Hirdetés

2024. március 2., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) RexMaximus


RexMaximus
aktív tag

egyik vagyam, hogy hifi cuccaimnak valami melto helyet biztositsak es az egyik eke lenne - meg nincs meg, csak a lemezek - egy fasza lemezjatszo. Van ket tarnzisztoros erositom, meg madein japan korbol :). 2 deckem is akad.

Es ket 3 utas hangfalam, amik csinalva lettek, melynyomo egy orosz talan 78-as peldany benne, de amikor par eve felujitattam, elismeroen szoltak a szerkeszetrol. Meglepodtek hogy milyen jol szol - Ok mondtak :)

Hifibol nagyobb igenyem nincs, de szinten a retro jatszik abbol is nalam.

De jo cuccok ezek, imadom, nezni os oket, tok szepek :D

(#2) DarthSun válasza RexMaximus (#1) üzenetére


DarthSun
nagyúr

Igen, a helyfoglalása nehéz feladat. Nekem relatíve több helyem van mint mondjuk egy panellakásban, de annyi nincs hogy mindent megfelelően tudjak elhelyezni. A nagy dobozaim már csak a szekrény tetejére fértek. Ha megfelelően, fejmagasságba tenném, ki kéne dobnom a szekrénysorból a két szélső darabot, nem megy mert sok cucc van bennük. A sok retrogép szintén nagy helyfoglalás, de hát az a legfontosabb egy háztartásban :DDD

(#3) RexMaximus válasza DarthSun (#2) üzenetére


RexMaximus
aktív tag

igazabol ezek a lelekei az egesznek, a tobbi csak a megfelelo korulmenyek biztositasa miatt van kore epitve :D

(#4) trydium


trydium
csendes tag

Most nagyot dobbant a szívem ! :R :R :R
Ugyanilyen PL-200-am van, ugyanilyen lemezmosóval :DD
Én egy öreg Technics SA-GX230-al hallgatom a lemezeket, amiben szerencsémre van RIAA...

A lemezmosó csöve miért sárgult be ennyire (UV bomlás) ?
Én csak akkor veszem elő a fiókból, ha tudom, hogy olyan lemezt fogok hallgatni amihez sajnos kell.

A tűkopással hogyan állsz ? (persze ez használattól is függ)
2-3 évente rendelek japánból gyári pickup-öt, de egyre nehezebb a beszerzése (nem is az ár, hanem az elérhető, megbízható(!) helyek tekintetében)
Valahol olvastam még a '80-as évek végén, hogy ezt a típust a "szemét, kis zsugori, ferdeszeműek), félkemény gyémánt tűkkel szerelték...

Előfordult nálad a fordulatszám szabályzó poti kontakt hibája ?

Este már csak fülessel hallgatok zenét, azonban az öreg AKG K242-ből, így is sok kihallatszik a külvilágba, ezért a Zasszony lehord mindig, mert a "kicsik már alszanak !" :))
A kicsik (11-12 éves fiúk), pedig felhozzák a "haverokat" hozzánk, mert a többiek nem tudják, hogy mi az a LEMEZJÁTSZÓ ?!

Jó volt olvasni a bejegyzést!
Igazi felüdülés látni, hogy más is hallgat még ilyen "direct drive, múzeumi darabot"...
:C :R :C

"Nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék..."

(#5) DarthSun válasza trydium (#4) üzenetére


DarthSun
nagyúr

Számomra is öröm hogy más is hallgat LP- t :C

UV bomlás nem valószínű, nemigen engedek a lakásba napfényt :DDD , meg kellett volna tisztítanom, de a takarításra mindíg kevés időm marad :B
A PL200 saját tűje már elég kopott, a VMS30 még nagyon jó (Shibata tű), kevesebbet volt használva. Nemrég kaptam egy vadiúj Shure- t, az a tartalék, egy darabig elleszek, de kell majd forrás.

A fordulatszabályzó a PL200- on tökéletes, a Tayán már kontaktos, de be tudom lőni azon is, csak kicsit aberrálni kell vele.

(#6) frescho válasza trydium (#4) üzenetére


frescho
addikt

Egy fülesből hogy hallatszódhat ki annyi, hogy az bárkit is zavarjon? Milyen zenét hallgatsz? Este én már inkább valami nyugisat szoktam. Bár ami nekem nyugis mást idegesíthet, elvégre van minden féle, főként korai elektronikus zene a repertoáron.

A mutogatás nállunk is megvan, csak inkább Amiga/C64 és társai itányvonalon.

https://frescho.hu

(#7) trydium válasza frescho (#6) üzenetére


trydium
csendes tag

Az AKG K242 félig-zárt / félig nyitott füles (kinek hogyan van tele a pohár :DD )
Tehát elég sok minden kifelé is hallatszik... Az esti nyugalomban zavaró módon is !
Hogy mit is hallgatok, az teljesen vegyes: Pinkfloyd, Supertramp, Kraftwerk, Dire Straits, Jean Michel Jarre, Vangelis, Deep Purple, Queen, Tangerine Dream, Illés, Omega, Fonográf... és kortársaik... :))

Sajnos a közép és a magas rendesen kijön a környezetbe a K242-ből :O Ezt dobta a gép ! :DD

Az viszont meghatározó élmény, hogy amikor Dire Straits-ot hallgatok, akkor a Zasszony nem balhézik, hanem hozzám bújik hallgatni :DD :P :DD :P ;]

[ Szerkesztve ]

"Nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék..."

(#8) DarthSun válasza frescho (#6) üzenetére


DarthSun
nagyúr

A nyitott fülesek állítólag elég jól nyomják a hangot kifelé is. Én zártat használok, tehát nincs tapasztalatom, de a füles topikokat olvasgatva még irodába sem ajánlják a nyitottat, zavarhatja a kollégákat.

(#9) frescho válasza trydium (#7) üzenetére


frescho
addikt

Tudom, hogy kihallatszik nekem is van félzárt Sony és zárt AKG is, de annyira azért nem, mint mondjuk ha TV-t néznél. Szóval ezért nem értem. De jó zeneválasztással minden megoldható :) A felsoroltak nekem is mennek, igaz és a műhelyben halkan a háttérben hallgatom. Egyik kedvencemről már írtam, de mindegyiket nem lehetne felsorolni, mert néha Bánk bánis felcsendül.

DarthSun: A kollégák is zavarnak a beszélgetésükkel ennyi erővel. Emberi hangerőnél egy normál beszélgetsé sokkal hangosabb.

https://frescho.hu

(#10) trydium válasza DarthSun (#5) üzenetére


trydium
csendes tag

Kis csaló mocsadék vagy ! :C :DD
Nem említetted a bejegyzésben, hogy más hangszedőt is használsz :))

Én leragadtam a gyári hangszedőnél, mindig a Zasszonynak vagy az ivadékoknak kellett vmi új cucc, apu hangszedő igénye pedig mindig háttérbe szorul... :))

Belefutottam már a fordszám szab. kontakt hibába. Ez jó ok volt, hogy szétborítsam a szerkezetet.
4 éve kaptak egy kis kontakt tisztítós kenést, azóta... lekopogom (tökéletes). A mechanika is megkapta a takarítást + a legfinomabb szilikon alapú zsír kenést a gyári (egyáltalán nem rossz minőségű) lekvár helyett.

Ha pénzem is lenne, milyen hangszedőt javasolnál (észszerű keretek között) ehhez a kis mechanikai remekműhöz ? Elfogult vagyok, mert a tanult szakmám a "Műszerész" :DD

A felvétel, amitől a mai napig gyakorlatilag a "gatyámba vizelek" az izgalomtól:
Supertramp - Live in Paris 1979 (dupla LP)

[link]

Megvan Hungaroton, vmilyen angol és egy lengyel kiadásban is.
Amitől lerakom a hajam, az a LENGYEL vágás. Ezt az öreg Technics erőlködő LEÜVÖLTI a fejemről !
(minden torzítástól és túlvezérléstől mentesen !!!)
A dobos "szögel", a basszusgitár földbe döngöl, a zongora megríkat, a szaxofon elvarázsol, a szólógitár elrepít, a szintetizátor adja az alapot mindenhez... A lengyelek milyen mesterszalagot kaptak a vágáshoz ?
Bedigiztem már Audigy SE és XONAR D1 kártyával magas bitrátával és minőséggel. Mégis amikor visszahallgatom eltűnik a HANGULAT ! De amikor felpakolom az öreg műanyagdarabot a lejátszóra és elindítom... Kicsit serceg (a mosó ellenére is, pedig az anti skating-et / tűnyomást is figyelem és állítom), akkor beleélvezek a gatyámba a gyönyörtől...

(B)Ez miért van ?(/B)

[ Szerkesztve ]

"Nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék..."

(#11) bhonti


bhonti
tag

Másik LP: linkinpedia.com :->

http://1kis.info.hu - Informatikus mindenkinek... 501065096 balazs@honti.tech

(#12) DarthSun válasza frescho (#9) üzenetére


DarthSun
nagyúr

Igaz, a zajterhelés relatív, meg mindíg kell egy kis tolerancia is. Melóhelyen pici Geniust üvöltetek, még nem szóltak hogy zavaró, persze gyakran a tesztelt szerverek hangja dominál. A linkre rákattintottam, átolvasgatom fokozatosan, van ott sok hasznos dolog, még nem is néztem a weblapodat :B

(#13) DarthSun válasza trydium (#10) üzenetére


DarthSun
nagyúr

De említettem, nézd csak meg újból, valamint idézem : A PL200 saját hangszedőjét lecserélve az Ortofon VMS30- ra még jelentősen javul a hang - igaz a harmadikat valóban nem említettem. És mindegyikhez van shell- em, úgyhogy csak gyorscsere, tűnyomás beállítása és mehet a verkli.

Mivel nekem van tartalék, egyelőre nem néztem utána, ha lehetne kapni, a VMS30- at ajánlanám, de gondolom hogy nem lehet beszerezni. Régebben néztem pár linket, de már csak DJ- knek valót láttam, magas tűnyomással.

A jelenség egyszerűen az analóg technika következménye. Születtek rá magyarázatok de talán a pontos okát senki nem tudja. Egy jó csöves erősítő is szebben szól a félvezetősnél, pedig technikailag rosszabb paramétereket produkál...

(#14) frescho válasza DarthSun (#13) üzenetére


frescho
addikt

Nem annyira steril a hang. Egyértelműen rosszabb mérések alapján, de a természeteshez közelebbi torzítással amit jobban elfogad a fülünk. Legalábbis jobb választ eddig nem találtam rá. Lehetne mérni keresztmodulációt meg más dolgokat, de ha kellemesebbnek halljuk, akkor azt kell hallgatni.

[ Szerkesztve ]

https://frescho.hu

(#15) trydium válasza DarthSun (#13) üzenetére


trydium
csendes tag

Jéééééé tényleg ! :))
Mea culpa ! Mea maxima culpa !

A öreg Technics-ben 3 éve cseréltem a puffer kondikat, szintén gyári japánnal...
Olyan "meleg" hangja lett hirtelen, ennek az olcsó, háztartási erőlködőnek, hogy a Dire Straits lemezeim új erőre kaptak...

Megírtad ! Megszületett a döntés ! :))
Idén elmarad a Karácsony! Apu új hangszedőt szerez be !!! :))

"Nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék..."

(#16) DarthSun válasza trydium (#15) üzenetére


DarthSun
nagyúr

Annyira azért talán mégsem kéne bekeményíteni :U

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.