem a múlton kellene rágódni, hanem a jelent jobbá tenni. Nekem jó így is, ahogy van, csak miattad mondom, hogy tegyél érte, ha zavar a pillanatnyi ábra.
BTW a jó írás jó, ha jó tartalmat, jó szellemet, "jó illatot" is hordoz,
mert sokszor hiába igényes egy cikk helyesírásilag, ha közben egy negédes, vagy kesernyés szájízt hagy maga után. Az összes fikázó, másokat lehúzó cikk ilyen, no meg az önfényezők is ebbe a bűzlő, bomlasztó kategóriába tartoznak.
..no name nem is ír mostanában, és úgy látom, mintha nagyon is hiányozna egyeseknek, mert nincs kin élesíteni a fogakat.
És hidd el, nagyon jól tudom, hogy a logoszférában lenne a helye, és egy percig sem tiltakoznék miatta.
No problem, engem nem zavarna a kiemelt címlapon sem, mert a címet, meg a bevezetőt azért többnyire el szoktam olvasni, és, ha nem kelti fel annyira az érdeklődésemet, véletlenül sem kerül a monitoromra.Upsz, akaratlanul rossz biillentyűt nyomtam le és kitöröltem egy szakaszt.
Ki tudja, hogy lehet itt undo-zni?Már olyan sokszor kellett volna..
Na, mind1, már úgyis túl hosszú lett a hsz-om, így hagyom, nem szaporítom tovább a szót.
-
tildy
nagyúr
Mégis megvan. Én voltam figyelmetlen.
-
tildy
nagyúr
Mivel Vakegérke igényes írásokat ír, ez nem valószínű, hogy előfordulhatna.
De ha megkérnék, és többen jeleznék felé ( vagy felém) , akkor elgondolkodnánk rajta, illetve reagálnánk rá .Lehet kérni, hogy ne reagáljanak rá. Oké, akkor aki nem tudja türtőztetni magát, privátban tolná, ahol a moderátorok sem látják, megosztani meg ugye azt nem lehet a nagyérdeművel: 22-es csapdája.
Az 57 tényleg versenyképes - csak te nem látsz a tartalom mögé, míg vakegérke tudja mit jelent - mindezek mellet kicsit teszt is, mennyire van eltűrve az ilyesmi.
Beismerem azzal az írással feszegetem a határokat. Kíváncsi voltam, megkapom-e érte azt, hogy ez totál értelmetlen.
Örülök hogy pont tőled kaptam meg , ezzel beismertél jópár dolgotA követendő példák pedig ott vannak: van pár kiemelt írásom , ami szakmailag megállja a helyét, ami pedig nem odavaló, azt is próbálom korrektül megfogalmazni.
Mindezek mellett figyelmedbe ajánlom Viszlát írásait - nem akarok a nevével takarózni , de most muszáj - akinek szintén szemet szúrt az , amiről beszélünk (én így láttam) , az eredményt ismered.
Ha kicsit is olvasol , akkor tudod miért nem a logoszférába került. Leírtam egy korábbi írásomban. Az ok egyértelmű: pont "no name" miatt. Sőt tervemben volt folytatni is, mert én már csak ilyen rendszerellenes vagyok, és akár meg is tehetném, hogy végigspammelem számokkal a személyes bejegyzésem. Mindig az írásaim lennének legfelül, kíváncsi voltam, mikor szólnának a modok.
Viszont ez olyan szinten mélyre süllyesztene azok szemében, akik a nevem után keresnek, hogy ezt nem tehetem meg. Majd egyszer talán álnéven. (Bár akkor meg Vakegérke orrolna meg rám)
És hidd el, nagyon jól tudom, hogy a logoszférában lenne a helye, és egy percig sem tiltakoznék miatta.
-
talmida
Közösségépítő
válasz
Vakegérke #84 üzenetére
Ami a pótanyuka szerepet illeti, emlékeim szerint felvállaltad.
Nem. Rosszul emlékszel, de, ahogy kérted, el van nézve. (Csak emlékeztetőül mondom, hogy többször is kifejezetten tiltakoztam ez ellen a titulus ellen mindig kihangsúlyozva, hogy "van neki igazi anyukája, nem kell neki pót"....Most, hogy így, szószerint idéztem magam, talán már jobban emlékszel, ugye?)
kitiltások szegélyezik jelenlétét
Mostantól én is hozzád hasonló stílusban reagálok, engedelmeddel ismételni fogom magam:A legnagyobb röhej az, amikor egyesek XY-t hibáztatják Z kitiltása miatt.
Mindenki saját maga felel a saját tetteiért. Ha vki olyan hülye, hogy kirúgatja magát áthágva a szabályzatot, akkor magára vessen! Az érintettől kérdezném, ha olvasná ezt a bejegyzést: Amikor megsérült a karja az üvegajtón vagy ablakon, akkor meg az a hülye üveg volt a hibás, ugye?no namet nem kitiltani kell, hanem a megfelelő helyre irányítani
Nem. Bocs, de ebben se neked, se tildynek nem adok igazat, maradjon csak itt, mert a Logout sokkal szebb, jobb hely, nem pedig egy lakatlan sziget. Mit szólnál, ha téged cígőlnének oda?? He?vagy kérni tőle a kommentek kikapcsolását (ugyanis flamekeltő az írása, akkor is, ha totál semleges témákról ír.)
Ezzel sem értek egyet. Ne hidd, hogy hozzászólások nélkül maradna!....még akkor sem, ha a törzsgárdás fikázók lelépnének. Pl néha én is szeretnék hozzászólni.Aztán meg van itt egy rakás hozzá hasonló korú gyerek, akik szintén szeretik és megértik no name-et. Egyszer láttam, hogy nagyon jól elbeszélgettek, amikor seki más nem szólt közbe.
Mindegyik vétett hibát, de egyik sem javítgatta a másikat, jól elvoltak..Pont ma olvastam itt egy no name-nél 1 évvel idősebb gyerek hasonló kaliberű cikkét.
Tisztára ugyanaz a feeling volt
, az a srác max egy hajszálnyival jobb helyesíró, de elképzelheted, hogy milyen lehet, ha egy hajszálnyit mondtam.
Lényeg az, hogy minden hibája ellenére örültem, hogy olvashattam az írását, bár nem szóltam hozzá..Itt sokat fog majd fejlődni. Maga az írás gyakorlása is fejleszt.
Őt sem küldeném a Logoszférába, pedig alig van különbség a 2 gyerek kifejezésbeli szinvonala között, ill talán annyi, hogy az egyik budapesti, a másik meg vidéki. ..És ezt sem szabad elfelejteni! Vidéken máshogy kommunikálnak az emberek. Kicsit talán komplikáltabban, cirkalmányosabban, --udvariasabban?
-- De az is vicces, hogy ezt pont én magyarázom nektek 5395 mile, vagyis 8682 km távolságból
, hogy egészen precízek legyünk
Mindenki oda kattint különben, arra a userre, ill arra a cikkre, amelyikre csak akar. Garantáltan állítom, hogy a saját akarata ellenére senkinek a képernyőjén nem fognak megjelenni no name cikkei.
..ércsük?
szellemi mocsok, amely önmagában is provokatív.
Vakegérke, ez durva volt
Szellemi mocsokról tudnék szólni, de nem akarok...Nem sokszor adtam hálát azért, hogy tanárnak tanultam, de most bizony, adok, mert látom, hogy talán emiatt van az, hogy jobban szeretem és értem a fiatalokat.
"Ha a kínálat nem olyan megfelelő, odébb lehet állni, nézelődni más portálokon...vagy még jobbat mondok, le lehet zárni a gépet és több időt tölteni a társsal. Harmadik 5letem az, hogy te írj színvonalnövelő, példamutató cikkeket."
Ezt te kritikán aluli gusztustalan beszólásnak nevezted.Azt gondolod madadról, hogy a szavak mestere vagy. Az lehet, de az is biztos, hogy néha fogalomzavarban szenvedsz, mert noha kicsit félreérthető az, amit írtam, de nem arra gondoltam, hogy a Logoutról végleg tovább állni, hanem arra, hogy, amíg a kínálat szerinted nem megfelelő, addig valami másik websiteon olvasgatni stb.
Ami pedig a cikkeket illeti, tildy legsutább szösszenetével sem összevethető védenced egyetlen szerzeménye sem. vakegérke, ne égesd tovább magad,
Az "57" ? Az tényleg versenyképes.
tildy:
Honnan veszed, hogy a törzsgárdát elüldözném?
Nem arra gondoltam, hogy végleg odébb állni, hanem csak abban a percben, amikor véleményed szerint nem olyan jó a kínálat, akkor lehetne mást is olvasni, vagy dolgozni vagy mitt'omén..Harmadik 5letemet se hagyjátok figyelmen kívül, vagyis te állíts követendő példát.
Állítom, hogyha azok, akik a színvonalat szokták kifogásolni, a nyafi helyett pédaadó írásokat nyújtanának, akkor máris nem lenne okuk panaszra.
De mevallom, nekem jó így a Logout, ahogy van. Mondhatod, hogy igénytelen vagyok,
Na, bumm!
.. de, ha őszinte vagy, te sem nagyon dicsekedhetsz, mert nézd csak meg pl az egyik utóbbi cikkedet. Ha ugyanezt no name követte volna el, már ezerrel menne az anyázás..., még a helyesírási hibái miatt is.
az elvárásaid szerint a te "57" című cikked simán a Logoszférába kerülne, ha bevezetnék a nagy szigort.
Azt a cikket ugyanis csak a hozzászólások éltetik, mint, ahogy a többi kyrabaybee típusút is.
-
concret_hp
addikt
én amugy az egészet nem értem
ami nem érdekel azt bezárom a francba, annyira nme unatkozok, hogy minden hülyeséget elolvassak.
ha mégis elolvasom és segíteni akarok, megteszem. ha semmi változás, hagyom a francba, vannak fontosabb dolgaim is.
más oldalon is látok ilyeneket, ahol ráadásul minden blog címoldalra kerül (bár dolgoznak a változtatáson). az emberek azon idegesítik magukat, mert egy másik hülyeségeket írkál meg mert -0 a helyesírása? és akkor mi van? be lehet zárni, lehet olvasni mást, stb...
-
Vakegérke
félisten
Elméletileg ez egy semleges blog, semleges topic, bár tény, hogy témába vágó.
Hiszem, hogy nem okoztam kárt harmatos lelkekben, mert mondtam valamit.Nos, a javaslatot érdemes lenne megfontolni. Ki lenne húzva a méregfog.
Megjegyzem yetike tett egy ígéretet, mely szerint elbeszélget a sráccal. Történt egyáltalán valami? A privi titok, de mégis, létezik közös nevező?
Nem vagyok én ellenség. Kár rám spejzolni.
Túlbecsülsz. Szavaim elenyésznek, követőim nincsenek.Megszólíttattam, megszólaltam. Ennyi.
-
Nekem tökéletesen sikerült no name-teleníteni magamat.
Egyszerűen nem nyitom meg az érdeklődési körömön kívül eső bejegyzéseit. Ennyi.
Hihetetlen, hogy egy kölyök miatt ekkora cirkusz lett. Már nem azért, de egy fecske nem csinál nyarat, ellenben sokan gyűltek össze, még hozzá nehéz bombázókat vezetve, a srác írásai alatt.Nem no name kavarta a vihart, hanem az érett és tapasztalt fórumozók.
-
Racecam
nagyúr
válasz
Vakegérke #84 üzenetére
Akkor most én is szeretnék javasolni valamit.
Kérlek, hogy vedd figyelembe a végleges álláspontunkat, az ott leírt okoknál fogva és ne olvasd és ne írj abba a blogba, azokhoz a bejegyzésekhez. És győzz meg mindenkit akit tudsz, akire valamelyest befolyással vagy, aki hallgat Rád, hogy tegyen Ő is így. Akkor biztosan béke és nyugalom lesz, amit reményeim szerint Ti is biztosan óhajtotok.
-
tildy
nagyúr
Baloldalt fenn, top 10, illetve jobboldalt a frissülő írások.
Mondok valamit: ezernyi blogoldal kínál szabadon használható blogot, ahol tényleg azt ír az ember, amit akar, tényleg úgy ír ahogy akar, akkor miért a törzsgárdát zavarnád el innét? És miért pont ezt az oldalt kell bizonyos szint alá süllyeszteni?Én őt sem zavarnám, csak megfelelő helyre irányítanám: de nem lehet.
Én is mondok valamit: lehet, hogy az a társ épp dolgozik
Mint kiderült " no name" nem az írás öröméért ír, hiszen megírta, úgy már nem is poénos, ha nem lehet közvetlenül hozzászólni az írásaihoz, az már nem funny. Mi ez ha nem direkt arra játszás, hogy mindegy hogy hogyan, de szó legyen róla?
Volt itt ilyen ember, nevét nem mondom ki ki , de annak még az írmagját is irtották a moderátorok. Igaz ő sokkal erőszakosabban nyomult, de a cél ez volt: beszéljenek róla. -
Vakegérke
félisten
Ami a pótanyuka szerepet illeti, emlékeim szerint felvállaltad. Ha nem így van, elénézést. Ha mégis, akkor mostanra blamázs?
Pátyolgatás. Tudsz jobb szót arra, hogy védencedet anyatigrisként óvod, és neki adsz igazat, holott kitiltások szegélyezik jelenlétét?Segíts neki, abból nincs baj. Csak nem kéne elkapatni. Nézd csak, mi lett a szerény kisfiúból. Egy részvétlen karrierista.
tildy mondott valamit.
"Ezért gondolom azt -és tartom is a vélemény annak ellenére, hogy amdoerátorok msát gondolnak - hogy no namet nem kitiltani kell, hanem a megfelelő helyre irányítani( logoszférába), vagy kérni tőle a kommentek kikapcsolását (ugyanis flamekeltő az írása, akkor is, ha totál semleges témákról ír.)"
Osztom a véleményét.
Ja, hogy akkor csórikám hozzászólások nélkül marad? Nem jobb úgy neki? Hányan fogadják kitörő örömmel, hurrázással írásait? Kapásból jön a kritika, és mivel képtelen kezelni a hozzászólásokat, előbb utóbb jön a "szétoffolták" című duzzogás.
Ki a fenének kell ez?Ami tildy meglátását, javaslatát illeti, hozzátennék valamit, moderátorok figyelmét kérem.
Mivel tényleg nem igazán üdvös a srác tevékenysége, írjon a logoszférába. Ez nem jelent elszigeteltséget, hiszen publikus blogjában megjelentethetné az írás címét, és egy linket, ahol a lényeg olvasható. Hozzászólás engedélyezett.
Cirkalmas? Igen.
De nem tolakodik kapásból az arcunkba az a helyesírási, szellemi mocsok, amely önmagában is provokatív.
Aki kíváncsi az írásra, az rákattint a linkre, és élvezze kedvére a mesteri, művészi alkotást. Véleményt akar alkotni, egekbe magasztalni a szerzeményt? Semmi akadálya. Bezárja (vagy sem) az új ablakot, és a publikus blog topicjában megteheti.Véleményem szerint megnyugtató megoldás lenne. A kecske, és a káposzta esete.
talmida:
"Ha a kínálat nem olyan megfelelő, odébb lehet állni, nézelődni más portálokon...vagy még jobbat mondok, le lehet zárni a gépet és több időt tölteni a társsal. Harmadik 5letem az, hogy te írj színvonalnövelő, példamutató cikkeket."
Ez kritikán aluli beszólás volt. Mondhatnám gusztustalan. Hányan menjünk új otthont keresgélni csak azért, mert jött egy akárki, és mocskot borít a lábunk elé?
Ami pedig a cikkeket illeti, tildy legsutább szösszenetével sem összevethető védenced egyetlen szerzeménye sem. -
talmida
Közösségépítő
Ne mondd már, hogy az egyéni oldalakból áradó atmoszféra a címlapon keresztül fertőz és agyonvág!?
Te egyből belelátsz az egyéni oldalakba?
Ha a kínálat nem olyan megfelelő, odébb lehet állni, nézelődni más portálokon...vagy még jobbat mondok, le lehet zárni a gépet és több időt tölteni a társsal. Harmadik 5letem az, hogy te írj színvonalnövelő, példamutató cikkeket.
-
talmida
Közösségépítő
válasz
localhost #80 üzenetére
A kocsmába belépve egy adott atmoszféra fogad. Itt, --hacsak nem direkt az egyik tag saját linkje a homepage-ed
, akkor-- tudtommal egy "étlap" (csak egy kínálat) fogad. Te választod ki, hogy mit akarsz elolvasni, mit nem.
A TV tényleg nem jó hasonlat, mert, ha bekapcsolod, azonnal a képedbe nyomul az egyil chanel. De itt nem!!
Te vagy az Úr. Te irányítod a lépéseidet..
A legnagyobb röhej meg az, amikor egyesek XY-t hibáztatják Z kitiltása miatt.
Mindenki saját maga felel a saját tetteiért. Ha vki olyan hülye, hogy kirúgatja magát áthágva a szabályzatot, akkor magára vessen. Az érintettől kérdezném, ha olvasnák ezt a bejegyzést: Amikor megsérült a karja az üvegajtón vagy ablakon, akkor meg az a hülye üveg volt a hibás, ugye? -
talmida
Közösségépítő
Miféle játszmaelméletről beszélsz?
Ha volt egy kis javulása, elismertem. Ha valaki az ízléstelenségig alázta (remember: törölt képek, őt gúnyoló törölt topikok!), akkor a védelmére keltem, de soha nem pátyolgattam, nem veregettem a vállát az elkapkodott lépései miatt, sőt...
(Ezt a pátyolgatás szót, meg pótmama szerepet csak vakegérke húzta rám, ami ellen nem egyszer tiltakoztam is...szóval az ő elképzelése ragadt meg benned) Ja, meg bevallom, száz számra írtam neki helyesírással kapcsolatban privátban. Ezek voltak a bűneim, amik olyan nagy botránykövek?
"Könyörgöm" engedtessék már meg egy kis másság és SZ A B A D S Á G, hogy önként ott segítsen az ember, ahol jónak látja, vagy, ahol erre kérik!
a Logout meg abszolút nem hasonlítható egy nyílt bárhoz, inkább a TV-hez, amin különböző csatornák (cikk címek) vannak. Mindenki oda kattint, ahova akar, és az akarata ellenére senki nem piszkít a képernyőjére.
Mindenkinek CSAK a saját akaratát kell reguláznia.
-
biker
nagyúr
jön a modi, meglát egy b+-et, amit válaszként X-nek írtak.
ekkor megnyomja a mod gombot, és akinek írta a választ, legközelebb látja, hogy valami moderálási ügy van folyamatban, ránéz, és megnézi: ja, csak Y hülyézett le, törlöm, vagy iiigen, az anyját, engedélyezem a moderálást.egyszerűbb ez, mint a "teanyád" kezdetű sorozat, nem?
-
No-kia
addikt
a cigit veheted frodítva a szádba, haverom szokta néha, még nem égette meg magát,
hál Istennek én nem dohányzok -
biker
nagyúr
otthon igérem, elolvasok mindent innen, de nekem lenne egy gondolatom, mert sokszor volt már példa, hogy olyan beszólást értek tetten, amit X attól az Y-tól elviselne, de mégis kimoderálták.
Ergo X "beszól" Y-nak, akkor Y legyen kérdezve, kéri e a moderálást, ha igen, moderálva, ha nem, akkor nem.
hülyeség?
-
Dany007
veterán
válasz
localhost #68 üzenetére
Egyetértek.
És egyetértek abban is, hogy kicsit jobban oda kéne figyelni minderre. De próbáld ezt megmagyarázni egy 14 évesnek... Nekem is voltak írásaim 12-13 éves koromból. Nemrég találtam meg. Hát sírva röhögtem, de jó volt nosztalgiázni. Persze akkor még messze nem volt internet. Se blog se semmi.
Így szerintem ez az online dolog, elég jól összehozza a különböző korosztályokat. Pl v.színű az apám lehetnél. Szal ebből adódóan egy 13-14 éves mentalitása, viselkedése ütközhet a már 18-28 éves emberekével. V.színű, hogy az én 12 évesen írt naplómra se lenne kíváncsi senki az ég világon. De nehéz lenne kitiltani innen, hacsak nem vezetnek be korhatárt.Amúgy azért szerintem közeledtek az álláspontok. A megoldás persze nincs, és szerintem nem is lesz meg. Mivel a megoldásnak az alapelvek és az általános szabályok szerint kellene megvalósulnia. De a 'másik' fél érdeke ütközik ezekbe a szabályokba. (gondolok itt a méltán népszerű: 'szem. bejegyz.-be mindenki azt ír amit akar c. szabályra)
Így viszont nehéz lesz közös megoldást találni.
Bár részemről továbbra se fogom olvasni. Tildynek mondtam is prájvitban, hogy ha tehetném Hexagon elmélkedéseihez hasonló gondolatokat olvasnék egyfolytában : )
De persze ez se lenne ferr. -
localhost
Közösségépítő
Erős szándékom visszatérni az eredeti témához.
Szóval ideje lenne, ha mindenki azon gondolkodna, mennyire vállalható egy-egy mai írása évek múlva! Mit tesz bárki is, ha 5-10 év múlva munkahelykeresés közben a leendő főnöke bediktálja a nevét egy akkori keresőben és előtte lesz az ember minden munkája, írása, gondolata. Vegyük már észre, hogy nem a mának, hanem az örökkévalóságnak pötyögünk itt. És néha jól esik szólnom bárkinek is, "öcsi ne csinálj hülyét magadból", tudván, hogy évek múlva nem lesz büszke arra, aminek ma még nem érzi a súlyát. Jóindulat rulez!
-
Dany007
veterán
válasz
localhost #66 üzenetére
Igen, a lenin liget meg van még. Nemtom mi a neve. Talán még a Mackó is. Cserhát is. Azért ismersz pár dolgot.
A napló szerk. melletti lejtős utcán van a Pokol. Vagy Skorpió, a Cozma gyilkosság kapcsán vált híressé, szerintem arra gondoltál. Vagy, a volt Drink Tracy. Azt most Other Side-nak hívják. Az van egy kicsit lejebb. Más nincs arrafelé.
Amúgy jó szórakozást, ha oszt. tali miatt lejössz Vp-be, akkor majd egy PH!- tali miatt is, talán ;) -
localhost
Közösségépítő
FULLOFF!
VESZPRÉM: Nekem a VOLT Lenin-ligetből (ma mi az: Erzsébetliget?) van friss gesztenyém, hétfőn hozta ajándékba a lányom, nosztalgiából.
Nem ismerek én ott már semmit, a Mackó-cukrászdán, a Hungárián, a Cserhát éttermen kívül... Ja meg az a hely még, ahol most lesz a 30-dik érettségitalálkozónk, nem jut eszembe a neve. A Napló szerk. mellett leejtős kis utcában balra. -
mephi666
nagyúr
válasz
localhost #61 üzenetére
a dióról nekem mindig a vadkanok c. vígjáték ugrik be, amiben az egyik főszereplőnek hererákja lett és kiműtötték az egyik golyóját... ő meg megbízta a haverját, hogy csórja el neki, mert az az ő golyója volt és hozzá tartozik... az meg elbénázta, végigkergette az "elszabadult golyót" a fél kórházon, ahol végül az egyik orvos bonbonos dobozába beleugrott, az meg megette... aztán a golyó helyett vitt egy óriási diót a heverjának, az meg megköszönte, üvegbe öntette és nagy büszkén a kulcstartóján hordta
kegyetlen volt az a film, meg kellene néznem újra... láttam már vagy 5ször eddig, de akármikor tudok rajta szakadni...
-
localhost
Közösségépítő
Miért érzem úgy, hogy ebből IRL valósidejű sörözés lesz ? Keresni kéne egy jó kis sarkot!
Helyszínjavaslat IDŐPONT?????????? -
localhost
Közösségépítő
Plusz egy strigulát a "Játszótérnek érzem" válasz mellé!
Most megint én rendelek: Isztok valamit?Valamikor nem oly rég kb. úgy fogalmaztam, de aztán az a topic önkezűleg elkövetett törlés általi halálra ítéltetett: kikerekedett szemmel nézem, hogy régi kedves portálom mivé változik, amikor valaki topicot nyit arról, hogy "Jéh egy csiga", vagy "mekkora a dióm!"
Persze itt megint csak példálózok, nem a valóságról írtam! Ilyen topicot úgysem nyitna senki!
-
mephi666
nagyúr
már tényleg kezd unalmas lenni ez a "téma"
csak az az egyedüli megoldás, hogy: nem kell nézni a postjait... engem is főleg a jó szándék vezérelt, hogy kommenteljek a srác postjaiba (pár magas labdát azért nem tudtam kihagyni, de szerintem nem lőttem túl a célon), semmi látható eredménye nem volt... még annyi sem, hogy: "kösz, elgondolkozok rajta, amit mondtál" (pedig már ennyinek is nagyon örültem volna...) addig nem fogom innentől még "látogatni" sem, amíg véletlenül nem botlok bele egy színvonalas címlaposába... majd akkor talán kaphat egy esélyt, amikor megmutatja, hogy tud változtatni a tunya hozzáállásán és letesz valamit az asztalra...
...addig meg a kocsmában béreljük ki a különálló termet, ahonnan nem is látjuk a rózsaszín rucis kis porbafingót és ne is foglalkozzunk vele... mint ha ott sem lenne... majd rájön előbb-utóbb, hogy amíg nem változtat, nem fogadja el a környezet 99%-a... "egy tálca sör és egy tálca barackpálinka rendel!"
-
törölt tag
én tisztában vagyok azzal, hogy nem rakhatnak ki valakit csak azért, mert nem tetszik a képe.
a gondom mindössze az, hogy a kedvenc kocsmám, ahová 6-7 éve járok, újabban egy játszótérre kezd hasonlítani...#53: nem kezdek veled vitába, a múltkorinak is az lett a vége, hogy nyomtalanul eltűnt egy csomó postom (1984 rulez), plusz 3 napra ki lettem tiltva a semmiért.
-
Eastman
addikt
Anno nálunk ugyan kint intézte mindenki, de havonta volt legalább két street fight. Más kérdés, hogy általában utánna bent együtt ittak a vitás felek.
-
rarri
senior tag
válasz
#51736960 #51 üzenetére
Ez nem erről szól.
A kocsmáros nem rak ki olyan vendéget, aki nem csinált semmit, csak esetleg kicsit más. Valljuk be, minden kocsmában van olyan ember, aki valakinek nem tetszik. Na és? Mi is szeretnénk ha szívesen látnának akkor is, ha esetleg nem vagyunk olyan szépek, vagy nem vagyunk olyan okosak mint a többiek, de betartjuk a szabályokat.
-
törölt tag
válasz
localhost #48 üzenetére
igen, de (a hasonlatodnál maradva) te vendégként nem tessékelhetsz ki senkit, az a kocsmáros dolga lenne.
viszont a kocsmáros oszt-szoroz, és rájön, hogy jobban jár az idióta kisgyerekekkel, mert ők tízszer annyian vannak, mint a tisztes családapák, és jóval több pénzt (klikkszámot) hoznak.
a törzsvendégek meg le vannak ejtve, kapnak a sarokban egy asztalt, ahol duzzoghatnak...
-
Racecam
nagyúr
Csak a pontosítás véget: Nem írtam soha, hogy "akkora az arcod". Amit írtam az itt olvasható: [link].
Másrészt, szerintem ne próbálj olyat állítani, ami nem igaz, nem "félkegyelműztelek" le, mindenkinek szabad választása, hogy melyik csportba sorolja be magát.Többre nem kívánok reagálni, mert ez az örökös kötözködésed már régen nem vezet sehová...
-
Dany007
veterán
válasz
localhost #48 üzenetére
A hasonlat jó, de nem tökéletes.
Én egy olyan bárról beszéltem, ahová sokféle ember jár, sokféle stílusban. Csak azért, mert neked, nektek egy kis csoportnak a 10 ezerből nem tetszik az az egy társaság, nem ütheted meg, nem tessékelheted csak úgy ki.
A te példádban egy nagyon kirívó esetet írtál, ami minden ott szórakozó nyugalmát meg zavarja, nem csak ~ 2%-át.
Értem én, de a valóság nem ennyire szélsőséges, mint ahogy a példádban le van írva : ) -
localhost
Közösségépítő
"Ha bemész egy bárba szórakozni, és nem tetszik az egyik csapat, akik odajárnak, mert mondjuk csúnya punkok vagy akármi, akkor nem mész oda és osztod le őket, vagy rugdosod ki őket a picsába, mert ott is ugyan az lenne a végeredmény, kitiltanak."
Van egy bár, ahová tisztességes családapák lejárnak sörözgetni évek óta. Ha ebbe a klubba egyszer bejön egy pink alsógatyába és melltartóba öltözött kissrác, felugrik a pultra és elkezd f*ngani meg b*fögni,[1] akkor a törzsvendégeknek megadatik-e a jog, hogy legalább barátságosan vállonveregessék a jövevényt, hogy "Te öreg, ezt azért itt nem kéne!"
Rávilágítva hibáira megpróbálják a közösség tagjává tenni, vagy valamiféle "gyerekkocsmát" ajánlani számára... Nem, kizárni Őt nem, de KITESSÉKELNI? Mosollyal a szánkszegletében, annélkül, hogy engem leszólnának, hogy ha nem tetszik, ne nézzek oda, ne szóljak bele?
Csak teoretikusan - a valósággal alkotott mindennemű hasonlatosság a véletlen műve! -
[1] Ez csak példa! Értsd ez alatt, olyan dolgot művel, ami nem tipikus, szokásos abban a kultúrkörben.
-
Dany007
veterán
Heh : ) Rendben.
Végülis akkor másnak is azt kéne tennie, amit neked.
Azért remélem idővel más is észreveszi ezt. Nem szeretném, ha egy ilyen röhej miatt mégtöbb értékes tag lenne bannolva. De ehhez ők is kellenek.
Az nem megoldás, hogy egy maréknyi (mert másik 5000 rendszeres tagot egyáltalán nem érdekel a dolog) ember nemtetszése miatt ki lehet iktatni egy olyan júzert, aki nem sértett semmilyen szabályt.
Akkor ennyi erővel hétről hétre ki lehetne tiltatni olyan személyeket, akik nem tetszenek.
Vagy is szerintem ez sem megoldás.
Hagyni kell had felejtődjön el az egész cécó.@tildy: lehet, hogy a noname bejegyzésekben esetleg engedélyezni kéne egy bizonyos szintig... De akkor semmi gúnybejegyzések se semmi. Osszák ki a saját topicjában, hátha megunja a dolgot, vagy megkomolyodik.
Btw, nem értelekTi elvileg már találkoztatok élőben... Mért nem tudtátok megbeszélni ezt a kis nézeteltérést akkor? (egy tea meg egy János közben...
) Élőben szerintem sokkal könnyebb és gyorsabb az ilyet kitárgyalni, mint itt a fórumon. Szal már rég békesség kellene, hogy legyen.
-
tildy
nagyúr
Hozzászólásom már lett törölve se szó se beszéd, ezért is mentem megkérdezni a moderációval kapcsolatos kérdésekbe , mi történt vele .
Ha kérhetném ne ferdíts: nem moderátorok , hanem egy-két moderátor .Az is rendben van szerinted, hogy diagnosztizáltad egy fórumtársadat, hogy milyen orvosi kezelére van szüksége, de ugye én ezt nem tehetem meg és nem is teszem meg Veled szemben.
Korábban már megtörtént (akkora az arcod, illetve tegnap a félkegyelmű -amit persze többes számba rejtettél).Egyébként rendben van, mert tényleg segítségre lenne no name-nek szüksége, ő maga is elmondta, hogy ha nincs hozzászólás lehetőség akkor már nem is jó móka az egész. Én ezt heccnek tartom, és annak, hogy az az igénye, hogy foglalkozzanak vele, akkor viszont nem a ph-ra van szüksége, hanem akár családterápiára, vagy pszichológusra.
joey20 a tehetetlenséggel kapcsolatban mindent leírt. Én is ezt látom. Tehetetlenek vagyunk, hgoy a személyes részt amolyan cikk színvonalra emeljük. Mert az az kinézetileg. Számomra fura, hogy bizonyos területeken korlátokat szabtok (fórum), más területeken meg minden megengedett. emlékszel ugye racecam arra, mikor a fáradt gőz valami hasonló módon működött? Az emberek tudták, mit lehet mit nem, nem ment az annyira értelmetlen topiknyitás ,stb. egy idő után szabályok kellettek.
Azt mondjátok, mindenhol így működnek a blogok : igen így működnek, tehát ha valaki annyira akar olyan működő blogot, talál magának.
Viszont azért itt kérem, maradjon már egy színvonal . Legalább helyesírásilag. -
Dany007
veterán
-
Racecam
nagyúr
Egyszer, de csak egyszer próbáld már meg felfogni és megérteni végre, hogy azt és úgy ír, ahogy akar. Nem kér a korrektorból és nem kér a rugdosásból sem. )érdekes ezt a Te tolladból olvasni, aki állandóan kikel a moderátorok "hatalommal való visszélése" ellen.
Az is rendben van szerinted, hogy diagnosztizáltad egy fórumtársadat, hogy milyen orvosi kezelére van szüksége, de ugye én ezt nem tehetem meg és nem is teszem meg Veled szemben.A véleményedet már sokszor hallottuk, olvastuk de ezért még soha nem szólt Rád senki, legfeljebb vitatkoztunk vele, illetve jeleztük, hogy tudomásul vettük. Úgyhogy eddig még soha sem lettél emiatt kirakva, vagy a hozzászólásod törölve. Más kérdés, hogy nem sok értelme van ugyanazokat a köröket századjára is lefutni, de Te tudod.
-
joey04
titán
Ergo, megint csak nincs értelme.
Nem az értelem miatt csinálják, hanem a düh, és tehetetlenség miatt.
Azon valóban nem szabad kiakadni, ha ezt nem tudják visszafogni, és ban lesz belőle.De a fentiek alapján te is megértetted miért csinálták azt amit, csak nem értesz egyet vele.
-
Dany007
veterán
Na értem én mire akarsz kilyukadni, de mégis van egy lényeges különbség.
Az, hogy én ezt már sokadjára mondom el, azért van, mert egy számomra teljesen logikus következtetést mások abszolút nem értenek meg. Persze ezzel nem vagyok egyedül, ahogy ti se a ti érveitekkel.
A különbség az, hogy én ezzel nem keltek feszültséget, nem flémelek, és főleg nem személyeskedek. Ellentétben a kérdéses bejegyzéseket kiirtani szándékozókkal.
De mint mondtam, lehet félmelni, szidni, meg minden, de akkor senki ne csodálkozzon a következményeken.A véleményedet szerintem te is kifejtheted. És tény, hogy amit Race a jogos modba írt, az teljesen korrekt, megkérdőjelezhetetlen. 100% ig leírja a valóságot, és a helyes eljárást.
Akár linkelhettem volna ide is, mert pontosan ez az álláspont. Nem csak az enyém, hanem az igazságé.
Ha bemész egy bárba szórakozni, és nem tetszik az egyik csapat, akik odajárnak, mert mondjuk csúnya punkok vagy akármi, akkor nem mész oda és osztod le őket, vagy rugdosod ki őket a picsába, mert ott is ugyan az lenne a végeredmény, kitiltanak.@ joey20:
Igen, tény. Lehet indok nektek. De ahogy írtad is "ha ez "hatóságilag" tiltva van, akkor nem szabad csinálni. Ha mégis, akkor meg nem kell háborogni a ban után."
Ergo nincs értelme a szerintetek igénytelen, gagyi bejegyzéseket kiírtani, mert az alapelveket sért. Ugye Tildy kedvence, szem. bejegyzésbe mindenki azt ír, amit akar. Ergo ha te neked ez nem tetszik, nem tehetsz semmit, mert az egész oldalnak egy alapvető része az, hogy a szem bejegyzésbe mindenki azt ír, amit akar.
Szal érted. Hiába nem tetszik neked, el kell fogadnod, mert ez az oldal ilyennek készült. Nemtetszésedet kinyilváníthatod, de egy szint után kibasznak.
Ergo, megint csak nincs értelme. -
törölt tag
"Okés, hogy a pH!-hoz tartozik, de már rég túlnőtt rajta olyan tekintetben, hogy egy különálló blog lett, ahová lehet szakmai, és OFF bejegyzéseket is írni. Ennyi. Ha szar igénytelen, hát akkor szar igénytelen... Senkinek semmi köze hozzá."
ezzel egyetértek, a probléma az, hogy a logoutra írogató vérpistikék nem állnak meg a határon, hanem telefertőzik az egész ph-t mindenestül.
az utóbbi időben tisztára olyan érzésem van a ph-t olvasgatva, mintha wowoznék: tizenéves gyerekek gyülekezete, elvétve néha egy-egy normális emberrel...
-
joey04
titán
Figyelj. Azért mert neked nem indok, másnak még az lehet. Ez ilyen egyszerű, ezen nincs mit túlragozni,
Abban egyetértünk, ha ez "hatóságilag" tiltva van, akkor nem szabad csinálni. Ha mégis, akkor meg nem kell háborogni a ban után.
Ezek olyan egyszerű dolgok, nem is értem mit nem lehet rajta érteni. Az okot is (attól hogy nem értesz egyet vele még nem nehéz szerintem megérteni) azt is, hogy miért nem szabadna csinálni az ok ellenére, és azt is, hogy ha mégis csinálják, akkor ki lesznek csapva (ki lettek csapva). Mind egyszerű szvsz.
-
tildy
nagyúr
Válaszom ugyanaz marad :
"Kb olyan mint amikor a mozgássérült maminak segíteni akarsz felszállni a buszra, de ő ezt nagyképűen elutasítja. Akkor fogod és lerugdosod a lépcsőről mert nem fogadta el a segítséget?"Akkor fogod és addig rugdosod azokat, akik szerint ennek a logoszférában lenne a helye, de legalábbis valami felsőbb emberke korrektorként átnézhetné , míg el nem fogadja azt, amit te mondasz?
mondom, ugyanazt csinálod pepitában . (Igaz a moderátori vélemény mellé állva, így neked ezt "szabad".... )
Hozzáteszem , aki túlzásba viszi, azt vágják ki , aki sértegeti a másikat azt vágják ki.De aki normál hangnemben negatív kritikát mer a másikról megfogalmazni, nps azok üljenek le, és gondolkozzanak el azon, ezt miért érzik.
No name viszont segítségre szorul (mondjuk pszichológusra) , de annak nem a legmegfelelőbb módja, hogy direkt arra hajazva írogat, hogy így legalább foglalkozik vele valaki, még ha szidják is. Vannak ilyen emberek, semmi gond nincs ezzel, csak fel kell ismerni, mi az ami pofátlanság, mi az ami hecc (nála ez az, különben igényesen adná ki a kezéből az írásait, ha fontos lenne számára mások véleménye, de nem az fontos, hanem az amit fent leírtam) .
Ezért gondolom azt -és tartom is a vélemény annak ellenére, hogy amdoerátorok msát gondolnak - hogy no namet nem kitiltani kell, hanem a megfelelő helyre irányítani( logoszférába), vagy kérni tőle a kommentek kikapcsolását (ugyanis flamekeltő az írása, akkor is, ha totál semleges témákról ír.)
-
Eastman
addikt
Sehol nem írtam, hogy túlzó volt a moderátori reakció. A személyes véleményem a #22-ben olvashatod. Az írás általános kérdéseket feszeget.
Megjegyzem a világot folyamatosan antiszociális emberek formálják. Minden haladás és minden kár ezen egyéniségek működéséből ered.
Érted, érted, nem, nem.
-
Dany007
veterán
Elnézést a topicgazdától, maradok higgadt, nem akarom, hogy bezárják a topicot, de erre reagálok.
"Pontosan azért, mert Szar, igénytelen, gagyi,! És ki kell innen irtani az ilyet. Nem megtűrni, és leszarni."
De ez mióta indok? Egyáltalán, hogy lehet ilyet mondani?
Most ebből kiindulva járjak végig a logouton, és flémeljem teli az összes olyan topicot, amit én szarnak, igénytelennek és gagyinak (plusz: feleslegesnek) tartok?
Mert kapásból fel tudnék sorolni 10 ilyen topicot, most itt hirtelen! Akkor menjek én is flémelni?Hidd el, gyülemlik bennem, de mindig lenyelem, mert tiszteletben tartom az írót, illetve azt is, hogy blogba mindenki azt ír, amit akar.
Ha nem tetszik, hát nem tetszik, senkit nem érdekel a véleményük. Sőt, flémelhetnek is, de akkor előbb-utóbb ki lesznek tiltva. Ez mind okés. Csak akkor senki se csodálkozzon.A logout már nem egy szakmai topic. Okés, hogy a pH!-hoz tartozik, de már rég túlnőtt rajta olyan tekintetben, hogy egy különálló blog lett, ahová lehet szakmai, és OFF bejegyzéseket is írni. Ennyi. Ha szar igénytelen, hát akkor szar igénytelen... Senkinek semmi köze hozzá.
És nem összekeverendő a Logoszférával, ami szó szerint személyes online napló. Ezért nincs is lehetőség hozzászólni. A szem. bejegyzés, pedig egy blog, a legtöbb blogon pedig lehet kommentelni.Ildike, tessék újra elolvasni
Azért írom le 20-adjára, mert Joey20-szal együtt, eddig 2 júzer válaszolt a kérdésemre, ami nem költői volt. Persze épkézláb indokot eddig se hallottam. / na ezen elgondolkodok egy cigi mellet és válaszolok : ) /
-
tildy
nagyúr
És te miért írod le ezt x-edjére? Miért szólsz hozzá, ha neked meg ez nem tetszik?
Látod , hogy nincs foganatja.
költői kérdés volt.Egyébként kb. pont ugyanazért, amiért mások is pont uyganennyiszer leírtak valamit, mint te (csak a másik oldalról). Ha elgondolkodsz, miért írod le x-edjére ugyanezt (miért kell azt topikot olvasni) , akkor te sem avgy jobb a deákné vásznánál, ugyanazt a követ fújod, csak másik oldalról.
-
Dany007
veterán
Akkor maradok a témánál.
Kivételesen : ) egyetértek Rive fórumtárssal.
Volt szerencsém(?) pár esetet úgymond live végigkövetni. Nem egy figyelmeztetés lett adva. Nem csak egyszer, nem csak egy helyen. Ezek után nem egy tempbann lett adva. Jóval több. Mindezek után, nem egy júzer lett ugyan azon okok miatt bannolva, több is.
Ergo nagyon sokáig volt ez tolerálva, volt lehetőség végigkövetni mikor szakad el az a bizonyos cérna. Az összes érintett (volt) júzernek volt lehetősége végigkövetni mindezt.
Ezek tudatában folytatták amit csináltak, annak ellenére, hogy tisztában voltak az előző példákkal, következményekkel.
Ez után már csak azt nem értem, hogy ki és miért csodálkozik ezen?
A döntés teljesen egyértelmű volt. Nincs nagyon mit megkérdőjelezni. -
joey04
titán
Ezekre a kérdésekre könnyű válaszolni, pedig én nem is írtam noname topikjaiba, legalábbis fika jelleggel, majd azt is leírom, miért nem. Összesen 2x ha megjegyeztem, hogy ez minek ide.
mi a fenéért kell egyáltalán hozzászólni a nemkívánatos topichoz???
Pontosan azért, mert Szar, igénytelen, gagyi,! És ki kell innen irtani az ilyet. Nem megtűrni, és leszarni.
Viszont a félreértések elkerülése végett (és a topik témájával összekapcsolva) : nem akarom a védeni a kitiltott embereket, mert fel kell fogni, hogy itt nincs demokrácia. Nem is szabad elvárni, hogy az legyen. Van tulajdonos, vannak általa kinevezett segédek, és az van amit ők akarnak, és ez így helyes. Ha nem tetszik, eltolom a biciklit. Lehet magunknak érezni a helyet, de fel kell fogni, hogy semmilyen döntésbe nincs beleszólásunk. Ez persze nem vonatkozik a tegyük jobbá topikokra. Én sem értek egyet az itt megvitatott eset következményeivel, sőt majd' minden áldott napról találhatnék olyat, amivel nem értek egyet. Mégsem megyek a jogos modba. Bár már más a neve, és végre az állandó kötekedők ki vannak rakva onnan.
Szóval én teljesen megértem miért jártak oda, miért írtak oda. És helyeslem is.
Viszont ha a fejeseknek ez nem tetszik, akkor abba kell hagyni, mert nem a tied a hely. Ha folytatják, és ban a vége, hát így jártak. -
Rive
veterán
A hitkérdésekkel semmi dolgom, játszmaelméletről szóltam. Hogy utána kéne nézni.
Kitiltásilag: az alapelvek megsértése nem tolerálható, a tulajdonképpeni témától függetlenül. Azok, akik ebbe most belebuktak, még talán inkább több türelmet is kaptak, mint mások. Majd ha kicsit leülepedett a por, akkor ha meghúzzák magukat, talán más nickkel megjelenhetnek újra. Talán. Majd egyszer.
Értelmetlen dolog ilyen körülmények között a kitiltott személyekről bármiféle diskurzus.
-
Dany007
veterán
Egyszerűen nem kéne vele foglalkozni
Néha elolvastam 1-1 írást. Ha olyan volt esetleg hozzászóltam. De aztán erről is leszoktam.Nem fogom én senkinek az életét terelgetni, főleg ha - amint olvasom másoktól - szarik a véleményemre, akkor szarok rá én is és kész. Nem pedig elkezdek félmelni mint az atom...
Szerencsétlen gyerek akkor szerencsétlen. Ez van, ki nem szarja le. De ettől még nem lenne muszáj beletaposni 3-at.
Kb olyan mint amikor a mozgássérült maminak segíteni akarsz felszállni a buszra, de ő ezt nagyképűen elutasítja. Akkor fogod és lerugdosod a lépcsőről mert nem fogadta el a segítséget? A fenét, leszarod azt kész.@Eastman: én csak arra a válaszra vagyok kíváncsi, amire eddig egyetlen egy ember kivételével senki (!) nem válaszolt! Az az egy ember válasza is az volt, hogy mert tök jó poén.
-
Eastman
addikt
Mindketten másban hisztek, Te ebben, Ő abban.
...én meg abban, hogy nem kell senkit innen kivágni. Thunderzolee elképzelése megfontolásra érdemes pl.
Még annyit, hogy a District-es bulival kb ugyan úgy értelmét vesztette a Moderátorok esetleges "meggyőzése" (hsz., aláírás, bejegyzés), mint ahogy a névtelennek írt bármelyik jószándékú tanács.
Ha felégeti maga mögött a hidat, úgy nem könnyű...
Dany007
Szépen kérlek, ne folytassuk itt... Kérlek. Elvi kérdésekről szól a bejegyzésem. Azért, hogy pl 2-3-4-5 év múlva ne rakjanak ki egy rossz szériád miatt végleg.
-
Dany007
veterán
Na úgy összességében a témával kapcsolatban, valaki a nagy felháborodottak közül mondja már meg legyen szíves, hogy mi a fenéért kell egyáltalán hozzászólni a nemkívánatos topichoz??? Miért?
Szar, igénytelen, gagyi, nem tetszik, nem hallgat a tanácsokra, akkor miért kell 2 hónap után is olvasni az írásokat, hozzászólni bármit is? Hm? Na erre válaszoljon valaki.Mert bizony ha már az ember hozzászólt, akkor vállalja is be a következményeit. Ez meg egy jó kis személyeskedés után lehet akár bann is.
És itt most nem arról van szó, hogy védeném azt a srácot, mert leszarom. Az írásokat se olvasom. Mert egyszerűen nem érdekel.
Akkor a kedves felháborodottak ugyan miért olvassák? Miért szólnak hozzá? Miért flémelik tele? És legfőképpen mindez után miért csodálkoznak ha megkapják érte a büntetést?
De elmondom én. Mert valaki az egyik noném topicban szépen válaszolt, hogy mégis miért csinálja ezt, hát azért mert tök jó poén. Akkor szerintem erről ennyit. Aki ezek után is odamegy csak azért, hogy jól leosszon valakit, az megérdemli a bannt.
-
talmida
Közösségépítő
Gondolom, hogy, akibe egy csöpp emberség szorult, az nem akarja elüldözni a sete-suta, kezdő fórumozókat, hanem "alájuk repül" az ügyetlen szárnypróbálgatásaikat látva, nehogy lezuhanjanak...
Sajnálom, hogy te csak erölködésnek látod a próbálkozásaimat, de nem győztél meg arról, hogy hiábavalóak lennének.
Nem várok csodát, de, ha a sok intelemből, akárcsak egy is ráragad, már megérte.
Azért kell kitartóan segíteni azt, aki rászorul, mert a változás nem azonnali szokott lenni, hanem észrevétlenül válik jobbá és jobbá..
...tudom, hogy allergiás vagy a bibliai idézetekre, ezért szabad fordításban fogalmazom meg az egyik általános alapszabályt: vagyis, hogy az erőseknek, érettebbeknek kell elhordozni (elviselni) a gyengék erőtlenségeit, éretlenségeit, "zöldségeit", nem pedig fordítva...
-
lapa
veterán
valaki megküldené nekem privátban honnan indult ez az eszmecsere? csak a kíváncsiság hajt. köszi.
-
Rive
veterán
Az elvek szép dolgok, de az idézőjel/aposztróf kicsit módosít a dolog értelmén, és az 'elveim vannak' ügylettel kapcsolatban legalább akkora könyvtár összejött már az idők folyamán, mint az elvtelenségről. Fele dráma, de másik fele komédia, remélem érted, mire gondolok.
Kevered, a Logout címlapot a bloggal // saját blogba minden belefér.
Nem érdekel a cimlap. A blog se. Ami engem érdekel, az ez. És most ugye az van, hogy ennek egy sarkában olyan is megengedett, ami közben más, tkp. hasonlóan szabados részein - nagyon helyesen - nem megtűrt. És aki ez ellen a romboló kivételezés ellen lázad tehetetlenségében, aztán meg persze elvéti a mértéket, erről maga tehet? Hát max. részben.És közben arra hivatkoztok, hogy 'elveitek vannak'. Bocs, de ez így nagyon sánta. Sajnálom, ha nem érzed.
Sok törődéssel emblematikus figurává emeltétek a vita tárgyát. Ettől már meg nem szabadultok a jelen szabályrendszerben. Új emberek, új(abb) reakciók, amíg értelme van ide járni.
-
Rive
veterán
Konkrétan az üggyel kapcsolatban egy nem is annyira összetett játszmarendszer aktív részese vagy, aminek egyik lényeges eleme az erőfeszítésre való képtelenség, illetve segítségre szorulás látszatának fenntartása. A felnőtti oldalról nem igazán indokolható efféle játszmarendszer táplálása. Még azt is gondolhatná az ember, hogy tapasztalathiány helyett tudatos választás áll a dolog mögött.
Már rég itt voltam, amikor üstökösként iderobbanva egy agyament vallási maszlaggal próbáltál 'segíteni' valami szerencsétlenen, mindenáron, mindenki ellenére. Örülök, hogy azóta megtaláltad a helyedet, és a tagság értékes részévé váltál. Magamról szólva - még a HIXen kezdtem, ha tudod, miről van szó. És hidd el, nem vagyok vevő a korral való játszadozásra.
A magam mértékével megpróbáltam hozzátenni valamit ehhez a helyhez is. Valamelyest magaménak érzem, igen. A törzsgárda legnagyobb része így érez. Ezért tud jó lenni ez a hely.
-
talmida
Közösségépítő
-
Racecam
nagyúr
Senki nem kergetett semmibe, számomra is teljesen lényegtelen a személy maga. Igen elveink vannak, mert ha már azok sincsenek akkor az ember akár le is húzhatja magát. A törzsgárda magát tizedeli (ami persze teljes tévedés, alig néhány emberről van szó), bekötött szemmel csak azért is fejjel megy a falnak.
Mutass egy olyan blogoldalt a Neten, ahol a tulajdonos megmondja mit lehet írni a saját blogba és mint nem.
A mienknél sokkal durvábbak és megengedőbbek a szabályok szinte mindenhol, úgymint: saját blogba minden belefér.
Kevered, a Logout címlapot a bloggal. A kettő teljesen más, az írások is el vannak különítve. Ha Te össze szeretnéd mosni a kettőt és emiatt sajnálkozol, azt én sajnálom. Kár, hogy csak indulatból és nem a józan ész által vezérelve a másik oldal álláspontját, érveit is figyelembe véve vitatkozol.
-
Rive
veterán
Nézd, gyakorlatilag asszisztáltok a törzsgárda megosztásához, tizedeléséhez. Ne mondd nekem, hogy ez nem lényeges. És én ezt látom, és hullára nem érdekel az a személy maga, aki ebbe titeket belekergetett, mert ha hagytátok magatokat, az nem rajta múlt, világos?
A blogtér, mint a fórum, magánterület. A tulajdonos ill képviselője megmondhatja, mi fér bele vagy mi nem. Ha akarja. OK, vettem, nem akarjátok, helyette 'elveitek vannak'. Ti döntésetek. Jogotok van hozzá. Nekem meg jogom van hozzá - amíg meg nem tiltjátok - hogy ennek mellékhatásaira felhivjam a figyelmeteket.
Amúgy meg részemről pöttyet fáj, hogy egy olyan helyre irtam azt, amit eddig hozzátettem ehhez a fórumhoz meg a közösséghez, ahol - mint utólag kiderül - tkp. mindegy, mit és hogyan ír az ember. Ha régen is ez lett volna a 'norma', akkor sz@rtam volna az egészbe.
Szimpla, egyszerű.
-
Racecam
nagyúr
Pártolja a fene, látom, Te sem érted a lényeget...
[link]
Nem is tudom, hogy hogyan képzeled, hogy valakinek megmondjuk (egyáltalán ki mondja meg), hogy a saját blogja nem elég igényes.
Mindenkinek annyira igényes, vagy igénytelen, mint ő maga. És igénytelen usert sem banoltunk még innen, legalábbis nem az igénytelensége miatt.
-
Rive
veterán
A moderátorok nem engedhetik meg, hogy a Logout egy csámcsogós pletykarovattá alacsonyodjon.
Ha alacsonyodásról van szó, akkor alacsonyodásról van szó. A pletykarovat SZVSZ se jobb, se rosszabb, mint egy... Bah.Persze a gúny és a személyeskedés nem igazán tolerálható. Az igénytelenséget választani és pártolni viszont... No mindegy. Ahhoz is kell egyfajta lelkület, a végállomásról példákat meg akárki talál, aki a neten körülnéz.
Bakker, felhajtok valahonnan néhány grafomán emót, kell a gyűjteménybe.
-
talmida
Közösségépítő
válasz
Winner_hun #1 üzenetére
Nagyon egyetértek veled.
Eastman:
Egy kis megjegyzésedtől eltekintve, úgy érzem, hogy megértettem, hogy miről írtál. Nagyon érdekes és gondolatébresztő a cikked.
, ...de az a bizonyos megjegyzésed, "kérdésed" viszont nagyon meglepett.
Arra reagálok most:
Vannak alapszabályok. Ha valaki értékeli azt, hogy itt lehet a Logouton, (én értékelem!) az legyen szíves megbecsülni ezt a helyet és az itteni embereket is, kortól, nemtől, IQ-tól függetlenül! (Ez nem neked szól, hanem a kitiltott(ak)nak és vakegérkének is, aki ezerrel védi őket)
A személyeskedés egyáltalán nem való ide.
A moderátorok nem engedhetik meg, hogy a Logout egy csámcsogós pletykarovattá alacsonyodjon. Olyan nehéz ezt fölfogni??
Miért nem tud mindenki CSAK az adott szakirodalomra (témára) koncentrálni és a személyes ellenszenvét magában tartani?? Ugyan jót nevettem Ádyz cikkein, de az nem jelenti azt, hogy helyeseltem, vagy egyetértettem vele. Sőt, nagyon undorító, "csipollás" dolognak tartom, ha valaki másokból gúnyt űz, különösen, ha gyenge az áldozat.
Az ilyen durva hibákat elkövetőknek tisztában kell lenniük a tetteik következményeivel is.
Azon csodálkozom, hogy van, aki ezen meglepődik.Emberek, az internet egy igen veszélyes és könyörtelen platform, ahol futótűzként terjedhet jó és rossz egyaránt...Egy virtuális faliújság, ahol a józan észnek és az emberségnek kell dominálnia. Minden tiszteletem a moderátoroké, akik több-kevesebb sikerrel jó mederben igyekeznek tartani a logoutot!
-
Ice!?
őstag
válasz
Thunderzolee #3 üzenetére
Előbb Jómunkásember. (:
-
válasz
Winner_hun #1 üzenetére
Te előbb utóbb modi leszel. (szvsz)
-
Eastman
addikt
válasz
Winner_hun #1 üzenetére
Köszönöm!
-
Winner_hun
félisten
No itt akkor jobban helye van
Sajnálom, hogy még mindig nincs valamiféle "fellebbezésre" lehetőség a PH!-n.
Van. Nem is egy esetben volt rá példa hogy moderátori döntés vissza lett hozva. Több esetben volt hozzászólás, topik törlés, végleges ban is visszafordítva. Van hogy az adott nagybetűs rosszul mérte fel a helyzetet, dehát ők is emberek, tévedhetnek. Viszont egy ilyen esetben, amikor többször volt már figyelmeztetve, bannolva és úgy sem értette meg az illető, hogy nem kéne azt csinálni amit csinál, akkor teljesen jogos a végleges ban. Reklamálni itt lehet: Moderálással kapcsolatos kérdések - válaszok [Mielőtt írsz, olvasd el az első hozzászólást!]
Van hogy a büntetést közösen hozzák meg a nagybetűsők, csak te max. nem tudsz róla. Mielőtt valaki az alapelvekbe bele nem foglalt, de amúgy a fórumra, közösségi beszélgetésre nem odavaló dolog miatt bannolva lenne, csak egy figyelmeztetést kap. Ha valaki ebből nem ért, akkor jön egy rövidebb, majd hosszabb ban, aztán a végleges, ha még mindig nem képes alkalmazkodni. Cizoe nem volt képes.
Honnan tudhatja egy Házigazda, hogy a Moderátora jól végzi a dolgát, alkalmas a tisztségre? Mert mindig itt van? Mert ráér és leveszi a válláról a gondot a figyelmével? Mert a barátja, ismerőse? Mert élettapasztalata van?
A fórumba írt hozzászólásairól, személyes tapasztalat alapján. Ha rosszul végzi, az a felhasználók visszajelzéséből jön le leginkább. Persze egy ilyen esetben, amikor sokan a jogos bant is jogtalannak tartják akkor az elkövető nagybetűs biztos, hogy nem számíthat "megrovásra", mert a dolgát végezte, maximum néhány fórumozónak ellenszenves lesz.
Remélem túl nagy baromságot nem írtam, ha igen akkor valamelyik nagybetűs remélhetőleg kijavít, ha tévedtem bármelyik állításban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/512 FHD+ Intel Iris Xe
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-12700H 16GB/512 3050Ti Touch UHD+ /1,5 MILLIÓ/
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-12700H 16GB/512 NVIDIA RTX 3050Ti /1 MILLIÓ/
- Több típusú 1155 foglalatú alaplap, processzorral kedvező áron!
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest