Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- Asszociációs játék. :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
johnwillow
tag
Üdv!
Mire jók ezen az usb portok?
"1 USB 2.0 feltöltési port
4 USB 2.0 letöltési port" -
StSanya
senior tag
válasz johnwillow #401 üzenetére
USB hub, rákötöd a gépre, s ad 4 USB helyet, ebből kettő a monitor hátulján van, kettő pedig bal oldalon. Pl. én ide kötöm a mobilomat, a Nokia rövid kábelével...
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
El Kebir
őstag
válasz johnwillow #403 üzenetére
a feltöltési port biztosítja a kapcsolatot a gép egy usb portja és a monitor usb portjai között.
Magyarul ez egy usb elosztó, gondolom nem vagy tisztában a "hub" fogalmával, és mint minden elosztónak, valamivel csatlakoznia kell az elosztandó dologhoz, erre kell ebben az usb-s esetben a feltöltési port és a hozzá való kábel.
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Szaddi69
csendes tag
Sziasztok!Gyors válaszokra lenne szükségem(pár napos csere garancia miatt)
Pénteken kaptam meg ezt az Asus monitort: http://ipon.hu/webshop/product/asus_vs239hr/214072
Gyönyörű színek tényleg nagyon szép+minden oké lenne de van egy olyan gondom, ami esténként,szélesvásznú filmeknél vagy csak sötétebb képeknél nagyon zavaró.Tényleg csak ha már sötét van a szobában akkor látszik de akkor nagyon idegesítő.
A bal sarokban túl erős a háttérvilágítás.Nincs fekete szín.A többi 3 sarokban is látszik de csak kicsit!
Mivel h 8 napig minden terméket mindenhol köteles visszavenni az eladó(üzlet,bolt) ezért hamar döntenem kellene, hogy érdemes-e lecserélnem erre a Dell monitorra.
A történethez még az is hozzátartozik, h egy másik helyre már visszaküldtem ezt a típusú monitort,ugyan ezzel a hibával.Vissza adták a pénzt én meg hülye fejjel vettem máshol egy ugyan ilyent.Szal ez ezeknél valami típushiba.
Szóval érdemes lecserélnem erre??? Vagy ennél is vannak ilyen háttérvilágítás gondok?
A másik ami miatt vacillálok: ennél a Dellnél 8ms- a válaszidő, az Asus-omnál meg csak 5ms.Segítsetek!
Vera virtus actibus exhibetur. - Az igazi erény a tettekben mutatkozik meg.
-
DummyBoy
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Elkezdtem szemezgetni a címben szereplő szépséggel, mivel mindenhol ajánlgatják erőszeretettel, és elkövettem azt a hibát, hogy a végleges döntés után elkezdtem külföldi oldalakat olvasgatni monitorügyben ...
2 hibáját említik meg nnek a monitornakm mégpedig az IPS Glow-t és a gyorsan mozgó képeknél zavaró Overshot-ot (Ha jól emlékszem ... emiatt nem ajánlották filmnézésre ... )
Na most a kiragadott tesztvideókon tényleg elég gáznak tűntek, viszont mivel rengetegen használjátok megelégedássel a monitort így kérdezném, hogy normál hétköznapi használat mellett ezek mennyire zavaróak?
Játékra használnám (GW2, CS:GO és SWTOR) filmnézésre (és nem csak HD ...) valamint teljesen fullamatőr képszerkesztgetésre ...
Előre is köszi!
Life is shor...
-
tlac
nagyúr
válasz DummyBoy #408 üzenetére
az ips glow elsőre nekem elég zavaró
de még csak pár napja használom a monitort, hosszú távon nem tudom mi lesz a véleményem rólaa gyorsan mozgó képeknél zavaró Overshot
ez az overdrive miatt lehet? mert azt elméletben a szervizmenüben ki lehet kapcsolni, OD néven van benne
-
korcsi
veterán
Ovetdrive nélkül meg lassú, bár izlés kérdése, szerintem nincs jelentös overshot, legalábbis én nemigen látom. Mint pl.: gw2750hm youtube videón, azon látszik nagyon, még kamerán keresztül is.
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Cheesy
őstag
Ha minden jól megy holnap érkezik (monitorguru.hu jóvoltából, pixelgarral, kalibrálva), egy 6. éves Samsung 930BF-et fog váltani. Már nagyon várom
Érdekes, atyám rendelte, mert közben én tárgyaltam, de a monitorgurusok még a vga típusára is kíváncsiak voltk, nem tudtam, hogy ennek van lényege...
[ Szerkesztve ]
www.vakbelmutet.hu
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igaz, már a mai napon meg kell majd kapnod!
A VGA kártya típusát azért kérjük, mert arra kalibráljuk majd a monitort (vagy megpróbálunk hasonló VGA kártyára kalibráni), és minél közelebb van a VGA kártya típusához a kalibráció, annál jobb lesz a végeredmény is ... ha használatba veszed majd a monitorodat, az adott VGA kártyáddal, és a küldött mail alapján helyesen aktiválod az ICC színprofilt is. -
GoZoL
senior tag
válasz old_artist #414 üzenetére
Nekem nincs kalibrálva a monitorom! Hogyan lehetne ezt megoldani?
-
Cheesy
őstag
válasz old_artist #414 üzenetére
Elképesztő, - kicsit késve bár, de - most értem be az irodába (én voltam a szolnoki Raab-ló ) és már itt várt a csomag. Most ott fekszik velem szemben az asztalon és úgy kibontanám Azt hittem délután körül érkezik, a csomagok többnyire így szoktak.
A vga-s kérdésemnél éreztem, hogy hülyeséget kérdezek, de annak ellenére, hogy már 17 éve van közöm PC-hez, azzal soha nem számoltam még, hogy más-más vga más-más képet ad. Jó, az Ati/nVidia/Matrox/stb. valószínű más tónusú/színkevert képet adnak, ezt gondoltam...
www.vakbelmutet.hu
-
Cheesy
őstag
Beüzemeltem végre. Háát... egyelőre elképesztően széles az előző 19"-os 4:3-hoz képest
Gyorsan megnéztem a tegnap bekészített
ducks.take.off.1080p.qhd.crf25.x264-ctrlhd
és
PHILIPS.1080p.DEMO-Ultimate.Sharpness
videókat. Hát igen. Beköszöntött nálam is a HD korszak szerintem[ Szerkesztve ]
www.vakbelmutet.hu
-
old_artist
addikt
Üdv!
Elviszed a monitorodat egy olyan helyre, ahol műszeres beméréssel helyreigazítják a monitorodat (... vagy kiszállásosan is megoldható), és kapsz egy ICC színprofilt, amit az adott op-rendszeredbe aktiválsz.
Erre az akcióra vannak PH-s kolegák is, akik rendelkeznek ilyen műszerezettséggel és szoftverekkel. Privátban megkeresed őket és kérsz árajánlatot. -
Cheesy
őstag
válasz old_artist #419 üzenetére
Ja akkor a kalibrálás alatt nem a monitor menüjében való finomhangolás (kontraszt, brightness, stb.) beállítását értjük? ICC színprofilt hova kaptam vajon?
www.vakbelmutet.hu
-
korcsi
veterán
Azt is, hozzátartozik a teljes kalibrációhoz, a fényerő, kontraszt, R;G;B; értékek és az ICC színprofillal lesz teljes a beállítás.
Ha kalibrálva vetted a monitort akkor emailben küldik, ha nem, akkor a gyártó lemezén is van egy ami nem biztos, hogy "tökéletes".[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
old_artist
addikt
Üdv!
A monitor finomhangolásakor keletkezett ICC színprofil természetesen a monitor OSD-jében beállított értékekkel együtt érvényesek.
... ha tőlem (tőlünk) kaptad a mailen az ICC színprofilt, akkor a szinprofil file nevében benne vannak az adott monitor OSD menüjében való beállítások, vagyis tehát pl.:
- név (akinek készült)_dátum (amikor készült)_fényerő/kontraszt (ez 2-2 számjegy)_RGB színcsatornák (ez az utolsó 2-2-2 számjegy).icc file név ezeket tartalmazza....
...[ Szerkesztve ]
-
Cheesy
őstag
válasz old_artist #422 üzenetére
Meg is találtam.
Mellékletben volt, csak jóapám email címére érkezett és most küldte meg nekem.
Köszönöm, majd ha hazaérek este, megnézem hogyan is tudom én ezt alkalmazni.
De kíváncsi vagyok, milyen lesz a különbség... Szerintem csinálok is róla fényképet és belinkelem ide illusztrációként, mennyit is ér valójában az extra szolgáltatásként kínált finomhangolás.[ Szerkesztve ]
www.vakbelmutet.hu
-
tlac
nagyúr
válasz old_artist #422 üzenetére
gondolom sok U2312HM monitort kalibráltatok már
gyárilag milyen a színhűsége? vagy nagy a szórásuk?[ Szerkesztve ]
-
Cheesy
őstag
Hát... őszintén szólva nem sikerült túl jól a képernyő-fénykép, mert kicsit becsíkozódott, ezt tudjuk be annak, hogy nem szoktam fényképezgetni a monitoromon a képernyőt
A fényképezőgép (Lumix G1) optikájára pont merőleges volt a monitor, alápolcoltam, hogy ne döntve fényképezzem, ennek ellenére valahogy csak sikerült eldőlnie (táp + alaplap doboza egymáson ) Azért némelyik képen látszik azért a különbség naEredmények: (előtte VS utána)
www.vakbelmutet.hu
-
tick
aktív tag
Üdv újra kollégák
Két kérdéssel fordulnék hozzátok:
1, 72hz DVI kábelen is működik vagy váltani kell HDMI/DP-re?
2, 72hz-en vsync mellett az fps is 60 helyett 72-höz igazodik?
Előre is köszönet a válaszokértEverything that has a beginning... has an end
-
tlac
nagyúr
válasz old_artist #428 üzenetére
hogy érted, hogy a rev.A06-osokat már jó kalibrálni? részleteznéd?
volt valami érdekes változtatás ebben a revízióban? -
raziel01
veterán
válasz old_artist #428 üzenetére
Csatlakozok elvileg holnaptól én is a Dell 2312-es táborhoz. Tőletek rendeltem kalibrálva.
-
SaitoX
tag
Ha nem PWM-es, annak mi az előnye egyébként?
- Nem 'vibrál' -> szemnek jobb?
- Vagy esetleg a képminőség jobb ('tisztább') lesz tőle?[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
-
Cheesy
őstag
ezt raktam fel:
U2312HM_50Hz_72Hz_HSM.infA U2312HM_50Hz_72Hz_WonderCsabo.inf -t ugyanannak látja és nem engedi felrakni.
72 Hz-re állításnál maga a monitor közli velem, hogy ez nem támogatott üzemmód. Egyedül a 71 Hz megy.
www.vakbelmutet.hu
-
tlac
nagyúr
aki linuxozik és emellett ati/amd kártyát használ (vagy inkább szívatja magát) és emellett még be akarja állítani a megfelelő frissítést az adott filmhez, gondolok itt a 72Hz (23.976*3), 50Hz-re
akkor itt a megoldás
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest