- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hát nehéz úgy beszélni az egészről hogy az ember ne b@$$2@ fel az agyát rajta, a humoros téma kicsit segít, de az sajnos nem váltja meg a világot.
-
doc
nagyúr
A valasztasok utan egy evvel ennek nem sok politikai erteke lett volna
(attol meg hogy a postod politikamentes, maga a tema a legkevesbe sem az)
Most ezeknek van szezonja, remelhetoleg par het mulva elmulik...
[link] -
"Nem lehetett volna 1 év múlva, kerek évfordulókkal kihozni egy új feldolgozást?"
Ebben az évben van a szpesöl event, amire fel kellett használni - a megrendelőnek valószínűleg nem a bicentenárium a fontos...
-
Polllen
félisten
Szerintem a Pilvakeres fiúk lányok elrontották a saját feldolgozásuk. Messze nem sikerült olyan jól, mint a Pató Pál úr vagy A falu végén kurta kocsma, de nekik ezzel a szórakoztatáson túl nem volt más céljuk. Nem akartak magyarkodni, nem politizálni, szórakoztatni akartak.
És ezért van hatalmas különbség az ő munkájuk és e között.
Ha csak műalkotásként nézzük ezt az új 2022-s feldolgozást, kicsit ripacsra sikerült, más előadásában is az lenne és ennyivel el lehetne intézni, mint a Pilvakeres verziót.
De pontosan az előadók miatt ezt nem lehet politika mentesen nézni. Az előadás hitelessége teljesen oda a NER-t kiszolgáló előadók miatt. 2022-ben, amikor a NER leuralja Magyaroszágot, a szomszédban meg az ukránok harcolnak az oroszok ellen és a kormányunk teszi amit tesz, ez hiteles? Pataki Attila és Nagy Feró arról énekel, hogy rabok legyünk vagy szabadok, miközben a NER nyújtotta kényelemben élnek. A NER a szabadság???
Végül is Ferenc József is elszavalhatta volna ezt párszor az 1860-70-s években. Akkor is nézették volna a magyar emberek objektíven a szavalási technikáját. Ne vicceljünk már...
-
8th
addikt
válasz
refrigerator
üzenetére
Akkor nézd meg jobban.
- NERcsicskák
- birkamenet
- a NER csótánya
- ezek csótányok
- a NER barnanyelvűinek vernyogásaJobb helyeken ezért minimum figyelmeztetnék a usert vagy elküldenék pár óra pihenni amíg megtalálja a gyógyszerét. De nem itt. Itt az ászf-be foglaltakat igen rugalmasan kezelik az illetékesek és akkor még nagyon-nagyon finoman fogalmaztam.
Különösen tiltott a Felhasználói Tartalomban:
ÁSZF. III.10.7 „Flame”: erőteljes érzelmi töltetű, indulatokat gerjesztő, lejárató, elfogadható érv nélküli, valami ellen hangoló tartalom.
ÁSZF. III.10.8 „Trollkodás”: téma- és közösségromboló provokáció.Mindkettőt kimeríti.
-
Dilikutya
félisten
Tényleg fölösleges ezt túlgondolni. Közismerten fideszes énekesek kaptak egy kis pénzt, hogy felénekeljék ezt a csodát. Máskor is volt már hasonló, sok köze aligha van a választásokhoz. Pataky Attila itt még sokkal inkább vállalható, mint a tévében meg a békemeneten az orbánviktoros pólóban.
Az egyetlen baj a videóval, hogy tényleg kilóg a lóláb, hogy csak közismerten fideszesek szerepelnek benne, holott egy Nemzeti dalt elénekelhet más is. Tisztán szakmai szempontból nézve Feró nem is való ide. Érdemei elismerése mellett azért azt hozzá kell tenni, hogy ő nem egy jó énekes, soha nem is volt az, de nem is ezzel vált híressé. Ezzel semmi gond sincs, Feró valamikor egy dühös rockzenekar (néha kicsit punk) énekese volt 40 évvel ezelőtt, mielőtt megírták volna Ricsével a rockdiszkók és lakodalmak két kihagyhatatlan alapslágerét. Viszont azt el kell ismerni, hogy jobban néz ki, mint a 10 évvel fiatalabb Varga Miklós.
-
nullpoint
őstag
Tessék mindenkinek, ez enyhíti a sokkot.

-
Noxy
veterán
válasz
RandomName
üzenetére
Aha, Győzikével kiegészítve. A mai séta jutalmául.
-
válasz
RandomName
üzenetére
Ezek értik egyáltalán, miről szól a vers?
-
Somatom
veterán
válasz
RandomName
üzenetére
Ez szörnyű. Ilyen inkább ne legyen!
-
RandomName
senior tag
Mint például a Pilvaker féle?
RED BULL PILVAKER 2017 - FINÁLÉ - Nemzeti dal & Egy életünk, egy halálunk -
Filozófiai kérdés: Ha hitelesebb emberek adják elő attól nagyobb a művészeti értéke?
Szerintem abban azért elég régóta egyetértés van, hogy a művészetben fontos szerepe van a befogadónak is, vagyis nagyon is fontos, hogy a befogadó mit gondol a művészről.
Miért más a pilvakeres? Ugyanúgy állami megrendelés
Szerintem elég nagy különbség van aközött, ha valakik azt csinálják, amit akarnak és erre kapnak közpénzt is, meg aközött, ha valaki fizetett propagandista.
-
refrigerator
tag
Én vagyok a "sehonnai, bitang ember /ki hogy ha kell, halni nem mer"...
De inkább úgy mondanám, hogy ezért az országért, amit így szétvertek, halni nem akarok.
Mivel ennek az országnak már eladták a becsületét, így drágább nekem a rongy életem. -
Tikakukac
titán
Tegnap beszélgettünk a srácokkal arról, hogy vajon hány forradalmár pörög ventilátor módban a föld alatt ilyenkor. És tudod min röhögtünk fel mikor valaki bedobta az új trendy, sexy, fancy nemzeti dalt? A Magyarország halszagú nevű csodán, ami instant feljött mindenkiben. 6 éve volt. Mai napig kísért. Ahogy ez is fog. És sok más is.
Van az a kör, akinek tényleg annyi agyi kapacitása sincs, mint egyetlen aranyhalamnak, na ők nem fognak erre emlékezni. Aki azért mászott a fáról, nem esett, annak viszont PTSD egy életre.
-
Én nem tudok és ez nem az a kategória amikor popzenét hallgatsz. Itt pénzért magyarkodnak ezek az emberek, így a legkönnyebb. Kíváncsi lennék, hogy hány hónap alatt lennének liberálisok egy esetleges kormányváltás esetén. Egyszerűen gyomorforgató az egész és nem tudok tőle elvonatkoztatni. Ebben az országban nemzeti sport a lefelé taposás felfelé seggnyalás.
-
VIPowER
őstag
-
sonar
addikt
Filozófiai kérdés: Ha hitelesebb emberek adják elő attól nagyobb a művészeti értéke?
A rádióban/YT-ben hallgatott zenék 99%-nak az előadójáról nem tudok semmit, pedig valszek ott is vannak ilyen feloldhatatlan ellentétek.Díjazom a tiszta és hazafias viselkedésed, a kérdés, hogy adott esetben te melyik lennél: Tomóceusz Katatiki vagy Gyugyu
Ugye ismered a történetet?
Ez a tömegnek készült, látszik az egészen.
1 hónap múlva már a kutya nem fog ezekre emlékezni. Az, hogy ez most állami megrendelésre készült na bumm. Szerintem nem ez az a pont ahol fotel forradalmárkodni kell. Ott kell fellépni ami ordas fasság. Ez még a bőven belefér kategória.#33 - Miért más a pilvakeres? Ugyanúgy állami megrendelés. Nem értem az analógiád
Ismerem az embereket, de ha gyerekek adják elő akkor is lett volna egy jó kis réteg aki ebben is csak a politikát látja.Szerintetek kivel lett volna jobb? Oláh Ibolya? Ha Kis Grofó adta volna elő akkor is felrobban az internet népe.
-
Somatom
veterán
Többször írtam már. Az ostoba népen múlik, hogy ilyenek élősködhetnek rajta. Király kell az országnak, mert akkor egy ember lesz a felelős, akit fel lehet kötni, ha nem teljesíti, amit ígért. Az én ígéretem egyszerű és mégis garantálja Magyarország felvirágzását:
Akasszanak fel, ha negyedannyit lopok, mint az utolsó 30 év vezetői. Az én vezetésemről egy másik dal szólna:
"Akkor mondhatjuk, hogy megálljunk,
Mert itt van már a Kánaán!" -
8th
addikt
Egy picit vicces, hogy ezt pont te írod. Ilyen jó szaftos fröcsögést követően.
A politikus az politikus. Ha mozog a szája hazudik. Pont. Nincs kivétel.
Aki bármit is elhisz abból amit mondanak azt csak szánni tudom.(#24) Somatom: nem is egyszer

-
-
waccamár
senior tag
Úgy írod ezt, mintha én -szerinted- nem hallgattam volna meg, vagy az előítéletet bármilyen jelét mutattam volna. Magáról a dalról véleményt nem írtam sehol, se jót, se rosszat.
Szimplán egy állítást közöltem: ez egy politika által létrehozott klip. Ez nem előítélet, nem sorbaállás, csak egyszerű állítás.
Ha szerinted ez nem politikai klip, akkor szimplán nem vagy képben a szereplőkkel, vagy naiv vagy.
A Pilvakeres részed nem állja meg a helyét, az teljesen más dolog ehhez képest.
Szerk.: de igazából lényegtelen, tehát én a vitát befejeztem a témáról, peace

-
-
Pierre75
senior tag
Hamar világos lett, hogy neked ez "minőség". Ez a te ízlésed, rád tartozik.
De azért álljon itt, mit gondol Tolcsvay:
„Nem működtem közre a Nemzeti dal „fiatalításának” létrehozásában. Az ötletgazdákat nem ismerem, sose találkoztam velük. Ha tudtam volna az „akcióról” az eredeti dallam éneklését kértem volna, a kortársaimtól is! Az én általam ‘73-ban megzenésített Petőfi versben nem volt „yeah”, hiszen MAGYARUL írta. Szomorú vagyok.”
Az viszont, hogy a NER barnanyelvűinek vernyogása mögött szerinted nincs politika, az szimplán szánalmas. Szabadságról gajdolnak azok akiket az a rezsim fizet (közpénzből), amelyik minden szinten ellehetetlenít munkavállalói, sztrájk- és egyéb jogot.
Nem igazán érted miről szól a vers? -
sonar
addikt
Nem viccelek, el tudok tőle vonatkozni. Nem állok be egyik sorba sem és véleményt sem úgy formálok, hogy meg se hallgatom és nincsenek előítéleteim sem. Persze tudom ez a mai világban nagyon sokaknak elfogadhatatlan.
És akkor ha te analógiádat követjük akkor akik a pilvakerben előadnak azok is mind NER bérencek és kutyaütők....
Vajon mennyire elhatárolódna Petőfi ettől is
[link] -
Somatom
veterán
Dehát politikusok. Mind ilyen. Ezt is megénekelték már.

Te tényleg elhitted bármelyiktől, hogy javítani akar bármin, a saját jövedelmén kívül? De édi!
-
Pierre75
senior tag
Nincs vita köztünk abban, hogy ezek csótányok. De abban igen, hogy senki nem lökdöste őket a politikai térbe: önös érdekből maguktól lettek egy kleptokrácia reklámarcai.
#17sonar
Tolcsvay elhatárolódása elég sokat elmond a "minőségről". Meg sem kérdezték, csak fogták vitték (aztán ott se vótak) ez olyan NER-minőség. -
-
Somatom
veterán
Jajj, nemá! Amikor divat volt rocker motorosnak lenni, akkor Pataky azt nyilatkozta, hogy ő építette azt a motort, amihez semmi köze sem volt. Van olyan giccsparádé, amiben nemzeti csótányunk nem volt még zsűritag? Deák Bill stopperrel mérte a koncertidőt. Láttál már Tankcsapda rider -t? Sajttál, meg hasonlók. Rendezvényszervezőként mindegyikkel volt dolgom. Egyik kurvább, mint a másik.
-
Pierre75
senior tag
"Nem kell mindenben a politikát látni/keresni"
NERcsicskák választási évben tökig kokárdában dalra fakadnak némi apróért, de szerinted abban semmi politika?! Yeah!
Mikor érezted volna R. antal leheletét? Ha Szikora Jobi is tercel Szájer ereszmászó Józsival, vagy ha Mága bazsevál míg Slomó fújja a sófárját, Német Sanyi gyülekezete meg a háttérben pogózik? -
törölt tag
Ez viszont nagyon jó!
-
waccamár
senior tag
"Nem lehetett volna 1 év múlva, kerek évfordulókkal kihozni egy új feldolgozást?" - Nem, hiszen most vannak választások. A bagázs aki készítette ezt a klipet lehet már sehol nem lesz jövőre, úgyhogy még most be kellett ezt adniuk

-
Hiteltelen. Ízlésről lehet vitatkozni de Feróval meg Pataky-val ez egy vicc.
-
Chaser
legenda
nekem teccik'
feró bácsit monnyuk' kihagytam volna
a szólók szépek
a jeah kicsit tumacs' ( : -
sonar
addikt
Nekem személy szerint semmi gondom a feldolgozással. "Yeah" - is jó lesz a filozófus irodalom tanároknak, hogy "mit gondolt a szerző"
Nekem a vágás nem tetszik, a végére már majdnem beleszédültem a sok kamera forgásba -
Ez az "új" is a Tolcsvay féle, csak kicsit újra gondolták. Ki is akadt rendesen.
-
Somatom
veterán
Miből gondolod, hogy nem lesz új feldolgozás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A Kindle-botrány röviden — a digitális tulajdon vége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mesterséges intelligencia topik
- Wuthering Waves
- Építő/felújító topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Mindenféle környezeti behatásnak ellenállnak az ASUS új TUF tápjai
- További aktív témák...
- Lenovo L14 Ryzen 5 4500U Refurbished - Garancia!
- Apple Mac Pro Workstation Dual Xeon,18GB RAM,WIFI,BT,Profi Munkaállomás és Szerver
- Samsung Galaxy A16 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Honor 200 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 9700 / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(attol meg hogy a postod politikamentes, maga a tema a legkevesbe sem az)