Hirdetés
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Jelentem költözés után anyám sikeresen kidobta ezt a már-már archív Chip magazint...
Úgyhogy ez az egy kép maradt meg belőle... -
Dany007
veterán
Köszönöm
Azért cikknek túlzás, inkább csak egy kósza gondolat.
Az árkülönbség pedig megvolt 200-250%. Mivel egy 150 ezres gépet vettem alapul, 100%-nak. Annak a 200%-a 300.000, a 250%-a pedig 375.000. Ergo, ha a 475 ezres laptopot vesszük alapul, akkor ott bizony 300.000 forint többlet / különbség simán van, ami pedig az eredeti (150 ezres ) ár 200%-a
De voltaképp lényegtelen. Engem csak megdöbbentett, hogy anno mennyibe kerültek a notik. Kuriózum volt 'számunkra' és igen ritka jelenség. Pedig alig 10 éve volt.
@Jhonny06:
na igen, anno én is elvoltam még a 6,4-essel is. Emlékszem, minden játékom ami megvolt (az a 3-4 db) fel volt telepítve, mert bőven elfért. A filmmánia meg kicsit később jött a képbe. Viszont azóta már a TB-os vinyó is éppenhogy elég
Persze akkoriban '1CD-s' filmek voltak. 640-700MB. Szal 1-1 még abból is elfért, de csupán extrának számított, nem alap dolognak, mint ma (legalábbis nálam).
-
Dany007
veterán
Na igen, pedig az nem is volt olyan régen
Nekem először 3,2 GB -> 6,4GB - - > 80GB - - > 250GB - - > 1250GB (1000+250). Valahogy így alakult.
Sose felejtem el, ~ Elsős v. másodikos lehettem szki-ban mikor kaptam a gépet. Nemigazán voltam tisztában az értékekkel. Haverok meg csak ámultak, hogy húúúh 64MB ram! Húh 15 colos monitor(!) az nemsemmi! Most meg inkább nevetek ezeken az emlékeken. Inkább megdöbbenek, mint nevetek.
Másik hasonló élmény, haverom első 20,4 körüli vinyót vett, talán 3.-osok lehettünk nemtom. Mindenki azt kérdezte tőle, hogy minek neki akkora... mire fogja használni...
Persze ez ma már röhejes, hiszen egy fullHD film alig fér el rajta, de akkor ezt halál komolyan gondoltuk (akkoriban lépték át a 10GB-os határt).V.színű egyszer a terrás vinyókkal is ez lesz. Nemrég nagy dolog volt az 1TB, ma már 2TB se ritka. És azért itt nem 10-20-100GB-okkal emelkedik a szint, hanem terrabájtokkal. Régen a 6,4-est követte mondjuk a 10,2-es vagy hasonló, 4-5GB- os különbségek. Most az 1TB-ot követi a 2TB, ott azért 1000GB a különbség =)
-
Dany007
veterán
Az tény, ha ma 500-ért vennél egy gépet, az v.színűleg 5 év múlva is gép lenne, és ugyan olyan tökéletes lenne arra a feladatra, amire "ma" megvetted.
Talán egyedül a játék az, aminek a hardverigénye annyira gyorsan fejlődik, hogy 5 év alatt a teljes gépet lecserélheti az ember. Viszont egy word, excel, böngésző, átlag képszerkesztő, videó / mp3 lejátszó stb nagyjából 5 év múlva is elfut majd azon a gépen, amin ma is elfutott.
Szóval jah, ha játékra kell a gép, akkor 5 év alatt az asztali PC-t is kompletten ki lehet cserélni. Ha viszont átlag home - office use a fontos, akkor arra az 5 éves laptop is megfelelő.
De én is az asztali mellett szavazok, mivel semmi szükségem a sz.gép mobilitására, és szeretem a nagy képernyőt. =) -
Dany007
veterán
Na igen, de gondolj bele, ma ezért a pénzért, majd nemhogy fullos laptopot kapsz. 400-500 ért meg már egy Sony-t vagy Macbook-ot amik már igencsak felső kategória.
Viszont 11 éve az a 3-4-500 ezer forint jóval többet ért, mint ma. És a teljesítmény is egy átlagos asztalival volt egyenértékű, vagy még azzal se.
Nem csoda, hogy megnéztek veleSz.tem nemsok átlagember engedhette meg magának ezt akkoriban.
@Iscariah:
"hogy a ma 20-30%-kal drágább noteszek (az asztalihoz képest ugye) nem fogják olyan sokáig bírni, mint régen ezek itt a képen "
Ez több, mint valószínű. De azért ha megveszel egy átlag notit 120-ért, és elmegy 2-3 évet (márpedig annyit simán elmegy), akkor 500-ból majd 6 évre betankolhatsz notiból
Hugomnak egy ilyen gagyi ~ 90 ezer forintos laptopja van immár 3 éve. Szutyok, koszos, nem vigyáz rá, nem nagyon tisztítja, de fizikálisan semmi hibája nincsen (rendszeres napi használat mellett). Szóval, ha azt vesszük ez már kibírt 3 évet 90-ért, akkor 500 / 90 = 5,5 szal 500 ezerből 16 évig tudna laptopokat venni és használni : P
Ettől függetlenül szerintem is komolyabb anyagok és jobban összerakott gépek voltak azok, mint mai tömegtermékek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- War Thunder - MMO Combat Game
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen házat vegyek?
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- A Qualcomm bemutatta a Snapdragon 7 Gen 4-et
- Gitáros topic
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciáva
- Asus ZenBook 13 UX325 OLED - 13.3"FHD OLED - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 .:BONTATLAN:. .:3év garancia:.
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest