"100 éve nem volt hűtő ház ami -18 fokon tarthatta volna a húst pl."
Az első gőzzel működő hűtőgépet Oliver Evans készítette el 1805-ben. Mondom 1805.)
1895 Levegő cseppfolyósítása nagyüzemi szinten Linde találmánya alapján.
De a friss húst nem kell hónapokig tárolni, elegendő néhány napig.
A folyadékoknál léteznek vékonyított üvegpalackok. Könnyebb, ettől függetlenül tartósabb a hagyományos üvegpalacknál. Mosni nyilván kell az újratöltés előtt.
Amúgy 50 évvel ezelőtt még alig volt műanyag az élelmiszerek csomagolásában.
A tejet, saját kannába mérte a boltos. A sajt, sajtbapírba, a felvágott zsírpapírba került.
Használtak még celofánt, ami fából készült. A kenyeret csomagolópapírba tették. Volt még papírzacskó, amibe szinte bármit tehettek. Lisztet, cukrot, sót, ... nem tudtál előre csomagoltat vásárolni. Kimérte az eladó a kért mennyiséget.
Műanyag flakon csak a veszélyesebb folyadékok esetében volt. Például klór tartalmú tisztítófolyadék.
Ehhez a megoldáshoz bármikor vissza lehetne térni, de komoly áremelő hatása lenne és belassítaná a vásárlást.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!