- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
csak egy példa volt arra, hogy ennyi "tapasztalattal" a hátam mögött is el tudtam volna képzelni valami reálisabb oktatási formát. Mert ilyen formában megmaradunk a törtangol szintjén örökre...én is.
Én spec egy olyan képzésben tanulok, amilyen az országban több nincs, más intézmény csak ímmel ámmal végzi - pár éve vezette be, levelező kiegészítő képzés formájában, képzelem milyen lehet a heti vagy kétheti 1x alkalom......Nálunk full kontakt van, heti 10-12 óra minimu, de inább 14-16, minden héten, és kb 20 éves multtal rendelkező kurzus. Erre bejön a bologna, mi az első dolguk ? Naná, hogy megszüntetik, kifuttatják ezt a képzési szakot amiből nincs több az országban....Brüsszelbe meg majd a levelezősöket üldik ki
Egyik tanárom hitvallása, hogy a harmadik világháború fix, hogy valamilyen fordítói-tolmácsi baki miatt fog kitörni
-
rollins
őstag
Igaz, persze. Kéne tudni azt a **** angolt beszélni legalább. Csak nem tetszett, hogy mást így "leírunk", mert lázad ellene. Talán magamra vettem, habár nekem már mindegy...
Van már angollal foglalkozó téma itt a ph-n, de mi lenne ha a témaindító tartana nekünk valamiféle interaktív órákat újrakezdőknek, amiben bárki részt vehetne a ph-sok közül? Igaz nem előszó, csak írás, de hátha lenne valami értelme. Ez így hülyeség? :-) -
_Orbi_
aktív tag
Azt mondom, hogy a magyar nem világnyelv, de ha idejön a külföldi, akkor a magyar jó szokása szerint már jó mélyrehatóan nekiállja nyalni a seggét, kezdve azzal, hogy bármiféle ember jön ide, már tudja (??) is a nyelvét.
Nem azt mondom, hogy tanuljon meg magyarul, de legalább alap dolgokat (jobbra, balra, utca, számok) tanuljon meg, vagy jöjjön szótárral.
Én nem tanulok meg semmilyen nyelvet azért, hogy jobb legyen a statisztika, vagy, hogy útba tudja igazítani egy külföldit.ui.: még szép, hogy magyarítást keresünk, mivel magyarok vagyunk és jobban esik, ha magyar mondatokat látok a képernyőn és értem mi miért van. Ha perfektül beszélnék angolul, akkor is tennék fel magyarítást.
szerk.:
orbano.: Ez jogos. Aki ott dolgozik annak igenis kell a nyelvtudás (hiszen abból él)
Félreértettél. Nem az a követendő példa, én csak írtam, hogy ott így csinálják. -
maniac
senior tag
Egyszer Bécsben osztálykirandulás volt, még olyan jó 8 éve gimiben. A pizzériában voltunk, és mivel én angolos voltam kérdezgettem az osztálytársamat, hogy mit jelent ez a német szó magyarul (pizzafajtákat kérdezgettem). Ekkor hirtelen megszólalt a néger pultos gyerek magyarul, hogy : "Hát ti magyarok vagytok?". Miután magunkhoz tértünk értetlenkedve néztünk a gyerekre, és kérdeztük, hogy hogy lehet, hogy tud magyarul. Erre kijelentette, hogy hát a magyar az világnyelv. Úgyhogy, ha már egy néger gyerek mondja ezt Bécsben, akkor el is hiszem, hogy világnyelv
.
Új hozzászólás Aktív témák
lo A cím nem véletlen, hiszen ebben a kis írásomban a magyarok nyelvtudására szeretnék koncentrálni.
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest