- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Napkollektor - csak úgy
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Domonkos
addikt
Using the DataHand System is Good for You
A belepesi pont a
main()
fuggveny lesz.
A belseje ennek igencsak egyszeru, lenyegeben ez csak a peldaprogram egy kicsit strukturaltabban es a timer nelkul:int
main(void)
{
CLKPR = 0x80, CLKPR = 0;
init_ports();
usb_init();
while (!usb_configured()) {
const double freq_ms = 111;
set_led(NAP_LED, true);
_delay_ms(freq_ms);
set_led(NAP_LED, false);
_delay_ms(freq_ms);
}
greet_user();
run();
}Az orajelet erdemes a legelejen lerendezni. Ezt a prescaler allitasaval tudjuk megtenni. 16MHz-et kerunk.
Utana a port-okat erdemes egybol inicializalni. Bar ezt is csak egyszer kell megtenni, a kod konnyebben lesz ertheto ha azt egy kulon fuggvenybe szervezzuk ki.
Utana az USB kapcsolatot lehet kiepiteni. Itt mi tul sokat nem rakunk az egeszhez, a peldaprogramhoz kapott konyvtarbol hivogatunk 2 fuggvenyt, amig a kapcsolat ki nem epul. Annyi extra van csak az egeszben, hogy en szeretem latni, hogy eppen a folyamat melyik statuszban van, es mivel elegg kezenfekvonek talaltam erre a feladatra a billentyuzet egyik LED-jet villogtatni, igy amig az USB-re varunk, addig a NAP LED fog villogni ~4.5Hz-en. A kedvenc frekvenciamon.
Utana udvozoljuk a juzert a billentyuzet kepessegeinek megfeleloen. Ez a fuggveny egyebkent arra is jo lesz, hogy meg egy napi kontentet adjon a blognak, ha a csomagjaim tovabb kesnek.
Legvegul pedig belepunk arun()
fuggvenybe, ami az egesz logikat fogja keretezni. Ez a fuggveny nem ter vissza, addig fut, amig az eszkozt ki nem huzzuk, vagy a Reset gombot meg nem nyomjuk. Ez lesz felelos a tovabbi feladatokert.
Egyszeru.Extra info a tovabbiakhoz:
Bar a kod lenyegi resze az ide mind be lesz masolva, a boilerplate es trivialis dolgokat nem fogom mind kiirni. Ha valakinek megis kell, akkor azokat kulon kerdesre be tudom masolni, de szeretnem ha a blognak ez a resze is konnyen ertheto tudna maradni.
Szoval a kodnak nem feltetlen celja lesz az, hogy "jo" legyen. Elsodlegesen csupan annyi, hogy feltamassza a billencset es hogy jo alapja legyen ha kesobb tovabb szeretnem majd fejleszteni.
A sebesseg, meret, fogyasztas kibalanszolasa az olvaso feladata marad.Ellenben a kerdesekre a meglevo kodhoz nyitott vagyok!
Esetleg ha van "feature-request", akkor azokat is megfontolom a meg meg nem irt reszekhez, de ha nem lesznek az sem baj. A blog vegere egy 6KRO firmware azert el fog keszulni.
Új hozzászólás Aktív témák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- HBO Max
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Lexus, Toyota topik
- E-roller topik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Tölthető a Battlefield 6 nyílt bétája
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- DJI FPV Combo drón szett - új állapotban
- Eladó ddr5 ram
- Újszerű! Garanciális ! SteamDeck 512GB OLED /Dobozos!/Tartozékokkal/
- !! Újszerű Garanciális !! MSI RTX 4060 8GB /Dobozos!/Beszámítás! Posta lehetséges!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest