Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
Aktív témák
-
-
karib
addikt
Én is csak jót olvastam a Sanyoról. Tud pl. 2x sebességgel is írni, ami nem rossz dolog (Micu pl. már csak 4x-ig tud lemenni). Ezen felül tud jól túlírni, jól hibajavít - szóval a Sanyo 16/10/40x nagyon jó ajánlat ma. Én nem írok sok audiót, inkább RW, ezért nyert (kábé azonos áron...) a 24/12/40-es Micu. 16 MB puffer meg 12x újraírás nagyon ott van. Csak már lenne itt :D
Amúgy audióhoz valszeg valami Yamahát kell venni, azok most beújítottak valami hangjavító techológiát, ami állítólag sokkal jobb audio CD-ket produkál, mint bármi más eddig. -
karib
addikt
válasz
Netmaster #108 üzenetére
Én is részben a túlírás miatt adtam túl az NEC-n. Nem mintha mostanában akartam volna túlírni, de mégis. A Sanyo pedig árban játszott volna, 12/10/32x helyett 16/10/40x, és nagyon jókat olvastam róla. Még hezitáltam egy kicsit a Mitsumival is, mert a Sanyinak asszem jobb a hibajavítása meg minden, de végül a 12x újraírás és a 16 megás (!!!) puffer, meg az általánosan jó teljesítmény nyert a Mitsuminál :D 24x írás csak hab a tortán.
-
karib
addikt
Már sehol sincs 22e alatt :( Sajnálom is, hogy nem vettem iziben... NEC viszont potyog lefelé, tehát ismét best buy gyanús, bár most nincs sehol, majd januárban lesz tán.
Mitsumi nekem is volt, elsőként 4/2/24x. Nagyon jó darab vót. Mellesleg most hoztak ki 32x írót is Mitsumiék... -
karib
addikt
Az NEC jópár hónappal ezelőtt tényleg nagyon állat ajánlat volt, 20e környékén akkor még BurnProofos írót nem nagyon kaptál. Ma már persze más a helyzet (ennyiért már 20/10-es Acert kapni, vagy a tényleg pofás 16-os LG-t). Ettől függetlenül, nagyon masszív írónak tűnik, és a túlírás nem létszükséglet (bár nem utolsó). Mivel leginkább archiválok, így tényleg bosszantó, hogy néha egy-két megát kell átcsoportosítani más lemezre, mert nem tudja annyival "megnyújtani", de hát ez van.
Tulajdonképpen elég sok írót lehet manapság kapni, esetleg arról lehetne néhány szót ejteni (ha már ennyi szakértő gyűlt itt össze), hogy melyikekkel érdemes kezdeni egyáltalán. Mondjuk a 12/10-esektől felfelé, mert azalatt már nem látom értelmét venni. -
karib
addikt
Guest asszem tényleg nagyban CDR témában nyomul. Én csak otthoni felhasználó vagyok. Audiot elvétve írok, akkor is másnak. Itthonra itt az mp3... Ellenben datából jobb, ha minél több meg rá egy lemezre, így is már annyi van, mit a szemét. Egyelőre abszolúte nem hiányzik az overburn, csak kicsit furcsállom, mert anno a 4/2/24x Mitsumim sem problémázott ilyesmivel :)
NEC azé pöpec vas. -
karib
addikt
Télleg nem akar túlírni az NEC. Azért lehetne barátságosabb is.
Átlag usernek persze azért korrekt a cucc.
Hmm... hol is tudok LG-t rendelni...? :D
ui: LG ugye tud valami burnproofszerűséget...? -
karib
addikt
Túlírás teszt alatt inkább arra gondoltam, hogy vajh mennyit lehet max túlírni egy NEC-vel (vagy mással). 2 mega nem nagy kunszt, de hogyan tudom kideríteni, hogy mennyit tud egy 74 vagy 80 percesre rápaszírozni? Van egyébként 90 percesem, csak nem emlékszem már mivel írtam anno, már az NEC-vel vagy még a Teac 58-assal.
Szóval, max túlírási képességet hogy érdemes tesztelni? Csináljak egy rakás 1 megás sorszámozott fájlt, és kezdjem el írni, oszt amikor a végén elszállt, akkor megnézem, hogy hol hagyta abba? Ez müxene pl? Vagy más tipp?
Vagy a túlírási problémák alatt azt értititek, hogy egyáltalán nem tud túlírni az NEC? Még tényleg nem volt szükségem rá mostanában, így nem tudom, de azért érdekelne... -
karib
addikt
Mellesleg, ha valaki elmondja, hogyan csináljak egy overburning tesztet az NEC-vel, állok elébe, már csak kíváncsiságból is.
Viszont, ha tényleg ilyen jó az LG (őszintén, pofára nem gondoltam volna sokat az LG-kről...), akkor tán itt az ideje cserélni... :DD -
karib
addikt
Kedves hozzáértő Guest,
Örülünk, hogy megosztottad véleményedet, de szerintem későbbiekben, igazodva a többiek relatíve békés hangulatához, inkább konstruktívan fogalmazd meg a lecseszés helyett. Előttem szóló már ellőtte a poént, hogy a teszt nem ma készült, és azért nem annyira fika az az NEC (ami egy korábbi postoló elmondása szerint belül Ricoh). Biztos, hogy vannak nála jobbak, de ár/teljesítményre szerintem még ma is ott van.
Továbbá nem feltétlen mindenkinek azonosak a szempontjai... Nekem pl. az RW sokkal fontosabb, mint az írás, mert nem gyártok magamnak CD hegyeket, viszont szeretem, ha gyorsan archivál. Tehát nekem tök mindegy, hogy 36x vagy 12x ír, ha max 10x tud újraírni. Ja, és NEC is 20x grabbel nekem.
Slusspoénként én is bedobok néhány árat...
LG 16/10/40x box 19900
LG 16/10/40x OEM 19310
NEC 12/10/32x OEM 18850
Persze, hogy ezeket hol láttam, már nem emlékszem :D -
karib
addikt
No, a drive-om mégis él, tán csak a régebbi Neróval készített image fájl felírása okozott gondot neki korábban, vagy a frissítés 5540-ről 5551-re tett jót neki...
Túlírás emlékeim szerint ment anno, de ha adtok tanácsot, mivel próbáljam, egy 74-es TDK D-Viewt rászánok a kísérletre :) -
Aktív témák
ph Az NEC ezúttal nagyott dobbantott: az egyik legolcsóbb kapható író az övék, ugyanakkor tudása "nem semmi!"...
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest