Hirdetés

2022. december 4., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) t72killer


t72killer
titán

Dícséretes:R. Mondjuk nálunk a UPC-s modem nem fogyaszt sokkal kevesebbet wifi nélkül. A komplett gépezetet meg nem lövöm le.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#2) #90088192


#90088192
törölt tag

Vajon mennyit fogyaszt az időzítő kapcsoló, mert akkor az megy 0-24ben.

(#3) Hieronymus


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

"Bedugva hagyott PC -"

Ennek a költségéhez számold hozzá az elemcserék költségét. bedugva hagyva kibírhatja a gyári az alalap teljes életciklusát. Kikapcsolgatva többször is cserére szorulhat.

A takarékosság hátrányait figyelmen kívül szokták hagyni.
Amikor mindenki szorgalmasan takarékoskodik, csökken a szolgáltató bevétele. Viszont a saját költsége semmit sem változik. Nem mondhatja a dolgozóknak, szeva nem fogy az áram, ezért 8 óra helyett csak 7 óra 40 perces munkaidőben tudunk foglalkoztatni.
Ezért kompenzálják a bevétel kiesést, áremeléssel. Magyarul a megvásárolt időkapcsolóknak soha sem fog megtérülni a befektetése, mert a megtérülés előtt már vissza áll számla összege az eredeti mértékre.
Ekkor még nem számoltál azzal a nyilvánvalóan előfordulható, ezért elő is forduló problémával, hogy ezen eszközök tápegységeit nem a folyamatos ki- és bekapcsolásra tervezték, előbb - utóbb valamelyik el fog durranni. Nálam egy router táp füstölt el, pedig csak üdülés alatt volt áramtalanítva.
A takarékoskodásra törekvésnek akkor van igazán értelme, amikor a fogyasztás növekedésekor, például új eszköz beállításakor törekszel a fogyasztás emelkedésének mérséklésére.
Ezzel mindenki jobban jár. A szolgáltató bevétele növekszik, nem kell árat emelnie. Az energia hatékonyabb eszköz kitolja a következő erőmű építésének szükségességét, több időd van a szolgáltatón keresztül előtakarékoskodni az építkezésre.

A takarékoskodás amúgy sem teljesen helyén való fogalom. Inkább a pazarlást kellene elkerülni.
Egy ritkán használt helyiségben, ahol rendszeresen bekapcsolva felejtik a világítást, a fali kapcsoló helyett, ajtókapcsolót érdemes használni, Ajtó becsuk, a világítás kikapcsol.

ruszkik, haza!

(#4) 7


7
addikt

Ha ennyire fókuszálsz a fogyasztás- és költségcsökkentésre, szerintem érdemes első körben azt is figyelembe venned, hogy szükséged van-e minden fogyasztódra, illetve hogy ki tudod-e váltani őket valami mással.

Pl.: egy háromfős háztartásban szükséged van-e 2 TV-re, 1 tabletre, 1 asztali gépre, legalább 1 laptopra? Nálunk pl. nincs TV, mert minden médiafogyasztási szükségletünket ki tudjuk elégíteni egyéb okoseszközökkel, amit amúgy is használunk. Ez ugye magával vonja, hogy a TV-vel kapcsolatos összes költség kiesik (fogyasztás, az eszköz maga, az eszközhöz szükséges infrastruktúra [állvány, kábelek stb]).

[ Szerkesztve ]

(#5) Krugszvele


Krugszvele
aktív tag

pennywise dollar fool :)
remélem, ha van lakáshiteled, vagy bármilyen pénzügyi terméked, bankszámlád, azt is hasonló alapossággal vizsgálod át!
Amíg az áramcseppeken évente megmarad 4000 ft, addig a mérgező lakás (neadjaazég autó!!) hitelen havonta elmegy háromszor annyi!

Lehet hogy van olcsóbb internetcsomag, nem lenne az elég? (99%-ban biztos vagyok benne, hogy elég lenne)

(#6) Krugszvele válasza Hieronymus (#3) üzenetére


Krugszvele
aktív tag

"ezen eszközök tápegységeit nem a folyamatos ki- és bekapcsolásra tervezték" - mi a fene? Erre van valami konkrét, leírt, kimért bizonyítékod? Számomra városi legendának tűnik.
Ebben az esetben a telefontöltők miért nem mennek tönkre, azok védettek? :)
Nincsen benne semmi mozgó alkatrész, csak pár tekercs, ezt aztán kapcsolgathatnád, amíg lerobban a nap! Tévedek?

[ Szerkesztve ]

(#7) janeszgol válasza Krugszvele (#6) üzenetére


janeszgol
nagyúr

Ezt én is olvastam már. Most csak ezt találtam: [link]

Amúgy tök logikus, amit levezetett. Ezek a megoldások inkább a közérzetet javítják, mint hasznosak lennének. A gyártóknak kötelező megoldani a minimális (max 1 watt) fogyasztást stand-by módban, már 10-15 éve. Ezt megoldja az elektronika. A router meg elvisz 20 wattot, nagy ügy.

És az is logikus, hogy a spórolás miatt inkább ártunk, mint használunk a szolgáltató fele. Hazánk amúgy is túltermel, és nem tud nem túltermelni. Gondolom ezért sem kedvelik hazánkban a napelemek által termelt felesleges energia elszolgáltatását az energiaszolgáltató felé. Inkább az okosabb világításra, az energiahatékonyabb eszközökre vessük figyelmünket, mint a nulla fogyasztásra.

(#8) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

A túlfeszültség védős elosztó sem szereti a mindennapi kapcsolgatást. 8-as apc kb.1 évet bírt, majd egyszerűen kiugrott a power gomb a helyéről. Szerencsére cserélték, az utód egyik fele folyamatosan áram alatt van, arról mennek a hálózati eszközök, a maradékról meg a pc+tartozékai.
A wifi kikapcsolás tömbházban nem ér semmit, mert van másik 20, ráadásul elfoglalják a csatornám, ha én lekapcsolom az enyémet. Openwrt-vel kapcsolgattam éjszakára, de több a hátránya, mint az előnye.

A facebook profilnak a valósággal való bármilyen hasonlósága csak véletlen egybeesés. --> Huawei band 6 aprón

(#9) mikung


mikung
aktív tag

Szépen összeszedted, de az elektroszmogot így nem fogod a kívánt mértékben csökkenteni. Ha nincs wifi, a telefon akkor is keresni fogja, plusz folyamatos adatkapcsolat a toronnyal, gyorsabb merülés, akku is előbb használódik el, ... a spórolás pedig többe került.

WiFi helyett kábelezz ahol csak lehet, illetve szórj szét a lakásban több, minimum adási teljesítményre és más, egymást nem zavaró frekvenciára állított AP -t.

(#10) elessar


elessar
tag

Ha legalább most, a hsz-em után utánaolvasol, és megtanulod a mértékegységeket helyesen, akkor megérte elolvasnom a cikkedet.

(#11) Zirowe


Zirowe
nagyúr

Az automatizálásnál, ami oly hangzatos manapság.
A legalja az automata időzítő kapcsolóknak olyan 2000 FT körül van, számoljunk 2500-al.
Ha a 8 órás pihentetésnél maradunk, akkor 10:30 kor inaktiváljuk a netet, 06:30 kor meg bekapcs.
Ez akkor napi szinten 8 óra és 0,1 KW/h
10 nap alatt 1KW/h
100 nap alatt 10 KW/h
365 nap alatt - 36,5 KW/h - ami jó magyar 50 forintosával :1780 FT

Manapság már minden normális routerben van wifi időzítés, és akkor nem kell ilyenekre költeni.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#12) #90088192 válasza Hieronymus (#3) üzenetére


#90088192
törölt tag

Az egy dolog, hogy az áram szolgáltató bajban lesz, a másik probléma az tranziens bekapcsolaskor károsítja a készüléket, ha tetszik, ha nem.
Vagyis rövidebb életű lesz a berendezés is. :R

(#13) stickermajom


stickermajom
addikt

Megszokásból a munkához használt monitorokat este kikapcsolom, de valahol itt meg is áll a spórolás itthon. NAS, NVR, kamerák éjszaka is igénylik az internethozzáférést, emiatt a routernek is maradnia kell és a különböző időzített kapcsolók wifin lógnak, szóval annak is. Plusz ugye mindez szünetmentesen csücsül, azon is elmegy egy kevés, Greta nem lenne jóban velem. :D

Egy valaminek mentem utána mostanában: a TV-nél feltűnt, hogy standby módban is 20W a fogyasztása, nem ment deep sleepbe. 1-2 beállítás után szerencsére sikerült elérni a normál 0,5W-ot rajta így megnyugodott a lelkem.

(#14) Avicularia


Avicularia
addikt

De jó hogy nálam benne van az áram a közös költségbe és annyit használok amennyit akarok ráfizetés nélkül. Jó is volt bányászni 6 videokártyával :D

(#15) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Az internetes fogyasztóknál sokkalta nagyobb baj az,hogy sok háztartásban,üzletben,lépcsőházakban a mai napig hagyományos izzót használnak.Spórolni egy bizonyos mértékig nem baj,de itt sem szabadna átesni a paci túloldalára.

(#16) updog válasza Jack Hunter (#15) üzenetére


updog
senior tag

"sok háztartásban,üzletben,lépcsőházakban a mai napig hagyományos izzót használnak"

Vadiúj irodaházban is még a sima neoncsöveket rakják, (közben tolják hogy zöld iroda így meg úgy). Hadd ne mondjam mennyire b****a a szemem amikor valamelyik haldoklik, elmozdul, stb. (márpedig egy 90m2-es irodában mindig van egy ilyen).

Gyártanak szabványméretű led-panelt ami bemenne álmennyezeti elemként a plafonba, vagy neon helyére 1:1 illő led csövet, de neem, kell a neon.... nem tudom megérteni, főleg új kiépítésnél.

ex: doeeg | "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik."

(#17) Hieronymus válasza Krugszvele (#6) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

A tápegységek esetében a bekapcsoláskor minden (majdnem minden esetben) keletkezik egy feszültség lökés, ami hossútávon károsítja au elektronikát.
Ez alól kivétel, ha a fázis nulla foknál áll. Ilyenkor csak a normális feszültség ingadozás kezd el dolgozni a tápegységben.
Ilyen tápegységet, ami pontosan nulla voltnál kapcsol be, tudunk gyártani, csak annyival többe kerül, hogy normális használat mellett, sohasem térülne meg az ára.

A tintasugaras nyomtatók kapcsolgatása abszolút kontraproduktív. Minden bekapcsoláskor elindul az automatikus fejtisztítás. Ekkor az aranynál is drágább festék abba a tartályba folyik át, aminek a megtelése okán a teljes nyomtató elkezd sztrájkolni.
A készenléti fogyasztás megtakarítását, többszörösen emészti el a festék szükséglet többlet és a nyomtató javítása.

A fűtés távvezérlése sem feltétlenül takarékos megoldás. A tudomány mai állása szerint a hőn tartás hatásfoka a legmagasabb. A hagyjuk lejjebb hűlni, majd kettő óra múlva visszamelegítjük, garantáltan pazarló megoldás.

ruszkik, haza!

(#18) CPT.Pirk válasza Hieronymus (#17) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember
LOGOUT blog

Akartam írni én is, de tökéletesen összeszedted a lényeget. :)

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#19) E.Kaufmann


E.Kaufmann
addikt

Én a szünetmentes miatt foglalkoztam a fogyasztással, volt sok hálózati biszbasz, persze biztos egy részét lehetett volna virtualizálni, ugyanakkor én azt választottam, hogy a sok kis adapter helyett egy tökösebb kapcsolóüzemű tápot (MeanWell 12V/10A) tettem be onnan osztottam el az áramot.
Úgy tapasztaltam (nem mértem) tovább bírja az UPS. Azóta sem vagyok biztos, mennyire placebó esetleg mennyire zavart be sok kis tápnak az összeadódó zaja az UPS működésébe és mennyi volt az, hogy jobb a hatásfoka egy nagyobb tápnak, mint sok kicsinek.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#20) vince


vince
őstag

A bejegyzés apropóján (persze alaposan utánaolvasva, mert ugyan tudom mi az a crontab, de a linux azért nem az én világom :B ) a számomra releváns részt sikerült is megvalósítani, bekerült a router feladatütemezőjébe az alábbi két sor:
30 22 * * * /sbin/wifi down
30 6 * * * /sbin/wifi

22:30 és 6:30 között nem lesz wifink :)

[ Szerkesztve ]

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#21) E.Kaufmann válasza vince (#20) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Én Mikrotik-en játszok ilyet, de csak a kimenő teljesítményt változtatom időzítetten.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#22) Krugszvele


Krugszvele
aktív tag

Alapból átugrottam a számításra vonatkozó részt, viszont most jobban megnéztem és hibás!

Azt írtad 9W a fogyasztása az eszközöknek éjszaka, használaton kívül és napi 8 órát fogod kikapcsolni, tehát:

365 nap x 8 óra x 9 watt / 1000 (hogy KWh legyen a vége) = kerekítve 27 KWh x 37,5 Ft-os bruttó áramárral az körülbelül 1000 Ft. Honnan jött az 50 Ft-os áramár a számításba?

(#23) CPT.Pirk válasza vince (#20) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember
LOGOUT blog

Semmi gond, a telefonod majd felmegy mobilnetre wifi helyett. ;]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#24) vince válasza CPT.Pirk (#23) üzenetére


vince
őstag

Azt repülőmódba teszem lefekvéskor :D

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#25) CPT.Pirk válasza vince (#24) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember
LOGOUT blog

Repülő mód... Ami egyébként azért került be a telefonokba, mert a korabeli bázisállomások nem tudták lekezelni, mikor a telefon a fel és a leszálláskor egyszerre több toronyra is feljelentkezett. Ebből eljutottunk oda, hogy ha mobilozol vagy wifizel, akkor lezuhan a repülő. :D - azóta érdekes módon már vannak fedélzeti wifivel ellátott repülők...

Egyébként ha félsz ezektől a kisugárzásoktól, akkor nagyjából mindegy mit csinálsz mert ha te nem is sugárzol a lakásban, a falszomszédaid attól még vígan fognak. Olyan, mintha lefekvéskor bevennél két placebót, hogy jobbat aludj.

[ Szerkesztve ]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#26) vince válasza CPT.Pirk (#25) üzenetére


vince
őstag

A villanyt is szeretem lekapcsolni itthon azokban a helyiségekben, ahol épp nem tartózkodunk :D

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#27) CPT.Pirk válasza vince (#26) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember
LOGOUT blog

Mi keményebbek vagyunk, anyukám fel se kapcsolja a villanyt a fürdőben, ha csak kezet mos... :)

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#28) AxBattler válasza #90088192 (#2) üzenetére


AxBattler
félisten

Az hagyján! Vajon mennyit fogyaszt a fogyasztásmérő!?!? :Y ;]

[ Szerkesztve ]

Hardveraprón eladó: Nanoxia ventilátorok, Alföldi Bázis mosdó, IKEA Hemnes tükrös szekrény, stb. .............. "Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."

(#29) Hieronymus válasza AxBattler (#28) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

Megméred egy másik fogyasztásmérővel! :D

ruszkik, haza!

(#30) vince válasza CPT.Pirk (#27) üzenetére


vince
őstag

Tudtok élni :DDD

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#31) E.Kaufmann válasza vince (#30) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Én attól borulok ki, hogy kicseréltem az összes égőt LED fényforrásra, de ha sok a villanyszámla, biztos nem az elektromos tűzhely, a mosógép, vagy a mikró volt, hanem hogy én úgy hagytam a villanyt a fürdőszobában :W (úgy saccra-hasra 1 perc főzés annyi, mintha 100 percig égetném a LED-et)

Keresnék ugyanitt valami önmagát lekapcsoló LED izzót, nem akarok külön időrelét szerelni ehhez, csak van valami jóáru wifi-n vagy BT-n programozható izzó. Olyan kéne, ami visszakapcsol, ha ki-bekattintjuk a lámpakapcsolót, nem kell mobilról újraaktiválni.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#32) stickermajom válasza updog (#16) üzenetére


stickermajom
addikt

Cégnél nálunk elkezdték lecserélni a neoncsöveket LED panelekre pár emeleten, ami dícséretes. Már csak azt kéne megoldani a nagy zöld mozgalom jegyében, hogy ne legyen felkapcsolva mind az 5 emeleten egész éjszaka. :D Hatalmas pazarlásnak érzem és a logikát sem látom benne.

(#33) E.Kaufmann válasza stickermajom (#32) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Ez valami amcsi szokás, mintha régen ott is sok irodában éjjel is ment volna a villany.
[link]

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#34) CPT.Pirk válasza E.Kaufmann (#33) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember
LOGOUT blog

Tavaly mikor fent voltam Pesten, a Duna parton a belvárosban sétálva is ez volt. Aztán 2-3 szinten láttál egy embert.

----------------------
Amúgy ha valakit zavar az elektorszmog kérdése, akkor az kerülje a LED-es fényforrásokat (is) a meghajtó elektronika kisugárzása miatt. ;]

[ Szerkesztve ]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#35) mikung válasza CPT.Pirk (#34) üzenetére


mikung
aktív tag

Gyertya ? ;]

(#36) távcsőves


távcsőves
senior tag

Mérnök úr! A 2 db settop boxot próbálja meg kiváltani. Rögtön megoldotta a probléma 90%-át. A többi amin lehetne segíteni, tipikusan a többe kerül a leves, mint a hús esete.

(#37) szipipeti válasza E.Kaufmann (#33) üzenetére


szipipeti
csendes tag

Jellemzően azért megy a világítás, mert zajlanak a takarítási és karbantartási munkálatok-- (amit ugye normál munkaidőben nem lehet megvalósítani...)

[ Szerkesztve ]

(#38) #90088192 válasza mikung (#35) üzenetére


#90088192
törölt tag

Az is sugároz, elektromágneses hullámokat a látható tartományban, sőt a piszok infra tartományban is :DDD

[ Szerkesztve ]

(#39) Hieronymus válasza #90088192 (#38) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

A levegőt is szennyezi, mert az oxigénhiányos égés okán jelentős mennyiségű részecske méretű szennyezőanyagot bocsájt ki a gyertya lángja.

ruszkik, haza!

(#40) D1Rect válasza E.Kaufmann (#31) üzenetére


D1Rect
félisten

A xiaomi izzó felkapcsol ha újra áramot kap.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

(#41) nyunyu válasza E.Kaufmann (#19) üzenetére


nyunyu
félisten

Egyszer méricskéltem az APC Smart1000 szünetmentesemet, nekem az jött ki, hogy 40W-ot eszik az állandóan menő elektronikája, ha egyik rákötött eszköz sem fogyaszt.

Amin meglepődtem: Onkyo 508 AV erősítő szimplán bedugva is 30W-ot eszik, pont ugyanannyit, mint amikor be van kapcsolva, köszönhetően a HDMI passthroughnak.
Azóta annak a tápkábele is a monitort áramtalanító billenős elosztóba vándorolt.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#42) [K2]


[K2]
tag

Nem csak időzítéssel/automatizálással lehet spórolni: nálam USB-s hosszabbítók is vannak. Hogy miért? Van egy eszköz, aminek bekapcsolva kell lennie és akkor az elosztó 5V-os reléje bekapcsolja a környező dolgokat is. Például: legkisebb készenléti fogyasztása a tv-boxnak volt, így az kapcsolja az USB-s elosztón keresztül a TV-t és a hangrendszert... S akkor 3 eszköz helyett máris csak egynek van készenléti fogyasztása.

"Sum ergo cogito; cogito ergo dubito" - Jonathan Hepburn

(#43) bobalazs


bobalazs
veterán
LOGOUT blog

Ha nagyon ráérsz, mérd meg a Radon sugárzást is, ha már az elektroszmogot sikerült lekorlátozni.
[link]

(#44) Polllen válasza Hieronymus (#3) üzenetére


Polllen
nagyúr

Cirka 18 éve áramtalanítom azokat az eszközöket, amiket nem használok éjszaka vagy akár egész nap, ha nincs otthon senki. Meghibásodások száma: 0

Az erőforrások végesek. Ha nem pazarolsz, az nem hátrány.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#45) E.Kaufmann válasza Polllen (#44) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

A nap is röpke 5 milliárd év múlva kimerül, igaz nekünk az nem oszt/nem szoroz, de nem az önpusztító magatartás miatt, hanem már egymilliárd év múlva annyit változik a naptevékenység, hogy élhetetlen lesz a Föld.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#46) Hieronymus válasza Polllen (#44) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

Nálam router táp pukkant el. Üdülés után akartam vissza kapcsolni a routert.

A takarékosságnak, pontosabban a pazarlás elkerülésének vannak hatékonyabb módjai.
Például valóban meg kellene tiltani a passzív pfc-s tápegységek forgalmazását. A rossz hatásfok mellett még a vezetékrendszert is fűtik, ami további veszteséget "termel".

ruszkik, haza!

(#47) Polllen válasza E.Kaufmann (#45) üzenetére


Polllen
nagyúr

A Napot a föld nyersanyagainak feléléséhez hasonlítani elég botor dolog, nem? :)

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#48) Polllen válasza Hieronymus (#46) üzenetére


Polllen
nagyúr

Persze, hogy vannak. Szerintem viszont ezek nem vagy-vagy kapcsolatban állnak.
Az viszont biztos, hogy kettőnk tapasztalata alapján nem lehet eldönteni, hogy a készülékeket mennyire nyírja ki a rendszeres áramtalanitás. Nekem eddig bevált.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#49) nyunyu válasza Hieronymus (#46) üzenetére


nyunyu
félisten

Nálam 10 év alatt kétszer döglött meg a netszolgáltatótól kapott kábelmodem tápja, pedig végig szünetmentesen lógott.
Szó nélkül kezembe nyomtak egy másikat az ügyfélszolgálaton, annyira fogyóeszköz.

Előtte 8 évig ADSLem volt, annak a modemje sokkal rosszabb volt, ott maga a modem szállt el kétszer, először csak a modemet cserélték, aztán a második modem vitte magával a telefonközpontban lévő portot is.
Akkor másik portra átdugás mellett adtak egy drágább, üzembiztosabb modemet.

Nyilván az ilyen több tízezres számban terített eszközöknél fő cél a fillérbaszás, de ennek a költségei néha visszaütnek a szolgáltatókra.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#50) dugesz77 válasza updog (#16) üzenetére


dugesz77
őstag

A neoncső az a fényreklám (3-25KV-al működik) amit te látsz az fénycső. Még mindig jobb mint a hagyományos égő. A most divatos ledes fénycső kicsit becsapós,mert kevesebbet fogyaszt ugyan de csak jó esetben 180 fokban világít míg egy fénycső 360 fokban. Fényerősségben elégé hasonlóak míg egy hagyományos fénycső 1W-ból 60-75 lument kihoz addig a ledes tesó 70-100 körül tud. Inkább az élettartam miatt éri meg a led. Mondjuk ha spórolásból "vadkínai"t vesz az ember ez az előnye is elszáll a lednek sőt az olcsók nagyon zavaróan villodznak a silány elektronika miatt.

(#51) Hieronymus válasza dugesz77 (#50) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

Azért ez már a hagyományos izzó fényszórási tulajdonságait nagyjából hozza.

ruszkik, haza!

(#52) #90088192 válasza dugesz77 (#50) üzenetére


#90088192
törölt tag

A fénycső kivezetése a benne lévő higany miat történik, környezet védelmi elgondolás szerint. Nem a teljesítményével volt a probléma :R

(#53) E.Kaufmann válasza #90088192 (#52) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Nem úgy van, hogy a ki-bekapcsolást is nehezebben tűri és nem csak a táp miatt, hanem mert előbb be kell "gyújtani" az elektródákat és ha már megindult a kisülés, akkor lövik le a szálakat? Sosem mélyedtem bele a működésébe, de mintha ilyesmi is lenne a háttérben, bár a higany nyomósabb érv :DDD

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#54) E.Kaufmann válasza Polllen (#47) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Napelemek,kollektorok, napkemencék által elsődleges energiaforrás, biomassza és szél által pedig másodlagos, vagy hogy is kategorizálják.
A napenergia jön, csak megfelelően kell terelgetni/alakítgatni.
Valamint amikor a sütő, a mosógép, a nemtudommi 1 perc alatt megeszik a napi készenléti fogyasztást, akkor inkább a kényelemre szavazok. Ha továbbra is rossz forrásokból szedjük az energiát, akkor a készenléti fogyasztás az max 1-2 perc késést okoz a végítéletben.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#55) #90088192 válasza E.Kaufmann (#53) üzenetére


#90088192
törölt tag

Pontosan úgy működik :R
Elektronikus gyújtás kb duplázza az élet tartamot :K

(#56) Hieronymus válasza #90088192 (#55) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

Elméletileg!

Gyakorlatilag a hagyományos gyújtópatron nélküli változat kevesebbet bírt nálam a konyhában, mint a pult világításához használt hagyományos változat.
A világítótest belsejét átalakítottam LED-es utánzatra. Azóta nincs gond.

ruszkik, haza!

(#57) #90088192 válasza Hieronymus (#56) üzenetére


#90088192
törölt tag

A túl gyakori ki-be kapcsolgatásnak nincs ellenszere, itt se.
A tranziens az tranziens :DDD

(#58) bigyo108


bigyo108
aktív tag

Ne gondoljátok, hogy a napenergia szélenergia stb .... tényleg azért van, hogy megvédjük a bolygót.
Itt 10-20-50 éves tervekről beszélünk és iszonyatos fejlesztésekről, amikkel majd TÉGED lehet megkörnyékezni.
EZ ÜZLET, nem szimplán profit orientáltan, hanem az extra - ultra profit -ot megcélozva.
Szépen mutatja ezt az április-májusi benzinár - ha egy árucikk a kutyának sem kell,akkor beszakad az ára, teljesen mindegy - akkor már minden mindegy -

A PC visszafelé MINDIG kompatibilis lesz,.... MINDENRE!! :)

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.