- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- gerner1
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Nem fizetett reklám, azt már más valahol kifizette, aki a CTEK-et bevitte, vagy bevitték a köztudatba. Ezért sokan talán azt hiszik, hogy nincs is más hasonló, processzoros töltő manapság, ami mondjuk meghibásodási százalékban is kb. ugyanott van. Vagy lehet jobb is, ez is csak olyan elektronika, mint bármi más. A működés, illetve végrehajtandó feladat sem atomfizika.
A hagyományos töltőt nincs értelme ehhez hasonlítani, amihez régen ki kellett tekerni a dugókat az akkuból és lehetett vele pezsegtetni. Vagy csak gyorsan rátölteni, míg beindul a motor.
A régi töltő nem is akart versenyezni az újjal. A régihez esetleg külön lehet mellékelni a processzort, vagyis ésszel kell használni.
-
-
Kernel
nagyúr
Igen, így értettem én is, meg arra próbáltam kilyukadni, az akku szempontjából mindegy, milyen egyenárammal húzzák fel adott feszültségre (sima DC, impulzusok, félhullámú szinusz stb.). Lényeg, hogy végül eljutott valamilyen szintre.
Tehát ilyen szempontból lehet ócska töltő, lehet Ctek, mindegy.
Megint más kérdés, hogy túl nagy árammal, túl hamar felszalad a feszültség, emiatt be kell fejezni, de az még nem jelenti, hogy fel is lett töltve.
Ehelyett jobb a kisebb áram, lassan emelkedő feszültség (illetve behatárolt feszültség), több töltést lehet így bevinni.
Csak itt még egy kis fizikai ellentmondás is bejött a képbe, amit már részleteztem, az is más dolog. De szerintem ki kell még várni, hogyan fog viselkedni az akku.
-
Kernel
nagyúr
Azért ez nem egészen így működik, van itt pár ellentmondás.
Ha 16 V-ról 1A áramot vett fel az akku, akkor Ctek töltőről (ami 14,4 V fölé nem megy), hogyan vehet fel 5 A áramot (3. szakasz)? Valami itt nem kerek. Vagy volt közben valamennyi szünet is (önkisülés).
Azt még megérteném, ha rögtön a 4. szakaszba kapcsolna, mert 14,4 V-ról még mindig vehet fel annyi áramot, ami mondjuk kevés a leálláshoz:
Nem tudom, a Ctek mennyi áramküszöbnél vált csepptöltésre, csak a szemléltetés kedvéért jelöltem be 0,5 A-t. Egyébként 100 % töltést elvileg csak később, a csepptöltés során lehet elérni.
Másik hozzászólásod is tekintve, ha feltételezzük, hogy az akku azért (is) merül le túl hamar, mert az önkisülése megnövekedett (egy vagy több cella átvezetése miatt), akkor előállhat ilyen jelenség, hogy a 4. szakaszban sokáig tartózkodik, majd lassan készre vált. De attól még nem javul meg akku, a Ctek sem tud csodát tenni.
Akku szempontjából áram-áram, mintha azt mondanám, hogy egyik csapból is víz folyik, meg a másikból is. Csak egyiket processzor szabályozza, másikat meg nem.
-
Kernel
nagyúr
Ha meg tudod nézni a cellák pezsgését és kiderülne, hogy az egyik gyanúsan csendben van, míg a többi vígan pezseg, az már nem sok jót sejtet.
Egyébként voltak itt olyan esetek, ami arra utal, hogy a gyakori túltöltés, pezsegtetés hozzájárulhat a lemezek anyagának eróziójához, széthullásához, átvezetés képződéséhez. De az is lehet, csak lejárt az ideje.
Lehet betenni nagyobb akkut, ami fér.
(#2834) Brogyi
Legalább a következő akkut meg kellene majd várni szerintem, hogy egyedi eset volt, vagy az is így jár.
Amit akartam még említeni (illetve áttételesen írtam), hogy a taxis álló motornál jóval többet használja, mint az szokásos, ezek viszont indítóakkuk, nem épp ciklikus üzemre való elvileg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Összefoglaló, topiknyitó, updateEz egy blognak indult kis írás volt ami elég nagy látogatottságnak örved még most...
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Synology NAS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nők, nőügyek (18+)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OpenMediaVault
- One mobilszolgáltatások
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050 Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 3700U 16GB 512GB NVMe ujjlolv új akku gar
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest