Hirdetés

2024. február 22., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) #97623552


#97623552
törölt tag

Szia! Nekem nem tiszta, hogy ez miért jobb, mint egy sima tárhely, ahol van php, mysql? Ennek csak annyi az előnye, hogy össze lehet kötni Git-tel?

Mondjuk régen minden jobb volt, nem volt frontend, backend, a fejlesztő értett mindenhez is. Most meg... bootstrap, sablonok aztán meg egy sima css-t nem tud megírni, meg nem látja át melyik grafikai elem hova kerül. Szerintem jobb volt, amíg PS-ben megcsinálta az ember a grafikát, szétvágdosta, összerakta css-sel. Igaz akkor még 1024x768 lefedte a userek nagy részét, nem volt ez a mostani őskáosz.
A mai helyzet nekem úgy fest, mint a házépítés, senki nem ért semmihez, de mindenki a másikra mutogat és elkér egy rakás pénzt a hoppon maradt megrendelőtől. (aki a végén kap valami kész sablon klónt a legtöbb esetben. Itt vidéken legalábbis.)

[ Szerkesztve ]

(#2) Goose-T válasza #97623552 (#1) üzenetére


Goose-T
veterán

Talán mert ki tudsz tenne a szerverre NodeJS-ben írt backendet.

Amúgy meg miért volt régen jobb? Manapság rengeteg ingyenes és egyszerűen használható webes framework van, amiben gyorsan össze lehet dobni szép honlapokat, webshopokat, fórumokat stb. Nem kell CSS-sel meg javascripttel sem foglalkozni.

Régen egyszerűbb volt, mert nem volt annyi lehetőség, gagyibbak is voltak a weblapok. Most választhatsz:
1. Megírod 20 évvel korábbi színvonalon egyszerűen (most tekintsünk el a sebezhetőségektől stb.).
2. Választasz frameworköt, amiben ugyanannyi munkával sokkal szebbet csinálhatsz.
3. Megírod modern módon, ami nagyon sok meló, de a lehetőségek határtalanok a rendelkezésre álló eszköztár használatával.

Eladó gitáros cuccok: http://tinyurl.com/94uy6j9b *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#3) bLaCkDoGoNe válasza #97623552 (#1) üzenetére


bLaCkDoGoNe
veterán

Szerintem a "régen minden jobb volt" kijelentéssel nincs igazad. Emlékszem még azokra az időkre, amikor a photoshopban felslice-olt design-t szépen táblázatként exportálta ki az ember, és az volt a layout. Azzal is volt szívás rendesen, hogy a különféle böngészőkben ugyanúgy nézzen ki.

Aztán jöttek a CSS-es, div-ekre épülő design-ok, ami jóval elegánsabbá tette a frontend készítést, a mai framework-ös megoldások (pl. Bootstrap) meg aztán végképp megkönnyítik az ember dolgát – persze nyilván hasznos, ha az ember érti a CSS-t, mert így még rugalmasabban tud dolgozni, ha esetleg valahol bele kell kotorászni valamibe. Szerintem teljesen jó a fejlődés.

"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#4) Gargouille


Gargouille
őstag

Az igazság kedvéért azért azt is tegyük hozzá, hogy a modern weboldalak viszont lényegesen erőforrásigényesebbek is, tengernyi "felesleges" js-el és egyéb trash kóddal teletömve... :)

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#5) dabadab válasza #97623552 (#1) üzenetére


dabadab
titán

Mondjuk régen minden jobb volt, nem volt frontend, backend, a fejlesztő értett mindenhez is.

"Értett" :DDD

Bocs, de szoftverfejlesztőként elképesztő volt látni azt a szintű dilettantizmust, amit az ilyen mindenhezértők csináltak és valószínűleg a grafikusok is ugyanezt gondolták az akkori polihisztorok munkásságáról.

DRM is theft

(#6) D1Rect


D1Rect
félisten

A heroku amúgy tök jó elsőnek, annyi baját találtam, hogy ha egy ideig nem piszkálod az oldalt az első betöltés kicsit lassú, de ez teljesen normális, nem kell meglepődni.

(#7) Bzozoo válasza Gargouille (#4) üzenetére


Bzozoo
tag

Ez nem attól függ, hogy mai kód vagy régi. Ma is lehet szép, minden sz...tól mentes kódot írni, akár Javascript-ben vagy PHP-ben is.

(#8) Bzozoo válasza D1Rect (#6) üzenetére


Bzozoo
tag

PHP-nál a szerveren is ugyan ez van. El kell indítania az első szálat a memóriában, utána már begyorsul. Persze a szerver kitakarítja a memóriát, ha nem használja az ember. Ez teljesen természetes.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.