2023. szeptember 30., szombat

Gyorskeresés

Magánvélemény

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sajnálom, hogy még mindig nincs valamiféle "fellebbezésre" lehetőség a PH!-n.

Tudom, hogy magánterület és a Moderátorok szava szent, de nagyritkán azt érzem, hogy sok visszavonhatatlan döntést személyes érzelmek vezérelnek.

Úgy képzelem a PH! Bírói Hivatalát, hogy nyílna egy topik ahol 3 napos ban (ha úgy tetszik gondolkodási idő) után a konfliktus két szereplője és egy Moderátor vagy Házigazda koordinációjával a felek ütköztethetnék az érveiket és ellenérveiket. Ez után születhetne egy végleges döntés a "kezelhetetlen" tag szankcionálására. Ez nyílt lenne és a későbbiekben elemezhető. Honnan tudhatja egy Házigazda, hogy a Moderátora jól végzi a dolgát, alkalmas a tisztségre? Mert mindig itt van? Mert ráér és leveszi a válláról a gondot a figyelmével? Mert a barátja, ismerőse? Mert élettapasztalata van?

Nekem szerintem van. ...de mégsem lennék képes egy fórumot moderálni. Ennyire ismerem magam. Képtelen lennék lefojtani az indulatokat és egy határozott NEMmel visszavonhatatlan döntést hozni ismeretlen emberek megregulázására. Képtelen vagyok a hatalmat jóra vagy rosszra használni. Abban hiszek, hogy a feszültséget oldani kell. Oldani és békével útjukra engedni a vitás feleket.

Az első ledöbbenésem itt a fórumon ez után a dialógus után volt:
Bevezetés, tárgyalás, befejezés.

Rossz napja volt. Ember. Minden túlzás nélkül mondom, hogy egy életreszóló receptet kaptam tőle egy mondattal legyen az fórumozás vagy a 3D-s kapcsolataim ápolása.

Oldott. Megoldott.

Kicsit hasonlatos a fórum a dohányzás globális problémájához.
Senki nem mondja, hogy gyújts rá (gyere ide), viszont népszerű a dolog csillogó villogó reklámokkal, kíváncsi leszel. Az elején rutintalan vagy, köhécselsz (hülyeségeket írsz, bukdácsolsz, belekotnyeleskedsz mások dialógusaiba) de megtanulsz együtt szívni a jó arcokkal. Aztán a jófejek elkopnak te meg maradsz a cigin. Idővel te mutatod meg másoknak a technikát meg a szabályokat. (Ne vedd be fordítva sosem, mert megégeted a nyelved!) Viszont az évekkel egyre erősödik a köhögésed. Végül maradsz egy rákos daganat amit ki kell vágni.

Senki nem mondta, hogy gyere ide. Senki nem mondta, hogy írj ide. ...mégis valamilyen nehezen meghatározható dolog miatt jó itt. De tudd, hogy függővé válhatsz! ...és egy dologra figyelj mindvégig! A cigit sose' vedd a szádba fordítva!

...és néha azért tolj be egy almát!

Hozzászólások

(#1) Winner_hun


Winner_hun
félisten

No itt akkor jobban helye van

Sajnálom, hogy még mindig nincs valamiféle "fellebbezésre" lehetőség a PH!-n.

Van. Nem is egy esetben volt rá példa hogy moderátori döntés vissza lett hozva. Több esetben volt hozzászólás, topik törlés, végleges ban is visszafordítva. Van hogy az adott nagybetűs rosszul mérte fel a helyzetet, dehát ők is emberek, tévedhetnek. Viszont egy ilyen esetben, amikor többször volt már figyelmeztetve, bannolva és úgy sem értette meg az illető, hogy nem kéne azt csinálni amit csinál, akkor teljesen jogos a végleges ban. Reklamálni itt lehet: Moderálással kapcsolatos kérdések - válaszok [Mielőtt írsz, olvasd el az első hozzászólást!]

Van hogy a büntetést közösen hozzák meg a nagybetűsők, csak te max. nem tudsz róla. Mielőtt valaki az alapelvekbe bele nem foglalt, de amúgy a fórumra, közösségi beszélgetésre nem odavaló dolog miatt bannolva lenne, csak egy figyelmeztetést kap. Ha valaki ebből nem ért, akkor jön egy rövidebb, majd hosszabb ban, aztán a végleges, ha még mindig nem képes alkalmazkodni. Cizoe nem volt képes.

Honnan tudhatja egy Házigazda, hogy a Moderátora jól végzi a dolgát, alkalmas a tisztségre? Mert mindig itt van? Mert ráér és leveszi a válláról a gondot a figyelmével? Mert a barátja, ismerőse? Mert élettapasztalata van?

A fórumba írt hozzászólásairól, személyes tapasztalat alapján. Ha rosszul végzi, az a felhasználók visszajelzéséből jön le leginkább. Persze egy ilyen esetben, amikor sokan a jogos bant is jogtalannak tartják akkor az elkövető nagybetűs biztos, hogy nem számíthat "megrovásra", mert a dolgát végezte, maximum néhány fórumozónak ellenszenves lesz.

Remélem túl nagy baromságot nem írtam, ha igen akkor valamelyik nagybetűs remélhetőleg kijavít, ha tévedtem bármelyik állításban.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#2) Eastman válasza Winner_hun (#1) üzenetére


Eastman
őstag

Köszönöm!

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#3) Thunderzolee válasza Winner_hun (#1) üzenetére

Te előbb utóbb modi leszel. (szvsz) :)

:R

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#4) Ice!? válasza Thunderzolee (#3) üzenetére


Ice!?
őstag

Előbb Jómunkásember. (:

[ Szerkesztve ]

(#5) talmida válasza Winner_hun (#1) üzenetére


talmida
Közösségépítő

Nagyon egyetértek veled.

Eastman:

Egy kis megjegyzésedtől eltekintve, úgy érzem, hogy megértettem, hogy miről írtál. Nagyon érdekes és gondolatébresztő a cikked. :C , ...de az a bizonyos megjegyzésed, "kérdésed" viszont nagyon meglepett. :((( Arra reagálok most: ;)

Vannak alapszabályok. Ha valaki értékeli azt, hogy itt lehet a Logouton, (én értékelem!) az legyen szíves megbecsülni ezt a helyet és az itteni embereket is, kortól, nemtől, IQ-tól függetlenül! (Ez nem neked szól, hanem a kitiltott(ak)nak és vakegérkének is, aki ezerrel védi őket)

A személyeskedés egyáltalán nem való ide. :( A moderátorok nem engedhetik meg, hogy a Logout egy csámcsogós pletykarovattá alacsonyodjon. Olyan nehéz ezt fölfogni?? :(((

Miért nem tud mindenki CSAK az adott szakirodalomra (témára) koncentrálni és a személyes ellenszenvét magában tartani?? Ugyan jót nevettem Ádyz cikkein, de az nem jelenti azt, hogy helyeseltem, vagy egyetértettem vele. Sőt, nagyon undorító, "csipollás" dolognak tartom, ha valaki másokból gúnyt űz, különösen, ha gyenge az áldozat.

Az ilyen durva hibákat elkövetőknek tisztában kell lenniük a tetteik következményeivel is.
Azon csodálkozom, hogy van, aki ezen meglepődik. :W Emberek, az internet egy igen veszélyes és könyörtelen platform, ahol futótűzként terjedhet jó és rossz egyaránt...Egy virtuális faliújság, ahol a józan észnek és az emberségnek kell dominálnia. Minden tiszteletem a moderátoroké, akik több-kevesebb sikerrel jó mederben igyekeznek tartani a logoutot! :R

[ Szerkesztve ]

IN GOD WE TRUST!

(#6) Rive válasza talmida (#5) üzenetére


Rive
veterán

A moderátorok nem engedhetik meg, hogy a Logout egy csámcsogós pletykarovattá alacsonyodjon.
Ha alacsonyodásról van szó, akkor alacsonyodásról van szó. A pletykarovat SZVSZ se jobb, se rosszabb, mint egy... Bah.

Persze a gúny és a személyeskedés nem igazán tolerálható. Az igénytelenséget választani és pártolni viszont... No mindegy. Ahhoz is kell egyfajta lelkület, a végállomásról példákat meg akárki talál, aki a neten körülnéz.

Bakker, felhajtok valahonnan néhány grafomán emót, kell a gyűjteménybe.

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#7) Racecam válasza Rive (#6) üzenetére


Racecam
MODERÁTOR

Pártolja a fene, látom, Te sem érted a lényeget... :( [link]

Nem is tudom, hogy hogyan képzeled, hogy valakinek megmondjuk (egyáltalán ki mondja meg), hogy a saját blogja nem elég igényes. :U Mindenkinek annyira igényes, vagy igénytelen, mint ő maga. És igénytelen usert sem banoltunk még innen, legalábbis nem az igénytelensége miatt.

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#8) Lauda válasza Racecam (#7) üzenetére


Lauda
félisten

Szandekos cukkolas, ne is foglalkozz vele. :N

[ Szerkesztve ]

(#9) Rive válasza Racecam (#7) üzenetére


Rive
veterán

Nézd, gyakorlatilag asszisztáltok a törzsgárda megosztásához, tizedeléséhez. Ne mondd nekem, hogy ez nem lényeges. És én ezt látom, és hullára nem érdekel az a személy maga, aki ebbe titeket belekergetett, mert ha hagytátok magatokat, az nem rajta múlt, világos?

A blogtér, mint a fórum, magánterület. A tulajdonos ill képviselője megmondhatja, mi fér bele vagy mi nem. Ha akarja. OK, vettem, nem akarjátok, helyette 'elveitek vannak'. Ti döntésetek. Jogotok van hozzá. Nekem meg jogom van hozzá - amíg meg nem tiltjátok - hogy ennek mellékhatásaira felhivjam a figyelmeteket.

Amúgy meg részemről pöttyet fáj, hogy egy olyan helyre irtam azt, amit eddig hozzátettem ehhez a fórumhoz meg a közösséghez, ahol - mint utólag kiderül - tkp. mindegy, mit és hogyan ír az ember. Ha régen is ez lett volna a 'norma', akkor sz@rtam volna az egészbe.

Szimpla, egyszerű.

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#10) Racecam válasza Rive (#9) üzenetére


Racecam
MODERÁTOR

Senki nem kergetett semmibe, számomra is teljesen lényegtelen a személy maga. Igen elveink vannak, mert ha már azok sincsenek akkor az ember akár le is húzhatja magát. A törzsgárda magát tizedeli (ami persze teljes tévedés, alig néhány emberről van szó), bekötött szemmel csak azért is fejjel megy a falnak.

Mutass egy olyan blogoldalt a Neten, ahol a tulajdonos megmondja mit lehet írni a saját blogba és mint nem. :U A mienknél sokkal durvábbak és megengedőbbek a szabályok szinte mindenhol, úgymint: saját blogba minden belefér.

Kevered, a Logout címlapot a bloggal. A kettő teljesen más, az írások is el vannak különítve. Ha Te össze szeretnéd mosni a kettőt és emiatt sajnálkozol, azt én sajnálom. Kár, hogy csak indulatból és nem a józan ész által vezérelve a másik oldal álláspontját, érveit is figyelembe véve vitatkozol. :(

Com'è diverso il mondo visto da qui

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.